Doğal Saç Bakım Kürleri Düzleştirici ve Bakımsızlıktan Yıpranan Saçlarıma Yaptığım Özgün Karışımım

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

BALveBADEM

Sabrediyorum Sana Ey Hayat
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
683
12
318
2 kullanımlık saç kremi
7 kullanımlık şampuan
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 tatlı kaşığı tatlı badem yağı
1 tatlı kaşığı has zeytin yağı
1 tatlı kaşığı bal

İyice çalkaladım

Şampuan ve saç kremi niyetine kullanıp deneyimlerimi yazacağım.
Bitmek üzere olan resimdeki saç kremi kutusunu kullandım.
Ve şampuanım ve saç kremim aynı marka aynı seri...

Çok uzun ve ayrıntılı yazmıştım ve sistemden çıkma ihtimalime karşı da yazdıklarımı kopyalamıştım ama sistem bana yapacağını yaptı, kopyaladıklarım yapıştırılamıyor ve sistem zırt pırt çıkıp duruyor. Nasıl bir ayarlama yaptınızsa şu foruma!

Son düzenleme:
Bu gün denedim karışımımı. Saçlarım henüz tam kurumadı, nemli. Kurumadan ve gün ışığı olmadan ayrıntılı bir şekilde saçlarımdaki farkı göremiyorum. Yarın ve ilerleyen zamanda gördüklerimi ve değişimleri yazacağım.
Ben Zannettim ki bu karışım yağlı bi karışım olduğundan pek köpürmeyecek. Ama öyle olmadı, gayet güzel köpürdü. Ben köpürmezse bir kez de saf şampuanla yıkarım diyordum, gerek kalmadı. Mis gibi kokuyor saçlarım. yumuşacık. Olumlu faydasını görürsem devam edicem ve bitince tekarar yapıcam. Yazın da biraz papatya toplayıp kurutucam. Köyden de lavanta falan bulursam toplayıp kurutacağım ve bunların çayını son durulama olarak kullanacağım. Sirkeli son durulama da deneyebilirim. Şimdilik bu kadar...

Saçlarım bu gün gayet güzeldi. Sanki fönlü gibi. Zaten düz saçlarım var. Yeniden fön çekmeye gerek kalmadı, kabarmadı.
Tel tel ayrılmadı, elektiriklenmedi. Ben memnun kaldım. Köpürmesi de avantaj. Memnunum şimdilik.
İlerleyen zamanda inşaallah saçlarım onarılır. Çünkü yeni kestirmeme ramen saç uçlarım çatallaşmış, kırık kırık.
Bu düzleştiricinin dezavantajı. Düz saçlarıma düzleştirici iledalgalı şekil veriyordum, şekil alsın diye de ayarı son ayarda kullandım.
Saçlarımı çok yıpratmış. Hergün kullanmadım, alalı daha 3-4 kez denedim, buna ramen saçlarım olumsuz etkilenmiş.
Bir zamanlar saçlarımı ütülemeyi denemiştim ve saçlarım dökülmeye başlamıştı. Sanırım saçları öldürüyor bu yöntemler.

Saçlarım uzun zamandır bukadar sağlıklı olmaıştı. Çok hafifler.
Yorum için henüz erken belki ama ben farkını şimdiden hissettim.
Devam diyorum...
Bir de saçımı bu karışımla yıkamadan evvel şişeyi iyice çalkalıyorum. Biraz sıvı.

Son düzenleme:
İçine bal,bademyağı ve zeytinyağı eklemekle saç gerçekten parlayıp sağlıklı oluyor :) Eğer saçlarının gürleşmesini de istiyorsa bu sıvının içine sarımsak da ekleyebilirsin,sarımsak yağı da.Ben sarımsağı ilk duyduğumda "e buram buram kokarak gezerim" diyordum,hiç öyle olmadı.Sarımsak yağını da başka bir arkadaştan duymuştum.Etkili sonuçlar alınca bizi haberdar et :)

Bende böyle yaptım. Şampuanıma ka tim ben. Krem hariç
Bide sarımsak koydum ama çok fark etmedi sanki.
2 3 kere kulandım gerçi daha..

Faydası bazen gözle direkt olarak görülemeyebiliyor. Belki de oldukça az faydası oluyor. Ama ben düzleştiriciyi ne zaman kullansam saçlarımdaki yıpranmayı görebiliyorum. Şampuanıma bunları katarak ta, saçlarım uzun vadede yavaş yavaş kendine geliyor. Birden faydasını görmek mümkün değil. Zamanla saçın kendini onarmasına yardımcı oluyorsunuz. Hem düzleştirici ve benzeri şekillendiricelerin zararlarını en aza indirgemiş oluyorsunuz. Benim o şampuanım biteli bayaa oldu, yeni şampuanıma henüz eklemedim, ama saçları uzatan bir yöntem varsa ve şampuana ekleyebileceğim böyle basit şeyler varsa söyleyin burada paylaşın ekleyeyim. Perma yaptırmak istiyorum, saçlarım yeterince uzun değil, ne kadar uzunlukta olması gerekiyor bilmiyorum.... Neyse...

Yağları şampuana koyunca bekliyor sonuçta. Bu karışım şampuanı bozmuyor mu?

Arkadaşım, ben de bunu düşündüm. Elidor marka şampuanımda hiçbir bozulma olmamıştı. Bu karışımı bir de Wella marka şampuanda denedim. Çeşidi parlaklık idi. Ama bir-iki hafta sonra şampuan bozuldu, kötü kokmaya başladı. Bir de saçlarım ileri derecede dökülmeye başladı. Baktım ne kokusu dayanılır gibi ne de dökülen saçlarımın durumu katlanılır gibi değil; attım şampuanı. Loreal Elsev in şampuanını aldım, bakım şampuanı-saçkremi-normal saçlar çeşidi. Buna korkumdan bir karışım ekleyemedim ama bu şampuan da saçlarımı sabunla yıkamış gibi yapıyor. Saçlarım zor açılıyor, kolay dolaşıyor. Bu şampuanı da hiç sevmedim. Sanırım en iyisi elidor, önerisi olan yazsın lütfen. Saçlarım normal, kumal, ince telli, düz, orta uzunlukta.

Bu gün evde saç maskesi ve saç toniği hazırladım ayrı ayrı.
Bunlar da benim nette bulduklarımdan harmanlayıp hazırladığım özgün karışımlarım....
Maske olarak;
1 fincan halis zeytin yağı
1 çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı sirke, elma sirkesi olmadığı için üzüm kullandım siz elma kullanın.
1 yumurta sarısı, hiç akı karışmayacak
1 çor. kaş. kuru maya (durulaması biraz uğraştırıyo)

Malzemeleri iyice karıştırıp biraz ılıttım. saç uç ve diplerine iyice yedirdim. diplere masaj yaparak uyguladım. saçlarımı kendi etrafında sarıp doladım ve tokaya gerek kalmaksızın öyle tepede kaldı. Sarmadım ve yarım saat kadar bekledim. Banyoda sudan önce saçlarımı bol şampuana buladım. Ovdum ve suyla yıkadım. 1-2 kez daha şampuanladım ve toniği uyguladım.

Tonik yapılışı;

1 avuç kuru papatya, bizim tarlalardan yazın toplamış başlarını kurutmuştum.
1 avuç kuru ebekömeci, bu da bahçeden
1 adet kuru pembe gülün taçyaprakları, bu da bahçeden, yazdan vazoda kuruyup kalanlardan.
5 dakika kaynatıp demledim.

Saçımda toniği 10 dk kadar beklettim bu arada ben de saf ve temizle peeling imi yaptım. Sonra saçlarımı sadece durulayıp bitirdim.

Saç kremi kullanmadım ve saçlarım kuruduktan sonra yumuşacık oldu. Sanki saçkremi kullanmışım gibi, bu arada şampuanım da kremsiz. Ben memnun kaldım. Bazen dayanamayıp düzleştirici ile dalga veriyorum saçlara, ince etlli olduğu için yıpranıyor ben de maskelerle teselli ediyorum saçlarımı işte...
.

değerli arkadaşlar..saç bakımı konusunda bir kaç senedir sorunlar yaşıyorum.her seferinde google da yanmış saç bakımı yazıp çıkan sonuçları uzun uzun okuyorum.kadınlar kulubunude bu vesileyle keşfettim ve yorumları hep okudum.sonunda kendimde artık üye olup deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istedim.. saçlarımla çok oynuyorum..bir kaç kere açma işlemi gördü. ve beyazlarım olduğu için de devamlı boyuyorum.kıvırcık saçlarımın yapısı iyice bozuldu.lastik gibi uzayan yanmış saçlarım oldu.
öncelikle şunu söylemeliyim ki biz akıllanmıyoruz..iş işten geçmeden lütfen herkes gerekli önlemleri alsın.ben ne mi yapıyorum?
saçlarımı mecburen boyamaya devam ediyorum.ama düzleştirici maşa ve fönü tamamen bıraktım diyebilirim.saçlarımı düzenli bir şekilde topluyorum.
aşağıda yazacağım saç bakım yağını sizlerle paylaşmak istiyorum.

aktardan alacağınız yağları birbirbiriyle karıştırıyoruz.hazır karışımlardan almayın.onları da denedim.
çörekotu-çamterebentin-argan yağı-zeytin yağı-susam yağı-badem yağı
bunlar olmazsa olmaz yağlar.bunların yanına
yılan yağı-sarımsak yağı-menekşe yağı bunlarıda ekleyebilrisiniz.

bunların içine eczaneden bemix bepanthen-evigen ampül alıp 3*4 adet kırıyoruz.bunu saçınıza haftada en az 2 kere sürüp bekleyin 2 saat falan.

saç diplerine yedirin iyice..uçlara doğru sürün.

bunu yapmak tek başına yeterli değil unutmayın.saçlarınızı ısıdan uzak tutun.mümkünse bırakın kendi kurusun banyodan sonra.
ben çok faydasını gördüm bayanlar.saçlarım kıvırcıklığını kazandı..dökülmesi azaldı.
faydalar kişiden kişiye değişir ama unutmayın bu işlemin hiçbir zararını görmezsiniz..

deneyimlerimi sizinle paylaşmaya devam edicem.inşallah faydalanırsınız.

Kendine iyi bakan sağlıklı oluyor, onu bunu bilmem!
Dikkat edeceksin saçına da yüzüne de
Yeni bir cilt maskesi icat ettim, Merak eden olursa yazacağım, hatta resimler çektim bir maske konusu açacağım.
Bu hafta sonu sınavdan sonra KK forumla daha iyi ilgilenebileceğim.
Dua edin sınavlarım için dostlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…