Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

kızlar ya ben vazgeçtim bu işten açıkçası öss sınavından korktum düşünsenize okul 60 puan verse en az 330 olması için taban 270 almak gerek ki bu da çok yüksek yani sınava sıkı hazırlanmak gerekir artık bu saatten sonra össye filan hazırlanamam ya o yüzden öğretmenlik bana haram anlaşılan yine hayaller suya düştü ne yapalım. bende önlisans mezunlarına açıköğretimden devam hakkımı kullanıp işletme okuyacağım. sizce haklımıyım?

cıcekcım aslında sen kararını vermıssın ama bence vazgecme anlattıgın kadarıyla baya zorlancaksın ancak ogretmen oldugunda hem ıcınde kalmamıs olcak hemde kendınle gurur duyucaksın bu kadar zor kosullarda basarabıldıgın ıcın ayrıca 60dan fazla gelır mezun oldugun lısenın ortaogretımıyle acık lısenın ortaogretımın ortalaması alınıp 20 puan ek puan alıyosun mesala benı lıse orta ogteım 71 acık lıseyı yuksek tutup 80 gelırse ortalaması 75 falan gelır üzerine 20 puan 95 olur :dance:ham240 alsam 335olur ŞenizŞeniz

Arkadaşlar Sizlere bikaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim Ben Ticaret lisesi çıkışlıyım. 2 yıl kocaeli üniversitesinde okudum şuanda aöf işletme 3 sınıftayım Allah nasib kısmet ederse inşallah 4 olucam. Ama hep aklımda okul öncesi öğretmenliği vardı.İçimde kaldı desem yeridir :( Benim böyle bir şansım varmı acaba var ise ne gibi evrelerden geçmem gerekiyor neler yapabilirim bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

Arkadaşlar Sizlere bikaç sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim Ben Ticaret lisesi çıkışlıyım. 2 yıl kocaeli üniversitesinde okudum şuanda aöf işletme 3 sınıftayım Allah nasib kısmet ederse inşallah 4 olucam. Ama hep aklımda okul öncesi öğretmenliği vardı.İçimde kaldı desem yeridir :( Benim böyle bir şansım varmı acaba var ise ne gibi evrelerden geçmem gerekiyor neler yapabilirim bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.

merhaba bistra, senin öncelikle bir açık lisenin çocuk gelişimi bölümüne kayıt olmazn gerek, sonra oradan mezun olduğunda öss ye girip aldığın puana göre tercih yaparsın örgün eğitimi bilmiyorum ama açık öğretim okul öncesi öğretmenlik 330 puan filanmış canım a.s.

cıcekcım aslında sen kararını vermıssın ama bence vazgecme anlattıgın kadarıyla baya zorlancaksın ancak ogretmen oldugunda hem ıcınde kalmamıs olcak hemde kendınle gurur duyucaksın bu kadar zor kosullarda basarabıldıgın ıcın ayrıca 60dan fazla gelır mezun oldugun lısenın ortaogretımıyle acık lısenın ortaogretımın ortalaması alınıp 20 puan ek puan alıyosun mesala benı lıse orta ogteım 71 acık lıseyı yuksek tutup 80 gelırse ortalaması 75 falan gelır üzerine 20 puan 95 olur :dance:ham240 alsam 335olur ŞenizŞeniz

canım ya herşey tamam herşeyi göze aldım ancak şu öss puanının bu kadar yüksek olması vazgeçmemde tek etmen çünkü ben kalkıp tekrar öss ye hazırlanmak istemiyorum yani taban 235-240 almakda sanıldığı kadar kolay değil oturduğumuz yerden yapamayız sıkı bir çalışma hazırlanma gerektirir ki ben 1 yıllık evliyim ve düzenli gitmem gereken bir işim var o yüzden ben işletmeye başlamaya karar verdim kızlar herkesin yolu açık olsun sevgiler. a.s.

sen kararını vermıssın artık ne dıyım ıns hakkında hayırlısı olur:Saruboceq:ben yarın acık lıseye yazılmaya gıdıcem ıns 2 yıllıktır 8kısı kontenjanı doldurmustur:delphin:

sen kararını vermıssın artık ne dıyım ıns hakkında hayırlısı olur:Saruboceq:ben yarın acık lıseye yazılmaya gıdıcem ıns 2 yıllıktır 8kısı kontenjanı doldurmustur:delphin:

bence dolmuştur canım talep çok fazlaymış çünkü, yolun açık olsun canım inşallah gözüp açıp kapayıncaya kadar geçer zaman hemen alırsın eline diplomanı.a.s.

bende böyle bir soru bekliyordum anlatayım..

99 da imam hatip lisesinden mezun oldum o zaman bu kurslardan mezun olanlar öss de barajı geçtiyse açık öğretim okul öncesine yerleştiriliyordu.kontenjanda 5000 di.. ben liseden mezun oldum öss ye girdim katsayı sorunu yeni başlamıştı bende ilahiyat istemediğim için tercihlerime yazmadım.kısaca üni olmadı. deprem oluncada biz yurtdışına gittik orada bir üniye kayıt oldum ama kalacak yer sorunum vardı olamadı geri döndüm. yine sınava hazırlandım puanım yüksekti ama başka bölüm seçince düştüğü için yine olmadı. bende bu kursa kayıt yaptırdım ne yazıkki o sene kontenjan 2000 e düştü. ve puanlar 305 oldu yani barajı geçmek yetmiyordu. ben 304 te kaldım ve yine olmadı. diğer sene yine girdim ama puanlar yerinde durmuyordu. birde bu kurslara talep çok artmıştı. neredeyse örgün öğretimlerle aynı puanla alıyorlardı. o yüzdende puanlar yükseliyordu.
bende son kez yine girdim kamu yazdım ama sevmedim bölümü, bıraktım. yalovada özellerde iş bulmak çok zor başvurdum ama olmadı. mülakaata çağırılacaksınız dediler birde baktım torpillilerden almışlar öğretmenleri üstelik büro yönetimi mezunu.o arada başka bir yerde başka bir alanda işe girdim bu sıradada eşimle tanıştım evlendim.yani artık düşünmüyorum. 99 da başlayan öss maratonu benim için 2004 te bitti. ee yeter artık. o yüzdende kimsenin bu konuda ümitlenmesini istemiyorum. çünkü yalovada benim gibi tonla çocuk gelişimi mezunu var belki burası küçük şehir o yüzden kimse iş bulamadı diyeceğim ee üniyide kazanan olmadı birkaç kişi haricinde..şimdi çoğu başka alanlara kaydı. çoğuda evinde oturuyor. bende abim eczacı onunla çalışıyorum..bu arada sınavsız geçişte ben kurstan mezun olduktan bir sene sonra çıktı. o zamanda 18 lik fıstıkları aldılar benim gibi ablalar giremedi..bu arada şuan yaşım 27..

yelizcim ya össden korkup bu işten vazgeçtim sence iyimi yaptım?
zaten gece grubu varmı açık lisede onuda tam öğrenemedim ama mesela varsada össde yüksek puan gerekecek yapamam gibi geldi ama sence?

canım teşekkür ederim yardımın için şimdi ben açık öğretime kayıt yaptırsam ne kadar zamnda diploma alabilirim ve derslerin hepsine girmelimiyim açık öğretimde yoksa sadece sınavlaramı girmeliyim bi ara kız meslek liselerinde dersler veriliyordu almadığın dersdleri alıp diploma çıkarma şansın var diye duymuştum o kalktımı acaba hangisi daha kolaydır gerçekten ne yapacağımı şaşırdım :(

canım teşekkür ederim yardımın için şimdi ben açık öğretime kayıt yaptırsam ne kadar zamnda diploma alabilirim ve derslerin hepsine girmelimiyim açık öğretimde yoksa sadece sınavlaramı girmeliyim bi ara kız meslek liselerinde dersler veriliyordu almadığın dersdleri alıp diploma çıkarma şansın var diye duymuştum o kalktımı acaba hangisi daha kolaydır gerçekten ne yapacağımı şaşırdım :(

canım sen şimdi lise diplomanla gideceksin açık lise çocuk gelişime kayıt olacaksın eğer aynı senin gibi açıktan okumak isteyen toplam 8 kişi varsa 2 yılda diplomanı alacaksın ki talep fazlaymış vardır bence evet dersler hergün normal lise öğrencilerinin dersleri bittikten sonra açıklisenin ki başlayacakmış matematik türkçe gibi dersleri almayacaksın sadece alan derslerini alacaksın ve stajın var bir okulda staj yapacaksın yine sınavlarda başarılı olursan mezun olacaksın. daha sonra össye girip 330 puan almak gereli zaten okul 80-90 veriyormuş galiba işte taban 240 filan alacaksın ve açıköğretim okul öncesi öğretmenliğe kaydını yaptıracaksın zaten galiba açık öğretim ve örgün öğretim arasında pek bir puan farkı yokmuş istersen örgün tercih edersin.

zor ve uzun bir yol canım inşallah herşey gönlüne göre olur. a.s.

Tamam canım aydınlattığın için beni teşekkür ediyorum. Çok yardımseversin yanlız benim şöyle bir sorunum var ben çorluda oturuyorum açıköğretim sınavları içinde tekirdağa girmek durumunda kalıyorum. Eğer hergün ders veriliyorsa ben tekirdağa git gelmi yapacağım. Ben sanmıştımki yakın civardaki bir kız meslek lisesinde dersleri alacağım eğer benim zannettiğim gibi değilse ve hergün okadar yol gitmek zorunda kalırsam baştan pes etmek zorundayım. Çünkü buna bizim aileden kimse müsade etmez birde çalışırsam bende bu koşuşturmacaya katlanam sanırım en iyisi daha ayrıntılı bir şekilde plan program yapıp ona göre isteğim doğrultusunda ilerlemek. İlgin için tekrar teşekkürler canım :)

Tamam canım aydınlattığın için beni teşekkür ediyorum. Çok yardımseversin yanlız benim şöyle bir sorunum var ben çorluda oturuyorum açıköğretim sınavları içinde tekirdağa girmek durumunda kalıyorum. Eğer hergün ders veriliyorsa ben tekirdağa git gelmi yapacağım. Ben sanmıştımki yakın civardaki bir kız meslek lisesinde dersleri alacağım eğer benim zannettiğim gibi değilse ve hergün okadar yol gitmek zorunda kalırsam baştan pes etmek zorundayım. Çünkü buna bizim aileden kimse müsade etmez birde çalışırsam bende bu koşuşturmacaya katlanam sanırım en iyisi daha ayrıntılı bir şekilde plan program yapıp ona göre isteğim doğrultusunda ilerlemek. İlgin için tekrar teşekkürler canım :)

birşey değil canım bende yeni öğrendim zaten. canım bence çorluda verilir dersler, çorluda meslek lisesi yokmu açık öğretim sınavı zannedersem rektörlüğün olduğu yerlerde yapılmak zorunda o yüzden ama bu lise, normal meslek lisesinin dersleri bitince sizi alacaklar derse ki bence aynı okulda olur dersler tekirdağa gitmene gerek yoktur diye düşünüyorum.

sen kayda gittiğinde sor tatlım bu arada kayıtlar 25 eylülde son kararını verdiysen biran önce başla derim.

çiçekçiğim sizin sorduğunuz kurslar halk eğitimde olduğu için belki gece grubu yoktur biz dersleri kız meslekte görmüştük o zaman vardı. belki değişiklik olmuştur. birde iki diploma notunun ortalaması alınıyor senin lise diplomanda ortalaman yüksekse ve çocuk gelişimi diplomanda yüksek olursa iyi bir ortalama gelir. ama biri düşük olduğu zaman ortalamayı aşağı çeker. birde okul başarı puanıda önemli. genel olarak tüm öğrencilerin başarısıda senin aldığın puanı etkileyecek.

çiçekçiğim sizin sorduğunuz kurslar halk eğitimde olduğu için belki gece grubu yoktur biz dersleri kız meslekte görmüştük o zaman vardı. belki değişiklik olmuştur. birde iki diploma notunun ortalaması alınıyor senin lise diplomanda ortalaman yüksekse ve çocuk gelişimi diplomanda yüksek olursa iyi bir ortalama gelir. ama biri düşük olduğu zaman ortalamayı aşağı çeker. birde okul başarı puanıda önemli. genel olarak tüm öğrencilerin başarısıda senin aldığın puanı etkileyecek.

anladım canım ama olay şuki okuldan 100 puan bile gelse sıkı bir çalışma yapmadıktan sonra össden taban 230-240 almak zor ki bunca sene ara vermiş biri olarak o yüzden ben bu sevdadan vazgeçtim tatlım ya çok acı ama senağlama

kızlar ya ben mail atmıştım çalışanlar için akşam üzeri eğitim yapma şansınız varmı diye bana cvp vermişler kesin kayıt sonunda belli olacak diye daha önce telefonda yok demişlerdi ama acaba talep çok olduda ondanmı bilemedim bende gidip bir konuşayım bari diyorum olursa kayıt yaptırayım gerçi öss den korkuyorum ama bakalım ya allahım hayırlısını nasip etsin artık ne yapsam kızlar akıl verin offf kararsız kaldım yine.

yelizcim biz kaydımızı halk egıtıme yaptırıyoruz ama yıne kız meslekte egıtım goruluo senın gordugun metge adı altındaydı bızımkısı acık lıse olyo senınkısı 1yıl surdu dımı metge 2 yıldır yokmus kaldırılmıs keske metge olsaydısenağlama

üzgünüm yanlış yere konu açmışım hem bosanan ben deilim arkadasım benim nickimle yazmıs kusura bakmayın

Son düzenleme:
ben fatma HATAY ANTAKYAdan. Eşimden ayrılmak üzereyim, boşanma davası açtım.. kaynanam,kayın babam,görümcelerim ve en büyük kaynım yüzünden boşanıyoruz.Hayatan zevk almaz oldum kendimi çok kötü hissediyorum.

:1shok: canım öncelikle geçmiş olsun ama konuyu yanlış yere açmışsın tatlım

yelizcim biz kaydımızı halk egıtıme yaptırıyoruz ama yıne kız meslekte egıtım goruluo senın gordugun metge adı altındaydı bızımkısı acık lıse olyo senınkısı 1yıl surdu dımı metge 2 yıldır yokmus kaldırılmıs keske metge olsaydısenağlama

evet ya keşke 1 yıl olsaydı yada zamanın da kafayı çalıştırıp gitseydik şu meslek lisesine :çok üzgünüm:
ne yapalım hayatı geriden yakalama çalışmalarına devam kaydirigubbakcemile4

bakalım gece grubu varsa bende başlasammı diye tekrar düşünmeye başladım ama öss çok büyük engel az puan istemiyorlar ya kızlar benden başka korkan yok herhalde össden?

Ekim ayinda açik lise kayitlari var 1. Dönem açik lise kayitlari kaçirmayin her girişdede 40ytl ödüyosun dersler çalişirsan kredi alirsin yoksa parani yiyip seni süründürüyor milli eğitimimiz ve matematik gibi dersleri zaten vermeniz çok zor

Back