Düzenli Evimiz & Hayatımız

Al bendende o kadar.aksam yemeğinin bulasigini mak.attim calistirdim.pervane çırpıciya deymis yıkamamis.makineyi bosaltayim diye gittim biraz önce ama tekrar calistirdim.bir sürude bulasik çıkmıştı.
Makinenin bitmesine dayanamadım elimde yikadim bi ton
Bende bugün açtım makinayı tam yıkamamış üst bölüm ama neden bilmiyorum sanki pervaneden de bir problem yok gibiydi.
Ben de akıl tutulması biraz pril döktüm biraz da domestos sonra bir köpürdü Allah'ım makinayı bozacaktım az daha🤦
Tuz koymak geldi aklıma belki tuzu bitmiştir.
Sofra sererek yedirmek en mantıklısı valla benimkiler hiperaktif mama sandalyesinin altına serdim öyle verdim bugün alışırlar umarım.Bana çekmişler🤣🙈 Annem Teneffüs en çok sen mi yedin acaba sofra mı yedi derdi küçükken çok dökerdim.🤣
Aslında hem kurallarım var hijyen konusunda hemde sanki baskı uygulamıyorum bu yüzden ekstra yoruluyorum gibi üst baş kirletirlerse karışmam çocuklarıma kuma da girerler duvarları da çizerler ne bilim öyle de böyle büyüyecekler inş. :KK51:

Merhabalar

Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.

Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey 💜

Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.

Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı

Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak

Gibi gibi maddeler olacak

Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.

KURALLAR :

🔸 Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
🔸 Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmayacağım.
🔸Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
🔸Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
🔸 İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
ÖNEMLİ : Aktif olmayanları etiket listesine eklemiyorum artık. Onlar etiketsiz olarak sayfayı takip edebilirler 😊

⭐Daha önceden üye olup ve benim tanıdığım üyeler lütfen kendini bana özelden tanıtsın, yoksa listeye eklemeyeceğim. Nick değişimi yapanlarda aynı şekilde.
Gelincik78 Gelincik78 bildirimlerle motive olup erteleme yapmıyoruz ev işlerinde

Niye ki aman dikkat edin
Seçim için canım saçmalar terasa geldi hep dolu gibi yağdı resmen😬
Bizim burda da aynı. Konvoy geçti biraz önce. Valla bi yerde saz kurdular bize yakın heralde düğün gibi çalıyor silahlar falan
Ülkemiz için en hayırlısı olsun inşallah her zaman.
Ama bizim burada bireysel silahlanma oldukça fazla bahaneyle sıkıyorlar zaten.Silah denemesi yapan da oluyor.

Bizde de öyle. Benim babam da düğünde kazayla kendi silahı ile vuruldu 😕
Ya geçen gün akşam saatlerinde dayımlara taziye ziyaretinde bulunduk eşimle birden silahlar patladı maskeli birileri sıkmış kaçmış mahalle karıştı.
Pencereden bakınıyordum eşim indi falan bana söylememiş.
Sonradan durulunca indim meğersem kurşun sekmiş babama gelmiş tam kolon vardı önünde verilmiş sadakamız var şükürler olsun. Akşamları camiye gider o arada arkadaşlarını görmüş çay içmişler gitmemiş.Kurşun sıyırdı çok şükür birşeyi yok
Bir kadın vuruldu bacağından😔
Bazen biz ne yaşıyoruz diyorum vallahi sonumuz hayrolsun.
Baban vefat etti demiştin yanlış mı hatırlıyorum.😐

Ya geçen gün akşam saatlerinde dayımlara taziye ziyaretinde bulunduk eşimle birden silahlar patladı maskeli birileri sıkmış kaçmış mahalle karıştı.
Pencereden bakınıyordum eşim indi falan bana söylememiş.
Sonradan durulunca indim meğersem kurşun sekmiş babama gelmiş tam kolon vardı önünde verilmiş sadakamız var şükürler olsun. Akşamları camiye gider o arada arkadaşlarını görmüş çay içmişler gitmemiş.Kurşun sıyırdı çok şükür birşeyi yok
Bir kadın vuruldu bacağından😔
Bazen biz ne yaşıyoruz diyorum vallahi sonumuz hayrolsun.
Baban vefat etti demiştin yanlış mı hatırlıyorum.😐
Ortalık çok fena oldu iyice yaa. Evet vefat etti 😕

X