Neden kavga çıkarıyorsun mesela?
Adam günaydın mesajını tek ‘n’ ile yazdı diye kızmasın bence.
Hımmm…Örnek veriyorum kardeşiyle ve kardeşinin kız arkadaşıyla ilgili bir detay anlatıyor onlarla ilgili. İkisi de İstanbulun öteki ucunda oturuyor çocuk kızı evine kadar bırakıyorsa hemen benim erkek arkadaşım neden bana bunu yapmıyr bana değer vermiyor diye kafamda kuruyorum, üzülüyorum sonra da ona patlıyorum. Bu tamamen örnek. Hep kıyaslama konusundan çıkmıyor tabi.
Hımmm…
Onları evine bırakıyor da sen evine bırakmıyor mu?
Doğru mu anladım?
Okudum ve kaostan beslendiğiniz hissine kapıldımMerhaba hanımlar, bundan yaklaşık 3 sene önce biriyle tanıştık. İlişkiye doğru giden bir şey bazı sorunlardan dolayı bitti. Yaklaşık 4 aylık bir konuşmadan sonra kendisine bir konudan dolayı Çok Kırıldım ve bitirdim hiçbir şekilde iletişim kurmadım sonrasında. 3 sene sonra geldi beni buldu bu kez daha farklı bir şekilde karşıma çıktı. Yeni bir sayfa açtık. Ara ara sorunlar olsa da, şu an istediğim gibi bir ilişki yaşıyorum diyebilirim. Enerjimiz çok iyi, ikimiz de birbirimizin bir çok şeyine fazlasıyla tahammül edip yılar sonra tekrar kaldığımız yerden devam ettik ki o bana daha çok tahammül ediyor. Fakat bu tahammül ettiği şeyler artık beni onu kaybetme konusunda korkutuyor. Karşımdaki kişi sevgisini sözle ifade edemeyen biri olsa da, ben onun bana karşı olan iyi niyetini, ilgisini, bana karşı tutumunu beni kaybetmek istemediğini anlıyorum fakat herşey bu kadar güzel değil malesef. Onun da ara ara beni bunalttığı durumlar oluyor fakat bu konuda ben daha çok bunaltıyorum.
Ben sanırım oluruna bırakmayı, ilişki yaşamayı bilmiyorum hanımlar. Herşey güzel giderken bir anda söylediği bir cümlenin altında bir şey arayıp dile getiriyorum bu kez karşımdaki kişide tahammülsüzleşiyor. Biraz taktik yap di mi yok beni küçültecek bir şey dahi olsa kafamdaki her soru işaretini dile getirip ona yansıtıyorum bu kez de ilişkide sorun çıkaran, kavga eden taraf ben oluyorum. Böyle olunca da araya soğukluk giriyor karşımdaki kişi isyanlarda oluyor yine onu bunalttığım için. Bu şekilde olunca ya bir gün tahammül edemez bırakıp giderse diye korku sarıyor fakat elimde değil amacım kavga çıkarmak değil beynimdeki herşeyi dile getiriyorum. O da buna tahammül edemiyor.
Bu sorunumu nasıl yenmeliyim? Sağlıklı ve düzgün bir ilişki yaşamayı nasıl öğrenmeliyim? Hayatımda belki de ilk kez bu kadar güzel bir şey yaşıyorum, batırmaktan benim bu sorunumdan dolayı bitmesinden çok korkuyorum şu an.
Okudum ve kaostan beslendiğiniz hissine kapıldım
Gereksiz ayrıntılara takıldığınızı düşünüyorum verdiğiniz örnek ile. Her karakter bir değildir. Kardeşi öyledir bu böyledir. Birazda bir ilişkide bazı şeyleri görmezden gelmeyi kabullenmeyi öğrenmeniz lazım. Şimdilik böyle başlayan sorunda evlendikten sonra çok daha başka şeylere takılır kendinize hayatı zehir edersinizAynı şeyi sabah kendisi söyledi. Kaostan besleniyormuşumBu sorunlar yüzünden normal sorularıma da cevap vermiyor. Kavga çıkaracağım diye düşünüyor. Düzgün cevap verse konu kapanacak halbuki.
Amaaan benim de aklım hep karışık. Yanlış anlamışım kusura bakma.Yok hayır erkek kardeşi kız arkadaşını evine bırakıyor sık sık. Kızla bizim oturduğumuz semt çok yakın. Benimki beni hep karşıya çağırıyor ortada bir yerde görüşüyoruz benim bulunduğum yere gelmek istemiyor. Erkek kardeşi kız arkadaşı için onca yol gelince ister istemez kafamda soru işareti oluyor bunu dile getiriyorum. Bu tamamen örnek
Yok hayır erkek kardeşi kız arkadaşını evine bırakıyor sık sık. Kızla bizim oturduğumuz semt çok yakın. Benimki beni hep karşıya çağırıyor ortada bir yerde görüşüyoruz benim bulunduğum yere gelmek istemiyor. Erkek kardeşi kız arkadaşı için onca yol gelince ister istemez kafamda soru işareti oluyor bunu dile getiriyorum. Bu tamamen örnek
aslında karsı tarafında yardımcı olması lazım. Benim bagırma sorunum vardı. Tartısırken bagırdığım anda eşim tartısmayı bırakıp sakince beni uyarıyordu. Şimdi ben kendimi uyarıyorum baya işe yaradı.Merhaba hanımlar, bundan yaklaşık 3 sene önce biriyle tanıştık. İlişkiye doğru giden bir şey bazı sorunlardan dolayı bitti. Yaklaşık 4 aylık bir konuşmadan sonra kendisine bir konudan dolayı Çok Kırıldım ve bitirdim hiçbir şekilde iletişim kurmadım sonrasında. 3 sene sonra geldi beni buldu bu kez daha farklı bir şekilde karşıma çıktı. Yeni bir sayfa açtık. Ara ara sorunlar olsa da, şu an istediğim gibi bir ilişki yaşıyorum diyebilirim. Enerjimiz çok iyi, ikimiz de birbirimizin bir çok şeyine fazlasıyla tahammül edip yılar sonra tekrar kaldığımız yerden devam ettik ki o bana daha çok tahammül ediyor. Fakat bu tahammül ettiği şeyler artık beni onu kaybetme konusunda korkutuyor. Karşımdaki kişi sevgisini sözle ifade edemeyen biri olsa da, ben onun bana karşı olan iyi niyetini, ilgisini, bana karşı tutumunu beni kaybetmek istemediğini anlıyorum fakat herşey bu kadar güzel değil malesef. Onun da ara ara beni bunalttığı durumlar oluyor fakat bu konuda ben daha çok bunaltıyorum.
Ben sanırım oluruna bırakmayı, ilişki yaşamayı bilmiyorum hanımlar. Herşey güzel giderken bir anda söylediği bir cümlenin altında bir şey arayıp dile getiriyorum bu kez karşımdaki kişide tahammülsüzleşiyor. Biraz taktik yap di mi yok beni küçültecek bir şey dahi olsa kafamdaki her soru işaretini dile getirip ona yansıtıyorum bu kez de ilişkide sorun çıkaran, kavga eden taraf ben oluyorum. Böyle olunca da araya soğukluk giriyor karşımdaki kişi isyanlarda oluyor yine onu bunalttığım için. Bu şekilde olunca ya bir gün tahammül edemez bırakıp giderse diye korku sarıyor fakat elimde değil amacım kavga çıkarmak değil beynimdeki herşeyi dile getiriyorum. O da buna tahammül edemiyor.
Bu sorunumu nasıl yenmeliyim? Sağlıklı ve düzgün bir ilişki yaşamayı nasıl öğrenmeliyim? Hayatımda belki de ilk kez bu kadar güzel bir şey yaşıyorum, batırmaktan benim bu sorunumdan dolayı bitmesinden çok korkuyorum şu an.
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası nedense. Eşim daha erkek arkadaşımken onun uğruna defalarca 500 km gitmiş bir insanım. Sen ben olayına pek takılmayı akıllıca bulmuyorum. İmkanlar farklı olabilir, maddi sebep olabilir psikolojik sebep olabilir. Erkekler genelde sevgililerine kalkıpta param yok vs demezler. Erkeklik gururuna yediremezler. İş maddi de olabilir tabikiAma verdiğiniz örnekte sizde haklı gibisiniz sonuçta çok değer veren bir adam kız arkadaşını bir kere çağırır ikincisinde kendisi gider yanına. Sürekli çağırmak ama çok mantıklı gelmedi. Tabi kıyas üzerinden gitmekte doğru değil karşıdakine kendini kötü hissettirir ama bunların ilişkide konuşuluyor olması lazım zaten. Sonra da sen başta herşeye tamam dedin şimdi niye demiyorsun olur
Gereksiz ayrıntılara takıldığınızı düşünüyorum verdiğiniz örnek ile. Her karakter bir değildir. Kardeşi öyledir bu böyledir. Birazda bir ilişkide bazı şeyleri görmezden gelmeyi kabullenmeyi öğrenmeniz lazım. Şimdilik böyle başlayan sorunda evlendikten sonra çok daha başka şeylere takılır kendinize hayatı zehir edersiniz
Ben seni çok severim.Valla kanka bence alınmakta haklısın. O çift olmasa bile ben de değersiz hissederdim. Karşımdaki erkeğin ilgisini sevgisini %100 hissetmek isterim. Sevgi ve ilgi sözle mözle bakışla olmaz, eylemlerle olur, karşıdaki adam emek koymaya razı mı değil mi onunla olur. Poposunu çekip gelmeyen erkek, oraya gel buraya gel diyen erkek benim için çok itici. Tamam haftaiçiyse trafik çoksa belki olabilir ama haftasonu adam bana gelmeli en azından. Ortada buluşmalı işler çok oluyorsa ben de değersiz hissederdim. Diğer çifte bakınca millette ne adamlar var, diğer erkekler nelere yapıyor arkadaş diyorsan o zaman değer gördüğünü hissetmediğin bir ilişkidesin demektir maalesef.
Bir destek almayı deneyin. Aşırı takıntı vücudu yorar. Hem psikolojik olarak hemde birkaç organda bundan etkilenir stres durumundan. Kendinizi hasta etmenizin anlamı yok. Başka bir alıntıda durumun maddi olabileceğini de söyledim. Siz yapabildiğiniz fedakarlıklar ile gidin. Eğer karşı tarafta size karşı fedakarlık yapmıyorsa işler zaten farklı ilerler. Ancak bir ilişkide herşeyi de karşıya yüklemek çok anlamsız. Siz biraz kendi haline bıraksanız bunu görevmiş gibi hissettirmeseniz belki içinden gelerek yapacak. Sırf siz söylediğiniz için yapması sizi mutlu edecek mi ?Aynı şeyi söylüypr çok detaylara takılıyormuşum erkek arkadaşım mı yazıyor dedim bir an:) Bir şey kafama takılınca illa ki dile getirip cevabını alacağım o da daha önceki sorunlardan dolayı inat edip sorduğum şeye cevap vermiyor bu kez tartışıyoruz araya ister istemez soğukluk giriyor.
Ben böyle düşünmüyorum açıkçası nedense. Eşim daha erkek arkadaşımken onun uğruna defalarca 500 km gitmiş bir insanım. Sen ben olayına pek takılmayı akıllıca bulmuyorum. İmkanlar farklı olabilir, maddi sebep olabilir psikolojik sebep olabilir. Erkekler genelde sevgililerine kalkıpta param yok vs demezler. Erkeklik gururuna yediremezler. İş maddi de olabilir tabiki
Karakter meselesi demek ki. Zamana bırakın düzelmiyor ise çokta uzatmanın anlamı yokMaddi değil kesinlikle. Şimdiye kadar elimi cebime attırmadı hatta teklif edince kızıyor. Aşırı evcimen bir tip gezmekten nefret ediyor, hafta sonları da sırf benim için dışarı çıkıyor ama genelde ona yakın yerlede görüşüyoruz. Normalde erkek gelir kadının olduğu yere diyorum aş bunları bunlar geride kaldı diyip beni kandırıyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?