• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları e- kayıt hakkında paylaşmak istediklerimiz,merak ettiklerimiz

Kahve Delisi

pişşşt noliyiii :))
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2008
975
3
358
Diğer
arkadaşlar bu yıldan itibaren okula kayıtlar e-kayıt sistemi ile yapılacak kurallar şöle;

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim okullarımızın birinci sınıflarına kayıtlar önceki yıllardan farklı olarak bazı yeniliklerle yapılacaktır.
Bu amaçla;
1- E-Devlet uygulamaları kapsamında, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgileri ve birinci sınıfa kayıt olacak çocukların T.C.Kimlik numaralarının ıl/ılçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri neticesinde sistem tarafından öğrenciler okullara otomatik olarak yerleştirilecektir.
2- Kayıt işlemleri 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Velilerimiz çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecektir. Okulların açılmasıyla birlikte de veli çocuğunu okula gönderecektir. Bu sayede E-Okul sistemi tarafından tüm öğrenciler adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıt yaptıracaktır.

3- Adres bilgileri doğrultusunda ismi çıkan okula, öğrenci gidip ders başı yapacaktır. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelmektedir. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

4- Herhangi bir karşıklıklık çıkması durumunda, kayıt ve nakillerde ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınacaktır. Velilerimize kolaylık sağlanılması ve adresin doğruluğunu tespit açısından okul yönetimleri tarafından elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler istenebilecektir.

5- Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacaktır.
Özetle, velilerimiz kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerekse okula başvurması önkayıt yaptırması, kayıt parası yatırması gibi herhangi bir işlem yapmayacak, adres ve T.C.Kimlik bilgileri doğrultusunda çocuklar sistem tarafından okullara kayıt edilecektir.

daha önceden sanılanın aksine velilerin hiç bir kayıt başvurusunda bulunmayacağı kayıtların otomatikman yapılacağı açıklandı..bence bu sisteme göre bazı okullarda yığılma olup bazıları boş kalacak bunun için acaba bişi düşünüldümüsengözlerimebaksanab

kahve delisi acaba anaokullarıda mı böyle olacak bir bilgin varmı
canım bu konuda opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kahve delisi acaba anaokullarıda mı böyle olacak bir bilgin varmı
canım bu konuda opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım eğer yanlış bilmiyorsam anaokullarında şuan bu sistem geçerli değil.. ama bence olmalı çocuğun okula adapte olması bakımından hangi okula gidecekse o okulun anaokuluna gitmeli. bu ancak anaokuluda zorunlu hale getirildikten sonra uygulanabilir.

aslında sistem mantık olarak çok güzel bu şekilde kayıt zamanı alınan ücretlerin önüne geçilmiş oluyor.. ancak bazı eksiklikler var mesela bazı yerleşim yerleri çok kalabalık bazılarıda 1 sınıf zor dolar bu yığılmayı nasıl çözücekler bunu merak ediyorum
he birde okulumuzdan öğrendiğimize göre kayıtlar bittikten sonra eğer bir okulun kapasitesi 1000 kişi ise ve 800 kişi ancak kayıt edildiyse okula 200 kişilik kontenjan verlecekmiş 29 hazirandan sonrada bu kontenjan kayıtları başlayacakmış
yani ben çalışıyorum çalıştığım yere yakın bir okula gitsin diyorsanız böle şansınız olacak ama nasıl olacak o kısım biraz muamma..nakil aldırarak vs. olur kanımca burdada yine kayıt ücretleri konuşmaya başlar

Back
X