Duzgun giyinmemden rahatsiz olan eş

strawberry_cake

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
3.319
8.627
Merhaba hanimlar su siralar cok konu actigimin farkindayim ama esimle ilgili moralimi bozan bir sorunum var icimi dokmek istedim. Ben esimin beni guzel seylere layik gormedigini dusunuyorum artik. Bunun orneklerinden biri ne zaman eli yuzu duzgun bir kiyafet giyinsem yada kendime hafif bir makyaj yapsam ne bileyim bir taki taksam mutlaka beni yerecek bir davranista bulunur. Ya bakislariyla ya el kol hareketleriyle yada sozleriyle. Disardada oyle evin icindede ama disarda is biraz daha asabiyete biniyor onun acisindan. Ne bicim kiyafet giyinmissin su haline bak falan gibi sozler sarfediyor bazende argo kelimeler kullanip sinirimi tepeme cikariyor. Normalde salaş veya spor giyinirim ama bazen icimden gelince veya ozel gunlerde şık kiyafet giyinmeyi tercih ediyorum o zamanda basliyor soylenmeye. Komsu gelir oturmaya mesela kari koca duzgun bir kiyafet giyinirim ev kiyafetiyle karsilayacak halim yok sonucta bir namussuzluk yapmisim gibi ters bakis atar git ustune birsey giyin der 10x XL bir hirka falan cekmemi bekler uzerime. Ben agir basli giyindigimi dusunuyorum ama esim yinede sorun cikaracak birsey buluyor icten ice 60 yasindaki annesi gibi giyinmemi istiyor heralde. 40 yilda bir topuklu bir ayakkabi giyinirim gorgusuzluk yapmisim gibi sacma sapan bir tavir takinir. Hayir evlenmeden onceki ortamimda normal gunluk giyim tarzi bundan daha bile fazlasiydi sonradan gorme bir durumumda yok. Ben artik ya beni guzel kilik kiyafete layik gormedigini dusunuyorum yada kompleksli oldugunu. Cok makyaj yapip takip takistiran biri olsam neyse diyecegim dikkat cektigim icin rahatsiz oluyor heralde ama ortalama şıklıkta bir kiyafet giyinmem ara sira orta duzeyde makyaj yapip insan icine cikmam kadar normal ne var niye bu kadar rahatsiz oluyor bundan ben cozemedim inanin. Ozguvenimi kirmaya calismasi inanilmaz sinirmi bozuyor. Bir taki reklami olur mesela sakasina derim sende bana boyle birsey hediye edersin artik. O anki bakisini gormeniz lazim oyle kumumseyici bir bakis atarki buz gibi sogurum o an ondan. Kendime bir krem alirim zoruna gider. Yahu kadinim tabiki ilgi alanima girecek bunlar. Bu adama ne yapmali bir akil lutfen.

yada kompleksli oldugunu.
Kendiniz cevaplamışsınız zaten. Yani bu adamla ne yapılır, bu adam iyi niyetle hareket edilmesi gerekirse önce bi güdülmesi denenir baktın güdülmüyor diyardan gidilir. Çok üzgünüm ama biraz ruhsal sağlığında sıkıntı var gibi geldi bana, kendi mutsuz sizi de mutsuz etmek için uğraşıyor. Neyse daha fazla yazmayayım bir şey yazıcam sıkıntılı sizi üzücem sonra

Ozguvensiz bir adam diye dusunuyordum ama şunu okuyunca tek mevzu kiskanclik degil sanki. 🙄

"mesela sakasina derim sende bana boyle birsey hediye edersin artik. O anki bakisini gormeniz lazim oyle kumumseyici bir bakis atarki "

👆👆👆Ya sizi layik gormuyor ya da çook cimri filan.

Ayrica dikkat ceksem rahatsiz olabilir diye normal bulmanizi ben garip buldum. Siz boyleyken eşinizin boyle olmasi da normal bi derece.

Merhaba hanimlar su siralar cok konu actigimin farkindayim ama esimle ilgili moralimi bozan bir sorunum var icimi dokmek istedim. Ben esimin beni guzel seylere layik gormedigini dusunuyorum artik. Bunun orneklerinden biri ne zaman eli yuzu duzgun bir kiyafet giyinsem yada kendime hafif bir makyaj yapsam ne bileyim bir taki taksam mutlaka beni yerecek bir davranista bulunur. Ya bakislariyla ya el kol hareketleriyle yada sozleriyle. Disardada oyle evin icindede ama disarda is biraz daha asabiyete biniyor onun acisindan. Ne bicim kiyafet giyinmissin su haline bak falan gibi sozler sarfediyor bazende argo kelimeler kullanip sinirimi tepeme cikariyor. Normalde salaş veya spor giyinirim ama bazen icimden gelince veya ozel gunlerde şık kiyafet giyinmeyi tercih ediyorum o zamanda basliyor soylenmeye. Komsu gelir oturmaya mesela kari koca duzgun bir kiyafet giyinirim ev kiyafetiyle karsilayacak halim yok sonucta bir namussuzluk yapmisim gibi ters bakis atar git ustune birsey giyin der 10x XL bir hirka falan cekmemi bekler uzerime. Ben agir basli giyindigimi dusunuyorum ama esim yinede sorun cikaracak birsey buluyor icten ice 60 yasindaki annesi gibi giyinmemi istiyor heralde. 40 yilda bir topuklu bir ayakkabi giyinirim gorgusuzluk yapmisim gibi sacma sapan bir tavir takinir. Hayir evlenmeden onceki ortamimda normal gunluk giyim tarzi bundan daha bile fazlasiydi sonradan gorme bir durumumda yok. Ben artik ya beni guzel kilik kiyafete layik gormedigini dusunuyorum yada kompleksli oldugunu. Cok makyaj yapip takip takistiran biri olsam neyse diyecegim dikkat cektigim icin rahatsiz oluyor heralde ama ortalama şıklıkta bir kiyafet giyinmem ara sira orta duzeyde makyaj yapip insan icine cikmam kadar normal ne var niye bu kadar rahatsiz oluyor bundan ben cozemedim inanin. Ozguvenimi kirmaya calismasi inanilmaz sinirmi bozuyor. Bir taki reklami olur mesela sakasina derim sende bana boyle birsey hediye edersin artik. O anki bakisini gormeniz lazim oyle kumumseyici bir bakis atarki buz gibi sogurum o an ondan. Kendime bir krem alirim zoruna gider. Yahu kadinim tabiki ilgi alanima girecek bunlar. Bu adama ne yapmali bir akil lutfen.
Buna aşağılık kompleksi deniliyor. Misilleme yapmayı uygun görüyorum

Rahatsiz oldugumu dile getiriyorum ama bu onun pek umrunda olmuyor. Bir kabahat islemisim gibi davraniyor. Aynisini ona yapsam direkt kiskandigimi ima eder.
Tamam siz de yapin kiskaniyorsun desin aynisini o yapinca sen de kiskaniyorsun ben hoşlanmıyorum uzatiyorsun diyin ayni onun dedigi gibi
Ne zaman elestirse siz de onu eleştirin ve bu elestirilerin yuzunden senden soguyorum.diyin bakalim.ne olacak
Hatta ben buyum guzel giyinmemi cekemiyorsunu ustune basa basa söyleyin sizi başkaları yaninda ne kadar rendice ederse siz de edin valla sinir oldum.esinize! Yazdiginiz gibi kompleksli, özgüveni düşük biri herhalde
Boyle pasif agresif tavırlar cok itici

Rahatsiz oldugumu dile getiriyorum ama bu onun pek umrunda olmuyor. Bir kabahat islemisim gibi davraniyor. Aynisini ona yapsam direkt kiskandigimi ima eder.
kocanız rahatsız olduğunu dile getirdiğinde sizin de umurunuzda olmasın o zaman. alışır zamanla. buna üzülmeyin daha önemli şeylere kafa yorun boşver, başka kötü özellikleri de varsa tamam da. milletin kocalarının kusurlarını okuyunca sizin kocanızın kusuru ufak geldi bana :) gözardı edilebilir, daha iyisi kolay bulunmuyor ne de olsa haha

Strawberry seni gecen senelerden ekonomi bölümünden tanirim.

Esini de o zamandan beri sevmem. Aile yasantini bilip esinle ilgili olumlu dusunen tek bir kisi bile yoktu, sen de her seyin farkindasin 🤷‍♀️

Kızma, üzülme. Kırmak icin söylemiyorum. Bu adami fazla ciddiye almamak senin icin en iyisi.

Olay bence hazımsızlık.
Bende bunu garipsiyorum. Insan kendisine rakip gordugu kisilere besler bu tarz duygulari. Ben esiyim yani rakibi degilki insan esine guzel seyler sunmak istemezmi ona guzel seyleri layik gorup yakistirmazmi. Umursamamaya calisiyorum cogu zaman ama git gide dahada ileri gidiyor bugun argoya vurunca cok zoruma gitti.

Düpedüz kompleks. Sizin kendisine fazla olduğunuzu biliyo bence bunu saklamaniz için de elinden geleni yapıyor. Yerinizde olsam böyle düzgün giyinmenin dozunu arttırır hatta evde bile güzel giyinmeye özen gosterirdim, eşinizin böyle asalak tavırlarına da "noldu şekerim kıskandın mi, sen kendini bana yakıştıramıyosun ondan böyle yapiyosun" falan diye kötü kadin kahkahası atar şeyime bile takmazdim. Özür dilerim ama eşiniz resmen eşeklik ediyor, sizin de ona eşek başıymış gibi davranmanızda sorun yok bence.

Strawberry seni gecen senelerden ekonomi bölümünden tanirim.

Esini de o zamandan beri sevmem. Aile yasantini bilip esinle ilgili olumlu dusunen tek bir kisi bile yoktu, sen de her seyin farkindasin 🤷‍♀️

Kızma, üzülme. Kırmak icin söylemiyorum. Bu adami fazla ciddiye almamak senin icin en iyisi.
Haklisin galiba onemsemekle hata ediyorum. En iyisi hic ciddiye almamak.

X