• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşünün ki önünüz de bir dolap var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Düşünün ki önünüzde bir dolap var.

Bu dolapta 4 bölüm var. Her bölümde kutular.Bu kutuların içinde sevginiz ve nefretiniz var.

En üst bölümdeki kutularda ‘en cok sevdiklerinizi’ saklıyorsunuz.

İkinci bölümde ‘Seviyorum ama fazla da güvenmiyorum’ dediklerinizi.

Üçüncü bölümde ‘herkes gibi biri benim için’ dediklerinizi.

Ve en altta da ‘nefret ediyorum veya kesinlikle güvenmiyorum’ diye adlandırdıklarınızı.

Buraya kadar herşey tamam. Asıl sorgu şimdi başlıyor.

Siz hiç en üst bölüm’e koyduğunuz birisini, bir tek söz yüzünden, en alt bölümdeki kutulara kattınız mı?

Değerinden fazla değer verdiniz mi birine? Ya nefret ediyorum dediğiniz birini zaman ile sevdiniz mi?

Siz hiç yanıldınız mı? Utandınız mı o bir zamanlar arkasından attığınız kişinin şu anda en yakın dostunuz olduğu için?

Hiç itiraf ettiniz mi ‘seni hiç sevmezdim’ diye? Ya da hiç kızdınız mı ‘ne de çok güvenirdim sana’ diye

İnsan hiç ‘bir söz’ ile en sevdiğini en nefret ettiği kişilerin arasına katabilir mi? Dogru mu?

Birzamanlar göklere çıkarttığınızı yerin dibine atmak olur mu? Yakışır mı size?

Allah (c.c.) razı gelir mi? Halbuki bir zamanlar aranızdan su sızmazdı. Yeri gelir ekmeği bile paylaşırdınız, kaldı ki düşünceleriniz, duygularınız.

Bu kadar çok şeyi paylastığın birini tanımamazlıktan gelebilir misin?

Benden size tavsiye…
Hiç birzaman ilk gördüğünüz birini ‘sevmedim’ diyerek, dolabınızdaki en alt bölümdeki kutulara atmayın.

Zaman tanıyın,sabredin

Gerekirse kutulara kaldırmayın, dolabın önünde bekletin.

Zamanı geldiğinde o kişi zaten dolabında bir bölümü kendi seçecektir.

Aynı şekilde, ilk gördüğünüz birine ‘sanki 10 yıldır tanıyorum’ diyerek, en üst bölüme kaldırıp, yere göğe sığdırmayın.

Arkadaşlık, dostluk ve en önemlisi sevgi zaman ister.

Senin haberin olmadan o dolabında kendine yer bulacaktır.

Yeterki siz sabredin ve dolabınızı geniş tutun

Dolabınızın en üst bölümündeki kutuları ASLA atmayın.

Değerli bir hazine gibi saklayın. En alt kattakileride her hafta çöpe boşaltın.

Göreceksiniz, gün gelecek dolabınız sadece ‘SEVDİKLERİNİZ’ ile dolacaktır.

İste o zaman gerçek mutluluğu bulacaksınızdır…

topıgın ılk baslıgını gorunce; dusunun onunuzde bır dolap var... aklımdan ılk gecen sey hemen ıcıne saklanır kılıtler kımsenın goremeyecegı bulamayacagı sekılde saklanırım oldu...neden bılmıyorum herseyden herkesden kacmak saklanmaktı belkıde amacım...

ama yazıyı okuyunca;gercekten cok begendım cok etkılendım.
zannedersem benımde boyle bı dolabım ve bu dort kutucugum var.

ılk tanıstıgım kısı hakkında sımdıye kadar asla yorum yapmadım kotu veya ıyı dıye hıc bır zaman on yargım olmadı.tanımalıyım bu ınsanı dıye dusunurum.ve cok degerlıdır benım gozumde.kucuk seylere kırılmam darılmam kucuk seyler ıcın kımseyı kırmam.ınsanız hata yaparız malum;

herkes ıkıncı bı sansı hak eder der afferım aldatma yalan olmadıkca.ama hanı her ınsanın bı kırılma noktası vardır ya kesın cızgılerle belırledıgı ıste o cızgının ayrımına cok geldım.sevdıgım ınsanları dostluklarımı bıtırdım.zorundaydım.hep ver hep ver olmuyor tabıı.

ıkılı ılıskılerın bır cogu sevgı emek zaman fedakarlık ıster ama tek taraflı olmuyor malesef.ıyılık guzellık her zaman beraberınde aynı seylerı getırmıyor...
cok uzucu.gercekten.hayat hıc adıl degıl ve cok acımasız.

belkı karısık belkı dagınık oldu ama ıcımdekılerı paylasmak ıstedım.sag ol canım cok guzel bı konu olmus.boylelıkle bende hıssettıklerımı dusunduklerımı paylasma fırsatı buldum.kendı adıma tesekkur ederım...

çok güzel bir paylaşımdı

paylaşımın için çok teşekkürler canım opuyorumnanaktan
ama benim için genelde ilk intibalar önemli olur.biri hakkında ilk ne hissettiysem sonradan pek yanılmam.
insanlar benim için sadece ufak tefek değişim geçirirler.bu yazıdaki gibi bi insanı en üst raftan en alta koyduğum hiç olmamıştır.

Çok güzel bir paylaşımdı.Teşekkürler canım.

mükemmle bi paylaşımdı arkaaşım
günlük zaten yaşıyoruz bunları
teşekkür ederim

Çok güzel bir paylaşım okurken çok keyif aldım..

teşekkürlerr... dolabımızın bütün raflarını sevdiklerimizin kaplaması dileğiyle..opuyorumnanaktan

ben katilmiyorum bu yazidakilere.. mesela cok sevdigim biri sinirine kapilip beni kaybedecegini bile bile bir soz soylerse en alta atabilirim evet.. yakisir mi sorusunun cevabi: o bana kotu sozleri yakistiriyorsa ben de onu en alt cekmeceye yakistiririm. pismanlik duyup ozur dileyerek eski yerine donmek de ona kalir tabii. polyannaci olmak adina kisiliginden ve kendine olan saygindan odun vermek ne kadar dogru olabilr ki? fedakarliklarin tek tarafli oldugunda bir degeri yoktur bence..

paylaşımın için çok teşekkürler canım opuyorumnanaktan
ama benim için genelde ilk intibalar önemli olur.biri hakkında ilk ne hissettiysem sonradan pek yanılmam.
insanlar benim için sadece ufak tefek değişim geçirirler.bu yazıdaki gibi bi insanı en üst raftan en alta koyduğum hiç olmamıştır.

vereliniortak

beğendim genellikle ilk konusmada hep en ust rafa koyarım insanları çok yanlış biliyorum

ben katilmiyorum bu yazidakilere.. mesela cok sevdigim biri sinirine kapilip beni kaybedecegini bile bile bir soz soylerse en alta atabilirim evet.. yakisir mi sorusunun cevabi: o bana kotu sozleri yakistiriyorsa ben de onu en alt cekmeceye yakistiririm. pismanlik duyup ozur dileyerek eski yerine donmek de ona kalir tabii. polyannaci olmak adina kisiliginden ve kendine olan saygindan odun vermek ne kadar dogru olabilr ki? fedakarliklarin tek tarafli oldugunda bir degeri yoktur bence..

katılıyorum. affet affet nereye kadar...

çokkk güzel paylaşım çok begendim herkesin dolabın da sevdikleri olur inşa.s.

evet çok güzel bir yazı..

ben dolabımı hep teniz tutarım. sevmediklerim çöpe sevdiklerim herkes orta katta.. ne çok şımarsın ne hayal kırıklığına uğratsın diye..

elinize sağlık güzel yazı için:)

bu başlığı hep görürdümde içine girmemiştim hiç

şimdiye kadar çok kaybım olmuş... muhteşem bir yazı imiş

teşekkürler

Back