Düşündüğümden daha panikmişim

crn_21

Aslan anası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
3.349
4.301
36
Kızlar selam. Biraz dertleşmek için yazmak istedim. Okuyanlar vardır duvarıma yazmıştım. 1 yaşındaki oğlumun boynundan aşağıya sıcak çay döküldü bu sabah 🥺 olay eşimle kahvaltı hazırladığımız sırada oldu. Çayı masaya eşim koymuştu ama masanın ortasına yakın bir yerdeydi. Normalde oğlum oraya uzanamıyor. Nasıl olduysa olmaz dediğimiz oldu. Buz dolabini açarken yan gözle oğlumun masadan bir şey çekip düşürdüğünü gördüm tam gülerek yine ne aldın diyecektim ki hala kulağımdan gitmeyen o çığlığını duymamla,titreyen ve bana uzanmış ellerini,korku ve acı dolu gözlerini buna ilaveten hemen önünde yerde boş duran çay fincanını görmemle birlikte aklımı oynatiyordum. Avazım çıktığı kadar "yandı çocuk" diye bağırıp oğlumu kucağıma aldım. Aldım ama sarılmaktan başka bişey yapamadım. Eşim çok mükemmel bir sogukkanlilikla bana ver dedi. Ben yine panik halde bağırınca bu sefer yüksek sesle bana ver dedi. Verdim,çocuğu tamda olması gerektiği gibi yavaşça,yapışma var mı kontrol ederek soymaya başladı ama ben o an bunu farketmeyip hızlıca çıkarmaya çalıştım üstündekileri. O an içeri git diye bağırdı ama ne mümkün. Heralde baktı olmayacak git banyoyu hazırla dedi. Banyoya gittim ama 2-3 dk banyoda boş boş döndüm ne hazırlayacağım ben burda diye. Sonra dank etti ılık suya tutmamız gerektiği ve bu yüzden suyu hazırlamam gerektiği. Oğlumuzu banyoya getirdiğinde ben titremekten duş başlığını bile tutamiyordum. Sonra zaten apar topar hazırlanıp acile gittik. Çok şükür oğlum şu an iyi. Pansuman yapıldı. Kremli sargı 2 gün üstünde duracak. Gelin görün ki ben kendimi ekstra kötü hissediyorum çünkü bu kadar paniklemis olmak beni hem hayal kırıklığına uğrattı,hem korkuttu. Ya yalnız olsaydım? Ya hiç bişey yapamayıp vakit kaybetseydim yada daha kötüsü ya yanlış bir uygulama yapsaydım. Üstelik ilk yardım eğitimi almış biriyim ben. Ona rağmen böyle oldu. Eşim de bu panik halime çok kızdı. Hayatımın en büyük tramvalarindan biri olarak kalacak bugün 🥺

Cok gecmis olsun. Bende panigimdir. Kriz anlarinda bunu yonetmek mumkunmu bilmiyorum. Belki netten vs arastirabilirsiniz. Inşallah acisi agrisi yoktur bebeginizin. Allah a emanet.

iyi yanından bakın
eşiniz yanınızdaymış, soğukkanlı davranmış ve siz bu kadar panik olacağınızı önceden görmüş oldunuz.
en önemlisi çocukta ciddi bir şey olmamış fincanı devirmiş, ya çaydanlığı devirseydi?

bence bir dahaki sefere -inşallah olmaz- kendinizi otomatik olarak daha iyi kontrol edersiniz çünkü bu sefer çok suçlu hissettiniz.

yanlış anlamayın ama mesela ben çok sakinimdir böyle kaza bela durumlarında )ki normalde fevri birisi olmama rağmen böyle anlarda süper soğukkanlıyımdır)
neden çünkü ben hep müdahele etmesi gereken kişi oldum.
hep. daha çocuk yaştan itibaren.

yalnız olmadığınız için panik olma lüksünüz var sizin yani.
mesela benim yok. annem korkunç paniktir zaten, birinin serçe parmağı kanasa öldü sanır. aile dışında da hep yalnızdım ya da aşırı kötü kriz yöneten kişilerle bi olay olmuştur hep.
olmaz inşallah ama yalnız başınıza çocuğunuzla bir şey olsa bence çok büyük ihtimalle daha sakin davranırsınız.

Kızlar selam. Biraz dertleşmek için yazmak istedim. Okuyanlar vardır duvarıma yazmıştım. 1 yaşındaki oğlumun boynundan aşağıya sıcak çay döküldü bu sabah 🥺 olay eşimle kahvaltı hazırladığımız sırada oldu. Çayı masaya eşim koymuştu ama masanın ortasına yakın bir yerdeydi. Normalde oğlum oraya uzanamıyor. Nasıl olduysa olmaz dediğimiz oldu. Buz dolabini açarken yan gözle oğlumun masadan bir şey çekip düşürdüğünü gördüm tam gülerek yine ne aldın diyecektim ki hala kulağımdan gitmeyen o çığlığını duymamla,titreyen ve bana uzanmış ellerini,korku ve acı dolu gözlerini buna ilaveten hemen önünde yerde boş duran çay fincanını görmemle birlikte aklımı oynatiyordum. Avazım çıktığı kadar "yandı çocuk" diye bağırıp oğlumu kucağıma aldım. Aldım ama sarılmaktan başka bişey yapamadım. Eşim çok mükemmel bir sogukkanlilikla bana ver dedi. Ben yine panik halde bağırınca bu sefer yüksek sesle bana ver dedi. Verdim,çocuğu tamda olması gerektiği gibi yavaşça,yapışma var mı kontrol ederek soymaya başladı ama ben o an bunu farketmeyip hızlıca çıkarmaya çalıştım üstündekileri. O an içeri git diye bağırdı ama ne mümkün. Heralde baktı olmayacak git banyoyu hazırla dedi. Banyoya gittim ama 2-3 dk banyoda boş boş döndüm ne hazırlayacağım ben burda diye. Sonra dank etti ılık suya tutmamız gerektiği ve bu yüzden suyu hazırlamam gerektiği. Oğlumuzu banyoya getirdiğinde ben titremekten duş başlığını bile tutamiyordum. Sonra zaten apar topar hazırlanıp acile gittik. Çok şükür oğlum şu an iyi. Pansuman yapıldı. Kremli sargı 2 gün üstünde duracak. Gelin görün ki ben kendimi ekstra kötü hissediyorum çünkü bu kadar paniklemis olmak beni hem hayal kırıklığına uğrattı,hem korkuttu. Ya yalnız olsaydım? Ya hiç bişey yapamayıp vakit kaybetseydim yada daha kötüsü ya yanlış bir uygulama yapsaydım. Üstelik ilk yardım eğitimi almış biriyim ben. Ona rağmen böyle oldu. Eşim de bu panik halime çok kızdı. Hayatımın en büyük tramvalarindan biri olarak kalacak bugün 🥺
Çok geçmiş olsun hızlıca iyileşsin inşallah yavrunuz.
Bende panik bir insanım. hele söz konusu evlat insanın canı ve o sakinlik kolay kolay olmuyor hele eşim varsa sanki iyice panik oluyorum.
Ama Yalnızken ilahi bir güç geliyor. önce müdahale, sonra feveran moduna geçiyorum. Sizde yeni annesiniz zamanla daha sakin olursunuz Kendinizi yıpratmayın. Allah beterinden korusun çocuklar böyle böyle büyüyorlar.
Bol bol sadaka dağıtın Allah tüm yavruları kazalardan belalardan korusun

Kendinizi kötü hissetmeyin emin olun bir daha bu yada benzer durum olsa bu kadar panik olmayacaksınız.
Ben 112 çalışanıyım görmediğim şey kalmadığı halde kızım ilk doğduğunda tıkandığı zaman bayılacak gibi olmuştum bende o günü unutamıyorum, onlarca insana müdahale ettiğim halde kalakaldım eşime fırlattım çocuğu eşim ilk müdahaleyi yaptı.
Kafanızda bazı senaryoları oluşturup çalışın adım adım şöyle olursa şunları yapıcam gibi kural gibi düşünün acil durumlar için eğer donup kalırsanız 112yi arayın doktorla görüşmem gerek diyin bağlandığınız doktor size yapmanız gerekeni anlatacak gerekliyse ekip çıkartacak, evinizin adresini buzdolabına yapıştırın (ezbere bilinsede en çok unutulan şey bu). Özellikle bebekler ve çocuklar söz konusu olduğunda acil yardım konusunda ikilemde kalmayın, çocuğun ayağı taşa takılsa arıyo millet.

Ateş(havale sonuçlu olan), tıkanmalar, düşmeler, yanık bu dört durum bebek ve çocuklarda en çok görülen acil vakalar. Bu durumlar için ilk yardım öğrenebilirsiniz hiçbir şey aklınızda kalmazsa adresinizi mutlaka kayıt edin bu çok önemli acil durumlarda sırf bu yüzden dakikalarca zaman kayıp ediliyor.
Acil yardım almaktan çekinmeyin. Allah tüm evlatlarımızı korusun.

Kendinizi kötü hissetmeyin emin olun bir daha bu yada benzer durum olsa bu kadar panik olmayacaksınız.
Ben 112 çalışanıyım görmediğim şey kalmadığı halde kızım ilk doğduğunda tıkandığı zaman bayılacak gibi olmuştum bende o günü unutamıyorum, onlarca insana müdahale ettiğim halde kalakaldım eşime fırlattım çocuğu eşim ilk müdahaleyi yaptı.
Kafanızda bazı senaryoları oluşturup çalışın adım adım şöyle olursa şunları yapıcam gibi kural gibi düşünün acil durumlar için eğer donup kalırsanız 112yi arayın doktorla görüşmem gerek diyin bağlandığınız doktor size yapmanız gerekeni anlatacak gerekliyse ekip çıkartacak, evinizin adresini buzdolabına yapıştırın (ezbere bilinsede en çok unutulan şey bu). Özellikle bebekler ve çocuklar söz konusu olduğunda acil yardım konusunda ikilemde kalmayın, çocuğun ayağı taşa takılsa arıyo millet.
Çok teşekkürler. Evden çıkmadan önce aradım 112yi. Önce doktorunu aradım ulaşamadım, acile gitsek mi ikileminde kaldık çünkü onlar da sağolsunlar o şekilde yönlendirdiler.
Ateş(havale sonuçlu olan), tıkanmalar, düşmeler, yanık bu dört durum bebek ve çocuklarda en çok görülen acil vakalar. Bu durumlar için ilk yardım öğrenebilirsiniz hiçbir şey aklınızda kalmazsa adresinizi mutlaka kayıt edin bu çok önemli acil durumlarda sırf bu yüzden dakikalarca zaman kayıp ediliyor.
Acil yardım almaktan çekinmeyin. Allah tüm evlatlarımızı korusun.
İlk yardım eğitimim var aslında ama anneden ilk yardimci olmaz derlerdi doğruymuş 😟

Bende çocukken yanmıştım 8 yaşındaydım çay bardağı ile koridorda başkasının elinde de çay vardı ve çarpıştık ışıklar kapalıydı ve görmedik bile birbirimizi benim boynumdan tut kollarım komple yanmıştı soymak çok büyük hata öyle bir şeyde hemen ovmadan soğuk suya tutun ovmak soymak iyi gelmez iyice tahriş olur ve iz kalır. Sonrası zaten belli pansuman yapılıyor merhem sürülüyor felan hergün yenilenmesi gerek çok geçmiş olsun

Öncelikle geçmiş olsun diyorum ama bu daha bir bebek kendi başının çaresine bakacak bir durumda değil onun için anne babaların ekstra dikkatli olmasını öneriyorum benim otizmli bir çocuğum var ve asla tehlikenin farkında değil 4 yaşında ve bu zamana kadar parmağa bile kanamadı maşallah çok şükür diyeyim yani tabii ki kazadır olur Ama lütfen ekstra tedbirinizi alın bazı hataların geri dönüşü olmuyor umarım bir daha yaşamazsınız elimiz yansa biz tahammül edemiyoruz bebek kim bilir nasıl bir acı yaşadı bu tekrar geçmiş olsun

E evladın o senin, panik olmayacaksın da ne yapacaksın? Tabii ki eşin gibi soğukkanlı olabilsek keşke ama insanın aklı gidebiliyor o tarz durumlarda.
Henüz evladımla ilgili bir şey yaşamadım ama kedimin balkondan düşme riski vardı olabildiğince soğukkanlı davranıp ürkütmeden aldığım gibi içeri attım hayvanı. Ben de çok panik birisi değilimdir yani, ama yine de bu halini çok iyi anlayabiliyorum gayet normal tepki vermişsin üzme kendini

çok çok geçmiş olsun Allah ım beterinden korusun

bilinçaltından eşinize güvendiniz bence tek olsanız daha farklı olurdu

Son düzenleme:
Duvarınızda okumuştum, tekrar çok geçmiş olsun crn_21 crn_21 🙏 G gulendam_34 ’e katılıyorum eşinizin varlığına güvenmişsinizdir, kızımın ateşli havale geçirdiği dönemlerde ben de soğukkanlı olamıyordum:KK43: Normalde kendi başıma bir şey gelince çok soğukkanlıyım oysa.

Geçmiş olsun inşallah bir daha yaşanmaz böyle bir durum. Olayın sıcaklığıyla şoke olmanız ve ne yapacağınızı bilememeniz çok normal çünkü siz bir kadınsınız ve annesiniz. Karşınızdaki de çocuğunuz. Kaç kadın böyle bir durumda sakin kalıp hızlıca aksiyon alabilir ki? Erkekler bizden daha iyi olabiliyor bu tarz kriz durumlarında. Kendinizi üzmeyin eşiniz yanınızdayken bilinçaltı farkında olmasanız da olayı yönetebilecek birinin varlığından haberdar ve belki de bu yüzden panik haliniz uzun sürdü. Eşiniz olmasaydı belki ilk an kal gelirdi ama hızlıca toparlayıp suyun altına tutar doktora götürürdünüz. Öylece sarılıp akşama kadar ağlayacak haliniz yok. Onu o an ilk görüşünüzde anne yüreği tehlikede olmasından ziyade canının yanmasına odaklanıyor ve hemen sarıp sarmalamak şefkat göstermek istiyor. Eşiniz olmasaydı beyniniz koruyucu tarafı aksiyona geçirirdi emin olun. Büyüyene kadar tedbirli davranmak gerekiyor bugün uzanamadığı bir şeye 1 hafta sonra uzanabilir hızlı büyüyüp gelişiyorlar. Sıcak kesici ya da yutabileceği bir şey bırakmamaya özen gösterin etrafta.

Bem hemşireyim sürüsüne ilk yardım eğitimim ve tecrübem var. Tek başıma nöbet tutup sayısız mavi kodda müdahelem var. Amaaa oğlum kulağın masanın kenarına çarpıp kestirince herşeyi resetlemiştim hala hatırlamam o kısım panikten ne yaptığımı. Sevdiklerimiz söz konusu olduğunda korkudan oluyor bunlar ama o tecrübe oldu bana sonrasında kriz yönetebilmeyi öğrendim biraz. Sizde öyle düşünün bu bir tecrübe oldu Allah daha beterinden korusun geçmiş olsun paşaya 🌺

Çok geçmiş olsun :KK43: Kendinize yüklenmeyin lütfen panik olmanız çok normal yine de eşinizin sakin kalıp olayları kontrol alması çok iyi olmuş. Etrafta sıcak kesici vs bir şey bırakmamak lazım çocuklara hiç belli olmuyor :KK43:

X