• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

zaten öncedende açık kalırsa alıyorlardı lise mezunları görev için son sıradaydı birşey değişmiş olmuyor..
sıralama şu şekilde canım önce daima 4 yıllık örgün mezunları
sonra açık öğretim fakültesi mezunları
açık öğretim 4. sınıf öğrencileri
açık öğretim fak. 3. sınıf öğrencileri
açık öğretim fak. 2. sınıf öğrencileri
açık öğretim fak. 1. sınıf öğrencileri
çocuk gelişimi 2 yıllık mezunları
en son yer kalırsa lise mezunları
yani senin anlayacağın zaten bu kadar insana yer yok bir çoğu boşta geziyor üni mezunlarının o yüzden lise mezunları pek fazla ümidedip sonrada hayal kırıklığına uğramayın bende dahil...

yelizcim hiç geçmişte lise mezunları kadrolu atandımı bilgin varmı biliyorum haklısın zor olurya çok açık olur karşılanmaz ihtiyaç hani öyle bir kereliğine varmıki lise mezunları köylerde de yer bulamıyormu yelizcim kadrolu gelince senin iş bitiyor değilmi teşşekür çok yardımcı oluyorsun seninle bu işi seçersem çok sorum olacak sende tecrübelisin tabi biliyon

benim bildiğim kadrolu lise mezunu yok yerine üni mezunu gelince lise mezunlarının işi biter..köylerde belki doğuda vardır..

arkadaşlar ben düz lise mezunuyum 2 yıldır üniye qirmeye çalışıyorum.sizin bu anlattıklarınızdan hiçbişe anlamadım.ben şimdi meslek lisesi okuyabilrmiyim?çocuk qelişimi istiyorum çnkü.ayrıntılı bilqi verirseniz sevinirm bayanlarr =))

meslek liselerinden sağlık meslek lisesinin dışardan bitirme durumu varmı bilgisi olan varmı 2 yıl okudum 3.yılın basında bıraktım geri dönme şansım nedir bilgisi olan lütfen yardımcı olurmusunuzzz

Evet okyabilirsin çocuk gelişimi var böyle şey yanlız halk eğitim merkezlerine gidecen.Açılırsa tabi açılmazsa bilmem

canım arkadaşlarım bir süre aranızda olamıycam sakın sizi unuttum sanmayın inşallah dönücem sizde beni unutmayın olurmu biliyorum gözden ırak olan gönüldende ırak olurmuş ama siz beni unutmayın yinede :) görüşmek üzre Allaha emanetsiniz hepiniz... Hoşçakalın..

slm bende duz lıse mezunuyum ve mesl lısesı cocuk gelısımı ıstıyordum arastırdım asla unıversıteyle alakan olmaması gerekıyormus...gecen yıl acıköğreti iktisata kayıt olmustum...ank yı aradım,iktisat kaydımı hemen sildirebılırım dedım...ama olmadı ...o kadar cok ıstıyorum kı anlatamam...ne yapabılırım aklına bırsey gelen varmı...

Senin yapacağın en güzel şey açıköğretimden bu sene kaydını sildirib seneyede oraya kayıt olman.Ama tavsiyem yaşın büyükse 30 dan fazlasa ise düşünme çünkü 3 yıl lise 4 yıl ünüversite 7 yıl sonra anca kadrolu olabilirsin yaşın gençse olabilir.Lise mezunu olarak iş vermiyor mebözellerde anca oda parası az garantin yok öyle yani

Senin yapacağın en güzel şey açıköğretimden bu sene kaydını sildirib seneyede oraya kayıt olman.Ama tavsiyem yaşın büyükse 30 dan fazlasa ise düşünme çünkü 3 yıl lise 4 yıl ünüversite 7 yıl sonra anca kadrolu olabilirsin yaşın gençse olabilir.Lise mezunu olarak iş vermiyor mebözellerde anca oda parası az garantin yok öyle yani

ilgilendıgın ıcın sagol cnm ,ben söyle dusunmustum..duz lıse mezunu oldugum ıcın meslek lısesı 3 dönemde bıtıyor ...o esnada calısırım ve acıkögretım okul öncesı ögr okurum....yasım 32 bu arada...hala arastırıyorum umarım bır care bulurum....

Arkadaşım şunumu demek istedin sınavlara hazırlanırım aöf okul öncesi öğretmenliğini kazanırımmı.Ama onuda sen yazamıyon galiba çocuk gelişimi bölüm mezunları yazıyo.SAnırım öyle değişmediyse galiba öyle.Ama istersen öss ye gir ana okulu öğretmenliğini oku dört yıl.

cnm ikinci bir lise olarak meslek lısesı cocuk gelısımını okusam 3 dönemde bıtıyor...sonrada öss ye gırıp acıkögretım okul oncesı ögretmenlıgını okurum dıye dusundum ama gecen yıl acık ogretım ıktısata kayıt oldugum ıcın kabul etmıyorlar...yanı unıversıtede kaydı olanlar alınmıyormus...bır care bulamadım bende...

Neyse olsun yaşın okadar çok geçmiş değil seneye takip edersin seneye başvurursun sende kaybettiğin bişey yok.Banada öyle aynı senin gibi oldu bende telafi eğitimi ve açık lise hakkında bişey bilmiyordum araştırdığım yerler beni yanlış bilgilendirdi geçensene de öyle kontenjan doldu dediler.3 sene bu işi kaçırdım boşu boşuna bu senede oturduğum yere çok uzak ama artık giderim sanırım bu sene allah izin verirse sende peşini bırakma.İstanbulda nerde açılıyo bu kurs bende düşündüm geçen sene istanbulu ama ev çok uzak geldi .

istanbulda tum halk egıtım merkezlerınde var cnm..bu arada baska bır bolumde erzurumdan bır bayanla yazıstım...lisans mezunu ve acık lıse cocuk gelısımı okuyor...mıllı egıtıme kadar gıtmıs,arastırmıs ve sonunda galıp gelmıs...umutlandım bende...kayıtlar 2 ekımde bıtıyor bende gereklı yerlere basvuracagım...

Kimse açık lise telafi kayıtlarıyla ilgili bişey yazmıyor .Arkadaşlar bu geçmişte ünüversiteye kayıt olup yada okuyanlar bir ünüversitede naptınız kaydoldunuzmu açık liseye birşeyler yazın

Arkadaşım konuyla ilgili iki başlık var.Diğer başlıkda detaylarını yazdım ama burda tekrardan yazayım.ıster üni.de oku istersende mezun ol farkketmiyor tekrar okuyabiliyorsun.Google de mesleki açık lise yaz orada yönetmelik ve kayıt tarihi merak ettiğin tüm sorular var.Kayıtlar başladı.Kontenjanlar dolmadan kaydını halk eğitim merkezlerinde yaptır.Birde akşam sanat okulları var.Onların durumunu bilemiyorum ama iki sene de diploma veriyorlar.

istanbulda tum halk egıtım merkezlerınde var cnm..bu arada baska bır bolumde erzurumdan bır bayanla yazıstım...lisans mezunu ve acık lıse cocuk gelısımı okuyor...mıllı egıtıme kadar gıtmıs,arastırmıs ve sonunda galıp gelmıs...umutlandım bende...kayıtlar 2 ekımde bıtıyor bende gereklı yerlere basvuracagım...

2 ekime kadar bekleme çünki İstanbulda kontenjan var.Biran önce yaptır sonra sınıflar dolu derler.Birde kimse yanlış anlamasın bu sadece bir lise.Buradan belki iki belki de 3 yıl sonra mezun olup lise diploması alıyorsunuz.Özel okulları bilemem ama artık devlette bu işe yaramıyor çünki devlette çalışmak için en az iki yıllık mezun olmanız gerekiyor(usta öğretici v.b.) burdan diplomayı aldıktan sonra en az bir iki yıl daha okumalısınız.Yaşınızı uygunsa deneyin derim yoksa hiç uğraşmayın şimdi a.ö.f. de çok güzel bölümler açıldı valla ben bile açık liseyi bırakmayı düşünüyorum çünki uzun vadede bişeyler olabilir ama kısa vadede çok zor:kahve:

Ben zaten kaydımı yaptırdım ama ünüversite okyanlar yada sildirenler devam etmeyenler alınmıyo dendi halk eğitimde 1 sene gitmiş biri iptal olmuş kayıt işlemleri.Başta onu sordular.Bu arada açık öğretim fakültesinde sağlık bölümleri varmı hemşirelik falan yazabiliyormuyuz biz nasıl alıyorlar.ASlında ben sağlık çok istiyorum

Back