- 2 Ekim 2017
- 1.632
- 731
- 123
- 39
- Konu Sahibi benmesela01
-
Resmiyette soyasınız neyse imzalarda onu kullanmanız lazım tabiiki.Hanımlar çekişmeli bosaniyorum. Sadece kendi soyadımı kullanmam için (babamın) dava açmam lazım ama e devlette bekarlık soyadını da eşimin soyadına ekleme yapabiliyormusum yeni öğrendim. Ama sorularım var
Kendim memurum soyadı degisikligim isyerime vs geliyor mu
Banka kartlarim vs hepsinin değişmesi gerekiyor mu
İlla eşimin soyadını da kullanmam gerekiyor mu imzalarda vs. Yoksa istediğim soyadını kullansam olur mu
Neler dersiniz
Kendim mi gitmem lazım bankalara . Onlara kağıt ya da ne bileyim bildirim gibi bisey gitmiyor mu. Ben e devlet çıktısı alarak mı başvuru yapacağım p da bir tuhafmisResmiyette soyasınız neyse imzalarda onu kullanmanız lazım tabiiki.
Benim mesela çift soyisim kullanıyordum. Boşandım. E devlette dava bitince otomatik değişti.
Ama bankaları tek tek gidip değiştiriyorsun yeni kimlikle. Yeni kart alıyorsun vs. Bahsettiğiniz sadece e devlette keyfi değişim duymadım hiç
Kimliğinizi değiştireceksiniz ya. Kimlik ehliyet falan. Yeni kimlikle şubeye gidiyorsunuz hemen onun fotokopisini çekip yapıyorlar. Kimlik değişmeden e devlette değişmiş bak deyince değiştirmiyorlar.Kendim mi gitmem lazım bankalara . Onlara kağıt ya da ne bileyim bildirim gibi bisey gitmiyor mu. Ben e devlet çıktısı alarak mı başvuru yapacağım p da bir tuhafmis
Baya zahmetliymis yani çalıştığım için izin sıkıntı heveslenmistim tüh.Kimliğinizi değiştireceksiniz ya. Kimlik ehliyet falan. Yeni kimlikle şubeye gidiyorsunuz hemen onun fotokopisini çekip yapıyorlar. Kimlik değişmeden e devlette değişmiş bak deyince değiştirmiyorlar.
Davanız tamamen bitip 15 gün sonra gerekçeli karar çıkmadan zaten kimlik bile değiştiremiyorsunuz. Sizin çekişmeliymiş neden bu kadar acele ettiniz değiştireyim diyeBaya zahmetliymis yani çalıştığım için izin sıkıntı heveslenmistim tüh.
Cimere yazın ilgilensinler. Değiştirirler de işte onlarda kimin değiştirdiğini bilmedikleri için kısayol olarak sistem böyle:)O değil de ben de merak ettiğim bir şey sorayım. Devlet hastanelerinde ne zaman değişiyor? Özellerde gidince düzeltin dedim düzelttiler ama devlete gidince covid testi için geçen, hala eski soyadım. Düzeltelim dedim, düzeltemiyorum sistem otomatik çıkarıyor bunu dedi. 2 yıl bitti resmiyette boşanalı yahu
Evet sonra pat diye kalırsınız maaşınız yatmaz. Soy isim Uyuşmazlığından.Yanı kendiniz gitmeniz gerek veya ben telefonla yapmıştım sanırım görüntülü hizmetleri var tam emin değilim. Kuruma adres değişikliği bile bildiriliyor kaldıki soy isim.Kendim mi gitmem lazım bankalara . Onlara kağıt ya da ne bileyim bildirim gibi bisey gitmiyor mu. Ben e devlet çıktısı alarak mı başvuru yapacağım p da bir tuhafmis
İstemiyorum kullanmakDavanız tamamen bitip 15 gün sonra gerekçeli karar çıkmadan zaten kimlik bile değiştiremiyorsunuz. Sizin çekişmeliymiş neden bu kadar acele ettiniz değiştireyim diye
Evet evlenince benim de otomatik olmuştuEvlenince bankalarda otomatik değişmişti benim. Boşanınca da aynı olur herhalde. Hesaplarda yeni soy isim oluyor, kartları değiştirmedim mesela hala.
SGK dan değiştirmeniz lazım üyeliğiniz varsa ordan deneyin zaten TC yazınca otomatik güncellenirO değil de ben de merak ettiğim bir şey sorayım. Devlet hastanelerinde ne zaman değişiyor? Özellerde gidince düzeltin dedim düzelttiler ama devlete gidince covid testi için geçen, hala eski soyadım. Düzeltelim dedim, düzeltemiyorum sistem otomatik çıkarıyor bunu dedi. 2 yıl bitti resmiyette boşanalı yahu
Ben evleneli 9 sene oldu. Geçen gittik devlette hala kızlık soyismim çıkıyor. Dalga mı geciyorsunuz dedim? Adam düzeltti hemenO değil de ben de merak ettiğim bir şey sorayım. Devlet hastanelerinde ne zaman değişiyor? Özellerde gidince düzeltin dedim düzelttiler ama devlete gidince covid testi için geçen, hala eski soyadım. Düzeltelim dedim, düzeltemiyorum sistem otomatik çıkarıyor bunu dedi. 2 yıl bitti resmiyette boşanalı yahu
Soy isim uyusur esiminkini de kullanacağım cunku yine de olmaz miEvet sonra pat diye kalırsınız maaşınız yatmaz. Soy isim Uyuşmazlığından.Yanı kendiniz gitmeniz gerek veya ben telefonla yapmıştım sanırım görüntülü hizmetleri var tam emin değilim. Kuruma adres değişikliği bile bildiriliyor kaldıki soy isim.
bankalar sorun yaratır . Telefonla yapabileceğinizi düşünüyorumSoy isim uyusur esiminkini de kullanacağım cunku yine de olmaz mi
Musteri hizmetlerine sormak lazım aslında öncedenbankalar sorun yaratır . Telefonla yapabileceğinizi düşünüyorum
Garantide görüntülü seçenekle yapmıştım ama önce yeni soy isimli kimliğim gelmişti. Bence arayın mernis güncellemesi için gitmeye gerek yoktur sanırımMusteri hizmetlerine sormak lazım aslında önceden
Sizde sonradan mı eklettiniz yoksa evlenince miGarantide görüntülü seçenekle yapmıştım ama önce yeni soy isimli kimliğim gelmişti. Bence arayın mernis güncellemesi için gitmeye gerek yoktur sanırım
Evlenince ama dediğiniz aşamada fark etmez neticede bi sebeple değişiyorSizde sonradan mı eklettiniz yoksa evlenince mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?