Bu gün evde saç maskesi ve saç toniği hazırladım ayrı ayrı.
Bunlar da benim nette bulduklarımdan harmanlayıp hazırladığım özgün karışımlarım....
Maske olarak;
1 fincan halis zeytin yağı
1 çay kaşığı bal
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı sirke, elma sirkesi olmadığı için üzüm kullandım siz elma kullanın.
1 yumurta sarısı, hiç akı karışmayacak
1 çor. kaş. kuru maya (durulaması biraz uğraştırıyo)
Malzemeleri iyice karıştırıp biraz ılıttım. saç uç ve diplerine iyice yedirdim. diplere masaj yaparak uyguladım. saçlarımı kendi etrafında sarıp doladım ve tokaya gerek kalmaksızın öyle tepede kaldı. Sarmadım ve yarım saat kadar bekledim. Banyoda sudan önce saçlarımı bol şampuana buladım. Ovdum ve suyla yıkadım. 1-2 kez daha şampuanladım ve toniği uyguladım.
Tonik yapılışı;
1 avuç kuru papatya, bizim tarlalardan yazın toplamış başlarını kurutmuştum.
1 avuç kuru ebekömeci, bu da bahçeden
1 adet kuru pembe gülün taçyaprakları, bu da bahçeden, yazdan vazoda kuruyup kalanlardan.
5 dakika kaynatıp demledim.
Saçımda toniği 10 dk kadar beklettim bu arada ben de saf ve temizle peeling imi yaptım. Sonra saçlarımı sadece durulayıp bitirdim.
Saç kremi kullanmadım ve saçlarım kuruduktan sonra yumuşacık oldu. Sanki saçkremi kullanmışım gibi, bu arada şampuanım da kremsiz. Ben memnun kaldım. Bazen dayanamayıp düzleştirici ile dalga veriyorum saçlara, ince etlli olduğu için yıpranıyor ben de maskelerle teselli ediyorum saçlarımı işte....