- Konu Sahibi Random Access
-
Geçmiş olsun Benimde pıhtılı çok yoğun kanamalarım oluyordı ama sizinki kadar az değil baya tuvakwtini yapan bebek gibi kanama geliyordu rahim kalınlaşması ve tümör vardı ameliyat oldum geçti iyi huylu çıktı sizin kalınlaşma muhtemelen hemen doktora gidinHerkese merhabalar .
Yaklaşık 3 sene önce bana polikistik over teşhisi konmuştu ve , bir dönem hormon takviyesi aldıktan sonra , bir adet söktürücü ve sonrasında devamlı doğum kontrol hapı kullandım .
bi doktorun bana uyguladığı tedavi şekli buydu .
Şimdilerde , diyete başlayıp 5-6 kilo vermemin , maydonoz kür içmemin bi etkisi var mıdır bilmiyprm ama
adet olmadığım halde , ilacımı kullanmaya devam ettiğim halde pıhtı şeklinde çok yoğun kanamalarım oluyor gün içinde bir bilemediniz 3 kez görüyorum .
haliyle çok korkuyorum . Zaten polikistik over hayatımı yeterince zorlaştırmıştı , gerek kilo aldırması gerek hormon alımı türünden gelen duygu değişimlerm vs .
Biz doktor muyuz diyeceksiniz biliyorum ama dediğim gibi korkuyorum. Şu an işsizim herhangi bir sağlık güvencem bile yok . Altından yumurtalık , rahim kanseri gibi şeyler çıkarsa ne yaparım bilmiyorum .
başına böyle şeyler gelen tecrübeli birileri var mı ?
Teşekkürler şimdiden .
Tümör mü , ooof çok korkuyorum .Geçmiş olsun Benimde pıhtılı çok yoğun kanamalarım oluyordı ama sizinki kadar az değil baya tuvakwtini yapan bebek gibi kanama geliyordu rahim kalınlaşması ve tümör vardı ameliyat oldum geçti iyi huylu çıktı sizin kalınlaşma muhtemelen hemen doktora gidin
Korkun diye söylemedim Benin kanamam çiş yaparcasına çoktu sizin kalınlaşmadan muhtemelen ama gecikmemekte fayda var diye dedim randevu almışsınız zaten geçmiş olsun tekrarTümör mü , ooof çok korkuyorum .
Şu cuma günü bir gelseydi .
Kanamam regle döndü şu an .
Umarım maydonoz reglimi söküyordur ...
5 kilo vermiştim en son .Kilo varsa sebebi budur. Ve öncelikli olarak diyetle beraber kilo vermeniz aynı zamanda spor da yapmanız fayda sağlar.
Yoo nasıl yani spor vücudu mu çirkimleştiriyormuş. Aksine daha şekilli daha dik bir duruş oluyor. Pilates yürüyüş falan gayet faydalı. Yani ideal kilo aralıgındaysanız yine de yediginiz dikkat etmeniz gerekiyor. Pko geçen birşey degil. Zayıfken etkisini göstermiyor fark bu5 kilo vermiştim en son .
Spora başlamakla ilgili kaygılarım var . Vücut yapısı kalınlaşıyor ,kas oluyor bel falan kalın kalıyor diyorlar .Bu konuda bilginiz , tecrübeniz var mı ?
Youtube da bile inanılmaz spor programları var , tek ihtiyacım olsn bi mat başlamak için
Merhaba 5.gün regl oluyorsanız yeni ilaca ne zaman başlıyorsunuz ? Bir de ilaç kanamanizi kesmiyor mu ?Doktora kac gun icerisinde gideceksiniz?
Dogum kontrol hapi kutu bitmeden birakilmiyor diye biliyorum.
Ben fix olarak ilac bitimindeki 5.gun regl oluyorum bu hic sasmiyor. Ara kanama hic yasamadim.
Kilo vermeme kaynaklı hormonal bi dalgalanma da yaşamş olabilirim , belki .Yoo nasıl yani spor vücudu mu çirkimleştiriyormuş. Aksine daha şekilli daha dik bir duruş oluyor. Pilates yürüyüş falan gayet faydalı. Yani ideal kilo aralıgındaysanız yine de yediginiz dikkat etmeniz gerekiyor. Pko geçen birşey degil. Zayıfken etkisini göstermiyor fark bu
Merhaba şöyle geliştiMerhaba 5.gün regl oluyorsanız yeni ilaca ne zaman başlıyorsunuz ? Bir de ilaç kanamanizi kesmiyor mu ?
Geçmiş olsun. Maydanoz kürü adet kanamalarını yoğunlaştırabiliyor. Doktor bir şey söylemedi mi ? Ara kanama ben de hiç yaşamam ilaç kullaniyorum da o yüzden acaba maydanozdan olabilir mi dedim.Merhaba şöyle gelişti
Normal ilacım bittikten 4 gün sonra falan regl oldum . Reglimim 3. Günü ilaca başladım ve dediğiniz gibi reglimi kesti .
Sonrasında bir 8 gün sonra ben ilacımı kullanmaya devam ederken , pıhtı gelmeye başladı . Bu dönemde 2 günde bir maydonoz kürü ve kiraz sapı kullanıyordum her sabah aç karnına. Diyetim için .
Sonra da bu pıhtılı kanamam geçmedi , ilacı bir gün bıraktım ve yeniden regl oldum .
Gözünü korkutmak istemem ama bu tedavinin başında kilo alıyorsun .
sonrasında da o doğum kontrol haplarından mı neyden bilmiyorm vermen zorlaşıyor .
Çok geçmiş olsun .
İlaçla ilgili olabilir rahatsızlıklar ilgili olabilir. En kısa zamanda düzelir umarım. Soğan kürü ile ilgili araştırma yapıp doktorunuzla istişare etmenizi önerebilirim.
Ben evde Pilates yapıyorum. Kardiyo yapıyorum leslie yapıyorum dışarıda geziyorum evden işe işten eve. Ama cok rahat bir şekilde sporu da yapabiliyorum. Öncelerden de evde yapardım o şekilde kilo verdim adetim düzeldiKilo vermeme kaynaklı hormonal bi dalgalanma da yaşamş olabilirim , belki .
Kendimi avutuyoda olabilirim
Yürüyüşü , koşuyu çok severim ama malum pandemi zamanında markete bile dezenfektanlarla ,maskelerle son derece önlemli gidiyorum .
Dışarıya çıkıp yürümek koşmak korkutuyor beni açıkçası . İnsanlar hiç bir şey yokmuş gibi sokaklarda , parklarda
Direk görüşebileceğim bir doktorum yok şu an maalesef , ben son konulan teşhise göre devam ediyordum .Geçmiş olsun. Maydanoz kürü adet kanamalarını yoğunlaştırabiliyor. Doktor bir şey söylemedi mi ? Ara kanama ben de hiç yaşamam ilaç kullaniyorum da o yüzden acaba maydanozdan olabilir mi dedim.
Pilates setlerini mi tercih ettiniz ?Ben evde Pilates yapıyorum. Kardiyo yapıyorum leslie yapıyorum dışarıda geziyorum evden işe işten eve. Ama cok rahat bir şekilde sporu da yapabiliyorum. Öncelerden de evde yapardım o şekilde kilo verdim adetim düzeldi
Harikasınız .Ben evde Pilates yapıyorum. Kardiyo yapıyorum leslie yapıyorum dışarıda geziyorum evden işe işten eve. Ama cok rahat bir şekilde sporu da yapabiliyorum. Öncelerden de evde yapardım o şekilde kilo verdim adetim düzeldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?