• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düzen, Rutinler ve Gelişim Üzerine;

Aaa aynı meslek grubundan çıktık :)
Evet proje ve inşaat ruhsatı alım işlerini yürütüyoruz...
Şantiye şefliği vs gibi hizmetler de veriyoruz :)
Evet sevindim sözlüsünüz galiba düğün ne zaman hazırlıklar ne alemde? Planlarınıza bunları da ekleyebilirsiniz

Evet sevindim sözlüsünüz galiba düğün ne zaman hazırlıklar ne alemde? Planlarınıza bunları da ekleyebilirsiniz
Merhaba Orenda Orenda , evet sözlüyüm düğün de haziranda ama iş yoğunluğundan şuan düğün hazırlıklarına hiç yoğunlaşamıyorum. Gündemime bile alamadım hatta :D
Bugün yalnızca havlu alışverişimizi yaptı annem. 20 tane havlu almış, onlara havlu kenarlarını vs işleyecek hevesi var :)
Onun dışında evimizin tadilatı yapılıyor seramikleri mutfakları komple söktük ustalar çalışıyor. Sonrasında burada da paylaşırım süreci.

Bugün, güzel bir gün. Bugün, harika bir gün. Bugün kendimi seçtiğim bir gün.
  • Akşam 23.00 en geç yatış saatim.(✔️)
  • Sabah 06.00 uyanma saatim.(✔️)
  • Düzenli su içeceğim ve vitaminlerimi almadan evden çıkmayacağım.(❌)
  • Çarşamba-cuma-pazar akşamları keseli köpüklü banyo akşamları ilan ediyorum. Sabaha bıraktığımda çok acele ve işe yetişmeye çalıştığım için stresli geçiyor. Şu işi bir keyif haline getirelim.(✔️)
  • Gün içerisinde içimden hangisi geliyorsa ; kitap/meditasyon/eft/yoga.(❌)
  • Saat 9-10 arasında ofise geçilmiş olacak.(✔️)
  • Akşam 18.00'e kadar eve dönüş yok. Ofisimde geçireceğim zamanımı.(❌)
  • Tüm aramalara toplantıda değilsem en geç yarım saat içinde dönüş sağlayacağım.(✔️)

Bugün 9.30 gibi ofisteydim. Saat 3'e kadar çalıştım sonrasında çalışana bırakıp bazı işlerimi halletmek için çıktım.
Kitap/eft/yoga/meditasyondan hiçbirini yapamadım gün içerisinde. Şimdi elime kitabımı okuyup, gözlerim kapanmaya başlayıncaya kadar okuyacağım :)

Bugünün beni en çok heyecanlandıran, en mutlu eden yanı ise;
Çooook güzel kitaplar aldım kendime :KK36: Aşağıda paylaşıyor olacağım.

25.12.2024 Kitap Alışverişim;

Vladimir Bartol - Alamut

Trevanian - Şibumi

Buket Uzuner - Kumral Ada-Mavi Tuna

Amin Maalouf - Semerkant

Kristin Hannah - Kış Bahçesi

• Sabah 06.00 uyanma saatim.(X)
  • Düzenli su içeceğim ve vitaminlerimi almadan evden çıkmayacağım.(✔️)
  • Çarşamba-cuma-pazar akşamları keseli köpüklü banyo akşamları ilan ediyorum. Sabaha bıraktığımda çok acele ve işe yetişmeye çalıştığım için stresli geçiyor. Şu işi bir keyif haline getirelim.(✔️)
  • Gün içerisinde içimden hangisi geliyorsa ; kitap/meditasyon/eft/yoga.(✔️)
  • Saat 9-10 arasında ofise geçilmiş olacak.(X)
  • Akşam 18.00'e kadar eve dönüş yok. Ofisimde geçireceğim zamanımı.(X)
  • Tüm aramalara toplantıda değilsem en geç yarım saat içinde dönüş sağlayacağım.(✔️)

Diş Sıkma, Masseter Botoks ve Gece Plağı Serüvenim

Uzun zamandır, hatta neredeyse kendimi bildim bileli baş/boyun/çene ağrılarım vardı. 6 sene önce yine çok çok stresli olduğum ve gecesinde ağladığım bir sabahta, çenemin çıkmasıyla asıl patlak verildi diyebilirim. Doktora gittiğimizde çenem kendiliğinden eski yerine oturmuştu fakat bundan sonraki travmatik süreç meğer yeni başlamış :) Çene cerrahisi ile görüştüğüm zaman önce 2 sene kadar uykuda beni gevşetecek bir ilaç verdiler. Bu ilaç gün içerisinde beni sersemleten, sabah 4-5 gibi kaldıran bir ilaçtı. Bünyemi çok yordu. Akabinde gece plağına başlandı. İlk plağım iyiydi, kırıldı. İkinci plağım fazla yumuşaktı sıkmamın önüne geçmiyordu. Bu sebeplerle plak kullanmayı da bırakmıştım.

Şimdi ise yaklaşık 1 ay önce masseter botoks uygulaması yapıldı. Hem çeneme hem de şakaklarıma. Bir de gece plağı yapıldı. Gece plağını düzenli kullanamadım malesef. Aslında bu topikte onu da hedeflerim arasına yazsam güzel olacak, böylelikle unutmam. :) Diş sıkmam için çok sevdiğim bir reiki hocamdan fikir aldım. Onun benimle paylaştığı bilgi ve önerileri, belki faydalanmak isteyen arkadaşlar olabilir diye buraya da not düşmek istiyorum.

Hocamın sözlerini aynı şekilde aktarıyorum. Tamamı alıntıdır.
"1. Günlük hayat içinde kendime sık sık dişini sık diye telkin verdiğimi fark ettim o dönemde. Dayanmak için bu kalıbı çok kullanıyordum. Bununla ilgili bilinçalti çalışması yaptım.
2. Bu durumun öfke duygum ile bağlantısını fark ettim ve her gece yatmadan öfkemi arındırdım veya EFT ile temizlik yaptım.
3. Söylenmemiş sözlerimin buna yol açabildiğini fark ettim ve o sözleri üslubumu koruyarak ya söyledim veya kendi kendime de olsa yazdım.
4. Reiki ile zaten çok çalışırım yatmadan Reiki veya başka bir sistemle kok çakrama ve boğaz çakrama mutlaka enerji verdim.
5. Gün içinde sık sık çene kaslarımı gevşetme pratiği yaptım.
6. Dirençlerim ve mükemmellik ihtiyacımla çalıştım.
7. Lavanta yağı kokladım akşamları beni rahatlatan bir etkisi var.
8. Bir süre diş plağı kullandım alışana kadar sonra onu bıraktım.
9. Elbette bol bol arınma yaptım bu konuda."

DOST KAZANMA VE İNSANLARI ETKİLEME SANATI
İkinci Bölüm | İnsanların Sizden Hoşlanmasını Sağlamanın Altı Yolu

1) Bunu Uygulayın ve Her Yerde İyi Karşılanın

- Başkalarının kendisi ile ilgilenmesini sağlamak için yaşamı boyunca çaba sarf eden birçok insan tanıyoruz. Elbette buna hiç gerek yok. İnsanlar size ilgi duymuyorlar. Bana da ilgi duymuyorlar. Onlar sabah, öğle ve akşam saatlerce kendileri ile ilgileniyorlar.

- Yaşamda en çok zorluk çeken kişi dostlarıyla ilgilenmeyen kişidir ve bu kişi başkalarına zarar verir. İnsanlığın yaşadığı başarısızlıklar bu kişiler yüzündendir.

- Thurston'ın yöntemi tamamen farklıydı. Sahneye her çıkışında kendine, "Bu insanlar beni görmeye geldiği için onlara minnettarım. Onlar yaşamımı kolay bir şekilde karşılamamı sağlıyorlar. Onlara verebileceğimin en iyisini vermeliyim" diyordu. Kendi kendine, "İzleyicilerimi seviyorum" sözcüklerini tekrar tekrar söylemeden asla sahneye adım atmadığını anlattı.

-Eğer dost edinmek istiyorsak insanlar için bir şeyler yapmaya hazır olalım. Zamanımızı, enerjimizi onlara ayıralım. Gocunmadan, duyarlılıkla onlar için bir şeyler yapalım.

- Dost edinmek istiyorsanız insanları coşkulu, canlı bir şekilde selamlayın. Biri size telefon ettiğinde de aynı şekilde davranın. Alo dediğinizde, sesinizin tonundan karşınızdaki kişi sizi aradığı için ne kadar mutlu olduğunuz anlaşılsın.

Birinci Prensip : Başkalarıyla İçtenlikle İlgilenin!

Bu akşam, 15 sayfa kitap okudum. Youtube'da çok sevdiğim bir video ile EFT çalışması yaptım. On dakika meditasyon yaptım, meditasyonda aklıma gelen düşünceleri ve günümü günlüğüme not ettim... Güzel bir akşamdı canlar...

Herkese iyi geceler... :)

Bugün çok güzel bir kış günü...
Kış günlerini çok seviyorum. Nefes alırken ciğerime dolan oksijeni, havadaki temizlik ve yağmur kokusunu seviyorum...
Camların arkasından dışarıyı seyretmeyi, camı açtığımda yüzüme çarpan soğuğu hissetmeyi seviyorum :KK200:

Bugün ofise geçemedim, üzerimde bir atalet ve isteksizlik var. 15.30'a lazer randevusu almıştım. Ona gittim, günün en büyük karı buydu sanırım :) Yarın bir günlük ufak bir tatile kaçıyorum. Güzelce dinlenip doğanın içerisinde yürüyüşler yapmak ve termal suyun tadını çıkarmak istiyorum :)

• Sabah 06.00 uyanma saatim.(X)
  • Düzenli su içeceğim ve vitaminlerimi almadan evden çıkmayacağım.(✔️)
  • Gün içerisinde içimden hangisi geliyorsa ; kitap/meditasyon/eft/yoga/günlük.(✔️)
  • Saat 9-10 arasında ofise geçilmiş olacak.(X)
  • Akşam 18.00'e kadar eve dönüş yok. Ofisimde geçireceğim zamanımı.(X)
  • Tüm aramalara toplantıda değilsem en geç yarım saat içinde dönüş sağlayacağım.(X)

Yarın termal tatili günü, çoğu hedefime 2 günlük bir ara veriyorum :)
Herkese harika bir haftasonu diliyorum..

Yarın yeni yıl haftasına giriş yapıyoruz :KK68:
Yeni yıl hedeflerimi kafamda belirledim, yazıya dökmesi kaldı.
Şimdilik haftalık hedefim üzerinden devam edeceğim.

Hafta sonu gittiğim iki günlük tatil güzel geçti. Termale girdim, masa başı oturmaktan ağrı içinde olan sırtımı yumuşattı, bir de saunaya girdim o zaten pamuk gibi yapıyor :KK54:
Tatil dönüşleri işe başlama kısmı çok zor oluyor. Neden böyle bilmiyorum ama üzerimde bir disiplinsizlik, işe karşı bir isteksizlik var… Şuana kadar 1.5 senede çok hızlı koştum, çok işler başardım. Bundan sonra da koşmaya devam edeceğim. Uzun yol koştuğumu unutup kısa mesafede kendimi çok zorladım ve isteksizlik mi oluştu bilemiyorum…
Bir an önce kendime uzun yola uygun bir tempo oluşturup bunu daimi kılmalıyım.

Şuan 2024’ün son günü, son saatlerindeyiz…
Bir sene boyunca her gün bambaşka bir hayata uyandık, hiçbiri birbirinin aynısı olmayan 365 gün geçirdik. Her gün yüzlerce farklı insanın yanından geçtik, sevdiğimiz onlarca insana “günaydın, iyi akşamlar, merhaba” dedik. Uyuduk, uyandık, kahvaltılar yaptık. Mutluluklar, sevinçler, üzüntüler ve hastalıklar yaşadık; sonra şifalar bulduk. İyileşince hastalığı, hastalanınca iyilik halini unuttuk. İşimiz az olunca işsizlikten, işler çoğalınca iş fazlalığından yakındık. Huzursuzluk olunca huzur ve dinginlik diledik; dinginliği yakalayınca monotonluk dedik sıkıldık. Az yedik yüzümüz çöktü dedik, biraz fazla kaçırınca çok kilo aldığımız için hayıflandık. Uykusuz kalınca ona kızdık, az uyuyunca hiç uyuyamadığımıza söylendik…
Şimdi yılın son gününde, bunca şikayet ve stresimizin arasından sıyrılıp, son saatlerimizde olan olmayan her şeye; iyisi/kötüsü, doğrusu/yanlışın sorgulanmadan sadece “şükür” edelim mi? ☺️

Hayattayız. Hala varız. Etimizle kanımızla nefes alan, hayalleri hedefleri; korkuları ve mutlulukları olan harika insanlarız.. Şükürler olsun 🌿

Back
X