• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz lise mi? Meslek lisesi mi?

düz lise bence her yönden daha avantajlı
yinede seçim sizin

ilginiz için teşekkür ederim.Benim içinde öyle aslında genel olarak nerde olursa olsun insan çalıştımı başarılı oluyor.yeter ki istesin içinden gelsin.Bide artık şu sistemle oynamasalar...çocukları zorlamasalar daha iyi...

ilginiz için teşekkür ederim.Benim içinde öyle aslında genel olarak nerde olursa olsun insan çalıştımı başarılı oluyor.yeter ki istesin içinden gelsin.Bide artık şu sistemle oynamasalar...çocukları zorlamasalar daha iyi...

haklısınız..meslek okuyup pişman olmakta var işin ucunda

belli bir bölüme, atıyorum elektrik odaklanmak yanlış

henüz karar verebilmiş değildir kardeşiniz zaten hangi meslekte iyi olabileceğine

kafasında belli bir bölüm oluşsa bile lise hayatı boyunca çok değişir aldığı kararlar

en mantıklısı düz liseye gitmesi olur

bölüm seçeneği çok

ya ortada şöyle bişey var şimdi bi öğrenci düz liseye gitti orda matematik fizik vb. .. derslerini görücek . başka bi öğrenci meslek lisesine qitti sadece 9. sınıfta matematik fizik vb.. görücük 10 , 11, 12 de sadece meslek dersleri görücek . bu iki çocuğun ikiside 4 yıllık bi üniversite kazanmak zorunda. üniversite sınavında ise ikisinede aynı sorular sorulucak matematik fizik kimya vb .. düz lisede olan öğrenci bu dersleri görmüş yapar ( çalışıp konuları anladıysa ) ama meslek lisesi mezunu öğrenci sadece 9. sınıfta gördü yani bilmiyo ama üniversiteyi kazanabilmesi için o soruları yapması lazım. o yüzden meslek lisesine giderse mutlaka 10 , 11 , 12 . sınıflarda dersane özel ders vb. şart :) umarım anlatabilmişimdir :) ben ve ailem de çok kararsızız :(

canım sistem geçen yıl değişti,artık 10 ve 11'ler de fizik-kimya-biyoloji görüyor

düz lise her zaman için... meslek lisesinde üniversite kaznması baya zorrr....

Meslek liselerinde artık nerdeyse düz lıselerle aynı dersler gorunuyor ben meslek lısesı okumustum ama tavsıyem gercekten ıstemıyorsan bı bolumu hıc gıtme cunku o yasta karar vermek saglıklı olmuyor mesela ben grafık tasarım okudm ve universitede onu secmek zorunda kaldım oysa cok farklı meslekler ıstıyordum o yuzden bi tutkun yoksa düz yaz :)

Kimse okuduğu okulu beğenmiyor.
Demek ki sorun biz de değil eğitim sisteminin eğri büğrülüğünde
Evet eğer üniv.sınavını kazanacak kapasitede ise zaten çalışır yapar.

Meslek lisesinde doğru düzgün kimya fizik ve mat. eğitimi
verilmiyor.Daha çok mesleki bilgiler...

Başarı kişinin azmiyle ortaya çıkar okulun iyilik derecesi de bu başarıya göreyön bulur...
ama şu var sistem her an değişiyor artık kim ne karar vericeğini,nasıl tercih yapacağını şaşırdı...sayısalda iyiyse bir öğrenci düz lise tercih edebilr lakin değilse düz liseye gitmenn bi anlamı yok bence...CADIARZU

ama gittiği meslek lisesinde mesleği beğenmezse hayatını etkiler.. düz lisede istediğin mesleği seçebiirsin..

kızlar merhabaa..iletişim meslek için diğer bir konu açmıştım.çok olumlu bilgiler alamadım ne yazıkki..
Kızım kolej çkışlı ortaokuldan..eli ayağı düzgün,ahlakı ortamda devlet okulları varmı?
Zaman çok kötü,tv dende göryrz..bunların tam kanının deli aktığı zaman..bir anne olarak çok büyük endişe duyuyorum,beni bir parça olsa anlıyacğınızı ümit ederim kızlar..
İstanbul avrupa yakasındayız biz..bakırköy,bahçelievler yakın yerler bize...bilgilerinizi bekliycem..Allah a emanet olun...

kardeşinin kapasitesi ilgili de bi durum
çalışkansa azimliyse
düze gitsin üniversiteyi kazanır okur
eğerki düze gidip de bişi yapamz gibiyse mesleğe gitsin
en azından 2 yıllığa bi şekilde girip
işe başlar

Bence meslek lisesi özellikle ticaret liseden sonra bir sınavla dikey geçiş yapıp üni giriyorsun 2 senelık tekrar geçiş yapıyorsun sınavla ve ortalaman yüksekse 2 yıllık daha okuyorsun böylece 4 senelık üni bitirip istedigin işle devam ediyorsun benm bölümüm bilgisayarlı muhasebe üni den sonra inşş muhasebe ögretmeni olucam okulla alakası yok hangi okula gidersen git çaba geçeriyor

Bi çocuk başarısızsa bence meslek lisesine gitmeli ben meslek lisesinde okuyorum ıyıkıde düz liseye gitmemişim kardeşin 9.sınıfta çok çalışır teknik liseye gecer teknik lisede hem kültür derslerini yani matemtk fizik kimya edebiyat gibi dersleri görür hemde meslek derslerini . ben elektronık okuyorum kız olduğum için meslek derslerinde o kadarda başarılı dığılım ama derslerım ıyı öss ye hazırlancm öğretmenlık ıstıyorum. meslek lisesini tavsıye ederım

işte buna çokkkkk karşıyım:95::95::95: ne demek başarısız bi öğrenci meslek lisesine gitmeli! ben meslek lisesi mezunuyumayrıca yüksek okulu bitirdim ve aynı senin gibi düşünenlerin çocuklarıyla aynı ortamda okudum amaç piyasaya bilgili becerikli kişiler yetiştirmek ama o şekilde olmuyo malesef kaliteli bi eğitim alacağımıza sınıftakilerin düzeyine göre aldık dersleri lisedede ünidede ama noldu mesleğimden nefret ettim ve tekrar sınavlara gircem:47:

6 senelik emeğimi çöpe atıyorummm:47::47:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım benım demek ıstedıgım ya seveceği bi meslek okusun yada derslerıne agırlık versın eskısı gıbı değil artık butun derslerı görüyoruz ısteyen sınava hazırlanıyo ısteyende teknık bılgısını geliştiryo

Back