• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzensiz regl ve doktora gitme zamani

dogadostupanda

Nirvana
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
47.028
Puanlar
598
Merhabalar,

Reglim 3 aydir 4-5 gun erken geliyor ve regl olduğumu anlamiyorum. Eskiden regl oldugum an karnima bir agri girerdi, 3 aydir tesadufen regl oldugumu goruyorum. Doktora gidecegim ama kafama takilan birsey var. Regl devam ederken karından ultrasona bakmalari icin mi, yoksa regl bittikten sonra vajinal muayne icin mi gitmeliyim? Hangisi daha doğrudur bilemedim, bilgisi olanlar fikir verebilirse sevinirim.

Bazı durumlarda düzen değişir

Özellikle beslenme farklılığı vs varsa

Periyodunuz mu kısaldı erken mi oluyor yani eskiden 30 gün idi şimdi 25 mi mesela

Regl iken de gerekirse bakarlar ultrason ile ayrıca test vs de 3. gün olabilir bazı doktorlar da Regl değilken gel diyebilir

Zamanla düzen değişebilir. Geçici bu tarz durumlar olabilir. Ben de üniversitedeyken çok net hissederdim öncesinden ağrım olurdu goguslerim hassaslasirdi falan ama artık hicbir belirti yaşamıyorum. Özel bir kadın doğum uzmanına gidecekseniz arayıp sorun. Size bilgi verirler ne zaman gitmeniz konusunda.

Bazı durumlarda düzen değişir

Özellikle beslenme farklılığı vs varsa

Periyodunuz mu kısaldı erken mi oluyor yani eskiden 30 gün idi şimdi 25 mi mesela

Regl iken de gerekirse bakarlar ultrason ile ayrıca test vs de 3. gün olabilir bazı doktorlar da Regl değilken gel diyebilir

Beslenme açısından radikal bir farklilik yok aslinda. 28ten 25 e sonrada 24e dustu. Su an regl oluyorum, reglden sonra mi randevu alsam karar veremedim acikcasi. Bir de reglim cok agrili gecerdi, ilk 3 gun hep agri kesici kullanirdim. 3 aydir hic ihtiyac duymadim. Belki iyi birsey ama yinede icim rahat etsin istiyorum

Zamanla düzen değişebilir. Geçici bu tarz durumlar olabilir. Ben de üniversitedeyken çok net hissederdim öncesinden ağrım olurdu goguslerim hassaslasirdi falan ama artık hicbir belirti yaşamıyorum. Özel bir kadın doğum uzmanına gidecekseniz arayıp sorun. Size bilgi verirler ne zaman gitmeniz konusunda.

Ozel hastanenin kadin dogumuna gidecegim. Randevu veren birime sorsam bilirler mi?

adetin hala düzenli her ay geliyo. sadece bi kaç gün önce geliyomuş. olabilir bazen böyle. ayrıca ağrı olmaması ne kadar güzel bişey. benimde çok ağrırdı. son bi kaç aydır benimdeaynı seninki gibi nerdeyse hiç ağrımadN gliyo, ben çok şaşırırıyorum ağrıdan sürünmeye alışkın olduğum için. :oha: bunun için niye doktora gitceksinki anlamadım

benimde 1 ,2 yıl öncesine kadar çok şidettli agrım olurdu ilk gün duramazdım. Son bir bucuk iki yıldır adetim az geliyor . Üstelik o kadar şiddttli agrım da yok artık bir ayda bir bucuk ayda oluyorum ama bir haftayı gecen adetim üç dört güne düşmüştü doktora gittim prolaktinim yüksek çıktı ilaç alıyorum simdi. İlkinde ultrasona grdm ikincisinde de adetin üçüncü günü horman testi yaptılar. Şimdi hastaysan doktora git belirt hormon testi yapabilir

adetin hala düzenli her ay geliyo. sadece bi kaç gün önce geliyomuş. olabilir bazen böyle. ayrıca ağrı olmaması ne kadar güzel bişey. benimde çok ağrırdı. son bi kaç aydır benimdeaynı seninki gibi nerdeyse hiç ağrımadN gliyo, ben çok şaşırırıyorum ağrıdan sürünmeye alışkın olduğum için. :oha: bunun için niye doktora gitceksinki anlamadım

Hahah bende senelerdir agridan surunmeye o kadar alistim ki agrisiz regl tuhaf geliyor :D saka bir yana rahim agzi kanseri, miyom vs hem anne hem baba tarafinda var. O yuzden en ufak seyde korkuyorum.

benimde 1 ,2 yıl öncesine kadar çok şidettli agrım olurdu ilk gün duramazdım. Son bir bucuk iki yıldır adetim az geliyor . Üstelik o kadar şiddttli agrım da yok artık bir ayda bir bucuk ayda oluyorum ama bir haftayı gecen adetim üç dört güne düşmüştü doktora gittim prolaktinim yüksek çıktı ilaç alıyorum simdi. İlkinde ultrasona grdm ikincisinde de adetin üçüncü günü horman testi yaptılar. Şimdi hastaysan doktora git belirt hormon testi yapabilir

Cok gecmis olsun. Randevu alacagim yarin icin. Cok tesekkur ederim

Hastaneden randevu aldim daa kafama bisey takildi. Hormon testi icin açlık tokluk fark ediyoe mu?

Back