Merhaba,
Geçtiğimiz Ekim ve Kasım ayında Reglimin 2. günü 5 gün süre ile klomen kullandım. 3 gün ara verip sonra çatlatma iğnesi yapıldı. 36 saat sonrada cinsel ilişki önerdi. Ne Ekimde yapılan nede Kasımda yapılan bu yöntem tutmadı.
Bu arada 30 yaşındayım 1 yıldır gebe kalamıyorum. Henüz hiç gebede kalamadım. Eşimin sperm sonuçlarında az da olsa harekette sıkıntı var ama yıkama sonrası hareketleri artıyormuş.
Sebebini bilmediğim bir şekilde klomen ve çatlatma iğneleri bende polibe neden oldu. Onun öncesinde yoktu. Doktorda yoktan var etmez ama minik bir polip var ise ilaçlar onu aktif etmiş olabilir dedi.
Dayanamayıp başka doktora gittim. Bende polikistik overde var bu arada ama reglim çok düzenlidir. Sendromu yok yani :)
Doktorun randevularının dolu olması ve pandemi koşulları nedeni ile hafta sonu kısıtlamaları derken reglimin 4. günü randevu alabildim. Doktor aşılama önerdi. İğne ile değil klomen ile yapıcaz bu aşılamada kısa protokoldür dedi.
Reglimin 5. günü başladım 5 gün boyunca klomen içtim. Cuma günü doktora gidicem eğer yumurtalarım yeteri şekilde gelişti ise (ki daha önce yapılan tedavide ilaca hemen yanıt vermişlerdi.) çatlatma iğnesi yapılacak 36 saaat sonrada aşılama yapılacakmış.
Şimdi sorum şu;
İğnesiz sadece klomen ile tedaviye başlanıp aşılama olan var mı? (Kısa protokol gerçek mi?)
Reglimin 5. günü klomene başlamış olmak hep aklımda soru işareti siz ne düşünüyor sunuz?
Aşılama işlemi sıkışık iken, (idrar tutarken) yapıldığı söyleniyor bir çok yerde sizde de öyle miydi?