Adet oldugun gun mu ictin yani canm anlamadmCanim once aklinda olacak olan kendi sagligin bence sogan suyu falan ic adet olmak icin ictigjn ilaclarin yerine canim ben 34.gun adet oldum dedim ya o zaman sogansuyu ivmistim faydsini gorecwgine inaniyorum saglicakla kal
canim bekarliktan beri hep gec oluyordym . adet olup bittikten sonra soğan kuru yapıyorsun. hem adetini düzene girdiriyor hem vajina içindeki iltihap enfeksiyon yara varsa hepsini geçiriyor. kist im vardı o bile erimiş gitmiş.Adet gunun gecince mi sogan kurune basladin canm
Adet oldugun icin yumurtan gelisip catlamaz canim bak orayi atliyorsun. Yumurtan gelisip catlarsa adet olursun.Canim. Adetim duzene girsin diye kullaniyorm en buyuk sebep bu zaten. Adet olayim ki yumurtam gelissin catlasin.
Adet olduktan sonra denicem canm tesekkr edermcanim bekarliktan beri hep gec oluyordym . adet olup bittikten sonra soğan kuru yapıyorsun. hem adetini düzene girdiriyor hem vajina içindeki iltihap enfeksiyon yara varsa hepsini geçiriyor. kist im vardı o bile erimiş gitmiş.
Yumurtamin catlamasi icin napayim?yani sen ne yaptnAdet oldugun icin yumurtan gelisip catlamaz canim bak orayi atliyorsun. Yumurtan gelisip catlarsa adet olursun.
Sen progestanla sadece adetin gerceklesmesi i sagliyorsun ama yumurtana bunun hic bir etkisi yok az onceki yazimda detaylica yazdim bunu...
Gercekten mi ne kadar guzel ben de denicem insallahadetim düzene girince şu çok bahsedilen çörek otu bal tarçın artık ben de denicem dedim.
bir ay içinde 12 gün kullanılması gerek yumurtalarim o ay 4 tane olmuştu. ve benim yumurtalarım çok tembeldi.
Evet iyi bi doktor arayisindayim. Bulur bulmaz gidicemCanm kendin de arastir derim. Doktorlar nedense bazen cok onemsiz seyleri abartip moral.bozarken. onemsenecek seyleri bisey yok deyip gonderiyorlar. Sonuclarin elindeyse amh degerine mutlaka bak. Yumurta rezervini gosterir. Azalmasi yada bitmesi durumunda hasta olman azalir yada kesilir. Erken menapoz diyorlar ama bu lafi sevmiyorum. Mutlaka kendin degerlerni incele arastir. Gerekirse 3. Doktora da git. Onemsemezlik etme nekdr erken teşhis okadar iyi.
Demek istedigim su, doktorlarin bu durum icin yumurtani gelistirici ve catlatici tesavi uygulamasi gerekiyor. Klomen catlma ignesi vs gibi...Yumurtamin catlamasi icin napayim?yani sen ne yaptn
Ben sogan kuruyle ayni anda uyguladim bu kuru ve o ay hamile kaldim. Sogandan mi yoksa tarcin corekotu baldan mi bilmiyorum ama yillar gecse adet olmayan ben o ay yumurtladim. Ha yine gec yumurtladim ama yumurtladim yani.adetim düzene girince şu çok bahsedilen çörek otu bal tarçın artık ben de denicem dedim.
bir ay içinde 12 gün kullanılması gerek yumurtalarim o ay 4 tane olmuştu. ve benim yumurtalarım çok tembeldi.
Devlete gittim. Ozele gidicem. En azindan kaileye alip derdimi dinleyen bi insan evladi cikar belkiDemek istedigim su, doktorlarin bu durum icin yumurtani gelistirici ve catlatici tesavi uygulamasi gerekiyor. Klomen catlma ignesi vs gibi...
Ya da kendi kendine catlamasini bekleyebilirsin ama ayni durumda olan gelinimiz tam 2,5 yil ugrasti adet olmadan hamile kalabilmek icin. Kirk yilda bir gelisecek catlayacak ta iliski denk gelecek dollenecek te.... yani olur olmaz diye birsey yok ama ben doktorlarin sorun yok demesine takildim. Sigortaya mi gidiyorsun? Genelde orda umursamazlar bu durumu...
ben bunların hepsini yaptım ama o yaptığım aylarda herşeyi düzene girdirmistim. ama hamile olamamistim.Gercekten mi ne kadar guzel ben de denicem insallah
Ikisini nasil uyguladin canm anlatirmisin banaBen sogan kuruyle ayni anda uyguladim bu kuru ve o ay hamile kaldim. Sogandan mi yoksa tarcin corekotu baldan mi bilmiyorum ama yillar gecse adet olmayan ben o ay yumurtladim. Ha yine gec yumurtladim ama yumurtladim yani.
Tek sigindigim o zaten :) birgun gelecek biliyorum. O guzel haberi burdan duyurcam ben de rabbim nasip ederseben bunların hepsini yaptım ama o yaptığım aylarda herşeyi düzene girdirmistim. ama hamile olamamistim.
esimle tatile çıktık. o ay zaten ne bebek dusunebilirsin ne de bir sey uygulayabilirsin. kafam full rahat ve oy hamile oldum . siz elinizden geleni yapın sağlığınız için yapın. sonrasını Allah a bırakın. o en iyi zamanda veriyor ona güvenin.
Tahmin ettim biliyomusun.... devlet hastanelerinde kimse dikkate almiyor bunu. Ayni seyler basima geldigi icin biliyorum ne yazikki...Devlete gittim. Ozele gidicem. En azindan kaileye alip derdimi dinleyen bi insan evladi cikar belki
Tahmin ettim biliyomusun.... devlet hastanelerinde kimse dikkate almiyor bunu. Ayni seyler basima geldigi icin biliyorum ne yazikki...
Ozelde yumurta takibi yapan duzgun bir doktor bulmaya calis, sana progestan veya dogum kontrol hapi verip gondermeyecek biri olsun mumkunse...
Bu arada kendin evde kurler uygulayabilirsin yumurta gelistirici.
canim doğum kontrol hapı ben hiç kullanmadım korkudan çünkü 6 ay boyunca bünyeye mesaj gonderiyormus hamile kalmasın diye. ben adetim çok gecikince yeşil maydanoz sapı kaynayıp ac karnına içiyordum en fazla üç gün sonra kesin adet oluyordumTek sigindigim o zaten :) birgun gelecek biliyorum. O guzel haberi burdan duyurcam ben de rabbim nasip ederse
Adet olmamistim yine uzun sure sogan kuru uyguladim 3 gun ictim adet oldum ara verdim. Adetimin 4. Gunu bal tarcin corekotu kuru yemege basladim her gun bir yemek kasigi yatmadan...Ikisini nasil uyguladin canm anlatirmisin bana
Maydonozun sokturucu ozelligini duymustumcanim doğum kontrol hapı ben hiç kullanmadım korkudan çünkü 6 ay boyunca bünyeye mesaj gonderiyormus hamile kalmasın diye. ben adetim çok gecikince yeşil maydanoz sapı kaynayıp ac karnına içiyordum en fazla üç gün sonra kesin adet oluyordum
Canim tesekkur ediyorum bunu denicem. Adet olduktan sonra baslarm. Ilacin bitmesine az kaldi. Oyle de olur degil mi?Adet olmamistim yine uzun sure sogan kuru uyguladim 3 gun ictim adet oldum ara verdim. Adetimin 4. Gunu bal tarcin corekotu kuru yemege basladim her gun bir yemek kasigi yatmadan...
Adetim bittikten sonra 2. Gun sogan kurune basladim yine 15 gun boyunca sabah aksam ac karnina sicakken ictim.
Sogan kuru: bir orta boy kahverengi kabuklu beyaz sogan kabuklari soyulduktan sorna dorde bolunur, 1.5 su bardagi icme suyunun icine konur ve kapagi kapali olaraj 5 dk kaynatilir. Kaynadiktan sonra suzulur ve sicakken sabah aksam ac karnina icilir
10 cay kasigi tarcin
12 tatli kasigi corekotu (degirmende toz haline getirilmis)
12 yemek kasigi bal (hakiki bal)
Karistiril her aksam bir yemek kasigi 12 gun boyunca yenir.