Düşündüklerim yanlısmi?

Mutluluk gecicidir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
130
33
28
Merhaba arkadaşlar. Sıkıntımı sizinle paylaşmak istiyorum çünkü sağlıklı düşünüyormuyum bilmiyorum.
Esim esnaf ve dukkani emanet olacak kimse yok daha once bir evlilik yapmis cocuk babaannede bana anne diyor, yaz tatillerinde bulundugumuz sehire geliyor..
Birtane de kızımız var.
Az çok arkadaş ortamimda görüyorum ki hep eşleriyle bişey yapıyorlar, tatiller olsun , sinema v.s tarzı şeyler hepsinin yasam standartlari orta seviyede hic dusunmeden para harciyorlar, hic dusunmeden tatile gidiyorlar veya en basiti cocugu emanet bırakıp kalp yapiyorlar..
Birde dönüp kendimize bakıyorum. Rutin ev hali bir koşturma akşam bıkkın gelmiş bir adam ( borçlu ve esnafligin durumu malum)
Televizyon karşında.bense elimde telefon.
Hicmi bişey ler yapmiyorsunuz derseniz yapıyoruz ama çocuklarla kendi çocuğu burda olmadığı zaman bile basabasa hiç birşey yapmıyoruz. Etrafıma bakıyorum..
Veya eşim arkadasken anlatmıştı kız arkadaşlarıyla tatile gittiğini günü nu gün ettiğini.
Neden diyorum mantonuzun. Bendemi var sıkıntı.
Herkes okul tatil oldu yazlıklara veya kamplara gidiyor bizimki dükkanı birakamam diyor.
Kaderimmi bilmiyorum. Annem babam ayri babamin esi ve cocuklari var yilin 6 ayi bizim sehrimizde diğer 6 ay eğedeler,kizlari ve torunlari beni hic bir zaman istemediler.
Onlar kızlarıyla birlikte deniz kenarındalar ben burda hergun ev işi yapıyorum.televizyonlarda kitaplarda okuduğum şeyler, ufak heyecanlar beni gülümsetiyor..
Kaderim mi bu benim bana akıl verin allah aşkına, eşimle bende vakit geçirmek istiyorum söylemedim sanmayın söyledim yapmasından sonra zorla yaptırmanın da mantığı yok acaba diyorum onları seviyordu beni sevmiyormu? Bir yandan işi çok görüyorum borçlu ülkenin durumu ortada ama 6 yıllık evlilikte 3 5 küçük şeyler dışında hiçmi bi heyacan olmaz...
Aileden desen öyleyim onlar günlerini gün ediyorlar beni hep bir köşeye atıllar.
Yanlismi düşünüyorum fikirleriniz için teşekkürler..

Siz evlenmeye karar verdiğinizde eşinizin işini bilmiyor muydunuz en basiti? Esnafların aile hayatları aşağı yukarı bu şekilde olur zaten hele dükkanı bırakacak kimsesi yoksa mecbur.ee ekonomik kriz var borç var nasıl var vurup harman savursun? Başkalarına bakıp kendinizi kıyaslamayın herkesin koşulları,imkanları farklı.

Bu konuyu eşinizle konuşmaktan başka careniz yok. Aynen buraya yazdığınız gibi anlatın. Telepati yeteneği yok ki adamın anlatmadan bilemez.

Siz evlenirken bu adamın bir çocuğu olduğunu biliyordunuz. Bunu da biraz sorun yapıyorsunuz gibi geldi.
Eşinizi bu konuda biraz dürtükleseniz ne der ?
Evlenmeden evvel bu yönlerini hiç keşfetmediniz mi ?
Bir de boşanma sebebini çok merak ettim eşinizin.

Ama eşiniz de haklı işi nasıl bıraksın yada bir haftalığına birini bulup baktıracak sizde tatil yapacaksınız biz o konuda rahatız eliminle üç ortak

Tek derdiniz bu olsun heyecansızlık:)
Neler var inanin , eşiniz sizin için çabalıyor. Siz de çocuğunuzla yapın birşeyler nolcak. Ayrıca kıyas in her türlüsü kötüdür . Bakmayın kimseye. Eğer illa kıyas yapmak istiyorsanız ben hayatımda hiç tatil değil suya bile girmedim benimle kıyaslayin :) boşverin onları

Eş esnaf olunca böyle oluyor.
İşin türüne göre haftasonu Bayram gibi herkesin boş olduğu zamanlarda onlar daha çok çalışıyor. Eşim de bir dönem esnaftı. Yanına bir yardımcı alınca en azından biraz rahatlamıştık. O da bütün gün işe gitmeme gibi değil bir iki saat boşa çıkma gibi. Plan yaparsanız daha iyi olabilir. Çocuk varsa ve bakımda yardımcı olacak anneanne babaanne yoksa başbaşa kalmak mümkün değil zaten. Çocukları dahil eden, şehir içinde havuzlu otellere bakın. Günübirlik havuz etkinliği yapılabilir. Gerekirse durumunuza göre gece otelde kalın. Sinema seansları geç saatlere kadar var. Çocuklarla birlikte animasyon filmlere gidilebilir. Uyku saatlerini çok engellemiyorsa tabi. Eşiniz de bir saat erken kapatsın plan yaptığınız gün. Dükkanını açmadığı gün varsa kahvaltıya gidin açıyorsa da bir iki saat geç açsın.

Ben sizin ne demek istediginizi ne hissetiginizi anliyorum.siz aslında eşinizle başbaşa kalıp beraber güzel vakit geçirmek istiyorsunuz.romantik anlar yaşamak istiyorsunuz.kim istemez ki bende isterdim şahsen çocuk olduktan sonra bu mümkün olmuyor malasef .ben çocuğu bırakıp gidemem mesala yapanlar var mi var kınıyor muyum hayır ama özeniyorum keske bende biraz rahat olsam diyorum ama ben rahst olsam eşim rahat değil o da çocuksuz istemiyor.o zaman cocuklar büyüyüp yuvadan ucana kadar katlanacağız tursu olmassak

Bazen dayanma gücüm kalmıyor. Herşeyi silmek istiyorum. Ot gibi yaşıyorum sanki

Maalesef hayat telaşı bizleri böyle rutin insanlar yapıyor. Bence siz eşinizle küçük organizasyonlarla biraz bu rutini yıkmaya çalışın. Mesela güzel bir piknik sepeti hazırlayın ve eşinizle akşamda olsa güzel bir yere gidip oturun ve baş başa zaman geçirin. Bu sürecin size çok iyi geldiğini ve sizi daha mutlu ettiğini hissettirin. Yavaş yavaş alıştırarak bir gün bir tatil ayarlarsınız belki 1-2 günlük olsa da. Yavaş yavaş hayatınızı renklendirebilirsiniz.

Belki ilk başlarda eşiniz tarafından bir direnç olabilir iş güç var diye. Ama hemen surat yapmayın. İş çıkışı da olsa 1 saatini isteyin. Bu zamanlarda mutluluğu yakalarsanız o da gerçeği görecektir.

Ama kararlı olun, çabalayın. Deneyin ve sonunda mutlu olun inşallah...

Özellikle instagram kullanmayın. Malesef orda herkes mutlu herkes geziyor tatil yapıyor. Bazen ben de sizin gibi düşünüyorum ama o zaman insanı şükürsüzlüğe itiyor. Cidden anın tadını çıkartın başkalarını boşver in her anınıza şükredin. Bizim mutlu sandığımız insanların çoğu rol yapıyor bunu da bilin.

valla bacım akşam herkesin evinde 3 aşağı 5 yukarı durum aynı, yemek hazırlanır-yenir-çay konur herkes kendi köşesine çekilir 3-5 kelamdan fazlası olmaz zaten çalışıyorsanız herkes yorgun geliyor eve. kiminin kafası kiminin bedeni yorgun oluyor.
eşiniz esnafmış haliyle gelir sabit değil, borçta var diyorsunuz, çocuklar ve sizin ihtiyaçlarınız derken tabiki evin geçimi de var hayat zor adamın gezmeyi düşünecek hali kalmıyordur.
eğerki siz çalışan bir bayansanız siz ayarlayın bütçeye göre bişiler, eşinize de eşlik etmesini söyleyin..
her plan kendi çocuğu geldiğinde yapılıyor ise ve bu sizi rahatsız ediyor ise açıkca konuşun yalnız da birşeyler yapmak istediğinizi sizin aslında 3 kişilik bir aile olduğunuzu belirtin , sonuçta diğer çocuğun sorumluluğu size ait değil onu düşünmekte size düşmez eşinizin sorunu o. o geldiğinde de yapılır birşeyler ama o yokkende çekirdek aile eğlenmeye fırsat yaratın..
birde tatil vs bu şeyleri genelde kadınlar organize eder, erkeklere kalırsa ya evde pineklersiniz, ya da siz yine evde o arkadaşları ile takılır bilmem anlatabildim mi??

valla esnafsa yapacak bir şey yok. hele bi de borçlu ise. ne yapsın adam borç mu ödesin tatil mi yapsın. annem de bi ara yaptı esnaflık. dükkanı kapatıp 1 hafta bir yerlere gitmesi demek en az 1000 1500 tl kayıp demekti onun için. Zor bi iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…