• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusal açlık

Meyremasya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2022
776
165
33
28
Kızlar bende duygusal açlık var
70 kiloya çıktım aaa nasıl olur o zamanlar tabi fazla geliyordu şuan 93 kiloyum ya kendime inanamıyorum
Kızdığında yiyorum sıkıldığımda yiyorum açlıktan değil inaninki başka bisey bu sanki tatmin olmaya çalışıyorum yada mutlu diyelim
Ne yapmam lazım ben yediğim için kilo alıyorum hani su içsem yarıyor diyemem içimden bi canavar çıkıyor sanki 2 düşük yaşadım esimlede sorunlarım var
Bilmiyorum ne yapacağım

Bende tam tersi hiç yiyemem ve zayıflarım her insan farklı cezalandırıyor kendini inan kendimiz diguruyoruz bu sorunları herşeyden önce kendimize değer vermeliyiz her sinielendigimizde kizdigimizda neden yiyerek veya yemeyerek kendimizi cezalandiriyoruz kilo önemli değil ama sürekli yemek yeme istegin tuhaf demekki yemeği bir seylerin yerine koymususn mutlu olmadığın için yemekle o anla kendini mutlu etmek istiyorsun düşüğün için çok üzüldüm emin ol bebeğim gelecegi zamanı kendi ayarliyor kaç yıllık evlisin özel defilse sorunlarınız neler

70 kiloya çıktım aaa nasıl olur o zamanlar tabi fazla geliyordu şuan 93 kiloyum ya kendime inanamıyorum
Kızdığında yiyorum sıkıldığımda yiyorum açlıktan değil inaninki başka bisey bu sanki tatmin olmaya çalışıyorum yada mutlu diyelim
Ne yapmam lazım ben yediğim için kilo alıyorum hani su içsem yarıyor diyemem içimden bi canavar çıkıyor sanki 2 düşük yaşadım esimlede sorunlarım var
Bilmiyorum ne yapacağım
yardım almanız gerekiyor. burda verilecek tavsiyeler psikolojik bir sorunu çözemez. psikiyatri ve diyetisyen takibi sorularınıza cevap olabilir.

Bilmiyorum ne yapacağım
Uğraş bul kendine.

Bilmiyorum ne yapacağım

Bende tam tersi hiç yiyemem ve zayıflarım her insan farklı cezalandırıyor kendini inan kendimiz diguruyoruz bu sorunları herşeyden önce kendimize değer vermeliyiz her sinielendigimizde kizdigimizda neden yiyerek veya yemeyerek kendimizi cezalandiriyoruz kilo önemli değil ama sürekli yemek yeme istegin tuhaf demekki yemeği bir seylerin yerine koymususn mutlu olmadığın için yemekle o anla kendini mutlu etmek istiyorsun düşüğün için çok üzüldüm emin ol bebeğim gelecegi zamanı kendi ayarliyor kaç yıllık evlisin özel defilse sorunlarınız neler
2 yil evliyiz eşim beni cani isterse anlıyor canı istemezse anlamiyo annesine düşkün annesi ne derde o benim ne düşündüğüm Zerre umurumda değil hep kendi bildikleri var
Beni kırıp döküyor sonrası gelip özür diliyor ama ne fayda Bi kere içimde Bi yara var

yardım almanız gerekiyor. burda verilecek tavsiyeler psikolojik bir sorunu çözemez. psikiyatri ve diyetisyen takibi sorularınıza cevap olabilir.
Psikiyatri gitsem direk ilac o ilaçlarda yarı baygın geziyorsun bilmiyorum teşekkür ederim tavsiyeniz için 🌹

Çoğu insan destek alın demiş ama bence eşiniz destek alsin.kendinize değer verin yemenize dikkat edin kendiniz için sağlığınız için hiç bir şey sizden değerli değil uzulmeyin inşallah duzelir sizi anlar kırmaz

Bilmiyorum ne yapacağım
Bende öyle oluyorum bazen anneme '' midem aç değil gözüm aç '' diyorum. Sürekli dışarıda olduğum zamanlarda aklıma gelmezdi pek bu sıra evde olmak zorunda olduğumdan sürekli yemek düşünüyormuş insan. Ama tok tutan tarifler yememe engel oluyor. Kahvaltıda yulaf pişirip yiyorum saatlerce canım bi şey istemiyor. Ardından bi smoothie yapıyorum bazen yeşilliklerle bazen meyvelerle oda akşam yemeğine kadar tok tutuyor. Akşam yemeğini de salata üzerine tavuk, ton balığı, mısır şeklinde farklı tariflerle geçiriyorum oh mis :) Çorbayı ihmal etmeyin yemekte oda kestiriyor zaten. Mesela o brokoli, enginar yemeklerini zamanında çok sevdirdim kendime sık yerim. Bzen brokoliyi etle yerim bazen sarımsaklı yoğurtla. Böyle böyle midenizi bağırsakları çalıştıracak yiyeceklere alıştırırsınız. Zihninizi de meşgul edecek bi hobi, iş, der bulun derim. Ben seramik hamur aldım saatlerimi geçiriyorum onunla beceriksiz olduğumdan :D

Bende öyle oluyorum bazen anneme '' midem aç değil gözüm aç '' diyorum. Sürekli dışarıda olduğum zamanlarda aklıma gelmezdi pek bu sıra evde olmak zorunda olduğumdan sürekli yemek düşünüyormuş insan. Ama tok tutan tarifler yememe engel oluyor. Kahvaltıda yulaf pişirip yiyorum saatlerce canım bi şey istemiyor. Ardından bi smoothie yapıyorum bazen yeşilliklerle bazen meyvelerle oda akşam yemeğine kadar tok tutuyor. Akşam yemeğini de salata üzerine tavuk, ton balığı, mısır şeklinde farklı tariflerle geçiriyorum oh mis :) Çorbayı ihmal etmeyin yemekte oda kestiriyor zaten. Mesela o brokoli, enginar yemeklerini zamanında çok sevdirdim kendime sık yerim. Bzen brokoliyi etle yerim bazen sarımsaklı yoğurtla. Böyle böyle midenizi bağırsakları çalıştıracak yiyeceklere alıştırırsınız. Zihninizi de meşgul edecek bi hobi, iş, der bulun derim. Ben seramik hamur aldım saatlerimi geçiriyorum onunla beceriksiz olduğumdan :KK70:
Ne güzel yazmışsınız 🌹benim karnım tokta yiyorum sorunum burda inşallah kendime Bi çeki düzen veririm

Bilmiyorum ne yapacağım
Aynı problemi ben de yaşıyorum. Ayrıntılı düşünen, detaylarda boğulan, her olumsuz durumu kişiselleştiren, herkesin problemini sahiplenen ve dolayısıyla sinir stres küpü en ufak şeye kahrolan insan sendromu bence bu. Yani yeni açılan cips paketi sesinin üstesinden gelemeyeceği problem yoktur benim için. Yoktu daha doğrusu. Ta ki bundan bir ay kadar önce abartılı yemelerim daha doğrusu tikinmalarim konusunda bu teşhisleri yapana kadar. Vallahi hiçbir şey bizden önemli değil. Çöp müyüz biz ayol? Önce etrafınızdaki her şeye ve herkese dertleri ve bilimum stresleri konusunda atık kutusu olmadığınızı lanse edin ve siz de bunu icsellestirin. Hayatımızdaki her şeyin sorumlusu biz değiliz. Bizim dışımızda da bir hayat var. Ve evde oturup tikinmak sadece mideyi büyütmek demek. İnanın aç uyuyunca daha pozitif uyaniyorsunuz. İnsan yedikçe bunalıma düşüyor, bunalıma düştükçe yiyor ve bu paradoksun sonu yok. Atın ölü toprağını. Evdeki aburcuburlari çocuklara dağıtın. Almayın bir daha da. Bir hafta içinde psikolojinizdeki farkı görürsünüz.

Aynı problemi ben de yaşıyorum. Ayrıntılı düşünen, detaylarda boğulan, her olumsuz durumu kişiselleştiren, herkesin problemini sahiplenen ve dolayısıyla sinir stres küpü en ufak şeye kahrolan insan sendromu bence bu. Yani yeni açılan cips paketi sesinin üstesinden gelemeyeceği problem yoktur benim için. Yoktu daha doğrusu. Ta ki bundan bir ay kadar önce abartılı yemelerim daha doğrusu tikinmalarim konusunda bu teşhisleri yapana kadar. Vallahi hiçbir şey bizden önemli değil. Çöp müyüz biz ayol? Önce etrafınızdaki her şeye ve herkese dertleri ve bilimum stresleri konusunda atık kutusu olmadığınızı lanse edin ve siz de bunu icsellestirin. Hayatımızdaki her şeyin sorumlusu biz değiliz. Bizim dışımızda da bir hayat var. Ve evde oturup tikinmak sadece mideyi büyütmek demek. İnanın aç uyuyunca daha pozitif uyaniyorsunuz. İnsan yedikçe bunalıma düşüyor, bunalıma düştükçe yiyor ve bu paradoksun sonu yok. Atın ölü toprağını. Evdeki aburcuburlari çocuklara dağıtın. Almayın bir daha da. Bir hafta içinde psikolojinizdeki farkı görürsünüz.
Haklısınız olan bize oluyo hayat devam ediyor Bi şekilde inşallah yeni başlangıçlarimiz olsun ❤❤🥲

Back