50 yaşına geldim kıyafetim 20'li yaşlarda giydiğimden farklı değil, eşim bana mune yaşın 50 oldu artık giyim tarzını değiştir dese ki demez, değiştirmem çünkü ben böyle mutluyum, kumaş diz altı etek-bluz kombininde rahat edemem, ben gibi hissetmem bu da beni mutsuz eder.
aslında mune işte kimse öyle giyinmiyor
hani diyorsun ya 50 oldum diye etek bluz giyemem diye tabii ki giyemezsin
o biz çocukken 50 yaş aralığındaki teyzelerin kombini idi
annem öğretmen o okula etek ceket döpiyes giyerek giderdi dizin 4 parmak altında etek üstünde ceket hafifçe kilolu
ama bunu 1995 civarında bıraktılar
çünkü pantolana geçildi
hatta 2000li yıllarda etekli takım elbise bulunamıyordu herkes büyük bir hevesle pantolunlu takımlara geçti
sonra 2010 ve takip eden süreçte kadınlar tekrar eteğe döndü vs
neyse uzatmayayım gençliğinde yani 25-45 arasındaki süreçte hep etek bluz ceket modunda giyinen annem 45-65 arasında pantolon tişört takılıyor
yani bildiğin kot pantolon tişört ya da işte mevsime göre ne giyecekse
85 yaşındaki anneannem kloş bol etek giyiyor mesela ama o da elbise giymiyor, onların gençliğinde de kadın tel parça elbise giyermiş
pandemide kilo aldım ama giyecek kafama uygun bir şey bulamadım bol bol eteklerim olsun dedim ya tesettür ya mini
takılıyorum ikisinin arası yok mu diye
bu sistem bizi tek tipleştiriyor zaten
ama pandemi biraz daha farklılaştırdı eskiden kıyafet reklamlarında her yere gidilirken ayrı parçalar kullanılmalı vurgulanırken şimdi bir parça al farklı kombinle çok kulan vurgulanıyor zira alım gücümüz artık eksilerde
konu sahibi arkadaşım taviz tavizi doğurur sen gibi kal