• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düsüncesizlik degil de nedir bu?

xxxCanKizxxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
998
87
118
merhaba kizlar. ben yeni evliyim... bu ara kardesimin de dugun hazirliklariyla ugrasiyoruz. kiz evlenme delisinin tekiydi, hic sevmeden hemen ilk cikan görücüye evet dedi. tanimadan etmeden. ve çok pisman ama gec artik. evlilik hazirliklarinda cok zorluk cekiyor cünki hiç hevesi yok ve inanin hicbirsey almiyor hazirlik olarak. sürekli oglandan ve annesinden vs sikayetci çünki kafasinin dikine giden tipler. oglan birde bunu takip ediyor caktirmadan gözetliyor mesela isyerinden izlemis bikackez yakalanmis. kaynana desen ayri bir dert neler neler, bazen aciyorum haline kizin....

neyse evlilik hazirliklari devam ediyor ve bunun herseyini annemgil babamgil aliyor. ben evlenirken herseyimi kendim almisdim ama bu hic birsey almiyor oysa ki maddi durumu cok iyi. parasini da vermiyor. bana karsi yapilan bir haksizlik olarak görüyorum bunu.

birde simdi annem tutturmus bana üsteleye üsteleye diyor ki "sen al ona ceyizini". anne kusura bakma ama ben alamam dedim. benimde kendi geçimim var, evim var. "o sana parasini geri verir veya ben veririm" diyor. ufak kardesimin anneme "bosver anne sen ne vereceksin be"diyor. yani olan bana olcak.

esimin isi maalesef iyi olmadigindan ayin sonunu zor getiriyor ve yine cogu seyi ben ödüyorum, kendi gecimim var benim de masraflarim var.ayrica bebek bekliyoruz ve masraflar daha da bir artacak...

zaten kardesimin huyunu biliyorum, borcunu cogukez unutturmaya calisdi bana. geri isteyince de birsürü hakaret ve olur olmaz kirici sözler.

bazen de eskiden yaptigi seyler aklima geliyor, unutamiyorum. evlendigimde kendisi o kadar kiskanclik yapmisti ki, nisan törenimi bozmaya bile kalkisti. törenime masus benim pesimi birakmayan, benim ama hic istemedigim bir herife face den nisanlandigimi, törenimin yerini ve saatini bildirmis. bu tip gerçekten cok piskopat birisiydi sikayette bulunmusdum ve oraya gelseydi hersey yapabilecek kapasitede olan birisiydi. ailem ve ben bunu ögrenince sok olmusduk ve o günden sonra kardesimin de her seyi yapabilecek kapasitede olduguna inanmaya basladim.

benim suan kafam cok karisik. bazen ona haksizlik mi yapiyorum diye dusunuyorum. ama öte yandan kendime haksizlik yapiliyormus gibi hissediyorum. herkesin kendi geçimi var nede olsa...ve maddi durumu da oldukca iyi. bilemiyorum...

Son düzenleme:
merhaba kizlar. ben yeni evliyim... bu ara kardesimin de dugun hazirliklariyla ugrasiyoruz. kiz evlenme delisinin tekiydi, hic sevmeden hemen ilk cikan görücüye evet dedi. tanimadan etmeden. ve çok pisman ama gec artik. evlilik hazirliklarinda cok zorluk cekiyor cünki hiç hevesi yok ve inanin hicbirsey almiyor hazirlik olarak. sürekli oglandan ve annesinden vs sikayetci çünki kafasinin dikine giden tipler. oglan birde bunu takip ediyor caktirmadan gözetliyor mesela isyerinden izlemis bikackez yakalanmis.

neyse evlilik hazirliklari devam ediyor ve bunun herseyini annemgil babamgil aliyor. ben evlenirken herseyimi kendim almisdim ama bu hic birsey almiyor oysa ki maddi durumu cok iyi. parasini da vermiyor. bana karsi yapilan bir haksizlik olarak görüyorum bunu.

birde simdi annem tutturmus bana üsteleye üsteleye diyor ki "sen al ona ceyizini". anne kusura bakma ama ben alamam dedim. benimde kendi geçimim var, evim var. "o sana parasini geri verir veya ben veririm" diyor. ufak kardesimin anneme "bosver anne sen ne vereceksin be"diyor. yani olan bana olcak.

esimin isi maalesef iyi olmadigindan ayin sonunu zor getiriyor ve yine cogu seyi ben ödüyorum, kendi gecimim var benim de masraflarim var.ayrica bebek bekliyoruz ve masraflar daha da bir artacak...

zaten kardesimin huyunu biliyorum, borcunu cogukez unutturmaya calisdi bana. geri isteyince de birsürü hakaret ve olur olmaz kirici sözler. ayrica evlendigimde kendisi o kadar kiskanclik yapmisti ki, nisan törenimi bozmaya bile kalkisti. törenime masus benim pesimi birakmayan, benim ama hic istemedigim bir herife face den nisanlandigimi, törenimin yerini ve saatini bildirmis. bu tip gerçekten cok piskopat birisiydi sikayette bulunmusdum ve oraya gelseydi hersey yapabilecek kapasitede olan birisiydi. ailem ve ben bunu ögrenince sok olmusduk ve o günden sonra kardesimin de her seyi yapabilecek kapasitede olduguna inanmaya basladim.

benim suan kafam cok karisik. bazen ona haksizlik mi yapiyorum diye dusunuyorum. ama öte yandan kendime haksizlik yapiliyormus gibi hissediyorum. herkesin kendi geçimi var nede olsa...ve maddi durumu da oldukca iyi. bilemiyorum...

Annenizin bunu teklif etmesi, kardeşinizin elini cebine atmaması karşısında kendinizi savunmanıza gerek bile yok. Duymamazlıktan gelin gitsin.
Evlenmesin geç değil, diyecektim ama boşverin evlensin ne hali varsa görsün.

Ona maddi olarak hiçbir şey yapma yapmak zorunda da değilsin zaten ama kıyaslamaktan da vazgeç olur mu eğer sana yapılan bi haksızlık varsa bırak da bunu başkaları dile getirsin sen değil ve ilahi adalet denilen bir şey var Allaha havale et gerisini düşünme bu şekilde için içini yiyerek sen mutsuz oluyorsun başka kimseye bişey olduğu yok anlatabildim mi

Kız kız diye bahsetmişsiniz,kardeşiniz erkek de gelinden sözediyorsunuz sandım.Kardeşinizden yabancı gibi sözediyorsunuz.Madem kızkardeşinizin hevessiz olduğunu farkettiniz,onu vazgeçirmeye çalışın hata yapmasın.Zaten damat da sorunlu görünüyormuş,kardeşinizi yakmayın.
Size zamanında kıskançlık yapmış olması hayatını karartmasına izin vermenizi gerektirmez.Yaşına verin,insanlar zamanla değişip akıllanıyor.

Siz kardeş olduğunuzdan eminmisiniz ? Bir yabancıdan bahsediyorsunuz gibi geldi bana. Hem nişanlandı mutsuzluğunu görüyorsunuz niye destek olmuyorsunuz ayrılması için ona güvenmeyen biriyle evleniyor sizde bu saatten sonra zor diyorsunuz. Şu an o kadar derdiniz varken sadece parayı dert etmeniz bana daha tuhaf geliyor vermezsiniz olur biter ama aillenizle konuşun kardeşinizi bile bile yakmasın.

merhaba kizlar. ben yeni evliyim... bu ara kardesimin de dugun hazirliklariyla ugrasiyoruz. kiz evlenme delisinin tekiydi, hic sevmeden hemen ilk cikan görücüye evet dedi. tanimadan etmeden. ve çok pisman ama gec artik. evlilik hazirliklarinda cok zorluk cekiyor cünki hiç hevesi yok ve inanin hicbirsey almiyor hazirlik olarak. sürekli oglandan ve annesinden vs sikayetci çünki kafasinin dikine giden tipler. oglan birde bunu takip ediyor caktirmadan gözetliyor mesela isyerinden izlemis bikackez yakalanmis. kaynana desen ayri bir dert neler neler, bazen aciyorum haline kizin....

zaten kardesimin huyunu biliyorum, borcunu cogukez unutturmaya calisdi bana. geri isteyince de birsürü hakaret ve olur olmaz kirici sözler.

bazen de eskiden yaptigi seyler aklima geliyor, unutamiyorum. evlendigimde kendisi o kadar kiskanclik yapmisti ki, nisan törenimi bozmaya bile kalkisti. törenime masus benim pesimi birakmayan, benim ama hic istemedigim bir herife face den nisanlandigimi, törenimin yerini ve saatini bildirmis. bu tip gerçekten cok piskopat birisiydi sikayette bulunmusdum ve oraya gelseydi hersey yapabilecek kapasitede olan birisiydi. ailem ve ben bunu ögrenince sok olmusduk ve o günden sonra kardesimin de her seyi yapabilecek kapasitede olduguna inanmaya basladim.

kardeşine acımıştım ama müstehak hacı hacıyı mekkede deli deliyi dakkasda bulurmuş layığını bulmuş işte

Bu kadar olay yasamissiniz ve hala sinir koyamamissiniz.
Malesef kandan da olsa kötü insan kötü insandir.
Sana bunlari yapan fragman olarak girisi yapmis sen sinir koymazsan hafif dram gerilim tadinda bir film gibi hayatin olacak.
Dostunu düsmanini bil ona göre davran. ikinci sans firsat verme kötülere.
KEndinden yine sen sorumlusun, bir yerde herkes kendi bacagindan asilir. Kullanacaklar seni eger izin verirsen.

Milletin sırtından geçinecekse ne diye evleniyor kardeşiniz. Sizinde durumunuz yokmuş nasıl yardım edeceksiniz.

İlk okurken yazık kıza istemediği adamla evlenşyor derken baktım ki kardeşin sorunlu. şımarığın teki evliliği marifet sanmış canı sıkılınca zorlukları başlayınca hevesi kaçmış çeyiz bile almıyo nasılsa alan var. Sakın siz elinizi cebinize atmayın. Üzülmeyin de saçma sapan bi adamla evlençyo diye haketmiş. İstemiyosa da kendi atsın nişanı adam gibi insanların karşısına çıkıp anlatsın derdini istemediğiniz. Sizi ilgilendiren hiçbi şey yok. Siz kendi evinizin huzuruna bakın. Anneye de kulak asmayın.

Siz kardeş olduğunuzdan eminmisiniz ? Bir yabancıdan bahsediyorsunuz gibi geldi bana. Hem nişanlandı mutsuzluğunu görüyorsunuz niye destek olmuyorsunuz ayrılması için ona güvenmeyen biriyle evleniyor sizde bu saatten sonra zor diyorsunuz. Şu an o kadar derdiniz varken sadece parayı dert etmeniz bana daha tuhaf geliyor vermezsiniz olur biter ama aillenizle konuşun kardeşinizi bile bile yakmasın.

evet iki sene küs kaldik ondsn bu sogukluk bana yaptigi binbir seyden sonra. daha önce baska biriyle beraberdi ve çok yanlisti, tüm aile karsi ciktik zorla ayrildilar ama bizi düsman bildi. hatta bana iftira atti ve bütün olayi benim üstüme yikti, çok aci çektim zoruma giden seyler oldu. adamin artniyetli oldugunu ilk ben anlamisdim. kumarbaz yalanci saygisiz ikiyüzlü birisiydi. sirf evlenmek icin cok yanlis birine çatti.
kimse onu zorlmiyor ve normal aile, öyle kötü aliskanliklari yok aslinda oglanin kumar gibi. ama iste pek uyusmuyorlar. kardesim tavrini kendisi koysun, ben ona destek vermiyorum degil moral veriyorum. ayrica evet maddiyati dusunmek zorundayim çünki benim de kendi geçimim var ve avantadan geçinmeye calisan kardesim bile olsa karsiyim, kendimi de kullandirtmam.

Kardeşiniz için hiçbir şey geç değil ki, istemiyorsa siz de destek olun biteceği varsa bitsin.

evet iki sene küs kaldik ondsn bu sogukluk bana yaptigi binbir seyden sonra. daha önce baska biriyle beraberdi ve çok yanlisti, tüm aile karsi ciktik zorla ayrildilar ama bizi düsman bildi. hatta bana iftira atti ve bütün olayi benim üstüme yikti, çok aci çektim zoruma giden seyler oldu. adamin artniyetli oldugunu ilk ben anlamisdim. kumarbaz yalanci saygisiz ikiyüzlü birisiydi. sirf evlenmek icin cok yanlis birine çatti.
kimse onu zorlmiyor ve normal aile, öyle kötü aliskanliklari yok aslinda oglanin kumar gibi. ama iste pek uyusmuyorlar. kardesim tavrini kendisi koysun, ben ona destek vermiyorum degil moral veriyorum. ayrica evet maddiyati dusunmek zorundayim çünki benim de kendi geçimim var ve avantadan geçinmeye calisan kardesim bile olsa karsiyim, kendimi de kullandirtmam.
Ben maddiyat derken sizin para vermenizden bahsetmiyorum aksine aileniz harcadığında bana bunları yapmadılar demenize takıldım yoksa sizin paranızı vermeyin tabi ki sizin kendi aileniz var. Diğer konuya gelince kardeşiniz çok yanlış şeyler yapmış hani derler ya her evin bir delisi vardır sizin evin delisi de o ben şundan bahsediyorum düşmanınız bile olsa ömrü boyunca sevmediği kendine güvenmeyen bir eşle olmaması gerekiyor annenizle konuşun kardeşinizi karşısına alsın istemiyorsa bu işe son versin yazık günah gerçekten.

Çok tuhaf bir aile yapınız varm. Kız kız diye okurken gelin adayından bahsediyorsun sandım ilk başta.
Madem kardeşine güvenmiyorsun onun için bir şey yapmak zorunda değilsin.

Ayrıca evlenmek istemiyorsa neden vazgeçirmek için uğraşmıyorsun?

Ben maddiyat derken sizin para vermenizden bahsetmiyorum aksine aileniz harcadığında bana bunları yapmadılar demenize takıldım yoksa sizin paranızı vermeyin tabi ki sizin kendi aileniz var. Diğer konuya gelince kardeşiniz çok yanlış şeyler yapmış hani derler ya her evin bir delisi vardır sizin evin delisi de o ben şundan bahsediyorum düşmanınız bile olsa ömrü boyunca sevmediği kendine güvenmeyen bir eşle olmaması gerekiyor annenizle konuşun kardeşinizi karşısına alsın istemiyorsa bu işe son versin yazık günah gerçekten.

birazda ister istemez geliyor bu kiyas aklima çünki dügünüm olali daha bir sene bile olmadi...taksamda takmassm da artik istediklerini yapiyorlar, yapacak birsey yok...

asiri karsi cikmamamin sebebi bu eskiden olan seyler...yine sebeb oldun mutlulugumu istemiyorsun gibi sözleri duymak istemiyorum. ve inanin o olaydan sonra gözüm korktu, karismaktan korkuyorum.. ben suçu onda buluyorum çünki çogu yerde tavrini kendisi koymuyor. mesela aileme bana oglandan sikayetciyim diyor sikayet edecegim acik acik konusacagim diyor...ama öte yandan bi bakiyorum ki oglana baska konusmus...ortada kalan gene ben oluyorum...ailemle konusunca da birak tavrini kendisi koysun diyor yoksa buna güvenilmez gene ortada kalan biz olcaz diyorlar...

Back