• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

Arkadaşar bu arada çocuk gelişimi lise mezunlarına 3 yıl deniyo kimi 2 yıl deniyo.Bunu 2 yıl yapamazlarmı ya halk eğitimlemi konuşacam bu mesleyi iki yıl görenler varmış 3 yıl görenler varmış .3 yıl ise 2 yıl gören okula geçiş yapamazmıyız.Baştan bunu halk eğitimlemi konuşacazYaşım ilerledi 3 yıl çok uzun ya birde eminmisiniz matematik varmı artı ders seçebiliyozmu matematik seçmeyib görmeyib o imkan varmı açık lisede

canım sık sık git veya telefon aç..2 yıl olanlarda öğretmen ve sınıf boşluğu vardır o yüzden erken bitiyordur..öğretmenlerin ders programlarına bağlı erken bitmesi..kayıt yaptırırken matematiği sor ama açık lisede görmek zorunludur diye biliyorum..eğer lise mezunlarına ayrı sınıf açarlarsa o zaman görmeyebilirsin..

ASlında çok soruyom biliyomda şimdi kayıtlar yaklaşıyo karar vermem lazım sürekli gidemiyom telefonda edemiyom halk eğitime.Benim yaşım 30 u geçti yeliz yani eğer 2 yıl olacaksa yada 1 buçuk yıl öyle gideyim bu kursa 3 yıl çok uzun işim yok canımda sıkılıyo ama 3 yıl çok.2 yıl olacaksa giderim olmayacaksa okul bitecek yaş geçecek sigorta sorunu iş bulacammı ama 2 yıl için gene katlanırım ne dersin sen napardın ben olsaydın sen şimdi çalışıyonmu bir yerde

ya asyanur ne kadar pimpiriklisin canım ya bütün yapacagın halkeğitim bürosunu takip etmek ve başlamak yaşım 30 diyosun 2 yılda bitirirsem giderim diyosun 1 senemi gözünde büyüttüğün Allah aşkına canım ya öğretmen olarak son atanma yaşı 40 yani önünde 7 yılın olucak korkma bu kadar ya :)

bak sakaryaya öğretmen lazım olur ben giderim seninde çocuklarını torunlarını okuturum ona göre :)))

sana son bi söz daha '' ya tozu dumana katarsın, ya tozu dumanı yutarsın'' ;)

Bugün halk eğitim merkeziyle konuştum.SAkarya içinde açık lise açılmayacakmış bu sene.Hendekde olabilirmiş oda bana çok uzak yarım saatlik yol nerdeyse otabandan gidiyon yani hayyaller uçtu benim gene

iki buçuk yıl eğitim varmış bide isterseniz sizde araştırın sakaryadan esmermelekcim sakarya halk eğitim merkezi tel.0264 2773671

Valla bilmiyorumki genelde açık liseye ortaokuldan sonra çok olur talep lise bitirmek için sadece çocuk gelişimi değil diğer bölümlerede niye böyle bilmiyom normal açık lise olması gerekmiyormuki. ortaokul mezunlarıyla aynı sınıfta yani. her yıl açık lise kayıtları olur değilmi yeliz

Yelizcim esmermelekcim açık lisede hasta yaşlı bakımı diye bir bölüm var.İki yıl okuyunca yada 3 yıl sağlık meslek lisesine geçebiliyormuşsun.Onun hakkında bilginiz varmı gerçi lise diplaması işine yaramaz yapmam o mesleği ben.Geçiş yapmak için sordum yani nasıl olsa çocuk gelişimide 3 yıl aynı kapı yani bilginiz yakınızda giden varmı sınavsızmı geçiş oluyo ne biliyorsunuz

"Zorunlu Ana Okulları Projesi" çerçevesinde 30 ilde anaokuluna zorunlu öğrenci kaydı başladı.

YAKUP BULUT / ANKARA

"Zorunlu Ana Okulları Projesi" çerçevesinde 30 ilde anaokuluna zorunlu öğrenci kaydı başladı. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu bu 30 ilin valisini 11 Haziran'da Ankara'ya çağırdı. 81 ilde zorunlu eğitim dokuz yıla çıkartılıncaya kadar 20 bin okul öncesi öğretmeni atanacak. Bakan Çubukçu, 2009-2010 eğitim döneminde 30 ilde pilot olarak uygulamaya girecek "Zorunlu Ana Okulları Projesi"ne onay verdi. Zorunlu eğitimin 30 ilde dokuz yıla çıkartılması okul öncesi eğitim öğretmenliği branşında yapılacak atamaları da etkileyecek. MEB Okul Öncesi Genel Müdürlüğü yetkilileri Türkiye genelinde zorunlu eğitime geçilmesi durumunda 20 bin öğretmene ihtiyaç duyulacağını belirtti.

Zorunlu eğitim şu illerde başlıyor: "Amasya, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kırklareli, Kütahya, Muğla, Nevşehir, Rize, Sakarya, Sinop, Tunceli, Uşak, Yozgat, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Ardahan, Yalova, Kilis, Konya, Hatay,

Merhaba ben 25 yaşındayım Adana da oturuyorum. 1 ay önce olgunşma enstitüsüne gittim ve oranın müdüresiyle görüştüm beni biraz bilgilendirdi: Ben lise mezunuyum çocuk gelişimini okumak istiyorum ve bunun için hangi şartlar benim için uygun diye sordum
bana bu bölümle ilgili bilgiler verdi. okulumuza kayıtlar ağustos aylarında başlıyor ne kadar erken kayıt yaptırırsan o kadar şanslı olursun çünkü çok yoğun talep varmış ve kontenjan sınırlıymış. ıki yıl sürüyormuş okul bunun içinde 6 ay staj görülüyormuş. okul bitince ya myö ye direk geçiş yapıp ordan lisans tamamlamadan aöf geçiş yapıp okul öncesi öğretmenliğini bitiriyormuşsun ama bu biraz zor dedi senden önceki meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitirenler var sana ve senin gibilere sıra biraz zor gelebilir ya daburayı bitirip burdan alacağın ek puanla açıköğretim ya da normal bir fatültenin okul öncesi öğretmenliğini okuyabilirsin, dedi. ama be n bir şey sormayı unttum ek puan ne kadar veriyorlar bilen varsa yazabilir mi?

buda bu haberin altındaki yorumlar..
cuma günü bulunduğum ilde yapılan toplantıya katıldım bölüm müdürü ve koordinatör öğretmen katıldı.müjde olarak bu haberi verdiler.ayrıca lise mezunlarına ve aöf öğrencilerine öğretmen sıfatıyla ustaöğreticilik görevi verilemeyeceğini söylediler seneye buna hazırlıklı olmalarını söylediler.çünkü bir eğitim sendikası usta öğreticilerin öğretmen sıfatıyla çalışmasını dava etmiş ve davayı kazanmış.bu yüzden ilk olarak lise mezunlarını görevden almışlar.buna dayanarak anasınıfının zorunlu olması nedeniyle lisans mezunlarına fazla kadro verileceğini iyi çalışmaları gerektiğini söylediler.sanırım lise mezunlarına da söz verdikleri yardımcı ablalık görevini vereceklerdir bu benim fikrim.usta öğreticiler görevden alınınca herkes fazla kadro verileceğini tahmin ediyor.ayrıca Nimet ÇUBUKÇU anasınıfı zorunlu hale gelince 20bin anasınıfı öğretmeni açığı olduğunu söylemiştir. bu kadroyada yansıyacaktır diye düşünüyorum.umarım bu açığı kısa zamanda kapatmaya çalışırlar.sınava gireceklere şimdiden başarılar diliyorum.
..........
ben bizzat okulöncesi daire başkanımız recep sulayla bugün konuştum bana son 6yılın okulöncesi öğretmen alımındanda fazla alacağız dedi ama yinede kesin diyip umutlandırmak istemem.bakanlık çok fazla ilgileniyor ve önem veriyor azıcık çalış kpss yeterli olacaktır dedi.lmeslek liselilerde yardımcı personelolacak dedi
....................
Arkadaşlar, lise mezunları ile ilgili konu ne oldu? İstanbul millieğitimi yönetmelik düzenleyip tekrar onlara görev vereceğini yazmıştı, buna imkan olur mu acaba? danıştayın kararı bozulabilir mi yada bu karara uyulmayabilir mi. ben imkansız olduğunu düşünüyorum ama hukuk boşluğundan faydalanıp, kelime oyunları ile tekrar çalışabileceklerini söylüyolar. Ben kimsenin karşısında değilim, herkeze rızkını versin Allah, benim tek merağım bu sene alımın fazla olması için bu düzenlemenin uygulanması gerekiyor, onca madur mezun için yani.. ve inşallah öğretmen abla projesi ile liseli arkadaşlar da madur olmaz ve bir an önce lisanslarını tamamlarlar.
...............
çile çekmeye o kadar alıştık ki .bağşıklık yapmış inanamıyoruz:) sanırım kadro sayısını arttırırlar ama usta öğreticilik olayı devam eder.bir anda kapatamazlar bu açığı.yardımcı ablalarıda her yere vermezler öyle bu sistem oturana kadar baya bi zaman geçer sanırım.hepsini şipşak halletseler süper olur ama.baya bir kişiye iş istihdamı sağlanmış olur.ben yinede ümitliyim arkadaşlar.iyi düşünelim iyi olsun:)

Merhaba ben 25 yaşındayım Adana da oturuyorum. 1 ay önce olgunşma enstitüsüne gittim ve oranın müdüresiyle görüştüm beni biraz bilgilendirdi: Ben lise mezunuyum çocuk gelişimini okumak istiyorum ve bunun için hangi şartlar benim için uygun diye sordum
bana bu bölümle ilgili bilgiler verdi. okulumuza kayıtlar ağustos aylarında başlıyor ne kadar erken kayıt yaptırırsan o kadar şanslı olursun çünkü çok yoğun talep varmış ve kontenjan sınırlıymış. ıki yıl sürüyormuş okul bunun içinde 6 ay staj görülüyormuş. okul bitince ya myö ye direk geçiş yapıp ordan lisans tamamlamadan aöf geçiş yapıp okul öncesi öğretmenliğini bitiriyormuşsun ama bu biraz zor dedi senden önceki meslek lisesi çocuk gelişimi bölümünü bitirenler var sana ve senin gibilere sıra biraz zor gelebilir ya daburayı bitirip burdan alacağın ek puanla açıköğretim ya da normal bir fatültenin okul öncesi öğretmenliğini okuyabilirsin, dedi. ama be n bir şey sormayı unttum ek puan ne kadar veriyorlar bilen varsa yazabilir mi?

benim bildiğim ve yalnış hatırlamıyorsam 100 üzerinden sanırım ama emin değilim hocamıza sormuştukta bu cevabı verdiğini hatırlıyorum yani notlarının iyi yada kötü olmasıyla alakalı bişey buna eminim.

Esmermelekciğim ben zaten usta öğreticiliği istemiyorum sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum ek puan alıp hem de öss ye hazırlanacağım benyerimseniben sadece bilgi olsun diye paylaştım

benim bildiğim ve yalnış hatırlamıyorsam 100 üzerinden sanırım ama emin değilim hocamıza sormuştukta bu cevabı verdiğini hatırlıyorum yani notlarının iyi yada kötü olmasıyla alakalı bişey buna eminim.
teşekkür ederim ben de bunu merak ediyordum ama kesin olarak kayıt yaptırmaya gittiğim zaman öğrenirim.

Şu türkiyede herkez çocuk gelişimi okuyor.Açık liseye gidiyor 5 senedir takip ediyorum bu işi bana mı hersene açılmıyacak deniyor.YOksa kısmetimdemi yok bu iş bilmiyorum.hersene halk eğitim aynı şeyi söylüyor torpilmi var bu işte bilmiyorum

Esmermelekciğim ben zaten usta öğreticiliği istemiyorum sonuna kadar gitmeyi düşünüyorum ek puan alıp hem de öss ye hazırlanacağım benyerimseniben sadece bilgi olsun diye paylaştım
Harikasın canım tebrik ederim Allah yolunu, yolumuzu açık etsin ;)

Back