• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duzen bu mudur?

Loverdose

Zeus'u buyuten peri kizi
Pro Üye
30 Ağustos 2013
2.102
7.334
358
Selam KK hatunlari,

icice gecmis dert yiginlarim, sorun ve sorularimla karsinizdayim.

Kisa zaman once cok yakinim kotu bir olay yasadi ve bundan bende oldukca etkilendim (olaydan desifre olurum diye aciklayamiyorum). Gunlerce kendime gelemedim.

Bu stresli gunlerin sonucunda regl gecikmesi yasayinca panik oldum, korunmamiza ragmen bir acaba olustu. Cevremdeki herkesin cocuk dualari etmeleri, dilekte bulunmalari istemedigimizi bilmelerine ragmen beni olumsuz etkiledi ve bir hafta gecikme sonrasinda test yaptim, negatif cikti.

Yillik pap testi icin zaten doktoruma gidecektim gecen ay tatilde oldugundan gidememistim ve bu ayin reglinin gecmesini bekliyordum.

15 gunluk bir gecikme yasayinca doktoruma randevusuz gittigim ilk gun muayene olamadim sekreter kiz israrla eczaneden test al, ucuz alma gibi asagilar konusmalar yapti. Zaten regl olmamanin gerginligi, regl olacakmisim gibi cektigim sancilarin ustune azar yedim ve eve dondum. Ki zaten belli basli markalar var alabilecegimiz.

Ertesi gun gittigimde randevu saatimden 1 saati askin bir sure bekletildim, muayene sirasinda da apar topar resmen gonderildim, baska hastalar bekliyor diye. Burda sikayet edebilecegim bir merci yok.

Doktorumu degistirmem icin yeterli midir ogrenmek icin danisiyorum sizlere.

Pap testini yapti, elle vajinal muayene etti, evdeki testler negatifse hamile degilsindir dedi tiroid ilaci kullaniyorum bir senedir ona bagladi ve hastalar bekliyor diye gondermek icin yeltendi.

Dedim bari bir kan testi yapin cunku iki haftayi asti, oderseniz yapariz dendi. Sadece stresten, tiroidten olabilir deyip sokturucu falan vermedi ya da su kadar zaman olmazsa kesin gel demedi. Bekle elbet olursun dedi.

Acikcasi pcos olan hastalara teshis nasil konuluyor, hic ardini arastirmaya yeltenmedi.

Bir sorun var belli ki her seyi stresin, psikolojinin ustune atarak mi tedavi yapmayi birakiyorlar anlam veremedim.

Kan testi yaptirdim sonucu icin bugun oglen arariz dediler (dun). Bugun ben aksama dogru arayip neden aramadiklarini sordugumda yine cirkin bir uslupla yogunuz dediler.

Sorum netten bakip doktorunuza bende su, su hastaliklar olabilir mi? mi diyorsunuz, doktor ona gore mi bakiyor? (Belirtilerim pcos ile uyuyormus bugun farkettim)

Tum rutinlerimi bilen bu doktoru birakip yenisine mi gitmeliyim?

Not: Doktorumu kendi anadilimle anlasabiliyorum ve mesafe olarak yakin diye secmistim.

sevgili Mune Mune saglik kisminda acilacak uygun bir yer bulamadim oralarin dertlerine pek uymadi konum.

Baska bi doktora gitmeni tavsiye ederim. Diger hastalar bekliyor diye seni alelacele göndermesi hic hos degil.
Hayir ben herkesi nasil bekledim, randevum 9:15 teydi 10 bucuga geliyordu beni aldiklarinda.
10 dakika icinde paket yapip yolladilar.
Simdi yeni doktor arayisina girecegim, tesekkurler.

Yabanci misiniz?

Konuyu cok anlayamadim ama devlet hastanesinde herkes yasiyor sanirim bu sikintilari , imkaniniz varsa ozel bi hastaneye gidip anlatin derdinizi

Ayrica nettrn kendine teshis koyan hastalari doktorlar hic sevmez , benim doktorum ayni zamanda arkadasim ne zaman ona netten baktim diye cumleye baslasam bagrinmaya basliyor , hicbi doktora internetten baktim demeyin

Yabanci misiniz?

Konuyu cok anlayamadim ama devlet hastanesinde herkes yasiyor sanirim bu sikintilari , imkaniniz varsa ozel bi hastaneye gidip anlatin derdinizi

Ayrica nettrn kendine teshis koyan hastalari doktorlar hic sevmez , benim doktorum ayni zamanda arkadasim ne zaman ona netten baktim diye cumleye baslasam bagrinmaya basliyor , hicbi doktora internetten baktim demeyin

Yurtdisinda yasiyorum buranin yabancisi oluyorum.
Iste ben netten arastirmadim, sikayetlerimi soyledim ve doktor hicbir sey yapmadan oturdu masasinda ve bekle dedi.
Ben eve gelince sonrasinda kendim arastirdim neden gecikir diye, belirtiler onlar bunlar pcosla benzer cikti.

Doktor niye bu ihtimali dusunup arastirma yoluna gitmedi, bastan savdi.
Diyelim kist var bunu muayene etmeden nasil anlar doktorlar.
Herkesinki mi boyle muayene ediyor merak ettim, sistem bu mudur?

Milana22 Milana22 hatta diger sikayetlerimi bile soyleyemedim konu uzamasin diye kisa yazmaya calistim.
Tam soyleyecegim ama bunlar icin cok zaman gerek ama hasta bekliyor ama su ama bu diyerek postalandim.

Dışarda bekleyenler hasta da siz neymişsiniz? 15 gün adet gecikme çok sıkıntı ve stres yapar. Adet söktürücü ilaçlar var en azından ondan yazsaydı. Ben olsam hemen değiştiririm doktoru. ..

Dışarda bekleyenler hasta da siz neymişsiniz? 15 gün adet gecikme çok sıkıntı ve stres yapar. Adet söktürücü ilaçlar var en azından ondan yazsaydı. Ben olsam hemen değiştiririm doktoru. ..
Oyle boyle degil hem kac gundur belim, karnim sanciyor yatamiyorum, oturamiyorum. Ha oldum olacagim gerginlik, sislik. Bekle dedi. Onu yok sonu yok, bekle dedi.
Hicbir sey yazmadi, soylemeye calistikca agzima tikti laflarimi. Tesekkurler.

Iste ben netten arastirmadim, sikayetlerimi soyledim ve doktor hicbir sey yapmadan oturdu masasinda ve bekle dedi.
Ben eve gelince sonrasinda kendim arastirdim neden gecikir diye, belirtiler onlar bunlar pcosla benzer cikti.

Iste Türkler her yerde cakal. Maksat iyi servis vermek degil, cok para kazanmak. Yani genellemek istemem ve hangi ülkede oldugunda önemli fakat bu yazdigin doktora asla ogramazdim. Baska doktor arardim. Özelikle jinekologta güven cok önemli birsey. Doktorun seni dinledigini hisetmek cok önemli. Ola ki hamilesin dahada önemli oluyor.

O ülkenin dilini ögren ve istedigin doktora git. Ilk basta kendine güvenmiyorsan esin ile beraber git. Ve kan alma islemi icin jinekolog degil, aile doktora gitmeni tavsiye ediyorum.

Milana22 Milana22 hatta diger sikayetlerimi bile soyleyemedim konu uzamasin diye kisa yazmaya calistim.
Tam soyleyecegim ama bunlar icin cok zaman gerek ama hasta bekliyor ama su ama bu diyerek postalandim.

Keske konuda yurt disinda olsugunuzu yazsaydiniz :) simdi size herkes bimere sikayet et diyecek

Vajinal muayene yaptiysa belki de reglinizin baslamak uzere oldugunu ve ciddi bir sorun olmadigini gormustur

Internetten arastirarak kafanizi karistirmayin , burada size rahatsizliginiz ile ilgili kimse tibbi bilgi veremez

Buyuk ihtimalle strestendir , bende stresli oldugum donemde 15 gunde bir regl olurum , henuz telaslanmayin

Iste Türkler her yerde cakal. Maksat iyi servis vermek degil, cok para kazanmak. Yani genellemek istemem ve hangi ülkede oldugunda önemli fakat bu yazdigin doktora asla ogramazdim. Baska doktor arardim. Özelikle jinekologta güven cok önemli birsey. Doktorun seni dinledigini hisetmek cok önemli. Ola ki hamilesin dahada önemli oluyor.

O ülkenin dilini ögren ve istedigin doktora git. Ilk basta kendine güvenmiyorsan esin ile beraber git. Ve kan alma islemi icin jinekolog degil, aile doktora gitmeni tavsiye ediyorum.

Cakallik oldugunu sanmiyorum , doktor vajinal muayene yapmis belki de regl olacagini anladi vs
Sende yurtdisinda yasiyorsun bilirsin orda hemen bizdeki gibi tahlil , test vs istenmez ama konu sahibinin icine sinmemis belli ki baska doktora giderse ici rahatlar

hangi ülke bu yahu?
orada da saatlerce bekletilme oluyor demek.
muayne etti demişsiniz kist olsa görürdü herhalde diye düşünüyorum.

Caniko avrupadaysa eger orda saatlerce bekliyorsun , burdan beter
Ben bi kere surunerek gitmistim deli hastaydim , 3 saat bekledim sira gelmeyince surunerek eve geri donmustum

Aile hekimim Alman ancak burda kan alma islemini paramla zor yaptiriyorum desem yalan olmaz. D vitamini B12 falan normal olcumlerde yapilmiyor, parasini odeyecegim diyorum yaklasik 200-300€ tutuyor ona bile nazlaniyorlar.
Aslinda ilk jinekologum bir Iranliydi ve sicakkanliydi cok dil bilen donanimli biriydi. Sonrasinda o emekli olup birakinca bu Türk doktor gelmis alisip, bildigim yerdi ve yakin olmasindan dolayi devam ettim.

Yeni yer sart oldu, tesekkurler.

Yabanci misiniz?

Bu internetten okuyup gelme olayı nedir ya. Belki ben hastalığımın belirtileri ne biliyorum bu belirtileri veren hastalıkların neler olabilecegını de biliyorum ve belki daha yeni pubmedden makale okuyup geldim. O kadar Eminimki uzmanlık alan doktorların literatür okumadığına , çoğu dil bilmiyor dil bilmeyen adam nasıl yenilikleri takip etsin. Anca kendi dilinde basılan makaleyi ya da biri çevirecek de onu okuyacak. Acayip gıcığım buradaki sağlık sistemine.

Yakında intnetten belirtileri gireceğiz ve bize sanal teşhişler konacak , bizimkiler hala işin goygoyunda.

Keske konuda yurt disinda olsugunuzu yazsaydiniz :) simdi size herkes bimere sikayet et diyecek

Vajinal muayene yaptiysa belki de reglinizin baslamak uzere oldugunu ve ciddi bir sorun olmadigini gormustur

Internetten arastirarak kafanizi karistirmayin , burada size rahatsizliginiz ile ilgili kimse tibbi bilgi veremez

Buyuk ihtimalle strestendir , bende stresli oldugum donemde 15 gunde bir regl olurum , henuz telaslanmayin

Sikayet edecek merci yok diye yazdigimi saniyorum, kafam daginik kusuruma bakmayin.
15 gunde bir regl mi olursunuz yoksa gecikir mi?
Gecikme oluyordu ama bu cok uzun bir sure benim icin. Vajinal muayeneyi elle yapti.

Cakallik oldugunu sanmiyorum , doktor vajinal muayene yapmis belki de regl olacagini anladi vs
Sende yurtdisinda yasiyorsun bilirsin orda hemen bizdeki gibi tahlil , test vs istenmez ama konu sahibinin icine sinmemis belli ki baska doktora giderse ici rahatlar

Hayır yanılıyorsun, Türklerin Türklerden nefret etme halleri mevcut hele de kendilerinden aşağı görüyorlar ise( eğitim, tipe, saça, kıyafete vs. Bakarlar ) ve nedense kötü davranırlar bazıları. İlşgnç bir durum ama aynısını burada Türkiye de yaşadım bana nazik konuşan tipler, arkamdan gelen daha köylü gözüken insana daha farklı davranıyorlar. İğrenç ötesi hal ve hareketler.

Hayır yanılıyorsun, Türklerin Türklerden nefret etme halleri mevcut hele de kendilerinden aşağı görüyorlar ise( eğitim, tipe, saça, kıyafete vs. Bakarlar ) ve nedense kötü davranırlar bazıları. İlşgnç bir durum ama aynısını burada Türkiye de yaşadım bana nazik konuşan tipler, arkamdan gelen daha köylü gözüken insana daha farklı davranıyorlar. İğrenç ötesi hal ve hareketler.

Valla hic denk gelmedim phillycim , gerci avrupada turk doktora da denk gelmedim , o yuzden oyle yorum yaptim

Ablacim bence irkciliga ugramissin

Neden dersen tavirlar igrenc

Hastalar bekliyor demisler, ee sen de hastasin sen de bekliyorsun

Parayla test yaptirirsan olur vs demisler ya, senin de paran yok demeye mi getirmisler artik ne bilmiyorum yani ama cok saygisizca davranmislar

Saglik hizmeti icin degil ama bence irkcilik, saygisizlik ve hasta haklari icin sikayet etmelisin.

Almanya'da egitim gormus doktorlar da genel olarak bir halttan anlamiyor, zaten saglik sistemi de berbat, 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar...ben baska bir ulkeye tasinma arefesindeyim bu sacmaliklari hic cekemicem. Saglik hizmeti hem kalitesi dusuk, hem doktor kalitesi dusuk gecin yani. Ben hastaneye falan gitmiyorum burda, saglik sigortasina da bosuna her ay yuzlerce euro oduyoruz bence.

Back