• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz lise mi? Meslek lisesi mi?

mesecina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
55
0
36
İzmir
Merhabalar.Sorum kendim için değil erkek kardeşim için.Şu an seçim yapma aşamasındayız malum sbs den sonrasıı..sbs puanı düşük keza diploma puanıda..Sürekli değişen eğitim sistemide malumunuz o yüzden soruyorum bu soruyu.Meslek lisesi okumuş ve pişman olmuş olanlar veya düz lise okuyup pişman olanlar ya da mutlu olanlar lütfen bana yardımcı olur musunuz? Şimdiden ilginize teşekkürler a.s.

hmm bu sorunla birçok kişi karşı karşıya canm bende kardeşim için bu alana baktım yazın dikkatimi çekti..öncelikle kardeşinn dersleri çok iyi derecede değilse düz lise tercih etmesn derim ben.Düz lise çıkışlı olmama rağmen alanm dışı bir bölümde okuyorm.Meslek liseli tercih etse kardeşn için daha iyi olur.a.s

benmde derslerim iyi degldi o yüzden meslek lisesine gttim ama simdiki aklım olsa cok ders calısır düz liseye giderdim 4 yıl içinde meslek scimi o kadar degşiyoki keske düz lise okuyup calıssaydımda istedim bölüme gtseydim diyo insan ... kardesine cok calısmasını söyleyip düz liseye gitmesini öner bence, çünkü sonrasında cok pişman olablir

ßende bu sene 8 i bitirdim :) anadolu kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü kazandım oraya kayıt oldum ama siz bilirsiniz sonuçta düz liselerin hepsi seneye anadolu olucak biz o yönden çok şanslıyız :)

Düz liseye gittim pişmanım, zaten basarılı isen her yerde 4 yıllık kazanırsın ki meslek liselerine benim zamanımda okul çok puan veriyordu biraz azim meslek lisesinden 4 yıllık kazanılır,benm matematik hocam endüstri çıkışlı idi,ama düz liseden mezun oldun 4 yıllıkta okumadın mı daha bir boşluk oluyo mafoldumben

hmm bu sorunla birçok kişi karşı karşıya canm bende kardeşim için bu alana baktım yazın dikkatimi çekti..öncelikle kardeşinn dersleri çok iyi derecede değilse düz lise tercih etmesn derim ben.Düz lise çıkışlı olmama rağmen alanm dışı bir bölümde okuyorm.Meslek liseli tercih etse kardeşn için daha iyi olur.a.s

canım ilgin için çok teşekkür ederim.Korkuyorum onun için meslek liselilerin önü çok kapalı hmm evet tamam bu sene katsayılar değişti ama her sene değişiyor sistem ve çocuk oyuncağına dönüyor..sen kardeşin için ne düşünüyorsun canım?

benmde derslerim iyi degldi o yüzden meslek lisesine gttim ama simdiki aklım olsa cok ders calısır düz liseye giderdim 4 yıl içinde meslek scimi o kadar degşiyoki keske düz lise okuyup calıssaydımda istedim bölüme gtseydim diyo insan ... kardesine cok calısmasını söyleyip düz liseye gitmesini öner bence, çünkü sonrasında cok pişman olablir
ilgin için çok teşekkür ederim benimde korkum bu sadece pişman olmaması ve şu an o kadar küçükler ki seçimleri her dakika değişiyor.

ßende bu sene 8 i bitirdim :) anadolu kız meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü kazandım oraya kayıt oldum ama siz bilirsiniz sonuçta düz liselerin hepsi seneye anadolu olucak biz o yönden çok şanslıyız :)

tebrik ederim seni canım.Keşke o da senin gibi emek verseydide çalışsaydı ama erkekler işte laf dinlemiyorlar varsa yoksa bilgisayar.ilgin için teşekkür ederim

ya ortada şöyle bişey var şimdi bi öğrenci düz liseye gitti orda matematik fizik vb. .. derslerini görücek . başka bi öğrenci meslek lisesine qitti sadece 9. sınıfta matematik fizik vb.. görücük 10 , 11, 12 de sadece meslek dersleri görücek . bu iki çocuğun ikiside 4 yıllık bi üniversite kazanmak zorunda. üniversite sınavında ise ikisinede aynı sorular sorulucak matematik fizik kimya vb .. düz lisede olan öğrenci bu dersleri görmüş yapar ( çalışıp konuları anladıysa ) ama meslek lisesi mezunu öğrenci sadece 9. sınıfta gördü yani bilmiyo ama üniversiteyi kazanabilmesi için o soruları yapması lazım. o yüzden meslek lisesine giderse mutlaka 10 , 11 , 12 . sınıflarda dersane özel ders vb. şart :) umarım anlatabilmişimdir :) ben ve ailem de çok kararsızız :(

Düz liseye gittim pişmanım, zaten basarılı isen her yerde 4 yıllık kazanırsın ki meslek liselerine benim zamanımda okul çok puan veriyordu biraz azim meslek lisesinden 4 yıllık kazanılır,benm matematik hocam endüstri çıkışlı idi,ama düz liseden mezun oldun 4 yıllıkta okumadın mı daha bir boşluk oluyo mafoldumben

ilgin için teşekkür ederim canım.Sende haklısın herkes için değişiyor sanırım ama iş çalışmakta bitiyor 2 yerdede hatta heryerde.İstemek çok önemli.Düz lise hangi bölüm mezunusun?üniversite sınavına girdin mi?(gerçekten çalışarak)

önemli değil :) sonuçta ortada geleceğimiz söz konusu ama düz liselerin önü hiçte kapalı değil aksine bu yıl biz çok şanslıyız seneye düz liseler hep anadolu olucak :) tabi düz lisedede sayısal bölümünü seçmesi lazım :) yoksa şansı yok :(

ya ortada şöyle bişey var şimdi bi öğrenci düz liseye gitti orda matematik fizik vb. .. derslerini görücek . başka bi öğrenci meslek lisesine qitti sadece 9. sınıfta matematik fizik vb.. görücük 10 , 11, 12 de sadece meslek dersleri görücek . bu iki çocuğun ikiside 4 yıllık bi üniversite kazanmak zorunda. üniversite sınavında ise ikisinede aynı sorular sorulucak matematik fizik kimya vb .. düz lisede olan öğrenci bu dersleri görmüş yapar ( çalışıp konuları anladıysa ) ama meslek lisesi mezunu öğrenci sadece 9. sınıfta gördü yani bilmiyo ama üniversiteyi kazanabilmesi için o soruları yapması lazım. o yüzden meslek lisesine giderse mutlaka 10 , 11 , 12 . sınıflarda dersane özel ders vb. şart :) umarım anlatabilmişimdir :) ben ve ailem de çok kararsızız :(

işte tam da nokta bu.Çok iyi anlatmışsın canım.Malum her gelen bakanın değiştirdiği oyuncağa dönen eğitim sistemi insanı deliye döndürüyor.Bilmediği,görmediği soruları cevaplamak zorunda bırakıyorlar.Peki sen ne yapmayı düşünüyorsun?

ben andolu kız teknik ve meslek lisesine kayıt oldum (çocuk gelişimine) çünkü ülkemizde anasınıfı öğretmeni açığı var ve bu açık 4-5 sene devam eder diye düşünüyoruz hocalarımla :) o yüzden meslek lisesine gidip çok çok çalışıp dersane desteğide alarak üniversiteyi kazanmak istiyorum :) bana dersane hocalarım hep düz liseye git ama sayısal bölümüne dediler ama benim sayısalım berbat yapamam o yüzden meslek lisesine kayıt oldum :) kardeşinizin sayısalı iyi ise bence düz liseye gitsin seneye düz lise kalmıcak anadolu olucak :) ama kardeşinizin sayısalı iyi değilse meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümünü öneririm :) çünkü teknoloji çağındayız ve kardeşiniz bilgisayarı çok seviyomuş (siz öyle yazmıştınız sanırım ) ordan bilgisayarla ilgili bi meslek sahibi olabilir :)

ben andolu kız teknik ve meslek lisesine kayıt oldum (çocuk gelişimine) çünkü ülkemizde anasınıfı öğretmeni açığı var ve bu açık 4-5 sene devam eder diye düşünüyoruz hocalarımla :) o yüzden meslek lisesine gidip çok çok çalışıp dersane desteğide alarak üniversiteyi kazanmak istiyorum :) bana dersane hocalarım hep düz liseye git ama sayısal bölümüne dediler ama benim sayısalım berbat yapamam o yüzden meslek lisesine kayıt oldum :) kardeşinizin sayısalı iyi ise bence düz liseye gitsin seneye düz lise kalmıcak anadolu olucak :) ama kardeşinizin sayısalı iyi değilse meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümünü öneririm :) çünkü teknoloji çağındayız ve kardeşiniz bilgisayarı çok seviyomuş (siz öyle yazmıştınız sanırım ) ordan bilgisayarla ilgili bi meslek sahibi olabilir :)

keşke çalışsa keşke bişeyler yapmaya çalışsa.Bilgisayarı seviyor evet ama oyun olarak söylediğin bilşim teknolojileri böülümde matematikle işlicek bişi sonuçta.Ona bırakırsam herşeyin kolayını seçicek ama kesinlike ben kendim tercih etmekte istemıyorum bu yüzden onu meslek lisesi ve düz lise olarak okul okul gezdirdim ve öğretmenlerle konuşturttum.Kararlarımız ani değişiyor yaş itibariyle ve tembeliz üşengeçiz kolayına ne gelirse onu seçiyor.Şu anda umrunda bile değil benim düşündüğüm kadar düşünmyor kendisi.Umarım biran önce sizler gibi farkına varabilir durumun.ayrıca senıde tebrik ederim çok güzel bir bölüm seçmişsin zevkli bir meslek.başarılarının devamını diliyorum

canım ilgin için çok teşekkür ederim.Korkuyorum onun için meslek liselilerin önü çok kapalı hmm evet tamam bu sene katsayılar değişti ama her sene değişiyor sistem ve çocuk oyuncağına dönüyor..sen kardeşin için ne düşünüyorsun canım?[/QUOTE

kardeşimin başarı derecesi de benm gibi old.için ben düz liseyi tercih etmesini istemdim tercihleri arasnda sağlık liseleri ve ticaret liseleri vardı.Kardeşm anadolu tic kazandı kaydını yaptırdık dediğim gibi çalışır halleder üstesnden gelir diyorsan düz lise başarı katsayısı çok iyi değilse tic. lisesi,meslek lisesi tercih edin derim benyerimsenibenCADIARZU

çok teşekkür ederim mesecina :) herşeyin kolayındaysa bence meslek lisesine yazdırın en azından 2 yıllık bi üniversite kazanır ;) yada elinde bi mesleği olur en azından bence ama kimsenin kararlarını etkilemek istemem sonuçta kardeşinin geleceği söz konusu bence kendisi karar versin herkez kendisini daha iyi bilir siz meslek lisesine yazdırırsınız ilerde iş sahibi olamaz suçlu siz olursunuz diiye düşünüyorum

ilgin için teşekkür ederim canım.Sende haklısın herkes için değişiyor sanırım ama iş çalışmakta bitiyor 2 yerdede hatta heryerde.İstemek çok önemli.Düz lise hangi bölüm mezunusun?üniversite sınavına girdin mi?(gerçekten çalışarak)

sözel çıkışlıyım ben gerçekten hazırlandım dershaneye gittim ama 4 yıllık olmadı 2 yıllık okudum ama sıfırdan baslamak zor oldu,hayatında ilk defa staj yapıyorsun bir alanın yok hangi mesleği secsem diye düşünüyorsun,meslek liseli olanlar hiç zorlanmadı ama,şimdiki aklım olsa sağlık lisesi secerdim :oklava:

Back