hmm bu sorunla birçok kişi karşı karşıya canm bende kardeşim için bu alana baktım yazın dikkatimi çekti..öncelikle kardeşinn dersleri çok iyi derecede değilse düz lise tercih etmesn derim ben.Düz lise çıkışlı olmama rağmen alanm dışı bir bölümde okuyorm.Meslek liseli tercih etse kardeşn için daha iyi olur.a.s
ilgin için çok teşekkür ederim benimde korkum bu sadece pişman olmaması ve şu an o kadar küçükler ki seçimleri her dakika değişiyor.benmde derslerim iyi degldi o yüzden meslek lisesine gttim ama simdiki aklım olsa cok ders calısır düz liseye giderdim 4 yıl içinde meslek scimi o kadar degşiyoki keske düz lise okuyup calıssaydımda istedim bölüme gtseydim diyo insan ... kardesine cok calısmasını söyleyip düz liseye gitmesini öner bence, çünkü sonrasında cok pişman olablir
ßende bu sene 8 i bitirdim :) anadolu kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü kazandım oraya kayıt oldum ama siz bilirsiniz sonuçta düz liselerin hepsi seneye anadolu olucak biz o yönden çok şanslıyız :)
Düz liseye gittim pişmanım, zaten basarılı isen her yerde 4 yıllık kazanırsın ki meslek liselerine benim zamanımda okul çok puan veriyordu biraz azim meslek lisesinden 4 yıllık kazanılır,benm matematik hocam endüstri çıkışlı idi,ama düz liseden mezun oldun 4 yıllıkta okumadın mı daha bir boşluk oluyo mafoldumben
ya ortada şöyle bişey var şimdi bi öğrenci düz liseye gitti orda matematik fizik vb. .. derslerini görücek . başka bi öğrenci meslek lisesine qitti sadece 9. sınıfta matematik fizik vb.. görücük 10 , 11, 12 de sadece meslek dersleri görücek . bu iki çocuğun ikiside 4 yıllık bi üniversite kazanmak zorunda. üniversite sınavında ise ikisinede aynı sorular sorulucak matematik fizik kimya vb .. düz lisede olan öğrenci bu dersleri görmüş yapar ( çalışıp konuları anladıysa ) ama meslek lisesi mezunu öğrenci sadece 9. sınıfta gördü yani bilmiyo ama üniversiteyi kazanabilmesi için o soruları yapması lazım. o yüzden meslek lisesine giderse mutlaka 10 , 11 , 12 . sınıflarda dersane özel ders vb. şart :) umarım anlatabilmişimdir :) ben ve ailem de çok kararsızız
ben andolu kız teknik ve meslek lisesine kayıt oldum (çocuk gelişimine) çünkü ülkemizde anasınıfı öğretmeni açığı var ve bu açık 4-5 sene devam eder diye düşünüyoruz hocalarımla :) o yüzden meslek lisesine gidip çok çok çalışıp dersane desteğide alarak üniversiteyi kazanmak istiyorum :) bana dersane hocalarım hep düz liseye git ama sayısal bölümüne dediler ama benim sayısalım berbat yapamam o yüzden meslek lisesine kayıt oldum :) kardeşinizin sayısalı iyi ise bence düz liseye gitsin seneye düz lise kalmıcak anadolu olucak :) ama kardeşinizin sayısalı iyi değilse meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümünü öneririm :) çünkü teknoloji çağındayız ve kardeşiniz bilgisayarı çok seviyomuş (siz öyle yazmıştınız sanırım ) ordan bilgisayarla ilgili bi meslek sahibi olabilir :)
canım ilgin için çok teşekkür ederim.Korkuyorum onun için meslek liselilerin önü çok kapalı hmm evet tamam bu sene katsayılar değişti ama her sene değişiyor sistem ve çocuk oyuncağına dönüyor..sen kardeşin için ne düşünüyorsun canım?[/QUOTE
kardeşimin başarı derecesi de benm gibi old.için ben düz liseyi tercih etmesini istemdim tercihleri arasnda sağlık liseleri ve ticaret liseleri vardı.Kardeşm anadolu tic kazandı kaydını yaptırdık dediğim gibi çalışır halleder üstesnden gelir diyorsan düz lise başarı katsayısı çok iyi değilse tic. lisesi,meslek lisesi tercih edin derim benyerimsenibenCADIARZU
ilgin için teşekkür ederim canım.Sende haklısın herkes için değişiyor sanırım ama iş çalışmakta bitiyor 2 yerdede hatta heryerde.İstemek çok önemli.Düz lise hangi bölüm mezunusun?üniversite sınavına girdin mi?(gerçekten çalışarak)
zaten düz liseye gidende derhaneye gidiyo meslek lisesine gidende dershaneye gidiyokaydirigubbakcemile2
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?