• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duyusal hassasiyet sorunu giyinme problemi

nildora80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2016
17
3
86
42
Merhabalar, benim 4 yaşında bir kızım var. 2 yaşından bu yana giyinmeyle ilgili problem yaşıyoruz. Kıyafetlerin onu rahatsız ettiğini söylüyor. Bu konuda psikologdan danışmanlık aldık 2-3 yaş krizi gibi düşündü ve kurallı olmamızı söyledi işe yaramadı. Daha sonra bir ergoterapiste götürdüm kızımı o yaklaşık 2 saat oynattı ve kızımda hassasiyetin olmadıgını söyledi. Giyinme problemi devam edince bu kez başka bir ergoterapist ile görüştük ancak online form doldurarak duyusal hassasiyet olduğunu söylediler ve 3 ay boyunca terapi aldık online ve çok verimli değildi sonuç değişen bir şey olmadı. Çok çaresizim artık çok yıprandım. Dönem dönem giyiniyor bazı dönemlerde hiçbir şekilde giyinmiyor. Yurtdışıdayım yardım edecek bir kimsem yok çok fazla yıprandım her giyinme bir krize dönüyor. Kızım okula gidiyor ve her sabah zorla giydirmek zorunda kalıyoruz ağlata ağlata içim parçalanıyor. Böyle sorun yaşayan ve bir çözüm bulan var mı??

Merhabalar, benim 4 yaşında bir kızım var. 2 yaşından bu yana giyinmeyle ilgili problem yaşıyoruz. Kıyafetlerin onu rahatsız ettiğini söylüyor. Bu konuda psikologdan danışmanlık aldık 2-3 yaş krizi gibi düşündü ve kurallı olmamızı söyledi işe yaramadı. Daha sonra bir ergoterapiste götürdüm kızımı o yaklaşık 2 saat oynattı ve kızımda hassasiyetin olmadıgını söyledi. Giyinme problemi devam edince bu kez başka bir ergoterapist ile görüştük ancak online form doldurarak duyusal hassasiyet olduğunu söylediler ve 3 ay boyunca terapi aldık online ve çok verimli değildi sonuç değişen bir şey olmadı. Çok çaresizim artık çok yıprandım. Dönem dönem giyiniyor bazı dönemlerde hiçbir şekilde giyinmiyor. Yurtdışıdayım yardım edecek bir kimsem yok çok fazla yıprandım her giyinme bir krize dönüyor. Kızım okula gidiyor ve her sabah zorla giydirmek zorunda kalıyoruz ağlata ağlata içim parçalanıyor. Böyle sorun yaşayan ve bir çözüm bulan var mı??

Türkiye'den online pedagog seansı alın çocuk için. Burada yani türkiye'de online şekilde doktorlar, psikologlar hizmet veriyorlar.

Çocuk belki psikolojik açıdan zorlandığından bunu bu şekilde gösteriyordur. Küçük çocuk kendisini ne kadar doğru ifade edebilir bilemeyiz. Belki uyum sorunu, kültür çakışması yaşıyor olabilir.

Türkiye'den online pedagog seansı alın çocuk için. Burada yani türkiye'de online şekilde doktorlar, psikologlar hizmet veriyorlar.

Çocuk belki psikolojik açıdan zorlandığından bunu bu şekilde gösteriyordur. Küçük çocuk kendisini ne kadar doğru ifade edebilir bilemeyiz. Belki uyum sorunu, kültür çakışması yaşıyor olabilir.
Problem henüz biz Türkiye de iken başladı. Okula da gitmiyordu ve babaannesi bakıyordu. Uyum problemi yaşadı evet geçen yıl dil vs ve ilk kez okula başladı burada çok zorlandı ama bu yıl çok iyi konuşuyor buranın dilini arkadaşları var vs. ve biz 2 yıldır zaten bir psikolog ile görüşüyoruz. Tatile Türkiye ye geliyoruz bir çocuk psikiyatrisinden randevu aldım ( Prof) aynı zamanda bizimle görüşen psikologla da oyun terapisi yapacağız ama sadece 2 haftamız var ve yetersiz. Her yolu deniyorum anlayacağınız ama hala çözüm bulamadık

Herhangi bir tavsiyede bulunmadılar mi?
Bol bol duyusal oyunlar oynasa faydası olur mu?
Masaj öneriliyor bu durum için yaptırır derseniz.

Oğlumda da vardı, 7 yaşında şu an sorun yaşamıyoruz.

Herhangi bir tavsiyede bulunmadılar mi?
Bol bol duyusal oyunlar oynasa faydası olur mu?
Masaj öneriliyor bu durum için yaptırır derseniz.

Oğlumda da vardı, 7 yaşında şu an sorun yaşamıyoruz.
Evet at kılı fırçayla masaj yapıyorum ebru sidarın duyu bütünlenme oyunları ile ilgili kitabını aldım oynatmaya çalışıyorum. Terapi önerdiler online aldık ama çok verimsizdi evde. Şimdi burada fiziki bir duyu bütünleme terapisi arıyorum. Siz terapiyle mi geçirdiniz durumunuzu? Ne kadar sürdü?

Ergoterapi aldı da bu sebeple değil, 5 yaşında büyük ölçüde azalmıştı, ergoterapiye 6 yaşında başladı.
Vestibuler vs çalıştılar.
Özellikle bir şey yapmadık açıkçası, büyüdükçe geçtiğini düşünüyorum.
İnanılmaz zordu yalnız.
Yazdan kışa geçişte 2 numara büyük ayakkabılar, kıyafet krizleri.
Yazın havuz-deniz sorunları.
Berber sorunları.
Sizinki de geçer umarım.

Masaj yaptırması iyi mesela, benimki dokundurtmazdı öyle.

Benim oğlum 20 aylık bizde de giyinme problemi var her giydirdigimde ağlıyor ama bunun bir sorun olduğu hiç aklima gelmedi

Ergoterapi aldı da bu sebeple değil, 5 yaşında büyük ölçüde azalmıştı, ergoterapiye 6 yaşında başladı.
Vestibuler vs çalıştılar.
Özellikle bir şey yapmadık açıkçası, büyüdükçe geçtiğini düşünüyorum.
İnanılmaz zordu yalnız.
Yazdan kışa geçişte 2 numara büyük ayakkabılar, kıyafet krizleri.
Yazın havuz-deniz sorunları.
Berber sorunları.
Sizinki de geçer umarım.

Masaj yaptırması iyi mesela, benimki dokundurtmazdı öyle.
Geçtiğini duymak çok rahatlattı hiç bitmeyecek gibi geliyor bazen bana 😔açıkçası benim kızım banyo yapmayı denize göle girmeyi çok seviyor hatta kumlara çimlere çıplak ayak basıyor. Ama sizin de dediğiniz gibi ayakkabı hep büyük giyiyor kıyafetleri mevsim geçişleri hele de çok zorlu. Masajı bir şekilde oyunla yapıyorum ama çok bastırmadan vs.

Benim oğlum 20 aylık bizde de giyinme problemi var her giydirdigimde ağlıyor ama bunun bir sorun olduğu hiç aklima gelmedi
Kızımın tam 2 yaşında başladı ama bazı çocuklar inatlaşma dönemi olduğu için giyinmeyi red ediyor ve geçiyor zamanla umarım sizinki öyledir..maalesef benim kızımın 2 yıldır devam ediyor. Ve bence yol yakınken küçükken mutlaka ergoterapiste danışın duyusal hassasiyeti olup olmadığını öğrenin. çünkü çok zorlu bir süreç hele de kreşe başlayınca vs.

Back