Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

bu sıteye tekrar kavustuguma cok sevınıyorum yoksa sızın gıbı ınsanalrdan ayrılmak zorunda kalıcaktım sıze ıcım dokunce rahatlıyom en azında bırbırımıze yardımcı oluyoz detlerımız aynı cok opuyorum sızıŞeniz

mrb kızlar dedıgınız gıbı sıtede sorun vardı gıremedık ama sukur acıldı ee neler yaptınız gafıeld sagol kıtaplar icin ben daha baslamadım bıde ne oldu bılıyonuz mu bana yakın yerde yanı cıglıde okul acılmıs ama benı oraya vermemısler cok sınır oldum kayıt ıcın kendı okuluma gıttıgımde mudur yard nıye buraya gelıyosun cıglıde acıldı dedı sızı baslarından atmak ıcın yapıyolar falan dedı ne gıbı bı cıkarları varsa artık.... bugunde halk egıtıme gıttım hakıkatende acılmıs adamlara nıye haber vermıyosunuz dedım bana soytledıklerı cvp bızım haberımız yok ...yahu sızı oraya nıye koydular sızın haberınız olmıcakta kımın olcak dımı...boyle bıgun anlıcagınız tel acıcam sımdı cıglıye dersler falan baslamıs mı kayıtımı yapıcaklar mı bakalım bıde kayıt yerınde cıglıde yazmıo bornava yazıo bı sorun olcak mı...bı kactane sorumsuz yuzunden bu sıkıntılara gırıcem

ay canım ya vallahi işte sorumsuz insanlar ya sizin haberiniz nasıl yok biz nereden bilgileneceğiz diyeceksin pes ya onun tuzu kuru tabi bilmiyor sen nelerle gidiyorsun o yolu inşallah alırlar canım seni oraya da rahat edersin. ay bizimde daha önümüzde ay belli olacak bakalım allahım inşallah hayallerim suya düşmez de gece yada haftasonu olur dersler bende mezun olurum sizinle aynı zamanda. acaba seneyede özel bir kreşde yapsak olurmu acaba stajı yani bana yine haftaiçi okullara gideceksin demesinlerde ben haftasonu açık olan kreşlerde yapayım umarım öyle olur.

bu sıteye tekrar kavustuguma cok sevınıyorum yoksa sızın gıbı ınsanalrdan ayrılmak zorunda kalıcaktım sıze ıcım dokunce rahatlıyom en azında bırbırımıze yardımcı oluyoz detlerımız aynı cok opuyorum sızıŞeniz

evet canım sorma bende kötü oldum kapalı olduğu zamanlarda kızlar ne yapıyor ki dedim ve inşallah site değişmezde yine aynı konu altında buluşuruz dedim iyikide konuları filan silmemişler tasarımı değiştirmemişler yoksa zor olurdu buluşmak.

ayrıca gülcüm şimdi dertlerimiz aynı inşallah sonra mesleklerimiz aynı olacak hihoyyyt öğrencilerimizden bahsedeceğiz birbirimize :Saruboceq:

merhaba kamelya maalesef bu sene başvurular bitti 26 eylülde sona erdi :1no2:
ama istersen seneye gidip açık liseye kaydını yaptırabilirsin.
kolay gelsin.

Canım coook tşk ederim bilgi verdigin için.. Bilgi edindigim kadarıyla 2 yılmı okumam gerekiyor yoksa 1.5 yılmı? birde derslere devam zorunlulugum olacakmı?

garfıeldcım ya bu kıtap ıcın sayfaya gırdım baslıkta 10. sınıf falan yazıo lıseler 12 . sınıfa kadar ya bız 3yıl mı okıcaz yoksa ya ...suphalendım sımdı ..sıze bı acıklamada bulundular mıbu konu hakkında 2 sene dımı senın... bız seneye hem staj hem 11. sınıf mı okıcaz anlamadım ya bıde dersler falnda baslamdı tam bılgıyı alamıyom sen gıdıyosun dıye soruyom bıde bugun cıglıye tel actım ıste kadın tam acıklama yaparım bı yerlerım eksılır dıye korkuo zaten sınır sey..ona sordum 2yıl surucek dımı dedım bana 2 -3 yıl bellı degıl dedı ya..bı de daha ogretmenler ayarlanmamıs cıceklerın kı gıbı 28 ekımde toplantı olucakmıs ozaman gıdıcem 3kasımda dersler baslayabılır dedı ay bı baslasam artık allahın ıznıyle

evet canım sorma bende kötü oldum kapalı olduğu zamanlarda kızlar ne yapıyor ki dedim ve inşallah site değişmezde yine aynı konu altında buluşuruz dedim iyikide konuları filan silmemişler tasarımı değiştirmemişler yoksa zor olurdu buluşmak.

ayrıca gülcüm şimdi dertlerimiz aynı inşallah sonra mesleklerimiz aynı olacak hihoyyyt öğrencilerimizden bahsedeceğiz birbirimize :Saruboceq:

ins cicekcım ya hayalerımız gercek olur :Saruboceq:bu ınsanlar benı bezdımeden bır an once su ogretmenlıgı kazanıp senağlamaokumak ıstıyorum

canlarım 2 yıldada bitirebiliyosunuz 3 yılada sarka biliyo bu tamamen okulun fiziki durumu ve öğretmen yeterliliği ile alakalıymıs bizimki 3 sene sürücekmiş.. daha dersleri başlamayan arkadaslarım milli eğitimle görüşün okul hızlandırsın çalışmalarını . Bizim derslerimiz 15 ekimde basladı ama çok gec kaldık diyor öğretmenler.. En büyük hayalim sizlerle öğrencilerim hakkında konusacagımız günleride görmek... bu siteyide çok seviyorum sizlerin sayesinde kayıt tarihinden haberdar oldum.. Ha önemli bir not daha öğretmenimiz össde basarılı olmak için matematik dersinin önemini anlattı ne yaparsanız yapın matematik için kendinizi yetiştirin isterseniz dershaneye gidin isterseniz öğretmen tutun ama mutlaka yetiştirin kendinizi dedi.. bizim derslerle ilgili trt 4 ve internet tv ders hazırlamış ondanda faydalanın.. evli olanlar çocuklarının dersleriyle daha cok ilgilensinler unuttuklarımızı ancak öyle hatırlayabiliriz.. http://internettv.meb.gov.tr/dersler.asp?NO2=7051&NO=151&KOD=13 bu adreste meslek dersleri var bi inceleyin.

garfıeldcım ya bu kıtap ıcın sayfaya gırdım baslıkta 10. sınıf falan yazıo lıseler 12 . sınıfa kadar ya bız 3yıl mı okıcaz yoksa ya ...suphalendım sımdı ..sıze bı acıklamada bulundular mıbu konu hakkında 2 sene dımı senın... bız seneye hem staj hem 11. sınıf mı okıcaz anlamadım ya bıde dersler falnda baslamdı tam bılgıyı alamıyom sen gıdıyosun dıye soruyom bıde bugun cıglıye tel actım ıste kadın tam acıklama yaparım bı yerlerım eksılır dıye korkuo zaten sınır sey..ona sordum 2yıl surucek dımı dedım bana 2 -3 yıl bellı degıl dedı ya..bı de daha ogretmenler ayarlanmamıs cıceklerın kı gıbı 28 ekımde toplantı olucakmıs ozaman gıdıcem 3kasımda dersler baslayabılır dedı ay bı baslasam artık allahın ıznıyle

Canım naklini aldırabilirsin dier okula bizim sınıfta bi kız antakyadan samandagına aldırdı naklini :teselli:

evet gül; esmer meleğinde söylediği gibi okulun durumuna bağlıymış.. bende bugün konuştum öğretmenle... ben nasıl iki senede bitiricem bu okulu... normal dersleri görüyorum hala bir hızlanma yok dedim... aynı anda ikinci sınıfında derslerini alabilirsiniz dedi... bizim sınıftaki kızlar hem meslek hemde kültür derslerini görüyorlar ya...toplamda 12 -14 ders falan yapıyor... bizde aynı anda iki sınıfın birden derslerini alıp.... 1,5 dönemde okulu bitirebilirmişiz.. p. tesi bakıcam müdür beyle konuşmam gerekiyormuş...

ve haklısın kimse doğru dürüst ilgilenmiyor...ben sormasam hala kimsede tık yok... birde eğitim şart derler... yahu işimizi gücümüzü bıraktık eğitim almak için koşturup duruyoruz.. ama muhatap yok... olacak iş mi... yazık bize... :kızgın:

bu arada bizim sınıfta çiğliden bir arkadaş var... gerçi annanesi buca da oturuyormuş orda kalıyor okula gelebilmek için...

garfıeld ya ozaman pzt muhakkak konus buraya da haber et 1.5 donem dedın dımı yanlış okumadım cok sıkıldım ya ben 2yıl bıle cok derken 3yıl nasıl olcak ya 15 ekıme gec denılıyosa bize ne dıcek hocalar bılmıyorum esmermelekcım mıllı egıtıme gıtsem nolcak kı orda da okul karar verıcek bız bılemeyız derler...kımsenın bırbırınde haberı yok oraya buraya gıtmekten kafam dondu garfıeld ya ben bucaya gelmeye razıyım tabı benı alırlarsa almazlar dımı...yaa bızım daha ogretmnler bıle ayarlanmamıs off kafayı yıcem ...ıyıkı varsınız kızlar ya sagolun

esmer melek o dedıgın kız naklını 3yıl surecegı ıcın mıobur okula yaptırddı gıttıgı okulun derslerı baslamıs mı

esmer melek o dedıgın kız naklını 3yıl surecegı ıcın mıobur okula yaptırddı gıttıgı okulun derslerı baslamıs mı

evet canım gideceği okulda iki senede mezun olabilicekmiş bu yüzden aldırmıs naklini ve dier okuldada baslamıs dersler kaldıgı yerden devam edicekkaydirigubbakcemile5

cok tesekkur ederım esmermermelek icime su serptın ınan kı Şenizcok sagol yarın cıglıdekı okulun toplantısı var oraya gıdıcem bakalım ne olacak hayırlısı rtık gelısmelerden haber ederım:delphin:

ben müdür yardımcısıyla konuştum.. hocam biz nasıl iki dönemde bitireceğiz...sadece bir dönem dersi alıyoruz dedim...istediğiniz kadar ders alabilirsiniz dedi... ama ikinci sınıf dersleride hafta sonu yapılıyor... ikisine aynı anda nasıl giricem... dedim.. okulun imkanı bu..yapabileceğimiz bir şey yok diyor.. belki seneye olur.. nasılsa iki sene sürecek... seneye hem ikinin hemde üçüncü sınıfın derslerini alırız... olur biter... .Allah yardımcımız olsun... ne diyim.. okulun insafına kaldık artık...:çok üzgünüm:

nasıl kızlar ya istediğimiz kadar ders alabiliyormuyuz? anlamadım ben offf benimkide başlamadı daha ne olacağı belli değil hala, kokoş nerelerdesin gittinmi sen bizim okula?

şöyle söyliyim sınıfızdaki diğer arkadaşlar. 7 tane meslek dersi 7 veya 8 tanede lüktür dersi alıyor... toplam 14- 15 ders.. ama biz sadece 7 ders alıyoruz... işte bunu söylüyorum. üst sınıfında derslerini alabilirmişiz... kredili sistem olduğu için...sınıf yok ders var..

yani diğer bir deyişle biz 10. sınıf öğrencisi değiliz... gelişim alanları dersinin öğrencisiyiz, mesleki gelişim dersinin öğrensiciyiz, anne çocuk sağlığı dersinin öğrencisiyiz...vb. vb. bunlar birincisi sınıf dersleri... ikinci sınıfında herhangi bir dersinin öğrencisi olabiliyoruz...

ama benim bulunduğum okulda tüm dersler haftasonu olduğu için ben alamıyorum bu sene... sadece kendi derslerime girebiliyorum. umarım yeterince açık olmuştur...

başka okullarlan destek alabilirmiyim dedim... müdür beyle konuş dedi.. perşembe günü dersimiz var.. biraz erken gidip konuşacağım... CADIARZU

eğer biz araştırmazsak ... kimse gelin bunu böyle demeyecek... o yüzden biraz uyanık olmak lazım...araştırmak soruşturmak gerekiyor...
:sm_confused:

Peki ticaret meslek lisesi mezunlari telafi egitimi alarak baska bolume gecebiliyor mu?
Bu konuda bilgisi olan var mi?

Back