Bebek İkinci El duyanlar duymayanlara iletsin ltf.

fs56

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
37
0
6
İzmir
selam herkese
5,5 aylık kızım var. ben yeni öğrendim. Mutlaka bilen arkadaşlar vardır ama ben bilmeyenler olduğunu düşünerek paylaşmak istiyorum. doğum yardımı olarak 89 tl ödeniyormuş doğum yapanlara. ziraat bankasına kimliğiniz ile gittinizde ödeme yapılıyormuş. blg

Ben 50 gun once dogum yaptım nasil alacağım şartı velan varmı kimliğimizi versek esimiz alabilirmiki

bildiğim kadarıyla doğum yaptığınız yıl içerisinde 4 ay sigortalı olmanız gerekiyor.ben doğum paramı alırken doğum parası+89 tl almıştım.bize öyle demiştiler.yinede googledan bir araştırın.

Sigorta ısı tamam sigortaliydim zaten ama dogum parasını ben ilk kızımda PTT den almıştım acaba prosudur değişti mı

size yardımcı olmak istedim,konuya hakimim.Süt parası dediğimiz bir defaya mahsus bu parayı ziraat bankasından alacaksınız.Çocuk başına veriliyor.Süresi 5 yıl.Bulunduğunuz yerdeki SGK ya gidiyorsunuz dilekçe dolduruyorsunuz.(Bazı sgklar doğum raporuda isteyebiliyor)Şartları;Sizin yada eşinizin halen sigortalı olması gerekiyor.Çalışmıyorsanız sadece eşiniz sigortalı olsada olur.Eğer bağkura bağlıysa eşiniz prim borcu olmaması gerekiyor.Sgkya gidip dilekçenizi doldurduktan sonra ziraat bankasından paranızı çekebilirsiniz.Almayanlar varsa tekrarlıyorum süresi 5 yıl.

Canim ben kizimda 1500 tl aldim kizimdada 2400 ama dedigin.gibi sgk ya gidip.evraklari verdim fakat emzirme yardimi bunun icinde mi acaba anlamadimki simdi ayri bir miktr almadim acaba ekliyorlar mi?

peki eşim kadrolu memur ve ben doğum yaptığımda çalışmıyordum bebeğim yaşına girince işe başladım alabilirmiyim???

Kizlar simdi bagli bulundgum.sgk dan geliyorum.Aciklayici olsun die yaziyorum 4yasindaki kizim icin 70tl 11aylik oglum icin 89 tl odeme cikardilar 15 gun icerisinde ziraat bankasina yatacakmis.
Eger anne calisiyorsa anne calismiyorsa babaya yatiyormus.
Almak icinde cocugun dogum belgesi ve kimliklerle gidip form dolduruluyor.
Ev hanimi arkadaslar esi calisan vatsa onlar basvursun alsin devlet eger sunuyorsa hwrkes faydalansin .

Canim ben kizimda 1500 tl aldim kizimdada 2400 ama dedigin.gibi sgk ya gidip.evraklari verdim fakat emzirme yardimi bunun icinde mi acaba anlamadimki simdi ayri bir miktr almadim acaba ekliyorlar mi?

senin aldığın paradan bağımsız,sen doğum parası almışsın çalşıtığın için.

her sene ödemesi farklı evet,zamlandığı için böyle,güle güle kullan paranı

ben memurum doğum yardımı aldım 100 küsürdü ama tam hatırlamıyorum ne kadardı.ayrıca emzirme yardımı diye birşey mi var?bende alabilirmiyim acaba?

benle alakası olmayan bir konu ama yorum atmak istedim 89 tl ne Allah aşkına ya madem 3 çocuk 5 çocuk diyorlar yanlış anlamayın siyaset yapmıyorum ama bian sinir oldum evli bile değilim ama 89 tl nedir ya bi bebek bezinin fiyatı zaten 30 40 lira yazık doğrusu neyse Allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…