Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

bizimki 1,5 yıl sürdü.

genelde yanı benım duyduklarım 1 yıl gecen sene aydında acılmıs metge 1 yıl surmus ve benımhaberım olmadı o kadar arastırmama ragmen senağlama ve suanda arastırıyorum yıne yok dıyolar ya sonradan cıkarsa kahrolurum ya :çok üzgünüm:nasip artık

evet ya keşke 1 yıl olsaydı yada zamanın da kafayı çalıştırıp gitseydik şu meslek lisesine :çok üzgünüm:
ne yapalım hayatı geriden yakalama çalışmalarına devam kaydirigubbakcemile4

bakalım gece grubu varsa bende başlasammı diye tekrar düşünmeye başladım ama öss çok büyük engel az puan istemiyorlar ya kızlar benden başka korkan yok herhalde össden?

cicekcım ıns 26 eylule kadar kararını verırsın :teselli:

cicekcım ıns 26 eylule kadar kararını verırsın :teselli:

evet canım düşünüyorum bakalım gidip bir konuşayım diyorum önceleri gece grubumuz yok diyorlardı şimdi de belki açlır kesin değil dediler.

liseyi bitirince bir okulda çalışma şansımız oluyormu hem çalışıp hem okusak?

kızlar mersinde ikametgah ediyorum açıköğretim ünv öğrencisiyim ve kız meslek lisesinede başvurmak istedim ve kabül edildi...yalnız eğitimi dört yılmış ben daha az olur diye düşünmüştüm...kız meslek liseli mezunlar laf ediyorlardı biz dört yıl okuyoruz onlar sıkıştırılmış eğitim alıyorlar diye ama artık demek ki bir farkımız kalmıyor...dört yıl canımı sıktı ama olsun okumak istiyorum kreş açmak istiyorum ideallerim var...liseyi bitireyim belki mersin ünv çocuk gelişimi iki yıllık bölümünede geçiş yaparım derslerin üstüne düşeceğim için kendime güveniyorum...herkese sevgiler...ha bu arada 20 eylülde bizim okul başllıyor hayırlısı....

Kızlar merhaba benim sorum bi tanıdığım için direk okula gitmiş başvuru için okul 200 ytl kayıt parası istemiş. benim bildiğim 5 ytl halk eğitim ve 40 ytl bankaya yatırılıyor. bu nereden çıktı peki. sizin başınıza böyle bir durum geldimi?

Kızlar merhaba benim sorum bi tanıdığım için direk okula gitmiş başvuru için okul 200 ytl kayıt parası istemiş. benim bildiğim 5 ytl halk eğitim ve 40 ytl bankaya yatırılıyor. bu nereden çıktı peki. sizin başınıza böyle bir durum geldimi?[/QUOT

ben lise mezunuyum dışardan tekrar çocuk gelişimi okuyacağım bunun için 45 ytl bankaya para yatırdım senin tanıdıkta benimle aynı durumdaysa onunda halkeğitimine gidip ön başvurusu kabül edildiyse alacağı hesap numarası ile parayı yatırması gerekirdi tuhaflık var bu işte canım benimyasakkelime

evet canım düşünüyorum bakalım gidip bir konuşayım diyorum önceleri gece grubumuz yok diyorlardı şimdi de belki açlır kesin değil dediler.

liseyi bitirince bir okulda çalışma şansımız oluyormu hem çalışıp hem okusak?

ozel okullarda yanı kreslerde falan calısabılırsın a.s.

galiba bende başlayacağım bu hafta içi birgün gidip konuşacağım, bana dediki kendi liseyi bu sene bitirmiş okuldan sonra bu seminermi ne ona katılmış ve usta öğreticilik belgesi almış bu belgeyle atanma şansın varmış ama atanamamış ve össden de 315 puan almış ama yeterli gelmemiş en son 324 puanla almış össdeki puan türü söz-1 ve ea-1 miş. bu sene tekrar gireceğim sınava diyor ve eğer kazanırsam hem okuyup hemde çalışma şansım var diyor sende çok istersen yaparsın zevkli bir iş filan dedi yani çok istediğim için başlayayım bende kader kısmet dedim ama bilmiyorum sonu ne olur umarım allahım hepimizin yardımcısı olur. :Saruboceq:

kızlar meraba bende meslekiaçıköğretimin (giyim üretim teknolojisi alanı) na kayıt yaptırmayı düşünüyorum, anladığım kadarıyla modelistlik eğitimi veriliyor. verdiğim linkten bi bakarmısınız doğrumu anlamışım. birde ben 3 yıllık lise mezunu olupta kayıt yaptıranların 1,5 yılda bitiriyorlar diye biliyorum.kafamçokkarıştıCADIARZU

http://maol.meb.gov.tr/ders_programlari/ders_programlari_index.html

kızlar meraba bende meslekiaçıköğretimin (giyim üretim teknolojisi alanı) na kayıt yaptırmayı düşünüyorum, anladığım kadarıyla modelistlik eğitimi veriliyor. verdiğim linkten bi bakarmısınız doğrumu anlamışım. birde ben 3 yıllık lise mezunu olupta kayıt yaptıranların 1,5 yılda bitiriyorlar diye biliyorum.kafamçokkarıştıCADIARZU

http://maol.meb.gov.tr/ders_programlari/ders_programlari_index.html

evet canım doğru anlamışsın modalistlik üzerine eğitim veriyorlar.

ben açık ögretim lisei okuyorum düz lise meslek lisesine çevirmek istiyorum ama kıredi sisitemi çok yüksek ben 3 yılık eski ögrencileriyim şimdi 4 yılık oldu 4 yılıkların kıredisini bilmiyorum ama benim yani3 yılıkların kıredisi 140 her dönem girdigin sınavdan 40 kıredi alabiliyosunu ama bu kırediyi doldurmak için en azından 13 kitap filan yapıyor bunu 3 ayda vermek zorundasın yani verimli nekadar olabilirsinki ama ben açık ögretimin meslek lisesi bölümüne gitmek istemiyorum onun kıredisi 200' ün üstünde buda daha bi uzun zaman demek meslek lise egitimi vercek okular varmı acaba tşk

cicekcım kararını verdın mıkaydirigubbakcemile5

ilgin için çok sağol canım a.s.

bir arkadaşla da konuştum o da düz liseyi okuduktan sonra telafi eğitimi ile meslek lisesi okumuş sonra ilk girdiği sene açıköğretim okul öncesi öğretmenliği kazanmış ve şimdi okuyor hem de bir okulda öğretmenlik yapıyormuş ondan etkilendim çok hoşuma gitti ve össde yaparsın zaten düz lise mezunu olunca temelin var o bilgiler okulda baya puan veriyor filan dedi heveslendim ve dün gittim kayıt için ancak :1shok: lise mezunları için öğretmen bulamamışlar ve açılmama durumu durumu varmış senağlama (lise terk ve ilköğretim mezunlarının kayıtlarını alıyorlardı) çok şaşırdım kötü oldum bu ayın 22sinde yani pazartesi belli olacak o zaman gelin dedi peki dedim saatleri nasıl olur işte herşey o gün kararlarştırılacak dedi.

ya canım ben düşündüm düşündüm karar verdim bu seferde bu sorun çıktı dua ediyorum allahım hayırlı olacaksa inşallah açılır ve dersler hafta sonu olur diye.

böyle işte tatlım ya maalesef durum kritik bakalım ne olacak :çok üzgünüm:

karar verdıgıne cok sevındım cok dogru bı karar vermıssın ıns pazartesi guzel haberlerını beklıyorum anlattıgın olayda benı cok etkıledı sımdı dahada heveslendım kaydirigubbakcemile2ben daha kaydımı yapturmadım ama pazartesi baslıcam sımdıye kadar daha kısası varmı dıye arastırdırdım ama kısası yok ya bu 3yıl olursa dıye kafamı kurcalıyo cunku bazı duz lıselıler 3yıl okumuslar ıns 2 yıl olur ya sene kaybetmek ıstemıyorum artık hayata atılmak ıstıyorumkaydirigubbakcemile4kısacası kucuklukten berı hayal ettıgım meslegı unıversıtde okumak ıstıyorum hihoyyyt ıns hayal ettıgımız yerlere gelırız cıcekcım bu arada ben afyonluyum sen usaklımısın yoksa evlılık dolayısıylamı geldın

karar verdıgıne cok sevındım cok dogru bı karar vermıssın ıns pazartesi guzel haberlerını beklıyorum anlattıgın olayda benı cok etkıledı sımdı dahada heveslendım kaydirigubbakcemile2ben daha kaydımı yapturmadım ama pazartesi baslıcam sımdıye kadar daha kısası varmı dıye arastırdırdım ama kısası yok ya bu 3yıl olursa dıye kafamı kurcalıyo cunku bazı duz lıselıler 3yıl okumuslar ıns 2 yıl olur ya sene kaybetmek ıstemıyorum artık hayata atılmak ıstıyorumkaydirigubbakcemile4kısacası kucuklukten berı hayal ettıgım meslegı unıversıtde okumak ıstıyorum hihoyyyt ıns hayal ettıgımız yerlere gelırız cıcekcım bu arada ben afyonluyum sen usaklımısın yoksa evlılık dolayısıylamı geldın

evet canım inşallah istediğimiz bu bölümü üniversitede okuduğumuzu ve bir yandanda bir okulda kreşde çalıştığımızı görürüz inşallah.

evet canım uşaklıyım, aslında annem uşaklı babam kahramanmaraşlı ve biz babamın mesleğinden dolayı istanbulda yaşıyorduk 4 yıldır da uşaktayız babam emekli olunca döndük ve uşaklı biriyle evlendim geçen sene Şeniz seninle de komşu sayılırız illerimiz komşu :sm_cool:

cıcek 8 kısılık kontenjan dolmus mu sordunmu

canım onu sormadım yani dolmuştur diye düşündüm ama tabi emin değilim

bakalım herşey pazartesi çıkacak ortaya ya başlayacağım yada başlamayacağım inşallah hakkımızda hayırlı olacaksa başlayalım yok değilse ve boşa okumuşuz diyeceksek ilerde inşallah birşeyler bahane olurda uğraşmayız diye dua ediyorum canım ben :Saruboceq:

ins hakkımızda hayırlısı olsun usaklımhihoyyytpazartesi guzel haberlerını beklıyorum canım:sm_cool: yalnız ben halk egıtıme ders saatını sormustm ya aksamları olur yada hafta sonu demıstı yanı hocalara gore ayarlanıyomus sanada uyar o saatler dımıa.s ay cicek su kaydım bı olsaydı bıde su 2yıl olacak desınler uzerımden bı yuk kalkcak ıyıce sıkıldım :delphin:

evet ya haklısın aynen canım 2yılda bitecek dersler haftasonu yada akşam desinler bende önemli bir engeli aşmış olacağım diğer engel okulu bitirmek o da birşekilde biter herhalde. bende gitmedim bugün bakalım arayacağımda ona göre yarın izin alıp iş yerinden gideceğim bakalım ay inşallah olur canım ya birde 2. senemizde staj var biliyormusun ben seneye 27 yaşında olacağım umarım stajdaki öğretmen benden büyük olur :)) yoksa çok komik olur ben lise stajeri öğretmen üniversite okumuş benden küçük

Back