Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bildiğim kadarıyla doğum yaptığınız yıl içerisinde 4 ay sigortalı olmanız gerekiyor.ben doğum paramı alırken doğum parası+89 tl almıştım.bize öyle demiştiler.yinede googledan bir araştırın.
size yardımcı olmak istedim,konuya hakimim.Süt parası dediğimiz bir defaya mahsus bu parayı ziraat bankasından alacaksınız.Çocuk başına veriliyor.Süresi 5 yıl.Bulunduğunuz yerdeki SGK ya gidiyorsunuz dilekçe dolduruyorsunuz.(Bazı sgklar doğum raporuda isteyebiliyor)Şartları;Sizin yada eşinizin halen sigortalı olması gerekiyor.Çalışmıyorsanız sadece eşiniz sigortalı olsada olur.Eğer bağkura bağlıysa eşiniz prim borcu olmaması gerekiyor.Sgkya gidip dilekçenizi doldurduktan sonra ziraat bankasından paranızı çekebilirsiniz.Almayanlar varsa tekrarlıyorum süresi 5 yıl.
Emzirme yardimi icim form dolduricaktim dedim gosterdiler cnm.
Canim ben kizimda 1500 tl aldim kizimdada 2400 ama dedigin.gibi sgk ya gidip.evraklari verdim fakat emzirme yardimi bunun icinde mi acaba anlamadimki simdi ayri bir miktr almadim acaba ekliyorlar mi?
peki eşim kadrolu memur ve ben doğum yaptığımda çalışmıyordum bebeğim yaşına girince işe başladım alabilirmiyim???
Kizlar simdi bagli bulundgum.sgk dan geliyorum.Aciklayici olsun die yaziyorum 4yasindaki kizim icin 70tl 11aylik oglum icin 89 tl odeme cikardilar 15 gun icerisinde ziraat bankasina yatacakmis.
Eger anne calisiyorsa anne calismiyorsa babaya yatiyormus.
Almak icinde cocugun dogum belgesi ve kimliklerle gidip form dolduruluyor.
Ev hanimi arkadaslar esi calisan vatsa onlar basvursun alsin devlet eger sunuyorsa hwrkes faydalansin .