Evet adetin ilk gününden itibaren sayinca 21.gün kanda progesteron ve e2 hormonu yumurtlamayla ilgiliydi sanırım doktorunuza danışın gereken testleri size yaptıracaktırÇok teşekkür ederim , doktor bakılır problem olmaz deyince ben o testi verdim. Doğru sonuç için regl başlangıcından itibaren sayarak 21.günde mi kan vermemiz gerekiyor ?
Merhabalar progesteron düşüklüğü bendede var siz ne durumdasınız ? Neler yaptınız nasıl bir yol izlediniz? Gebelik elde edebildiniz mi?Merhaba ,
Eşimle çocuk istediğimize karar verdik ve son 6 aydır çocuk deniyoruz fakat olumlu bir sonuç alamadık maalesef..
Bunun üzerine geçen ay doktora gitmeye karar verdim regl olmama 2 gün vardı rahim ağzı ve yumurtalıklarıma ultrason ile bakıldı hiç bir problem göremediğini belirtti doktor fakat önlem amaçlı progesteron hormonu için kan alındı. Sonucum 0,59 olarak çok düşük çıktı bu sonuçlarla tedavisiz hamile kalamayacağımı belirtti doktor. Fakat ben aynı gün testi verdikten en fazla 4 saat sonra regl oldum. Her zaman regl tarihlerim düzenliydi 29-30 gün hep döngüm nadiren 31-32 gün olmuşluğu vardır . Şimdi beni tekrar bu ay reglimin 2. günü tekrar test ve yumurtalık gözlemleme için çağırdı sizce bu sonuç hatalı çıkabilir mi ? Çünkü araştırmalarıma göre progesteronu düşük olan kişiler her zaman düzensiz regl oluyorlarmış hatta regl olmak için ilaç kullanıyorlarmış. Ve regl öncesi bu hormon değeri çok fazla düşüyormuş.
Böyle bir durum yaşayan varsa beni bilgilendirebilir mi ? Kafam allak bullak oldu.
Teşekkürler
Merhaba ben şuanda hamileyim 7 haftalık , test sonucum hatalıymış 23 Eylülde öğrendim . Umarım sizin de süreciniz çok kolay ve sağlıkla ilerler :)Merhabalar progesteron düşüklüğü bendede var siz ne durumdasınız ? Neler yaptınız nasıl bir yol izlediniz? Gebelik elde edebildiniz mi?
Yaa çok sevindim sizin adınızaaa hayırlı olsunnMerhaba ben şuanda hamileyim 7 haftalık , test sonucum hatalıymış 23 Eylülde öğrendim . Umarım sizin de süreciniz çok kolay ve sağlıkla ilerler :)
Merhabalar,merhaba , 21. günde test yaptırdım sonucum aşağıda ki gibi en az 10 olmalı demiştiniz fakat benim ki 7,1 çıktı doktor her şeyin normal olduğunu söyledi ama benim aklıma takıldı sizce normal mi yoksa düşük mü ? bu seviyelerle karşılaştınız mı ?
Eki Görüntüle 3480061
Çok teşekkür ederim en kısa zamanda sizinde kucağınız dolsun inşallahYaa çok sevindim sizin adınızaaa hayırlı olsunnpeki bu süreçte progesteron hormonunuz nasıldı gebelik oluştuğu ayda progesteron hormon düzeyi düzelmiş miydi? Yoksa düşük oluşuna rağmen mi gebe kaldınız?
Çok teşekkür ederim darısı başınızaMerhabalar,
Oncelikle hayirli olsun
Peki diger degerleriniz nasildi? Hamileligi ogrenmenizden once? Bu tarihte? Hormonal sonuclarinizdan bahs ediyorum
B12 niz maşallah ne güzelÇok teşekkür ederim darısı başınıza
Benim sadece progesteron hormonum da düşük sonuç vardı onun haricinde başka bir hormonal bozukluğum yoktu canım
1 ay iğne 1 ay hap olarak kullandıktan sonra ancak bu sonucu yakalayabildim canım bende B12 yi düzenli kullanmadığında gerçekten hiç bir işe yaramıyor :)B12 niz maşallah ne güzelbenm 120 den yukarı çıkmıyor
Sanırım benimde takviye almam gerekecek1 ay iğne 1 ay hap olarak kullandıktan sonra ancak bu sonucu yakalayabildim canım bende B12 yi düzenli kullanmadığında gerçekten hiç bir işe yaramıyor :)
Ben çocuk istediğimden emin olduktan sonra bir muayene olup detaylı bir kan tahlili yaptırmıştım gerekli olan tüm vitamin ve ilaçları kullandım doktorumda çok iyi yapığımı belirtti eğer çocuk düşünceniz varsa mutlaka bir kontrole gidin derim yoksa da gidin ama değerleriniz normale döndükçe kendinizde ki farka inanamayacaksınız benim saçlarım bile ayrı parlıyor :)Sanırım benimde takviye almam gerekecek
Şuan hamileyim 5haftalıkBen çocuk istediğimden emin olduktan sonra bir muayene olup detaylı bir kan tahlili yaptırmıştım gerekli olan tüm vitamin ve ilaçları kullandım doktorumda çok iyi yapığımı belirtti eğer çocuk düşünceniz varsa mutlaka bir kontrole gidin derim yoksa da gidin ama değerleriniz normale döndükçe kendinizde ki farka inanamayacaksınız benim saçlarım bile ayrı parlıyor :)
Ya ne güzel :) Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canımŞuan hamileyim 5haftalık
Hayır ben şeyden bahs ediyordum))Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz zaman Lh ve diğer hormonlarda artış oldu mu yoksa ilk haftalarda aynı normla mı gözüküyor? ))Çok teşekkür ederim darısı başınıza
Benim sadece progesteron hormonum da düşük sonuç vardı onun haricinde başka bir hormonal bozukluğum yoktu canım
Artış olmadı canım hemen hemen aynıydı değerlerimHayır ben şeyden bahs ediyordum))Hamile olduğunuzu öğrendiğiniz zaman Lh ve diğer hormonlarda artış oldu mu yoksa ilk haftalarda aynı normla mı gözüküyor? ))
Anladımm değeriniz 7 imiş o zaman gebelik sürecinde değeriniz artmışş peki nasıl yükselttiniz?Çok teşekkür ederim en kısa zamanda sizinde kucağınız dolsun inşallahGebeliği öğrenmeden önce 21. günde yaptırdığım teste aşağıdaki gibiydi canım sonuç doktorum normal değerlerde olduğunu söylemişti birde vajinal ultrason ile kontrol ettiğinde bu ay için rahmimin ve yumurtamın çok sağlıklı gözüktüğünü söylemişti mutlaka değerlendirin demişti ama zaten o süreçte hamileymişim muhtemelen her şeyin daha çok başı olduğu için ultrasonda gözükmemiş olabilir dedi sonradan doktorum
Eki Görüntüle 3490637