kızlar ya bir sitede gördüm kadrosuz usta öğretici başvuruları başlıyor diye bu arada galiba usta öğretici diye geçiyor öğretmenlik yazmıyordu fisfisfis neyse şartları yazmışlar yazmışlar en sonda kesinlikle metge mezunları kabul edilmeyecektir yazmışlar senağlama yani o biz oluyoruz madem kabul etmeyecekler neden böyle birşey açıyorlar ki ya anlamadım vallahi ne yapsak ya ben karasız kalıyorum böyle her yerde karşımıza çıkacaksa yıllarımıza yazık ya :1no2:
metge ne canım ya anlatırmısın lütfena.s.
kaynatmışsınız yine kafalar karışmış..
metgeden kasıt sadece lise diploması yetmiyor. açık öğretimdeki okul öncesine kayıtlı olmak gerekiyor demek.yani sadece 1,5 yıl kursa gidip diploma sahibi olanları almıyorlar üniye devam etmek gerekiyor demek, devlet iş vermiyor bu kursu bitirenlere..
çok mu katı oldum ne kimsenin sesi çıkmıyor...gerçekten sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem.
gerçekler bunlar başımızdan geçenler..gideceksiniz 1,5-2 yıl neyse sonra sınava gireceksiniz olurmu olmazmı belli değil tutun ki oldu 25 yaşındaki bir insan 31 yaşında mezun olacak.sonra kpss var kadronuzun gelmesi için. çevrenizden araştırın bu kurslara gidenlerin ne kadarı başarılı olmuş şimdi istediği yerlerde mi..kayıt yaptırmayı düşündüğünüz okulların mezunlarını araştırın. birde kendinizi araştırın bu kadar zaman ayırabilecekmisiniz.
birde şunu söyleyeyim 2003 te mezun oldum ben.o sene bu kurslardan yalovada 120 kişi mezun oldu. ve öss yi kazanan kişi sayısı ( açık öğretim fak.) yine malesefki 2 kişi. kontenjan sınırlı olduğu için barajı geçen herkes giremiyor.o iki kişi okuyor ve çalışıyor şuanda devlet okulunda. geri kalanların çok az bir kısmı özelde çalışıyor.diğerleride eski işlerine devam ediyorlar yada evde çocuklarına bakıyorlar.
bana sorarsanız şuan ki aklım olsa gitmezdim kursa..birde o dönemde ücretliydi bu kurslar şuan bilmiyorum. oraya ücret ödeyene kadar özel bir üniye giderdim.ben imam hatip mezunuyum daha önce söylemiştim. ilahiyatı hiç düşünmedim ünide..ve katsayı sorunu olduğu için başka bir diplomaya ihtiyaç duydum ve bu kurslara gittim. elime ne geçti. hiçbirşey desen yeridir. çocuğuma iyi bir anne olurmuyum herhalde olurum ama bu kursa gitmeyenlerde iyi bir anne oluyor. bilmem anlatabildim mi.
YELİZ verdiğin bilgiler için çok teşekkürler,gayet açıklayıcı.Ama benim çok morelim bozuldu şimdi ..senağlama tam bu kez oluyo dedim... gene bir sürü engel zorluk olduğunu öğrendim.Neyse iyice bi düşüniyim bari benneyaptımki :uhm: :bbo: :çok üzgünüm:
canım ya benim kafama takılan şu ki :uhm:artık meslek lisesi mezunları 2 yıllıklara sınavsız geçiş yapabiliyor benim yanımda çalışan bir arkadaş var meslek lisesi grafik mezunu ve sınavsız 2 yıllığa geçmiş hem de bursa uludağ üni. biz açık öğretim istiyoruz zaten örgün gelse de gitmem ben bu konuda bilgin varmı tatlım ya? CADIARZU
hic bi bilgim yok arkadasim umarim aydinlatici bilgiler alirsin,,,,bu aradaseninde rizan olursa tabi hazir konu acilmisken bende bi kac bisey sorabilirmiyim izninle.....ben orta okul mezunuyum trde okudum yani....suan 28 yasindayim burda okuyupda bi meslek sahibi olabilirmiyim acaba bu konuda bilgisi olan varmi arkadaslar...........98 senesinde holllandaya geldim(neden geldiysem)
4 yıllık açık öğretim derken, kamuda okumanın çocuk gelişimine faydası olmaz. kamudan çocuk gelişimine geçiş olmuyor.çünkü açık öğretim fak.çocuk gelişimine sadece kız meslek lisesi çocuk gelişi mezunlarını alıyorlar. yani çocuk gelişimine gitmek istiyorsan öncelikle kız meslek lisesine gitmen şart oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?