• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duzen bu mudur?

Sikayet edecek merci yok diye yazdigimi saniyorum, kafam daginik kusuruma bakmayin.
15 gunde bir regl mi olursunuz yoksa gecikir mi?
Gecikme oluyordu ama bu cok uzun bir sure benim icin. Vajinal muayeneyi elle yapti.

Geciktigi de olur ama genelde 15 gunde bir olurum asiri stresliyken , stres cidden onemli bir etken regl duzenindw

Bu internetten okuyup gelme olayı nedir ya. Belki ben hastalığımın belirtileri ne biliyorum bu belirtileri veren hastalıkların neler olabilecegını de biliyorum ve belki daha yeni pubmedden makale okuyup geldim. O kadar Eminimki uzmanlık alan doktorların literatür okumadığına , çoğu dil bilmiyor dil bilmeyen adam nasıl yenilikleri takip etsin. Anca kendi dilinde basılan makaleyi ya da biri çevirecek de onu okuyacak. Acayip gıcığım buradaki sağlık sistemine.

Yakında intnetten belirtileri gireceğiz ve bize sanal teşhişler konacak , bizimkiler hala işin goygoyunda.

Kısmen haklısın da internetten okuyup gelen makale okuyup gelmiyor.

Baş ağrınız varsa dikkat! Diye başlık atılıyor ya hani, onları okuyor. Dolayısı ile migrenden tümöre kadar bir skala ile geliyor hasta.

Bir de belirtileri okuyor ve hastalığı kafasına oturtuyorsa normalde olmayan belirtiler de psikolojik olarak olmaya başlıyor :)

Tanısı konmuş hastalık için haklı olabilirsin. :)

Caniko avrupadaysa eger orda saatlerce bekliyorsun , burdan beter
Ben bi kere surunerek gitmistim deli hastaydim , 3 saat bekledim sira gelmeyince surunerek eve geri donmustum

abov o nasıl iş öyle..

Almanya, el ile muayene olunca kist anlasiliyor mu? Tamamen bilgisizligimden soruyorum.

sadece elle mi muayne etti? bilmiyorum bende elle anlaşılır mıo_O

Caniko avrupadaysa eger orda saatlerce bekliyorsun , burdan beter
Ben bi kere surunerek gitmistim deli hastaydim , 3 saat bekledim sira gelmeyince surunerek eve geri donmustum

Valla panpa ben ozel hastaneye gittim, aylik sigorta odememin yarisini bir muayeneye baydim. bana kalsa, zorunlu olmasa asla saglik sigortasina tek kurus bile odemem yok cunku 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar doktoru goremiyorsun. Doktoru gorsen de bir ise yaramiyor, burdaki doktorlar bogaz agrisindan daha komplike bir hastaligi tedavi edecek donanimda degiller. Ancak agri kesici ve oksuruk surubu yazsinlar, daha fazlasi bunlari asar. Her seye sunduklari oneri bitki cayi, varsa yoksa bitki cayi:KK12:
Daha kapitalist bir ulkeye tasiniyorum, siz geride kalanlara Allahtan sabir diliyorum:olamaz:

Bu internetten okuyup gelme olayı nedir ya. Belki ben hastalığımın belirtileri ne biliyorum bu belirtileri veren hastalıkların neler olabilecegını de biliyorum ve belki daha yeni pubmedden makale okuyup geldim. O kadar Eminimki uzmanlık alan doktorların literatür okumadığına , çoğu dil bilmiyor dil bilmeyen adam nasıl yenilikleri takip etsin. Anca kendi dilinde basılan makaleyi ya da biri çevirecek de onu okuyacak. Acayip gıcığım buradaki sağlık sistemine.

Yakında intnetten belirtileri gireceğiz ve bize sanal teşhişler konacak , bizimkiler hala işin goygoyunda.

Bu konuda onlara hak veriyorum cunku bizim halkimizda normal degil
Bi arkadasim bigun beni zorla doktora surukledi , doktorun suratindaki hayret ifadesini unutamam cunku arkadasim internetten belirtilerine bakip kendine kanser teshisi koymustu , doktor kizi kanser olmadigina zor ikna etmisti , yani bu topluma verdikleri tepki normal bence :) herkes sen diil ki philly

Valla panpa ben ozel hastaneye gittim, aylik sigorta odememin yarisini bir muayeneye baydim. bana kalsa, zorunlu olmasa asla saglik sigortasina tek kurus bile odemem yok cunku 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar doktoru goremiyorsun. Doktoru gorsen de bir ise yaramiyor, burdaki doktorlar bogaz agrisindan daha komplike bir hastaligi tedavi edecek donanimda degiller. Ancak agri kesici ve oksuruk surubu yazsinlar, daha fazlasi bunlari asar. Her seye sunduklari oneri bitki cayi, varsa yoksa bitki cayi:KK12:
Daha kapitalist bir ulkeye tasiniyorum, siz geride kalanlara Allahtan sabir diliyorum:olamaz:

Hayirdir cherry nereye gidiyosun?

Ablacim bence irkciliga ugramissin

Neden dersen tavirlar igrenc

Hastalar bekliyor demisler, ee sen de hastasin sen de bekliyorsun

Parayla test yaptirirsan olur vs demisler ya, senin de paran yok demeye mi getirmisler artik ne bilmiyorum yani ama cok saygisizca davranmislar

Saglik hizmeti icin degil ama bence irkcilik, saygisizlik ve hasta haklari icin sikayet etmelisin.

Almanya'da egitim gormus doktorlar da genel olarak bir halttan anlamiyor, zaten saglik sistemi de berbat, 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar...ben baska bir ulkeye tasinma arefesindeyim bu sacmaliklari hic cekemicem. Saglik hizmeti hem kalitesi dusuk, hem doktor kalitesi dusuk gecin yani. Ben hastaneye falan gitmiyorum burda, saglik sigortasina da bosuna her ay yuzlerce euro oduyoruz bence.

Anadilimde anlaştığım doktor dediği için Türk doktor diye düşündüm, ırkçılık değildir bence. Gayet sistem :)

şehir hastaneleri rocks! Diyorsun yani.
Hissediyorum aklımdan geçenleri yazınca bantlanacağım :))

Ablacim bence irkciliga ugramissin

Neden dersen tavirlar igrenc

Hastalar bekliyor demisler, ee sen de hastasin sen de bekliyorsun

Parayla test yaptirirsan olur vs demisler ya, senin de paran yok demeye mi getirmisler artik ne bilmiyorum yani ama cok saygisizca davranmislar

Saglik hizmeti icin degil ama bence irkcilik, saygisizlik ve hasta haklari icin sikayet etmelisin.

Almanya'da egitim gormus doktorlar da genel olarak bir halttan anlamiyor, zaten saglik sistemi de berbat, 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar...ben baska bir ulkeye tasinma arefesindeyim bu sacmaliklari hic cekemicem. Saglik hizmeti hem kalitesi dusuk, hem doktor kalitesi dusuk gecin yani. Ben hastaneye falan gitmiyorum burda, saglik sigortasina da bosuna her ay yuzlerce euro oduyoruz bence.

Oranin hastalarinin cogu Turk isin ilginc kismi herkese mi boyle davraniyorlar acaba. Sekreterler Alman da Turk de degildi resmen git pahali marka, eczaneden al test yap dediler. Iki gundur dusunuyorum baska nerde satiliyor hamilelik testleri ( eger amazondan falan alinmazsa)

Burda doktora gitmek bir eziyet onun yerine ucak bileti alip Tr de ozelde muayene oluyorum, ozel sigortam var o bir ise yariyor geri parasini oduyorlar. Ama krankenkasse bir ise yaramiyor ki her seyi tek tek cebinden oduyorsun burda.

Sikayeti nereye edecegimi bilmiyorum, tek yapabilecegim docinsider idi galiba oralara negatif yorum yapmak olabilir.

Kısmen haklısın da internetten okuyup gelen makale okuyup gelmiyor.

Baş ağrınız varsa dikkat! Diye başlık atılıyor ya hani, onları okuyor. Dolayısı ile migrenden tümöre kadar bir skala ile geliyor hasta.

Bir de belirtileri okuyor ve hastalığı kafasına oturtuyorsa normalde olmayan belirtiler de psikolojik olarak olmaya başlıyor :)

Tanısı konmuş hastalık için haklı olabilirsin. :)

Henüz " hastalık belirlileriniz bunlardır , bunlar bunun göstergesi olabilir. O yüzden şu testleri isteyelim sen bunlsrı yaptır gel sonuçlara göre değerlendirelim " diyen hekime Türkiye topraklarında rastlamadım.

Ee hastasına neyi niye neden istediğini söylemeyen hekime de," dikkat dikkat "diyen şeyleri okuyup gelen hasta müstehak :) Yeni nesil ayrıca ciddi internet okur yazarı, öyle kolay kolay öyle bilgiler ile gelmezler artık.Makale okuyanı da gelecek artık, öyle her internetten bilgi alıp gelene gıcık olmayı bıraksalar iyi olacak:)

Son düzenleme:
Hayirdir cherry nereye gidiyosun?

Valla panpa UK, Irlanda, ABD semalarina kucak aciyorum. Bu sosyalist sitem falan beni acmiyor, madem iyi kazanan gruptanim kapitalizmi tam yasayayim, parasini verip her seyi satin alayim diyorum:rapci: Zenginsen sosyalist devlette yasamanin bir anlami yok bence, sosyalist kafali ulkeler orta direksen rahat yasam sunuyor. Zenginsen zenginligini yasayamiyorsun, orta direk standartinin ustune cikamiyorsun. Parayla saglik hzimeti yok, musteri hizmeti yok, daha cok calissan bile isinde ilerleme yok cunku sanayi de teknoloji de oluk ve bayik.
Zenginligimi doya doya yasayacagim yerlere kucak aciyorum yani:deli:

Valla panpa UK, Irlanda, ABD semalarina kucak aciyorum. Bu sosyalist sitem falan beni acmiyor, madem iyi kazanan gruptanim kapitalizmi tam yasayayim, parasini verip her seyi satin alayim diyorum:rapci: Zenginsen sosyalist devlette yasamanin bir anlami yok bence, sosyalist kafali ulkeler orta direksen rahat yasam sunuyor. Zenginsen zenginligini yasayamiyorsun, orta direk standartinin ustune cikamiyorsun. Parayla saglik hzimeti yok, musteri hizmeti yok, daha cok calissan bile isinde ilerleme yok cunku sanayi de teknoloji de oluk ve bayik.

Ay alemsin , ne zamandir ingiltere diyodun , dogru karar , bahsettigin 3 ulke de almanyadan iyidir

Bu konuda onlara hak veriyorum cunku bizim halkimizda normal degil
Bi arkadasim bigun beni zorla doktora surukledi , doktorun suratindaki hayret ifadesini unutamam cunku arkadasim internetten belirtilerine bakip kendine kanser teshisi koymustu , doktor kizi kanser olmadigina zor ikna etmisti , yani bu topluma verdikleri tepki normal bence :) herkes sen diil ki philly

Yok aynen şunu düşünüyorum " al birini vur ötekine ", " böyle başa böyle tarak":))) yani hepimiz aynıyız, hastasına gıcık olan hekim de o koca boşluğun parçası, ona gıcık olan hasta da :) topluca var bir sıkıntı bizde.

Canlı bombanın canlım bomba olduğunu üzerindeki kablolardan görüp, onu yakalayıp dövüp polise teslim eden başka bir grup insan daha görürmüyüz bilmiyorum. Gayet orijinal tipleriz bence :)

Valize sigabilirim ins, yolun acik olsun.

Henüz " hastalık belirlileriniz bunlardır , bunlar bunun göstergesi olabilir. O yüzden şu testleri isteyelim sen bunlsrı yaptır gel sonuçlara göre değerlendirelim " diyen hekime Türkiye topraklarında rastlamadım.

Ee hastasına neyi niye neden istediğini söylemeyen hekime de," dikkat dikkat "diyen şeyleri okuyup gelen hasta müstehak :) Yeni nesil ayrıca ciddi internet okur yazarı, öyle kolay kolay öyle bilgiler ile gelmezler artık.Masle okuyanı da gelecek artık, öyle her internetten bilgi alıp gelene gıcık olmayı bıraksalar iyi olacak:)

Türkiye’de düzgün ve dürüst sağlık hizmeti almanın yolunu açıklıyorum,
Doktor yakını olmak :D
Diğer türlü ya sürünürsün, yada paran varsa sonuna kadar sömürülürsün.

Arada düzgün hekimler çıkıyor.
Ben kadın Doğum doktorumu rastgele hastaneye girip, boşta kim var diyerek tanıdım.
3. Doğumumu yaptıracak :)

Selam KK hatunlari,

icice gecmis dert yiginlarim, sorun ve sorularimla karsinizdayim.

Kisa zaman once cok yakinim kotu bir olay yasadi ve bundan bende oldukca etkilendim (olaydan desifre olurum diye aciklayamiyorum). Gunlerce kendime gelemedim.

Bu stresli gunlerin sonucunda regl gecikmesi yasayinca panik oldum, korunmamiza ragmen bir acaba olustu. Cevremdeki herkesin cocuk dualari etmeleri, dilekte bulunmalari istemedigimizi bilmelerine ragmen beni olumsuz etkiledi ve bir hafta gecikme sonrasinda test yaptim, negatif cikti.

Yillik pap testi icin zaten doktoruma gidecektim gecen ay tatilde oldugundan gidememistim ve bu ayin reglinin gecmesini bekliyordum.

15 gunluk bir gecikme yasayinca doktoruma randevusuz gittigim ilk gun muayene olamadim sekreter kiz israrla eczaneden test al, ucuz alma gibi asagilar konusmalar yapti. Zaten regl olmamanin gerginligi, regl olacakmisim gibi cektigim sancilarin ustune azar yedim ve eve dondum. Ki zaten belli basli markalar var alabilecegimiz.

Ertesi gun gittigimde randevu saatimden 1 saati askin bir sure bekletildim, muayene sirasinda da apar topar resmen gonderildim, baska hastalar bekliyor diye. Burda sikayet edebilecegim bir merci yok.

Doktorumu degistirmem icin yeterli midir ogrenmek icin danisiyorum sizlere.

Pap testini yapti, elle vajinal muayene etti, evdeki testler negatifse hamile degilsindir dedi tiroid ilaci kullaniyorum bir senedir ona bagladi ve hastalar bekliyor diye gondermek icin yeltendi.

Dedim bari bir kan testi yapin cunku iki haftayi asti, oderseniz yapariz dendi. Sadece stresten, tiroidten olabilir deyip sokturucu falan vermedi ya da su kadar zaman olmazsa kesin gel demedi. Bekle elbet olursun dedi.

Acikcasi pcos olan hastalara teshis nasil konuluyor, hic ardini arastirmaya yeltenmedi.

Bir sorun var belli ki her seyi stresin, psikolojinin ustune atarak mi tedavi yapmayi birakiyorlar anlam veremedim.

Kan testi yaptirdim sonucu icin bugun oglen arariz dediler (dun). Bugun ben aksama dogru arayip neden aramadiklarini sordugumda yine cirkin bir uslupla yogunuz dediler.

Sorum netten bakip doktorunuza bende su, su hastaliklar olabilir mi? mi diyorsunuz, doktor ona gore mi bakiyor? (Belirtilerim pcos ile uyuyormus bugun farkettim)

Tum rutinlerimi bilen bu doktoru birakip yenisine mi gitmeliyim?

Not: Doktorumu kendi anadilimle anlasabiliyorum ve mesafe olarak yakin diye secmistim.

sevgili @Mune saglik kisminda acilacak uygun bir yer bulamadim oralarin dertlerine pek uymadi konum.

Doktorunuz size guven vermemis , basindan atmis gibi görunuyor durum
Zaten sempatik bulmuyorsaniz baska dr a görünün

Cakallik oldugunu sanmiyorum , doktor vajinal muayene yapmis belki de regl olacagini anladi vs
Sende yurtdisinda yasiyorsun bilirsin orda hemen bizdeki gibi tahlil , test vs istenmez ama konu sahibinin icine sinmemis belli ki baska doktora giderse ici rahatlar

Regl olacagini anladiysa bunu hastaya belirtmeli. Ki vajinal muhane ile bu anlasilmaz benim bilildigim. En fazla alttan Usg ile ki bu bile zor.

Ve benim jinekologum gayette gerektiginde tahlilde yapar, gereken bilgiyide verir. Evet orda saatlerce oturmazsin jinekologun yaninda ama sana "cik, baska hastalarimda var" demez, diyemez.

Bekleme elbette olabilir. Acil dogum olabilir yada baska acil vakalar. Jinekoloji buna cok müsait.

Ve katiliyorum, önemli olan konu sahibin icine sinmesi. Dedim ya, insan kendini rahat hisetmeli doktorun yaninda.

Türkiye’de düzgün ve dürüst sağlık hizmeti almanın yolunu açıklıyorum,
Doktor yakını olmak :KK70:
Diğer türlü ya sürünürsün, yada paran varsa sonuna kadar sömürülürsün.

Arada düzgün hekimler çıkıyor.
Ben kadın Doğum doktorumu rastgele hastaneye girip, boşta kim var diyerek tanıdım.
3. Doğumumu yaptıracak :)

Aha bak bunda üstüne bastın, çevremde epey hekim var. Bir ara sana korku hikayelerini , aldıkları eğitimi kim kime güvenmez anlatırım.

Konuyu dağıtmadan ban yemeden usulca yaylansak iyi ederiz:)

Back