• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

nesrın bu ıs bellı olmuyo dogu batı farketmez okulun ogretmn ıhtıyacı yeterlıyse okulda fazladan sınıf varsa yogunlastırılmıs egıtım verılıyo 2yıldada bıtıyo... halk egıtıde 2yılda verlır denıyo zaten seneyede 4sene falan olmaz hatta sansın varsa 2yılda bılew bıtırebılırsın

İnşallah dediğin gibi olur seneye dört yıl olmaz.erken bitrmek biraz da şans işi ögretmen olup olmamasına sınıfa bağlı ozaman.sagol cevapların için.herşey gönlünce olsun

kızlar ama müdür yardımcısına sordum ders programını h.sonu veya akşam üzeri olcak dedi ve sizlerin okuulunu en kısa zamanda bitirtmeye çalışıcaz dedi çook sevindim yaa inş.yine kıvırmazlarr çok dengesiz davranıyolar anlamadım valla bunların işini ama inş. dediği gibi olur 1 -1,5 senede bitse ne güzel olur yaa offfff öğretmen olalım artkkkkkkkkkkkkk:)))

ay kokoş ya sorma oradan yok diyorlamı tekrar kayıt olduğumuz yeri aradım olmazmı saat 3de var dedilermi sonra beni nöbetçi öğrenci konferans salonuna götürdü girdim bir sürü kişi var sordum meğerse stajer öğretmenmiş hepsi :)) allahım dedim ne güzel inşallah bizde oluruz, sonra meğerse bizimle ilgilinen müdür yardımcısı şehir dışına çıkmış 4 günlüğüne pazartesiye ertelenmiş deli oldum ya boş yere izin aldım, gelmişmiydin sende belkide kapıda filan karşılaşmışızdır :)))

bu arada bende sordum ders programını akşam üzeri ve haftasonları olur dersler dedi ay sevindim ya galiba bende devam edebilceğim bakalım 5 gibi başlar dedi hoca inşallah bakalım, birde dışarıda birkaç tane bayan vardı akşamları olsun nasıl gelecek çalışanlar filan diyordu benim gibi olanlar var galiba o zaman ders saatlerini bize göre belki ayarlayabilirler.

Son düzenleme:
önümüzdeki yıllarda meslek lisesi mezunlarının 2 yıllık önlisans bölümlerine sınavsız geçiş hakkı kaldırılacaK...ilgilenenlere duyurulur.

evet zaten biz iki yıllık sınavsız geçiş düşünmüyoruz 4 yıllık açıköğretim istiyoruz hepimiz yani yanlış bilmiyorsam ki zaten çoğumuz evliyiz öyle başka şehire gidip okumak için uygun değiliz, biz liseden sonra çalışmak ve çalışırken de açıköğretim okumak istiyoruz. belki gül sınavsız geçiş düşünüyor olabilir o bekar çünkü olmazsa o da açıktan okur ya

önümüzdeki yıllarda meslek lisesi mezunlarının 2 yıllık önlisans bölümlerine sınavsız geçiş hakkı kaldırılacaK...ilgilenenlere duyurulur.

geç bile kaldılar bunu kaldırmakla aslında böyle birşey yapmaları başlıca bir hataydı ki öss girmiş hemde alan dışı olarak değerlenirilmiş puanı düşürülmüş ve tercihleri sonucu 2 yıllığa gitmiş birçok kişinin hakkını yediler, össye bile girmeden ki girse eminim barajı aşmaktan aciz bir çok tanıdığım önlisans mezunu oldu bizde hiçe sayıldık öss nedir üniversite nedir bilmeyen insanlar bile sorar oldu 2 yıllık mı 4 yıllık mı diye vallahi bu konuda çok kızgınım.

garfıeld napıcaz bız ya o konular cok zor mat 2 konusu sırf formul ezber hepsı ..zaten onları yapsaydım rehberlık bolumunu kazanırdım ben...ayy ne ıs bu yaa cok sacma ben nasıl ossye calısıcam yazın oss ıcın dersne acılır mı acaba bıde yazın 1ay staj varmıs sızınde var mı garfıeld

evet bende gördüm bu mat. derslerini, ama dediğim gibi 96 da liseden mezun oldum ben... herşey uçtu gitti.. artı sürede az kaldı... ocak ta sınav var....:1no2:

bizede bazıları seneye bazıları ikinci dönem staj var diyor.. anlamadım ben..CADIARZU

bizim okulda diğer sınıftaki lise mezunu olan arkadaşlarla görüşüyoruz...onlar da istiyor çabuk bitsin... 7-8 kişiden fazlasıyız ... ama ben dedim eğer sınıf açılırsa benim netten de arkadaşlarım var onlar da gelecekler dedim..şu dönem sonu bir yaklaşsın bakalım... sıkıştırıcaz... aslında hocalarında işine gelir... 3 -4 sene uğraşıp durmak yerine...2 senede kurtulurlar bizden... kaydirigubbakcemile5

kızlar şu sınavlarda sorulan sorularıda yazsanız buraya diyorum kimseden ses cıkmadı.. ben simdiden söyleyim bari bu gün sınav olduk çocuk ruh sağlıgından.. sorular sunlar aklımda kaldıgı kadarıyla söyleyim belki işinize yarar...
1-kişilik nedir? freuda göre kişilik kaça ayrılır?
2-karakter nedir?
3-çevre nedir?
4-fizyolojik ihtiyaçlar nelerdir?
5-sosyal ihtiyaçlar nelerdir?

6-ruh sağlıgının tanımı ?
7-ruh sağlıgı yerinde olan bir insanın 5 özelliği?
8-salgı bezleri nelerdir?
9- ruh sağlıgı biliminin çalışma alanları nelerdir?

bunlar aklımda kalanlar toplam 10 soruydu umarım işinize yarar kızlar ;)

ben 2004 duzlise mezunuyum kızlar.2007 de telefi eğitimide girdim birbuçuk yılda bilgisayar programcılığı mezunu oldum ve direk geçiş yaptım şu anda kutahya dumlupınar üniversitesi bilgisayar programcılığı okuyorum:)21 yasındayım ama yınede okumak çok güzel:)

ben 2004 duzlise mezunuyum kızlar.2007 de telefi eğitimide girdim birbuçuk yılda bilgisayar programcılığı mezunu oldum ve direk geçiş yaptım şu anda kutahya dumlupınar üniversitesi bilgisayar programcılığı okuyorum:)21 yasındayım ama yınede okumak çok güzel:)
olmazmı yaaaa okumak gibisi yok yeminle keske zamanında okusaydımın yanında iyiki şimdi okuyabiliyorum diyorum :) bi öğretmenimiz var bizimle yaşıt sayılır ve üçüncü üniversiteyi okuyor kadın ;) kadın olmak böyle birşey ya istenirse başarılmıycak hiç bir şey yoktur Allah hepimizin yardımcısı olsun bu yolda büyük zaferler nasip etsin :) a.s.

evet kesinlikle okumanın yaşı yok baksanıza ben 99da liseden mezun oldum sonra 2 yıllık tekstil okudum ve şuan 26 yaşındayım tekrar liseye döndüm ve yeni bir yol edindim bakalım kedime umarım yolun sonuna kadar yürür başarıya ulaşırım, eşim tebrik etti beni bu azmimden dolayı.

evet zaten biz iki yıllık sınavsız geçiş düşünmüyoruz 4 yıllık açıköğretim istiyoruz hepimiz yani yanlış bilmiyorsam ki zaten çoğumuz evliyiz öyle başka şehire gidip okumak için uygun değiliz, biz liseden sonra çalışmak ve çalışırken de açıköğretim okumak istiyoruz. belki gül sınavsız geçiş düşünüyor olabilir o bekar çünkü olmazsa o da açıktan okur ya

yok çcekcım ben sınavsız gecıs dusunmuyorum 4yıllık fakulte ıstıyorum allah nasıp etsın ıns ayrıca bu sınavsız gecısın kalkmasına uzuldm ortada meslek bılen kalmıcak

evet bende gördüm bu mat. derslerini, ama dediğim gibi 96 da liseden mezun oldum ben... herşey uçtu gitti.. artı sürede az kaldı... ocak ta sınav var....:1no2:

bizede bazıları seneye bazıları ikinci dönem staj var diyor.. anlamadım ben..CADIARZU

bizim okulda diğer sınıftaki lise mezunu olan arkadaşlarla görüşüyoruz...onlar da istiyor çabuk bitsin... 7-8 kişiden fazlasıyız ... ama ben dedim eğer sınıf açılırsa benim netten de arkadaşlarım var onlar da gelecekler dedim..şu dönem sonu bir yaklaşsın bakalım... sıkıştırıcaz... aslında hocalarında işine gelir... 3 -4 sene uğraşıp durmak yerine...2 senede kurtulurlar bizden... kaydirigubbakcemile5

garfıelcım bızım sınıftakı kız acıkogretımı aramıs bu mat derslerı ıcın o derslern sınvına gırılmesı gerekıyomus ama gecemesende muaf oluyomussun o kız ben calısmıcam dıyo...ins su 2 yıllık olay olur canım senlede tanısma fırsatı olur haberlerını beklıyom

ikini lise ouyan arkadaşlar maol sayfasında mat 3 ve mat 4 dersi çıkanlar üzülmesinler ben 3 hafta önce ankaraya dilekçe yazmıştım bi hatamı var diye ama bana 2 gün önce ankaradan geri döndüler aradıar beni ve 2 dersin sınavınada bir kereliğine girmeniz gerekiyor denildi ama dersi geçemezseniz sorun değilmiş okulu bitirmeniz için muaf oluyormuşsunuz.yani fazla kafaya takmayın o dersleri siz meslek derslerinize yoğunlaşın:)
herkese başarılar.

ikini lise ouyan arkadaşlar maol sayfasında mat 3 ve mat 4 dersi çıkanlar üzülmesinler ben 3 hafta önce ankaraya dilekçe yazmıştım bi hatamı var diye ama bana 2 gün önce ankaradan geri döndüler aradıar beni ve 2 dersin sınavınada bir kereliğine girmeniz gerekiyor denildi ama dersi geçemezseniz sorun değilmiş okulu bitirmeniz için muaf oluyormuşsunuz.yani fazla kafaya takmayın o dersleri siz meslek derslerinize yoğunlaşın:)
herkese başarılar.

tesekurler bende oyle duydum ama bı seyı merak edıyorum acaba o sınavdan yuksek veya dusuk almamız kredıyı etkeler mı yanı ben o sınavdan yuksek alsam daha kısa surede bıtırebılır mıyım

garfıeld bıze 15 tatıl yaz tatılı yok bılıyo musun sızınde oyle mı okula gıdıcez gec basladık ya ondan kaynaklanıyo herhalde

esmer melek sızın sınvlarınız yazılı seklınde mı bizmkısı test olcak 20 soru bosluk doldurma falan varmıs

esmer melek sızın sınvlarınız yazılı seklınde mı bizmkısı test olcak 20 soru bosluk doldurma falan varmıs
canım ilki test artı yazılı biçiminde 20 soruydu ikincisi işte verdiğim sorular gibi yazılı usulü zordu ya derste notlar alıp onlarada çalışılırsa ama çok çok kolay ben biraz derse veremedim galiba kendimi çok dolu bir kağıt olmadı bakalım kaç alıcam.

Kızlar merhaba şimdi okuldan geliyorum ders programını filan verdiler, sabah 8,20 de başlıyor akşama kadar saat 3,5-4e kadar sürüyor dersler cumartesi de var ders haftada sadece cuma ve pazar boş. Yani bu durumda benim devam etmem imkansız, sordum çalışanlar için bir grup olacakmı diye hayır dediler maalesef ders programı çok yoğun amaç 2 yılda bitirmek dedi hoca birde seneye staj varmış, herkes derse başladı bende çıktım ve işe geldim :(((( demekki kısmetimde yok benim bu öğretmenlik ne yapalım allah nasip etmedi olmadı.

kokoş sende varmıydın ilk derste?

Back