Yaşam Alanları'mın Şuanki Durumu ;
1) Beden Sağlığı ve Durumu
Bu bölüm, vücut sağlığımız ve kişisel bakımlarımızı konu alan bölüm. Genellikle en fazla ihmal ettiğim bölüm bu bölüm. Malesef sağlığımı, beslenmemi, bakımımı çok ihmal ediyorum. Dışarıdan iyi gözüküyorum, makyajım giyimim tarzım vs ama o makyajın ve kıyafetlerin altında sağlıksız bir cilt, su içmediğim için kurumuş bir ten, uzun zamandır spor yapmamak gibi çok fazla şey saklıyorum. Belki 10 yıldır dişçiye gitmemiştim. Aralık ayı içerisinde dolgularımı, diş taşı temizliğimi ve gece plağı işlemlerimi yaptırdım. İnsanlık için küçük benim için büyük bir adımdı. :) Hedef koyarken en fazla yoğunlaşacağım alanlardan biri bu alan olacak muhtemelen.
2) Aile İlişkileri
Aile ilişkileri bölümü, anne-baba-kardeş-çocukları içeren bölüm. Hatta ben bu bölümü değerlendirirken biraz daha geniş bakarak, kök ailemi, anne/baba tarafımı ve nişanlımın ailesini de ele almak istiyorum. Genellikle aile ilişkilerim iyidir, bazen hayırsızlık yapıp arama sayılarım düşse de, ailemdeki herkesi severim, onlar da beni severler. Annem ve kardeşimle aramızda genellikle bir problem yok fakat iş stresine girdiğim zamanlarda özellikle annemle ciddi gerilebiliyoruz.
3) Romantik ilişkiler
Romantik ilişkiler, yani nişanlım. <3 Çok sevdiğim, sabah uyanınca ve akşam uyurken aklımdan hiç çıkmayan bir insan var hayatımda. Nişanlım inanılmaz verici ve fedakar bir insan. Malesef bazen bu konuda onun kadar verici olamıyorum. Hatta nankörlük ettiğim de çok zamanlar oluyor. On tane şeyi yapıp, bir şeyi atladığı zaman inanılmaz öfkeleniyorum ve karşımdakinin bu çok sevdiğim insan olduğunu unutup sonradan pişman olacağım konuşmalar, gereksiz alınganlıklar yapabiliyorum. Bu konu beni özellikle çok rahatsız ediyor. Bunu da çözmem gerek.
4) Kariyer
Kariyer konusu çok karışık. Çok iyi görünümlü ama bu aralar biraz karışık bir alanım. Aslında çok çalışkanım, 1 sene boyunca çok fazla çalıştığım için bir bunalma mı yaşıyorum bilmiyorum. Eskisi kadar çalışamıyorum, iş yerine eleman aldım ve orada birinin bulunmasının rahatlığıyla eskisi gibi düzenli saatlerde gitmiyorum. Haftada 2-3 gün gitmemezlik yapıyorum. Ama biliyorsunuz bir iş yerinin başında durmadan bereketi olmuyor, hiçbir eleman sizin gibi sahip çıkıp çekip çeviremiyor. Kaldı ki işe gitmediğim günlerde müşterilerime karşı içten içe mahcup hissedip ezildiğim için, gelen telefonları açamamak gibi saçma bir huyum var. Sanki o telefonu açarsam dünyam başıma yıkılacak, insanlar neden evdesin ne kadar sorumsuzsun, böyle çalışma mı olur? diyecek gibi geliyor. Aslında bu karşı taraftan bana söyleneceğini düşündüklerim, benim iç sesim bunun da farkındayım. Kendimi iyi bir sirkelemek istiyorum. Çok basit dokunuşlarla harika olacak bu alanım, eminim.
5) Maddi Durum / Finans
Maddi durum olarak bu sene çok güzel bir yıl geçirdim diyebilirim. 2024 senesi içerisinde hedeflediğim birikimleri ve yatırımları yaptım. Lakin çok plansızım. Gelen/gidenin hesabını hiç tutmadan, önümüzdeki ayların kiralarını, çalışan ödemelerini vs. ayırmadan, borçlarımı masaya yatırmadan yaptığım birikimler, genellikle nakit sıkıntısı yaşamama ve huzursuzluk hissetmeme sebep oluyor. Belki bir süre birikimlere ara vererek borçları tamamlamam ve bir senelik giderimi kenara koymam gerekebilir. Bir de ne kadar birikim yaparsam yapayım kendimi güvende hissetmemek gibi saçma bir huyum var, bunu nasıl aşarım bilmiyorum.
6) Hobiler
Hobiler... Kanayan yaram :') Kitap okumak. Ya ben napıyorum? Pandemide günde bir kitap okurdum, öğrenciliğimde de keza kütüphanelerden çıkmazdım asla. İşe girdiğimden beri, yani 4,5 yıldır düzenli kitap okuyamıyorum. İlk 1-2 sene hiç okumadım zaten. Sonrasında da ya hiç okumadım, ya da elime aldığım kitabı direkt 2 gün içerisinde bitirip kenara koydum. Yarım bıraktıklarım da çok oldu. Bunu da sakin bir düzene getirmek istiyorum.
7) Arkadaşlıklar
Arkadaşlarımla aram genel olarak iyi. Çok fazla arama huyum yok, belki bu konuya bakılabilir. Onun dışında çok fazla dışarıda buluşup etkinlik de yapmıyoruz sanırım ya.. Eksikliğini de çok hissetmedim ama belki 1-2 buluşma planlanabilir :)
8) Kişisel ve Ruhsal Gelişim
Kişisel gelişim benim için her zaman çok çok çok önemli bir konuydu. Zaman zaman her şeyi denedim, yoga, meditasyon, günlük tutma, tütsü, EFT ve ho'oponopono çalışmalarını ara ara yaptım ama bu da diğer alanlar gibi çok düzenli olamadı.
9) Mekanlar
Mekanlarım genel olarak düzenli çünkü annemle yaşıyorum, ofisime de sürekli geliyor orayı da düzenliyor sağolsun. O olmasaydı zaten bu alan yerlerde sürünüyor olurdu. Belki bu mekanlar bölümünü, evlenince yaşayacağımız evi düzenlemek olarak düşünüp o şekilde değerlendirebilirim.
10) Katkı ( Dünyaya / İnsanlara / Bütüne )
Mesleğim gereği gün içerisinde çok fazla insanla temas halindeyim. Benim için, bir gülümseme dahi insanlara katkıdır. Genel olarak güler yüzlü, sakin, sabırlı, sevgi dolu olmaya çalışıyorum. En gergin ortamlarda dahi sakinliğimi korumaya çalışıyorum. Çocuklarla ilgili kırtasiye yardımlarında bulunuyorum. Kaçuv'a elimden geldiğince bağış yapmaya çalışıyorum.