DÜZENLİ BİR YAŞAM, TEMİZ BİR EV...

Kızlarrr merhaba yeniden iş yerinden çıkmadan aklımdayken yazayım dedim.

Dün bahar temizliği vardı evde ve her şeye dikkat ettim ne nasıl yapılır diye. Gelen abla her yeri camlar dahil bir karışımla siliyor: ARAP SABUNU+SİRKE+SU. En sağlıklı ve inanılmaz güzel bir karışım her yere uyguluyor cam ve aynalarda bundan sonra bizim mucizevi :KK70: bim ürünümüzü kullanıyor :)

Her yer mis gibi oldu. Lavaboda da bunun dışında çamaşır suyu kullanmamak için cif kullanıyor.

Mutfak dolap ve fayanslarında bile bunu kullandı iki su sonra yağ vs hepsi çözülmüştü.

Duşakabin de su izleri çok fazlaydı bende farklı farklı ürünlerle denediğim için orada yağ çözücü sıktı beklettikten sonra bu karışımla sildi ve sonra yine bimin ürünü ile mis gibi oldu.

Birde fırın içinde yağ çözücü kullandı ilk sonra yine bu karışımla.

Hem diğer şeylere göre daha doğal hemde o kadar çok kimyasala maruz kalmamış oluyoruz.

Bu kadar iş birikmemesi için ne yapabilirim diye de sordum, nasıl bir plan izlersem evim hep temiz olur diye.
Koltukları iki ayda bir halıları da ayda bir bu karışımla silebilirsin dedi. Bizim bu 15 güne 10 madde olayımızdan bahsettim bu şekilde ev temizlenirse bahar temizliğine zaten ihtiyaç kalmaz yılda bir halıları yıkamaya verirsin dedi.

Bundan sonra bu 15 günlük maddeler benim için candır :KK36:

He temizlikte en önemlisi sam bırakmayan atlet vs. tarzı bezler sadece yerlerde microfiber havlu gibi olan bezleri kullandı. lavabolar ve metal kısımlar bile bu karışımla pırıl pırıl oldu:KK36:

Öğrendiklerimi paylaşmak istedim :KK15:

cnntrm cnntrm canımmmm hayırlı olsun miniğimiz :anneadayı::anneadayı::anneadayı:

Yalnız ben sizin hamilelik hallerinizden çok hevesleniyorum seneye benim istediğim zamanda sakın uykusuz olduğunuzu vs yazmayın hevesimi kaçırmayın :KK70: :KK70: :KK70:

Ayyyy bizim yarın için yeni alışkanlığımiz mi gelecekmisssss yesa yesa dennnn :)

Bu arada kızlar ilk alışkanlık durumumuz ne alemde :) ben tezgah toplamadan yatmıyorum artık :KK43: ifade yanlış oldu silemiyorum da :KK70:

Aynen canım yarınki alışkanlığımız hazirrrerrr

Benim de tezgahim pek temiz

Hatta bugünden itibaren annemin ve anneannemin tezgahı da :KK70:

Kızlar ben artık annemde yim bi kaç gün ziyaret için geldim ızinliyim çalışmıyorum :KK66:

O yüzde maddelerine karar veremedim pek ama

1. Yatak toplanacak TOPLANDI
2.valiz boşaltılacak BOŞALTILDI
3.akraba ziyareti yapılacak YAPILDI
4. Kahvaltı yardım edilecek EDILDI
5 mantı yardım edilecek :) MANTI YERİNE BUZDOLABİ TEMİZLENDİ :)

Bu yüzden 4 arti yazıyorum kendime :)

İyi akşamlar kızlar dün tembellık yaptm giremedim bugün yaptıklarım

Çamaşır makinesi açıldı
İki makine çamaşır asıldı
Bulaşık makinesi toplandı yeniden açıldı
Tüm odalar süpürüldü
Odalar toplandı
Nevresim değişti
Tezgah tertemiz edildi.

cnntrm cnntrm canımmmm hayırlı olsun miniğimiz :anneadayı::anneadayı::anneadayı:

Yalnız ben sizin hamilelik hallerinizden çok hevesleniyorum seneye benim istediğim zamanda sakın uykusuz olduğunuzu vs yazmayın hevesimi kaçırmayın :KK70: :KK70: :KK70:

:KK70::KK70:Tamam canım söylemeyiz:KK47::KK47::KK47:Teşekkür ederim bu arada darısı isteyenlere olsun inşallah:KK68::KK68:

Günaydın iyi haftalar olsun :KK200:

Yeni alışkanlığımız harika :KK15: çünkü ben artık maddelerime ortalığı toplamak yazmaktan sıkılmıştım :KK47: bugün son kez yazacağım inşallah dün gün boyu keyif yapınca dağıldı da :KK23:

Gelelim fasulyenin 5 faydasına:KK53:

1. Salonu toplamak
2. Bulaşık makinesini boşaltıp tekrar doldurmak :p
3. Kuruyan çamaşırları toplayıp yerleştirmek
4. Anneye gitmek
5. Örgüyü ilerletmek

Günaydın iyi haftalar herkese
Bugünün 5 maddesi
*Bulaşık makinesi doldurulacak ( dolduruldu)
*Çamaşır serilecek (serildi)
*Çamaşır katlanacak
*Wc Duş Kabin lavabo yıkanacak
*Yemek yapılacak

X