DÜZENLİ BİR YAŞAM, TEMİZ BİR EV...

Herkese Günaydın..mutlu haftalar .
bu haftaki aliskanliga bayildim yesacim zira kendisi tek düzgün aliskanligimdir.toplamadan hayatta yatmam cunku hem salonum hem oturma odam ayni.daginik birakma sansim olmuyor oyuzden.
bugunku 5 maddem;
*1 posta camasir yikanacak
*dun yikananlar toplanip yerlesecek
*gardolap daginikligi toplanacak
*salon supurulecek
*toz alinacak

Kızlarrr merhaba yeniden iş yerinden çıkmadan aklımdayken yazayım dedim.

Dün bahar temizliği vardı evde ve her şeye dikkat ettim ne nasıl yapılır diye. Gelen abla her yeri camlar dahil bir karışımla siliyor: ARAP SABUNU+SİRKE+SU. En sağlıklı ve inanılmaz güzel bir karışım her yere uyguluyor cam ve aynalarda bundan sonra bizim mucizevi :KK70: bim ürünümüzü kullanıyor :)

Her yer mis gibi oldu. Lavaboda da bunun dışında çamaşır suyu kullanmamak için cif kullanıyor.

Mutfak dolap ve fayanslarında bile bunu kullandı iki su sonra yağ vs hepsi çözülmüştü.

Duşakabin de su izleri çok fazlaydı bende farklı farklı ürünlerle denediğim için orada yağ çözücü sıktı beklettikten sonra bu karışımla sildi ve sonra yine bimin ürünü ile mis gibi oldu.

Birde fırın içinde yağ çözücü kullandı ilk sonra yine bu karışımla.

Hem diğer şeylere göre daha doğal hemde o kadar çok kimyasala maruz kalmamış oluyoruz.

Bu kadar iş birikmemesi için ne yapabilirim diye de sordum, nasıl bir plan izlersem evim hep temiz olur diye.
Koltukları iki ayda bir halıları da ayda bir bu karışımla silebilirsin dedi. Bizim bu 15 güne 10 madde olayımızdan bahsettim bu şekilde ev temizlenirse bahar temizliğine zaten ihtiyaç kalmaz yılda bir halıları yıkamaya verirsin dedi.

Bundan sonra bu 15 günlük maddeler benim için candır :KK36:

He temizlikte en önemlisi sam bırakmayan atlet vs. tarzı bezler sadece yerlerde microfiber havlu gibi olan bezleri kullandı. lavabolar ve metal kısımlar bile bu karışımla pırıl pırıl oldu:KK36:

Öğrendiklerimi paylaşmak istedim :KK15:

Ben hamileliğimden beri bu karışımla silerim evimi, şimdi bir de bebeğim oldu, yerlerde sürünse bile çok takılmıyorum :)

2. Hafta aliskanlik geldi hanimmmmmmmmm

HER GECE YATMADAN ÖNCE OTURMA ODASI TOPLANACAK DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE BIRAKILIP UYKUYA GEÇİLECEK

Ay keşkee bu alışkanlığım olsa zaten evim pırıl pırıl olur benim :)

Günaydın Herkese,

Öncelikle güzel bir hafta olsun İnşaAllah...

Sabahtan beri iş yapıyorum. Daha kahvaltı yapamadım. Mutfağım berbattı. Onu toparladım. Ispanak ve ezogelin çorbası pişirdim. Bebeğimin biberonlarını steril ettim. Mutfağımı pırıl pırıl yaptım. Bugun çok işim var. Maddelere sığmayacağı için buradan yazıyorum tek tek. Üstüne 3 Makina ütüm var, bebeğimi uyutunca evi süpürcem, vileda ve toz alma var... Dün pazara gittiğim için alışveriş de bugune kaldı, yemekten sonra eşimle alışverişe de gideceğiz. Bittim ben anlayacağınız bana şans dileyin ki kızım uslu dursun da bitirebileyim :)

Günaydın arkadaşlar herkese Mutlu haftalar:KK15: ben verimsiz bir hafta geçirdim inşallah bu hafta daha iyi geçer benim için :KK51: hastalar varsa acil şifalar diliyorum,gebelere hayırlı doğumlar:nazar:geçiyorum bu günkü 5 maddeme :KK50:

1-yataklar kapanıcak
2-kahvaltı toplanıcak
3-çamaşırlar toplanıcak
4-çamaşırlar asılıcak
5-dışarda İşlerim var onlar halledilecek

Kolay gelsin arkadaşlar:KK15:

benimde annem vardı geçen hafta o sebeple rahat bi hafta geçirdim sağ olsun bu haftaya da temiz başladım. inşallah bu haftada öyle gider.
bugünkü 5 maddem:
1.yarın için yemek yapılacak
2. dün katlanan çamaşırlar yerine yerleştirilecek
3. aynalar silinecek
4. kızımla etkinlik yapılacak
5. en az 20 soru çözülecek

Ya dünkü 5limi yaptım ama sabah gec kalktıgım için bildirime geç kaldım.
Bu haftanın alıskanlığı benim için fix zaten. Kedilerim oturma odasında kalıyorlar geceleri, oyuzden toplamadan yatma şansım yok.

Bugünün 5lisi
  • Bulasık mak boşaltılacak, kirliler yerleştirilecek
  • Wc yıkanacak
  • Teras yıkanacak
  • Ev süpürülüp silinecek
  • Köpeğim ve kedilerim yıkanacak, taranıp tırnakları kesilecek

Aliskanlik tam ihtiyace binayen olmus valla :)
5 maddem
1.bulasik makinesi bosaltilacak
2.yemek yapilacak
3.mutfak toplanacak
4.utu yapilacak
5.camasir atilacak

Biktim camasir yikamak ve utu yapmaktan :) nerdeyse hergun var maddelerimde bir gun biter mi :)

X