Lise Yorum ve Soruları Düz lise mezunlarının telafi eğitimi alarak meslek lisesi diploması alması

arkadaslar pratık kız sanat okulu orgun mu yaygın mı

bilmiyorum ki canım.
gülcüm sende ne güzel araştırmalar yapıyorsun vallahi bulup getiriyorsun. varmı bizim gibiler rastladınmı hiç sonradan okumuş ve şuan öğretmenlik yapan?

çok teşekkürler inanın çok destek oldunuz..çiçek sen çalışıyosun gerçi ama görüşmek isterim seninle uygun olduğun bi gün görüşelim istersen

evet canım bende çok isterim görüşelim, haftasonları çalışmıyorum bir gün ayarlayalımda görüşelim. zaten okula başlarsak inşallah belki sınıf arkadaşı bile olabiliriz kaydirigubbakcemile3

kızlar bakın başka bir sitede bir arkadaş bizim gibi sonrada okumuş şimdide össyi kazanmış ve hem de öğretmenlik yapıyormuş bir yerde onun yaptığı açıklamayı gönderiyırum size; ben öss zormu çok çalışmak gerekiyormu filan diye sormuştum onlara cevap vermiş.

mrb ben hiç öss çalışmadım kitap yüzü açmadım. ama şanslıymışım ki önceki bilgilerim yeterli geldi keşke çalışsaymışım belki açıköğretim değilde örgün eğitim kazanırmışım.okul gerçekten çok puan veriyo bu yönden çok şanslıyız.çocuk gelişimini şimdi herkes tercih ediyor bu yüzden puanlar baya artar kendini çok sıkmadan çalışabilirsin.
evet şimdi hem okuyup hem çalışıyorum.daha doğrusu bu sene kazandım 22 eylülde kayıtlar başlıyor.çocuk gelişimi mezunu olduğumuz içinde bizim böyle bir şansımız oluyor özel yerlerde öğretmenlik yapmak ve okumak ayriyeten milli eğitimde usta öğreticilikte yapabiliyormuşuz açıköğretim fakültesini okurken inşallah yardımcı olmuşumdur ve inşallah kayıt olur ve kazanırsın allah yardımcın olsun.
okul çok puan veriyor unutma biraz çalışmak açıköğretime yerleşmene yardımcı olur.daha fazla çalışmak iyi üniversitelerde okumaya yardımcı olur.

bu konu hakkında diyeceklerim var.ben 97 yılında tic lisesinden mezun oldum o zman üniv sınavına giridğimde bütün soruları doğru yapsamda (ankara gazideki muhasebe öğretemenlği ve diğer bölümüle alkalı 4 yıllkarı) kaznmaya puan elde edemiyorduk çünkü klat sayı haksızlığı vardı tic lesilerine az kat sayı düz liselere çok kata syı veriyorlardı ve onlar istedğimiz bölüme girebiliyorlardı çok haskızlalar var hala o yüzde düz liselere karşıyım ve sevmiorum

bu konu hakkında diyeceklerim var.ben 97 yılında tic lisesinden mezun oldum o zman üniv sınavına giridğimde bütün soruları doğru yapsamda (ankara gazideki muhasebe öğretemenlği ve diğer bölümüle alkalı 4 yıllkarı) kaznmaya puan elde edemiyorduk çünkü klat sayı haksızlığı vardı tic lesilerine az kat sayı düz liselere çok kata syı veriyorlardı ve onlar istedğimiz bölüme girebiliyorlardı çok haskızlalar var hala o yüzde düz liselere karşıyım ve sevmiorum

yani? kaydirigubbakcemile

canım kusura bakma ama herkes birilerine karşı, ben düz lise mezunuyum bir şekilde olmadı ve 4 yıllık bir bölüme giremedim 2 yıllık yazdım ben 2. sınıftayken ne oldu biliyormusun ben dersanelere gidip sınavlara girip kazandığım yüksek okula sınava bile girmeden sınavsız geçişler bir sürü meslek lisesi ve ticaret lisesi mezunuyla doldu hadi bunu geçtik ben tekstil mezunuyum ve benim açıköğretimden lisans tamamlama hakkım yoktu (bu seneye kadar) ama bu sınavsız gelen ticaret lisesi mezunları muhasebe, bankacılık v.s bölümleri bitirdiler ve bu seferde yine SINAVSIZ açıköğretim işletme iktisat kamuyönetimi bölümlerin 3. sınıfından başladılar.

Kusura bakma ama açtın yaramı bende karşıyım ve sevmiyorum ticaret lisesi ve meslek lisesi mezunlarını :mymeka:

onlara hak tanındı çünkü kat sayısı eşitsiliği olduğu için şimdi akıl var mantık var tic lşsesinden mezun olan kişini muhasebeibankacıklıkisigorta gibi klrara giriş yapması adaltelei deilmi bunlara diz klise geçse adalteszilki olamz mı

onlara hak tanındı çünkü kat sayısı eşitsiliği olduğu için şimdi akıl var mantık var tic lşsesinden mezun olan kişini muhasebeibankacıklıkisigorta gibi klrara giriş yapması adaltelei deilmi bunlara diz klise geçse adalteszilki olamz mı

arkadaşım durup dururken sevmiyorum yok karşıyım filan yazdın sana birşey yazan yokken, sonra açıklama yaptım bende sana onada sinirle cevap yazmışsın belli çünkü yazığın kelimelerde harfler öyle bir karışmışki çözene aşk olsun.

derdin nedir bilmiyorum geçmişde kalan yaralarının sebebi ne benim ne de düz lise mezunları konuyu okumuşsundur ki bizde düz okuduğumuza pişmanız ve ikinci bir lise okumak derdindeyiz.

ayrıca bu kat sayı kanunu çıkaranda ben değilim.
git derdine başka yerde çözüm ara lütfen çünkü çözümü burada değil.

çiçege aynen katılıyorum bızım derdımız bıze yetyor zaten hayatta bıyerlere tutunmaya calısıyoruz bıseylerı arastırıyoruz cozum yolu bulmaya calısıyoruz ve hayatımızda bu yolda yıllarımzı feda edıyoruz madem sen duz lıselılerın kat sayı fazlalıgını soyluyorsun o zaman sende bızım gıbı yıllarını gozden cıkarmayı goze al ve duz lıseye gecıs yap sonucta bu katsayıları ayarlayan bızler degılız mesela ben meslek lısesıne gıtmedıgım ıcın pısmanım napıyım yanı ben sımdı meslek lıselılerden nefret mı edıyım sıstem yanlıs bunu nıye duz lıselılerden cıkarıyosun bızımde ısyan ettıgımız bırcok sey var derdını baska yerde ara belki biraz gergın konustum ama bızımde canımız yanıyo boyle duz lıselılerı sevmıyorum gıbı cocuksu konusmaları bırakda mantıklı ol

bilmiyorum ki canım.
gülcüm sende ne güzel araştırmalar yapıyorsun vallahi bulup getiriyorsun. varmı bizim gibiler rastladınmı hiç sonradan okumuş ve şuan öğretmenlik yapan?

sagol çıçekcım bu pratık kız sanat daha kısa suruyomus 1yıl falan ama sanırım yaygı degılyanı puan vermıyo sadece ozel yerlerde calısabılme fırsatı verıyo bazı sıtelerde sureklı arastırın dıyolar kısa yolunu bulun acık lısede 3yıl okuyanlar varmıs ya bızımkıde 3yıl olursa cok korkuyombızım gıbı ugrasıp ogtretmen olmus bı tanıdık var hatta bızım evde oturuyokaydirigubbakcemile3ablam duz lıse okuduktan sonra ozamanlar limme dıye bısey varmıs metge gıbı yanı ama o 1 yıl gıtmıs yazında staj yapmıs ek puanınıda almıs ege unıversıtesı 2yıllık kazanmıs cocuk gelısımı ve egıtım ogretmenlıgı sonra onlara sız devlete gecemezsınız ozel yerlerde calısabılırsınız demısler oda yılmamıs arastırmıs ben gıbı:dilcikar:nasıl devlette ogretmenlık yapabılırım dıye ve sınıfta ılk 10a gırerek dıkey gecısle gazı unıvesıtesıne gecıs yapmıs ozamanlar bıde kpss falan da yokmus hemen cıkınca afyonun doger kasabasına tayını cıktı oda dogu gorevı sayılmıs sımdıde izmirde gorev yapıyo devlette sımdı 11yıllık ogretmen 26 yasında goreve basladı ama bana yardımcı olamıyo sıstem o kadar degısmıs oda uzulyo sana yardımcı olamıyom dıye allah nasıp ederse eger bende ogretmen olunca kres falan acmayı dusunuyoz bırlıkte ablam cok sanslıymıs dımışutarafagitti

evet canım bende çok isterim görüşelim, haftasonları çalışmıyorum bir gün ayarlayalımda görüşelim. zaten okula başlarsak inşallah belki sınıf arkadaşı bile olabiliriz kaydirigubbakcemile3

inşallah canım yaa ben bugün uğrıycam halk eğitime akşam sanada haber veririm iyicede öğrenirim saatlerini günlerini ayrıntılarını falan. inşallah hakkımızda hayırlısı olur artk kızlar herkese bol şans başarılar...hihoyyyt

sagol çıçekcım bu pratık kız sanat daha kısa suruyomus 1yıl falan ama sanırım yaygı degılyanı puan vermıyo sadece ozel yerlerde calısabılme fırsatı verıyo bazı sıtelerde sureklı arastırın dıyolar kısa yolunu bulun acık lısede 3yıl okuyanlar varmıs ya bızımkıde 3yıl olursa cok korkuyombızım gıbı ugrasıp ogtretmen olmus bı tanıdık var hatta bızım evde oturuyokaydirigubbakcemile3ablam duz lıse okuduktan sonra ozamanlar limme dıye bısey varmıs metge gıbı yanı ama o 1 yıl gıtmıs yazında staj yapmıs ek puanınıda almıs ege unıversıtesı 2yıllık kazanmıs cocuk gelısımı ve egıtım ogretmenlıgı sonra onlara sız devlete gecemezsınız ozel yerlerde calısabılırsınız demısler oda yılmamıs arastırmıs ben gıbı:dilcikar:nasıl devlette ogretmenlık yapabılırım dıye ve sınıfta ılk 10a gırerek dıkey gecısle gazı unıvesıtesıne gecıs yapmıs ozamanlar bıde kpss falan da yokmus hemen cıkınca afyonun doger kasabasına tayını cıktı oda dogu gorevı sayılmıs sımdıde izmirde gorev yapıyo devlette sımdı 11yıllık ogretmen 26 yasında goreve basladı ama bana yardımcı olamıyo sıstem o kadar degısmıs oda uzulyo sana yardımcı olamıyom dıye allah nasıp ederse eger bende ogretmen olunca kres falan acmayı dusunuyoz bırlıkte ablam cok sanslıymıs dımışutarafagitti

ay canım evet ya ne güzel inşallah bizimde işlerimiz rast gider, canım çok eskiden ben ortaokuldayken bizim bir komuşumuz vardı ilkokul mezunuydu sonra açıktan ortaokulu okumak için başvurdu ve inanırmısın 15 günde aldı diplomasını ve sonra lise için başvuru yaptı o zaman işte sistemin değiştiğini ve 3 yıl ders görüp o şekilde mezun olabilceğini söylediler o da gitmedi. yani eskiden herşey çok daha kolaydı biz daha işin çok başındayız bakalım sonra atanabilecekmiyiz ki sen bana göre çok daha şanslısın büyük bir şehirde yaşıyorsun. ama dediğin gibi hiç olmazsa bende bir kreş açarım diyorum yani atanamazsam. ay canım bakalım benim kaydımı alacaklarmı açılacakmı okul ders saatleri nasıl olacak bugün belli olacak arayayım öğleye doğru okulu.

inşallah canım yaa ben bugün uğrıycam halk eğitime akşam sanada haber veririm iyicede öğrenirim saatlerini günlerini ayrıntılarını falan. inşallah hakkımızda hayırlısı olur artk kızlar herkese bol şans başarılar...hihoyyyt

inşallah canım hayırlısı olsun artık allah biliyor çook istiyorum umarım olur, bende öğleye doğru arayacağım bakalım ne oldu eğer olursa hemen izin alır gider kaydımı yaptırırım allahım inşallah olur ya :Saruboceq:

evet cicekcim eskıden daha kolaymıs bıde okul oncesı bu kadar bılınen ıstenen bı meslek degılmıs o yuzden puanlar dusukmus mesela ablamın lımmeye gıttıgınde 1.tercıhı gıyımmıs2.tercıhı oklu onc kader bu ya okul oncesı kabul edılmıs ablam bıde cok uzulmus ıstememıs yanı dusun ama sımdı cok memnun mesela sımdı oglencı saat11e kadar yatıyo 12 de okul baslıyo 5gıbı okuldan cıkyo ogretmenlık çok rahat ya kar yagıyo tatıl sel basıyo tatıl yarıyıl yaz tatılıkaydirigubbakcemile3ben ablamdan etkılendım zaten kucuklukten berı bu meslegı ıstıyorum ins olur:sm_cool:

canım sorma ya telefon açtım sordum öğretmen bulamadık o yüzden sıkıştırılmış eğitim vericez dediler ne demekse?

sonra da dediki normal lise öğrencileriyle derslere gelebilcekler dedi bende haftaiçi gündüz gelemem ben dedim o da o zaman devamsızlıktan kalırsınız dedi sonrada yine benim çok bilgim yok panoya program bugün asıldı siz gelinde bir görüşelim dedi yani bence öğretmen bulamadıkları için normal öğrencilerle verecekler eğitimi ama biz türkçe matematik gibi dersleri almayacağız bu şekilde de karışıklık olur ama anlamadım ya ama içimden bir ses bana bu sevdadan vazgeç diyor gül ya neden sizinkiler gibi olmadı offf şansıma bak ya.

dur bakalım kokoş uğrayacaktı bugün sabah yazmıştı sana akşamüzeri haber veririm diye gelse de anlasak olayı off ya çok kötüyüm.

canım sorma ya telefon açtım sordum öğretmen bulamadık o yüzden sıkıştırılmış eğitim vericez dediler ne demekse :1shok:

sonra da dediki normal lise öğrencileriyle derslere gelebilcekler dedi bende haftaiçi gündüz gelemem ben dedim o da o zaman devamsızlıktan kalırsınız dedi sonrada yine benim çok bilgim yok panoya program bugün asıldı siz gelinde bir görüşelim dedi yani bence öğretmen bulamadıkları için normal öğrencilerle verecekler eğitimi ama biz türkçe matematik gibi dersleri almayacağız bu şekilde de karışıklık olur ama anlamadım ya ama içimden bir ses bana bu sevdadan vazgeç diyor gül ya neden sizinkiler gibi olmadı offf şansıma bak ya senağlama

dur bakalım kokoş uğrayacaktı bugün sabah yazmıştı sana akşamüzeri haber veririm diye gelse de anlasak olayı off ya çok kötüyüm senağlama

evet cicekcim eskıden daha kolaymıs bıde okul oncesı bu kadar bılınen ıstenen bı meslek degılmıs o yuzden puanlar dusukmus mesela ablamın lımmeye gıttıgınde 1.tercıhı gıyımmıs2.tercıhı oklu onc kader bu ya okul oncesı kabul edılmıs ablam bıde cok uzulmus ıstememıs yanı dusun ama sımdı cok memnun mesela sımdı oglencı saat11e kadar yatıyo 12 de okul baslıyo 5gıbı okuldan cıkyo ogretmenlık çok rahat ya kar yagıyo tatıl sel basıyo tatıl yarıyıl yaz tatılıkaydirigubbakcemile3ben ablamdan etkılendım zaten kucuklukten berı bu meslegı ıstıyorum ins olur:sm_cool:

evet ya inşallah geç de olsa bizde ablan gibi olabilsek allahım yardım et bize :Saruboceq:

sıkıstırılmıs egıtım benım anladıgım kadarıyla kısa surede yogun bı sekılde egıtım galıba dur bakalım bı kokos gelsın bıde gel konusalım emısler gıtsene ızın alamaz mısın ıyıce detaylıca konus bakalım

Back