slm kizlar.ilk bebegimi kimyasal gebelik sonucu kaybettim.4haftalik hamileydim.kesemizi bile gormustum ama asiri kanama ve sanci sonrasi bu bebegimi de kaybettim pazartesi gunu.cok kotuyum hala atlatamiyorum ama yine istiyorum beni en iyi siz anlarsiniz.daha sebebini arastirmadim ama onumuzdeki ay baslamayi dusunuyorum.ben size sunu sormak istiyorum kizlar,artik dusuk yapmak istemiyorum sizce kendiliginden mi gelmesini beklemeliyim bebegimin yoksa yumurta takibi mi yaptirmaliyim?cunku adetlerim duzensiz.ne dersiniz siz nasil hamis kaldiniz tekrar?simdiden tesekkurler..:a015:a.s.
canım benim öncelikle geçmiş olsun..
bende hamile kaldığımı öğrendim 1 gün sonra düşük yaptım inanılmaz duygulardı seni çok iyi anlıyorum ve allahım kimseye yaşatmasın..
maalesef ülkemizde bir takım sağlık yerlerinde 1 kez düşük gayet doğal karşılanıyor hatta birçok doktor en az 3 düşükten sonra araştırmaya başlıyorlar..neden böyle bir uygulama var bilmiyorum ama çok üzücü bir durum
neyse düşükten sonra hemen doktoruma koştum genel bir tahlil yaptı ve bana en az 3 düşükten sonra tahlil yapıyorlar dedi.. o bu bilgiyi verdi iyikide verdi..sonra
ben tıp fakültesi araştırma hastanesinde hemotoloji bölümünde moleküler testler var (çok önemli)doktorum sevk yaptı o hastaneye,tahlil yaptırmaya gittiğimde oradaki doktorlar benim doktorumun sevk kağıdına bakıp düşük yazdığını görünce bana daha önce düşük yaptınmı dediler bende yalan söyledim evet 3 kez düşük yaşadım deyince hemen tahlil yaptılar (napim mecburdum yalan söylemeye)
neyse sonuçlar çok geç çıktı ama ay sonra felan ..ne yazıkki bende kan pıhtılaşması varmış o yüzden bebeğim düşmüş..
doktorum son muayenemi yaptı tahlillerime baktı ve bana folik plus verdi ve birde kan pıh.için birde aspirin verdi bunları hamile kalana kadar iç dedi..
düşükten sonra 5.ayda yine hamile kaldım ve doktorum aspirini bıraktırdı iğneye başladım (kan sulandırıcı clexane 0,4 adında bir iğne günde bir tane ) şimdi 4 ay bitti çok şükür herşey yolunda
bütün bunları sana bir fikir olsun diye anlatıyorum ve sana tavsiyem ne yaparsan yap ama yinede tüm tahlillerini yaptır canım hamile kalmadan önce .. en azından varsa bişey önlem alınır..
allah sağlıklı gebelik ve bebek nasip etsin.. hamile kalınca bütün geçmişi unutuyorsun düşük olayını felan ,umarım çok geçmeden tekrar hamile kalırsın