duzenli emzirme ve kilo

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
318
İngiltere
Düzenli emzirme kolay kilo verdirir

Anne adayı 9 ay boyunca aldığı kiloyu yine aynı süre içinde vermelidir. Daha hızlı kilo vermeye çalışmak tehdit nedenidir.

Gebelik boyunca, düzenli olarak kilo alınır. Eğer gebe dengeli beslenmişse, doğumdan 6 hafta sonra en fazla 5-6 kilo fazlası kalır. Bu kiloları gebe 9 ay boyunca aldığına göre, vermek için de en az 9 ayı vardır. Doğum sonrası kilolar emziklilik döneminde çoğu kadının kafasını karıştırmaktadır. Hamilelik döneminin son 6 ayında süt üretimine destek olmak için depolanan fazla kilo, hamilelik döneminde ortalama 10-14 kilo alanlarda ortalama 6 ay ile 1 yıl arasında kolaylıkla verilir. Ancak hamilelik döneminde 20-30 kilo alanlarda süre uzayabilmektedir. Emzirme döneminde memeden her gün 650-750 ml oranında süt üretilmektedir. Bebeğin bunu emmesi ile annenin ortalama olarak harcadıkları enerji ise 500 kkal olmaktadır. Harcanan bu enerji, 1 saat egzersizle harcanan enerjiye denk düşmektedir. Bu sebeple emzirme döneminde düzenli süt veren anneler fazla kilolarından rahatlıkla kurtulabilirler. Emzirme döneminde en iyi kilo verme yöntemi bu kiloları hamilelikten itibaren takibe almaktan geçer. Hamilelik döneminden itibaren diyetisyen kontrolünde beslenen kadınlarda emziklilik döneminde kilo sorunu çok fazla yaşanmamaktadır. Emziklilik dönemindeki kadınlarda ilk 4 ayda kilo verimi ayda yarım kilo şeklinde gelişirse normaldir. Bu durum hamilelik döneminde 15 kilodan daha fazla kilo alan kadınlarda ayda 1 kiloya kadar çıkmaktadır. Ayda 2 veya daha fazla kilo verilmesi sakıncalıdır. Bu dönemde bilinçsizce yapılan diyet ve egzersizler hem annenin sağlığını, hem de süt verimini azaltarak bebeğin sağlığını olumsuz yönde etkiler

Süt ve et ürünü yenmeli

Emziren annenin mutlaka yeterli ve dengeli beslenmesi gerekmektedir. Bu dönemde kadınlarda protein, kalsiyum ve demir ihtiyaçları artmaktadır. Bu yüzden protein ve kalsiyum açısından zengin süt ve ürünleri, yumurta, et, tavuk, balık tüketilmelidir. Karbonhidrat ihtiyacını tam tahıllı ürünler tüketerek karşılamak şekerli ürünler tüketerek karşılamaktan daha faydalı olmaktadır. Hem proteini hem karbonhidratı hem de vitamin ve mineralleri dengeli alan ve sıvı alımına dikkat eden kadınlarda süt verimi artacağı gibi kilo verimi de kolaylaşacaktır. Eğer dengeli besleniyorsanız, tatlı besinlerden tamamıyla uzak duruyorsanız ve karbonhidrat alımınıza dikkat ediyorsanız ilave olarak bir diyet uygulamanıza kesinlikle gerek yoktur. Emziren annelerin diyet yapmamaları gerekir. Aslında emzirmeyen annelerin de diyet yapmaları pek mantıklı değildir. Çünkü bebeğin sorumluluğu yeterince büyük ve yorucudur. Bu dönemde kendinize iyi bakmalısınız ve sizi halsiz bırakacak diyetlerden uzak durmalısınız. Normal doğumu takiben 1. ay, sezeryanı takiben 3. ay içinde spora başlanabilir. Yeni anneler için en güzel spor, vücutlarındaki ödemi de atmalarını sağlayacak kısa süreli yürüyüşlere başlamalarıdır.
diyetisyen:Ozge Kelebek

çok doğru valla,ilk doğumumda ben hiç bişey yapmadan doğum öncesi kilomunda altına inmiştim. şimdide doğum yapalı 3 ay oldu. doğum öncesi kilomdan 3 kilo fazlam kaldı, yakında onlarda gider

ben de sadece emziriyorum oğlumu.ama kilo aldım çok yaa:çok üzgünüm: doğumdan 1 ay sonra sadece 1 kilo fazlam kalmıştı.hepsi gitti diye sevinirken.başladılar geri gelmeye.sanırım iyice oburlaştım:1rolleyes:

ben 4 ayda 5 kilo aldım emziriyorum gece uykusuz kalıyorum gündüz de yoruluyorum ama nasıl oluyasa bu halde bile kilo alıyorum inş. en kısa zamanda veririm

emziriyorum diye yemeği aartmıştım biara baktm ki alıyorum dikkat etmeye başladım.aslında daha dikkatli yesem hepsi giderdi de işte..biraz oğlum büyüsün rejim yapcam.9 aylık olunca başlarım diyete.zaten en sağlıklısı böyle.sende sıkma canını gider elbet üstümüze yapışcak değil yaaa...

bende hamilelik öncesi kilomdayım,tabi bunda emzirmemin ve bünyemin etkisi var.bende kilo vermemiş olsaydım rejim falan yapmazsam.bebişim herşeyden önde gelir.

valla ben de emziriyorum ama kilo veremiyorum diyenlerdenim...hatta vermek bi yana almazsam iyi...
hayatımın hiç bi döneminde bu kadar iştahlı olmamıştım cokacimcoook...çevremde emzirmediği halde eski haline dönenler var,onlara baktıkça daha çok üzülüyorum:uhm:...bebeğim 4 aylık oldu ama ben hiç kilo falan veremedim,böyle kalıcam diye çok korkuyorum...

Valla ben hamileyken 20 kilo aldim.suan 2 kilo kaldi .onuda bir ay icinde vericem insallah.bu arada kizim 7.aylik.derseniz nasil verdin bu kilolari. hamurisi kizartma tatli hic bisey yemedim.ekmek olarak kahvaltida 2 dilim tambugday cok tahilli ekmek yedim.ve surekli emzirdim.emzirme donemini iyi kullanmak lazim.her bir kilo verdigimde kendimi bir ogun odullendirdim.:)

Benimde kizim 2 aylik ve acikcasi emzirdigim halde pek veremiyorum. Acaba cok mu aceleciyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…