Düzensiz adet görenler nasil hamile kaldiniz?

Canım benim de adet düzensizliğim var tabi benim hastalığım belli yumurta tembelliği var bunu bildiğim halde 7 aydır olmuyor diye ben kendimi yiyip bitiriyorum senin 1.5 sene geçmiş stres yapman çok normal bence her ay stres yaşamaktansa en azından kontrol altında olmak daha ben iki ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım çok şükür yumurtamın oluştuğunu çatladığını gördüm ama nasip olmadı bence böyle bir tedavi talep edebilirsin süreci hızlandırmak adına

Canim bende evlendikden sonra duzensizlik basladi mesela ilk 40.gun sonra 34.gun sonra 50.gunde oldum ve hic bi sikimti yok kac doktora gittiysem sadece stres dedi hepsi ilac bile vermedi hic biri cocuk cok ustiyorsan stres yapiyorsan ondan oluyor dediler normalde 33 34gunde bir olurdum bende canim ssne tavsiyem sadece kafani rahat birak

Canim cocuk istiyoruz onceleri umursamiyordum ama aklimda suan tek soru Acaba olmuyor mu ? Inan dusunmekten yiprandm. Boyle degildim akisina birakamiyorum devamli aklimda.

Inanin bilmiyorum. Doktor temiz dedigi icin hic dikkate alip bakmadim. Ki anlamam da zaten
Canm kendin de arastir derim. Doktorlar nedense bazen cok onemsiz seyleri abartip moral.bozarken. onemsenecek seyleri bisey yok deyip gonderiyorlar. Sonuclarin elindeyse amh degerine mutlaka bak. Yumurta rezervini gosterir. Azalmasi yada bitmesi durumunda hasta olman azalir yada kesilir. Erken menapoz diyorlar ama bu lafi sevmiyorum. Mutlaka kendin degerlerni incele arastir. Gerekirse 3. Doktora da git. Onemsemezlik etme nekdr erken teşhis okadar iyi.

Hayir. Hormon tahlilimde de kan degerlerimde de hersey normal gorunuyor. Bebek icin cok strese sokuyorm kendimi. Onceleri pek takmiyodum gunler karissa da adet goruyodum ilacsiz bi sekilde. Simdi ilac kullanmadan olamiyorum
sogan kurunu deneseniz o ise yarıyor benimde bir ara duzensizde kullandıktan sonra duzene girdi ama o ay cocuk dusunmeyin etkileyebiliyormus

Canim cocuk istiyoruz onceleri umursamiyordum ama aklimda suan tek soru Acaba olmuyor mu ? Inan dusunmekten yiprandm. Boyle degildim akisina birakamiyorum devamli aklimda.
Çok iyi anlıyorum canım zaten takmamak bence de mümkün değil. Rahim filmi çekildi mi?

Ahh ahh su kadinlik yokmu sizler adetlerim duzensiz diye yakiniyosunuz ben adetlerim duzenli ama buna ragmen hamile kalamamaya yakiniyorum bende doktora gittim hormonlara esime hsg cekti hic bi sorun uok dedi sadce stres ama en azindan kafam ve icim rahatladi bi sorun varmi yokmu diye kafayi yiyo insan

Cocugumun olabilmesi icin adet olmam gerektigi hep aklimda olan. Yani niye ikisi de olmuyo. En azindan adet olsan dicem ki saglikliyim sukur. Olur. Ama o da olmuyo o da. Akisina birakamiyorum gercekten

En gec 40 gune falan adet olurdum kendiliginden. Klomenle hamile kaldim.

Rabbim senin de gonlune gore versin canim. En azindan bi problem yok onu biliyosun. Ben de ne olup bittigi de belli degil

Cocugumun olabilmesi icin adet olmam gerektigi hep aklimda olan. Yani niye ikisi de olmuyo. En azindan adet olsan dicem ki saglikliyim sukur. Olur. Ama o da olmuyo o da. Akisina birakamiyorum gercekten
Canim once aklinda olacak olan kendi sagligin bence sogan suyu falan ic adet olmak icin ictigjn ilaclarin yerine canim ben 34.gun adet oldum dedim ya o zaman sogansuyu ivmistim faydsini gorecwgine inaniyorum saglicakla kal

Ilacin prospektusunde yaziyor. Cok fonksiyonlu bi ilac. Hem rahmi bebege hazirliyor hem adeti duzenliyor hem rahim duvarini kalinlastiriyor. Riskli gebeliklerde bile kullaniliyor.
Su an hamileyim ve bende kullaniyorum.

Son bir kac aydir cok ciddi anlamda rahim uzerine arastirma yaptim. Olay tam olarak soyle gelisiyor:

Yumurta olgunlasip catliyor ve catladiginda rahime bir hormon birakiyor. Bu hormon (progesteron hormonu) rahim duvarinin kalinlasmasini sagliyor. Eger yumurtlama esnasinda herhalgi bir dollenme olduysa bebegin rahime tutunabilmesi icin rahim duvarinin kalinlasmasi sart cunku. Yok sa bebek tutunamaz ve duser.

Eger dollenme olmazsa rahim kalinlasir ve 14 gun sonra dokulur. Bu dokulmeyi biz adet kanamasi olarak gorururuz.

Bazi kadinlarda progesteron hormonu azligi sebebiyle rahim yeteri kdar kalinlasmaz.eger hamile kaldiysa bu durumda dusuk riski yasar ve bu yuzden progestan ile disardan progesteron hormon takviyesi yapilir...

Senin durumunda yumurta catlamadigi halde rahime progesteron yukleyerek kalinlasmasini ve dokulmesini yani adet olmasini sagliyorsun. Yani yumurta ile ilgili bir baglanti yok bu durumda. Yumurtan catladigi icin degil rahmin kalinlastigi icin adet oluyorsun... ama hamile kalmak icin rahmin kalinlasmasi degil yumurtanin catladip catladigi esnada sperm ile karsilasmasi ve dollenmesi gerekiyor.

Demem o ki arkadasim, su an kullandigin hap sadece sunu yapar, olur da yumurtlayacak olursan, ve o arada dollenme gerceklesirse bebegin olabilir progestan da hamilelik durumunda bebeginin daha iyi tutunmasini saglar. Ama yumurtlamani saglamaz ayrica olarak...

sogan kurunu deneseniz o ise yarıyor benimde bir ara duzensizde kullandıktan sonra duzene girdi ama o ay cocuk dusunmeyin etkileyebiliyormus
Canim sogan kuru cocuk isteyenler icin de sanirim. Bi ay denedim 10 gunde bir lekelenmem oldu onda da iyice sapitti adetm:)

bende 40 güne bir ya da daha farklı adet olurdum hic takip edemiyrdum yumurtlama donemlerimi. once adetim in duzelmesi icin soğan kuru yaptım bir ay boyunca sonra duzene girdi ayda bir adet olmaya başladım .

once adetinizi düzene sokun derim daha kolay olur ya da adet olana kadar bir gün arayla her gun ilişki .

Canim. Adetim duzene girsin diye kullaniyorm en buyuk sebep bu zaten. Adet olayim ki yumurtam gelissin catlasin.

Adet gunun gecince mi sogan kurune basladin canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…