Düz kafa düzelir mi?

kelebek0312

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2024
304
80
31
Merhabalar başlıkta dediğim gibi oğlumun kafasının arkasında yatmaya bağlı düzlük var 6.aydan beri daha çok yan yatıyor ancak tam bir düzelme olmadı şuan 8 aylık zamnla duzelir mi etrafnzda bu şekilde olup düzelen var mi

Merhabalar başlıkta dediğim gibi oğlumun kafasının arkasında yatmaya bağlı düzlük var 6.aydan beri daha çok yan yatıyor ancak tam bir düzelme olmadı şuan 8 aylık zamnla duzelir mi etrafnzda bu şekilde olup düzelen var mi
Düzelir ya sürekli uzanmasın kucağınıza alın arasıra kafasını çevirin bebek daha düzelir

merhaba, oğlumun kafasında yamukluk vardı, düz kafa sendromu demek az kalır. 3. ayın sonunda fark ettim ve yamukluk o kadar barizdi ki neredeyse kask taktırmayı bile düşündüm. sol tarafına doğru çıkıntı şeklinde ve ensesi ezikti çünkü biberonla beslerken hep tek tarafta kolumuza dayayarak yatırmışız ve ben bunun hiç farkına varmamışım. Şu an oğlum 10 aylık oldu ve herkes güzel kafalı çocuğum diye seviyor, bu kadar muntazam olmasına ben bile şaşırdım. Sırrımı hemen paylaşıyorum ; 1. asla pes etmeyin 2. yüz üstü yatırmaya alıştırın (geceleri başında nöbet tuttum) 3. tummy time etkisi olacaktır 4. kucağınızda taşırken kafasını vücudunuzda bir yere yaslamayın, kendisi taşısın. 4. mama sandalyesinde kendi başına oturmaya alıştıkça geçecektir 5. asla ve asla pes etmeyin

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama kask merkezleri var ücretsiz ölçüm yapıp yönlendirmelerini takip edebilirisiniz. İstanbulda yaşıyorsanız özelden yazarsanız kendi gittiğimiz bir kaç yeri paylaşabilirim.

Evet düzeliyor kendi yeğenim 6. Ayına kadar başının arkası dümdüzdü şuan hatta kask vs.arastirdik sonra dönmeyi öğrendi oturuyor derken kendiliğinden düzeldi şuan 11 aylık ve kafa şekli çok guzel

Evet düzeliyor kendi yeğenim 6. Ayına kadar başının arkası dümdüzdü şuan hatta kask vs.arastirdik sonra dönmeyi öğrendi oturuyor derken kendiliğinden düzeldi şuan 11 aylık ve kafa şekli çok guzel
Ay inşallah oğlumun da tam düzelir.6 aydan sonra toparladı şuan biraz iyi ama yinede düzlük var

X