• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duzen bu mudur?

Valla panpa UK, Irlanda, ABD semalarina kucak aciyorum. Bu sosyalist sitem falan beni acmiyor, madem iyi kazanan gruptanim kapitalizmi tam yasayayim, parasini verip her seyi satin alayim diyorum:rapci: Zenginsen sosyalist devlette yasamanin bir anlami yok bence, sosyalist kafali ulkeler orta direksen rahat yasam sunuyor. Zenginsen zenginligini yasayamiyorsun, orta direk standartinin ustune cikamiyorsun. Parayla saglik hzimeti yok, musteri hizmeti yok, daha cok calissan bile isinde ilerleme yok cunku sanayi de teknoloji de oluk ve bayik.
Zenginligimi doya doya yasayacagim yerlere kucak aciyorum yani:deli:

Amerika uzak demiştin sanki, bir kere dedim sana silikon vadisi dururken oralarda işin ne :))

Kapitalizm paran varsa iyidir. Ben de böyle düşünüyorum.
Türkiye’de Paran varsa her alanda hizmet alırsın.
bu hizmeti alırken biraz sömürülmeyi ve aptal yerine konmayı kabul edersen sorunsuz ilerler her şey :) hatta bir derece daha standart yükseltirsen nezaketi de satın alırsın, daha güzel olur :)

Yok aynen şunu düşünüyorum " al birini vur ötekine ", " böyle başa böyle tarak":))) yani hepimiz aynıyız, hastasına gıcık olan hekim de o koca boşluğun parçası, ona gıcık olan hasta da :) topluca var bir sıkıntı bizde.

Canlı bombanın canlım bomba olduğunu üzerindeki kablolardan görüp, onu yakalayıp dövüp polise teslim eden başka bir grup insan daha görürmüyüz bilmiyorum. Gayet orijinal tipleriz bence :)

Sen kotu doktorlara denk gelmissin hep :) bizim burda muhtesem doktorlarimiz var , yaptirmami istedigi testi neden istedigini uzun uzun anlatan , detayli aciklama yapan , bilgi veren , tabi ozelde bunlar ama ben seviyorum doktorlarimi :)

Aynı dertten muzdaribim . Belçikadayım ve hamileliğim süresince daha iyi iletişim için türk dr tercih ettim(bu bölgede tek türk jinekolog kendisi)Her gidişimde saatlerce bekledim tr de ki devlet hastanesinde gördüğüm muameleyi gördüm.Hamilelikle ilgili ağzından ekstradan beş kelime çıkmadı.Tartıya alır, tansiyonu ölçer, ultrasona bakar okadar.Örneğin midem ekşiyordu hiç soramadım oda hiç sormadı çünkü akşam 8 e kadar kapısı doluydu tüm türkler ona gelirdi.Bu arada başka şikayetlerim için başka doktorlara gittim arada dağlar kadar fark var hiçbiyerde böyle kuyruk yok hastaneler bomboş dr sakin yavaş sohbet ediyor seni dinliyor.

Aile hekimim Alman ancak burda kan alma islemini paramla zor yaptiriyorum desem yalan olmaz. D vitamini B12 falan normal olcumlerde yapilmiyor, parasini odeyecegim diyorum yaklasik 200-300€ tutuyor ona bile nazlaniyorlar.
Aslinda ilk jinekologum bir Iranliydi ve sicakkanliydi cok dil bilen donanimli biriydi. Sonrasinda o emekli olup birakinca bu Türk doktor gelmis alisip, bildigim yerdi ve yakin olmasindan dolayi devam ettim.

Yeni yer sart oldu, tesekkurler.

O halde aile hekimini de degistir. Ben baska ülkede yasiyorum, ancak 200euro ne ya bir kan tahlili icin? Bizde 10-20 euro arasi. Elbette her ay kan tahlili olmaz ancak gebelik süphesinde kesinlikle olmali. Baska doktorlari arastir.

Esin bu konularda ne diyor? Normalmiymis Almanyada?

Regl olacagini anladiysa bunu hastaya belirtmeli. Ki vajinal muhane ile bu anlasilmaz benim bilildigim. En fazla alttan Usg ile ki bu bile zor.

Ve benim jinekologum gayette gerektiginde tahlilde yapar, gereken bilgiyide verir. Evet orda saatlerce oturmazsin jinekologun yaninda ama sana "cik, baska hastalarimda var" demez, diyemez.

Bekleme elbette olabilir. Acil dogum olabilir yada baska acil vakalar. Jinekoloji buna cok müsait.

Ve katiliyorum, önemli olan konu sahibin icine sinmesi. Dedim ya, insan kendini rahat hisetmeli doktorun yaninda.
Tavri cok cirkindi hem bir gun onceki sekreterin hem de doktorun.

Diyorum ki idrar kacirma sikintisi da yasiyorum birkac zamandir, surekli lavaboya gitme hissim oluyor bir damla bile gelse ki sonunu bile dinlemedi. Bu baska gunun konusu diyerek her sikinti icin tek tek mi randevu aliniyor anlamadim ki. Onceligi regle tanidim kafamda ona da care olamadi.

Aynı dertten muzdaribim . Belçikadayım ve hamileliğim süresince daha iyi iletişim için türk dr tercih ettim(bu bölgede tek türk jinekolog kendisi)Her gidişimde saatlerce bekledim tr de ki devlet hastanesinde gördüğüm muameleyi gördüm.Hamilelikle ilgili ağzından ekstradan beş kelime çıkmadı.Tartıya alır, tansiyonu ölçer, ultrasona bakar okadar.Örneğin midem ekşiyordu hiç soramadım oda hiç sormadı çünkü akşam 8 e kadar kapısı doluydu tüm türkler ona gelirdi.Bu arada başka şikayetlerim için başka doktorlara gittim arada dağlar kadar fark var hiçbiyerde böyle kuyruk yok hastaneler bomboş dr sakin yavaş sohbet ediyor seni dinliyor.

Bekleme odasinda 2 kisi vardi yine de kovalandim. Tercihimi baska bir doktordan yana kullanacagim yakinda iyi bir doktor bulmak biraz zor.
Zaten burda ancak ya acillik olursan ya da ameliyatliksan hastaneye gidiyorsun yoksa mumkun degil.

Sen kotu doktorlara denk gelmissin hep :) bizim burda muhtesem doktorlarimiz var , yaptirmami istedigi testi neden istedigini uzun uzun anlatan , detayli aciklama yapan , bilgi veren , tabi ozelde bunlar ama ben seviyorum doktorlarimi :)

Sihirli kelimeyi kullanmışsın "özel ":)) zaten özelde sıkıntı yokki:))) sıkıntı yaygın sağlık hizmeti veren devlet ve üniversite hastaneleri. Özellere de pek güvenme :)) işletme gibi çalışır ve hekimin canına ot tıkarlar. bir gece önce saatler uyumadan kalkıp nakli yapan cerrahı, ertesi gün başka ameliyata sokarlar, hasta kota aşağısı olur vs vs. Devlette olsa , ertesi günkü ameliyatı hem hekim sağlığı tehlikeye girmesin hem de ameliyat olacak ikinci hastanın ameliyatı tehlikeye girmesin diye iptal ederler, ama özelde o ameliyat olur. Düşün sen gerisini ( işin içinden bildiriyorum, müzmin özel hastane hekimi yakını:) )

O halde aile hekimini de degistir. Ben baska ülkede yasiyorum, ancak 200euro ne ya bir kan tahlili icin? Bizde 10-2
0 euro arasi. Elbette her ay kan tahlili olmaz ancak gebelik süphesinde kesinlikle olmali. Baska doktorlari arastir.

Esin bu konularda ne diyor? Normalmiymis Almanyada?
Gebelik suphesi olunca test al diyorlar ve kesinlikle test yapmiyor aile hekimleri.
Tasininca evin yakininda iki hekim vardi, egitimi ve tecrubesi icin bu hekime gittik.
Calistiklari laboratuvarlara ve istenilen seylere gore fiyat degisiyor o fiyatlar d vit b12 falan icindi.
Ode gec burda sistem bu diyor ya da git Turkiye ye orda yaptir diyor.

Benim kadin doktorum alman bir bey , babasiyla ayni praxis de calisiyorlar ve ikiside saka yapabiliyoruz guler yuzlu gerektiginde ciddi .. zamani olmadigini hissettirtmez
Esim ilk garipsedi doktorum erkek oldugu icin ama suan cok memnun ... herseyi anlatir bize cok uzun kalmayiz iceride 10 dk da biter isimiz ama guven verir.. isini iyi yapar , istedigim seyi yapmiyorsada mantikli aciklamasini bize sunar.. Turk doktorlarda tanidim beraber calistigim dr arkadaslarimda oldu ama Alman dr lar daha alcak gönüllü , hepsi ayni olmuyor tabiki , Turkiyede ki dpltprlar gibi olamaz hic biri ... isimizde yasadigimiz stressi hastalara yansittigimiz icin belki böyle geliyor karsi tarafa belkide

Guven cok önemli doktorda guven hissedilmiyorsa , nereli oldugunun da bir önemi yok acikcasi

Son düzenleme:
Valla panpa UK, Irlanda, ABD semalarina kucak aciyorum. Bu sosyalist sitem falan beni acmiyor, madem iyi kazanan gruptanim kapitalizmi tam yasayayim, parasini verip her seyi satin alayim diyorum:rapci: Zenginsen sosyalist devlette yasamanin bir anlami yok bence, sosyalist kafali ulkeler orta direksen rahat yasam sunuyor. Zenginsen zenginligini yasayamiyorsun, orta direk standartinin ustune cikamiyorsun. Parayla saglik hzimeti yok, musteri hizmeti yok, daha cok calissan bile isinde ilerleme yok cunku sanayi de teknoloji de oluk ve bayik.
Zenginligimi doya doya yasayacagim yerlere kucak aciyorum yani:deli:

La cherry Almanya ne zamandan beri sosyalist anam :)) bir sevemedin şu ülkeyi, gömüyorsun sürekli :KK70:ben ise pek severim Alman disiplinini, aklını vs . Çok çalışkan tipler ve üretken, az çalışıp çok verimli işler çıkarıyorlar. Amerika'ya gitme bu arada orada da epey Alman var :))) dokunduğun her üç kişiden biri Alman kökenli :))

Benim kadin doktorum alman bir bey , babasiyla ayni praxis de calisiyorlar ve ikiside saka yapabiliyoruz guler yuzlu gerektiginde ciddi .. zamani olmadigini hissettirtmez
Esim yabanci olmasina ragmen ilk garipsedi doktorum erkek oldugu icin ama suan cok memnun ... herseyi anlatir bize cok uzun kalmayiz iceride 10 dk da biter isimiz ama guven verir.. isini iyi yapar , istedigim seyi yapmiyorsada mantikli aciklamasini bize sunar.. Turk doktorlarda tanidim beraber calistigim dr arkadaslarimda oldu ama Alman dr lar daha alcak gönüllü , hepsi ayni olmuyor tabiki , isimizde yasadigimiz stressi hastalara yansittigimiz icin belki böyle geliyor karsi tarafa..

Guven cok önemli doktorda guven hissedilmiyorsa , nereli oldugunun da bir önemi yok acikcasi...
Nereli olduklarini sonradan yazdim, tr icin bir arkadas bimere sikayet et denilir deyince.
Eski aile hekimim Alman ve son derece nezaketliydi.

Tabii insan her zaman ayni olcude davranamaz jinekologumun soylemlerini gozardi edebilirim ki ettim yeter ki muayene etsin ve bir sonuc elde edebileyim. Hem laf isittim hem sonuc yok.

Bekleme odasinda 2 kisi vardi yine de kovalandim. Tercihimi baska bir doktordan yana kullanacagim yakinda iyi bir doktor bulmak biraz zor.
Zaten burda ancak ya acillik olursan ya da ameliyatliksan hastaneye gidiyorsun yoksa mumkun degil.
Burada öyle değil gayet randevunuzu alıp gidebiliyorsunuz.Herkes çok kibar ve ilgili.Kızımı ve 3 aylık bebeğimi baya bir doktorlara götürüyorum ben çok memnunum herseyden.Türkiyede özelde yapılan burada devlette yapılıyor.Gittiğim türk doktorun çalıştığı poliklinektiki sekreterlerde çok terbiyesizdi.Birkaç kez azarlandım ve fırça yedim.Her gidişimde doğurayımda bu lanet yere bir daha gelmeyeyim diye dua ettim.1,5 yıl içinde okadar hastane ve kurum gezdim o poliklinikte yediğim fırçaları hiç bir yerde yemedim.Yabancı yoğunluklu olduğu için böyle bence.Kendi hemşerisine böyle uslup kullanamaz.

Nereli olduklarini sonradan yazdim, tr icin bir arkadas bimere sikayet et denilir deyince.
Eski aile hekimim Alman ve son derece nezaketliydi.

Tabii insan her zaman ayni olcude davranamaz jinekologumun soylemlerini gozardi edebilirim ki ettim yeter ki muayene etsin ve bir sonuc elde edebileyim. Hem laf isittim hem sonuc yok.

Kesinlille degistirin doktorunuzu sonucta böyle davranmaya haklari yok ..

La cherry Almanya ne zamandan beri sosyalist anam :)) bir sevemedin şu ülkeyi, gömüyorsun sürekli :KK70:ben ise pek severim Alman disiplinini, aklını vs . Çok çalışkan tipler ve üretken, az çalışıp çok verimli işler çıkarıyorlar. Amerika'ya gitme bu arada orada da epey Alman var :))) dokunduğun her üç kişiden biri Alman kökenli :))

Valla panpa kafa oyle. Musteri servisi yok diyorum, berbat diyorum, magazaya gittim yuzume bakan olmadi beden bulmak icin tum askiyi tek tek aradim diyorum herifin biri bana yazmis ki burasi Almanya, burda kolelik yok herkes esit. Eeeee abicim ne alaka, musteri servisi veren insanin isi musteriye yardimci olmak diyorum kafa beton mermer.

Valla panpa ben Amerika kadiniyim bunu anladim. Kiran kirana , goze goz dise dis rekabet istiyorum. Avrupa valla beni acmiyor, hayat cok statik ve bayik geliyor, Almanya'yla alakasi yok. Boyle gokdelen, 5.cadde falan New York acar beni:KK200:

Valla panpa kafa oyle. Musteri servisi yok diyorum, berbat diyorum, magazaya gittim yuzume bakan olmadi beden bulmak icin tum askiyi tek tek aradim diyorum herifin biri bana yazmis ki burasi Almanya, burda kolelik yok herkes esit. Eeeee abicim ne alaka, musteri servisi veren insanin isi musteriye yardimci olmak diyorum kafa beton mermer.

Valla panpa ben Amerika kadiniyim bunu anladim. Kiran kirana , goze goz dise dis rekabet istiyorum. Avrupa valla beni acmiyor, hayat cok statik ve bayik geliyor, Almanya'yla alakasi yok. Boyle gokdelen, 5.cadde falan New York acar beni:KK200:

Ahahah hasta olunca, hele kanser gibi rahatsızlıklarda, ,,tündrn kan çıkarak aldığın evini kaybetmek istersen gel panpa :))) eğlence istiyorsan akdeniz kıyılarından uzaklaşma paran çok olmaz ama hayat var. İspanya'ya yaylan, kültür var, eğlence var:)

Gebelik suphesi olunca test al diyorlar ve kesinlikle test yapmiyor aile hekimleri.
Tasininca evin yakininda iki hekim vardi, egitimi ve tecrubesi icin bu hekime gittik.
Calistiklari laboratuvarlara ve istenilen seylere gore fiyat degisiyor o fiyatlar d vit b12 falan icindi.
Ode gec burda sistem bu diyor ya da git Turkiye ye orda yaptir diyor.

Tabiki hiç idrahal test yapmadanda olmaz. Yoksa cok fazla kan tahlili olur. Ancak senin adet gecikmen 15 gün oluyor. Sikintilar çekiyorsun ve test negatifti. Yani başka birşey olmasi mühtemel.

Ve fiyatlar değişiyormu d vit için?? :KK57:Sigorta karşilamiyormu? Ne kadar ilginç.

Gicik doktorlar evet var. Mesela eşimin aile doktoru kan tahlili yapmak istemiyordu "sapasağlam adama neden yapayim" diyerek. Sonra benim doktora gitti ve o yapti. Eşim d vit'nin değerini bilmek istiyordu.

Bence kesinlikle başka doktorlari araştir. Normalde internette forumlar vardir çeşitli doktorlari tavsiye eden. Kaç yildir Almanyadasin?

Tabiki hiç idrahal test yapmadanda olmaz. Yoksa cok fazla kan tahlili olur. Ancak senin adet gecikmen 15 gün oluyor. Sikintilar çekiyorsun ve test negatifti. Yani başka birşey olmasi mühtemel.

Ve fiyatlar değişiyormu d vit için?? :KK57:Sigorta karşilamiyormu? Ne kadar ilginç.

Gicik doktorlar evet var. Mesela eşimin aile doktoru kan tahlili yapmak istemiyordu "sapasağlam adama neden yapayim" diyerek. Sonra benim doktora gitti ve o yapti. Eşim d vit'nin değerini bilmek istiyordu.

Bence kesinlikle başka doktorlari araştir. Normalde internette forumlar vardir çeşitli doktorlari tavsiye eden. Kaç yildir Almanyadasin?

Iste doktor o muhtemel seyler ne olabilir ardina dusmedi. Tekrar ederse gel demedi, ne bileyim suphe belirtmedi.
Evet b12 Magnesium Eisen hepsi icin baska fiyatlar veriyor aile hekimi normalde bakmak istemiyor ki d vit herkeste cok dusuk burda. Bende diyorum siz bakin odeyecegim diye ona bile nazlaniyorlar.

Uzun zamandir burdayim ancak yakin cevreden doktor bulmak sikinti olabiliyor, cok onerilenlerin mesafesi uzak falan

Back