• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

saol canım bilgilendirme için.önce bunu yapacak bir hastane bulmaya başlayayım. bir de bu test kan alınarak yapılıyor galiba, acaba hangi gün gitmek gerekir bir de açmı tok mu farkeder mi? (ayy çok cahilim)

Canım bu arada sen testi yaptırmışsın sonuç nasıldı kötü bişey yoktur inşallah?

cnm aç tok farketmiyor ama sabah gidersen işlerin daha çabuk biter ama farketmez yani benm sonucumda mhtrf 677 heterezigot çıktı kan pıhtılaşmasına eğilim var 2 düşüğüm var bende clexane 0.4 kullanıcam hamile kalınca istediğini sorabilirsin canım

saol canım. açıkcası bende Dr a gidince 3 düşüğüm var demeyi düşünüyordum. Allah2ım yalan söyleyen biri değilim ama bir kez daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorum hem zaten 30 yaşındayım yaş ta geçiyor.... bileydim evlendiğimde hemen çocuk isterdim.:)

ah canım tabi ki yalan söylemek zorunda kalıyoruz ama aynı acıyı bir defa daha yaşamamak için,yani bu beyaz yalan :9:
ben de diyorum bazen bebek işini ertelemeyecektik diye ama hiçbişey kısmetten öteye gitmiyor ne yapsak boş
ben de doğurana kadar 30 uma girecem.olsun, insan hissettiği yaştadır gerçi ben o zaman 50 li yaşlara gelmiş oluyorum içim çürüdü :1:

kızlar dün çok şükür ovulasyon testinde koyu çift çizgiyi gördüm.veeee
burda sizden aldığım tüm bilgileri denedim
1)ovulasyon testi aldım(ve çift çizgi)
2)folikasidimi içmeye başladım
3)adamcağızım keçi boynuzunu içti
4)önüne bir tabak fındık ceviz koydum garibim onlarıda yedi
5)vee acı bi türk kahvesi yaptım onuda içti
6)çalışmanın sonunda ayaklarımı 40 dk.duvara diktim
7)bugünde nasipse çalışma
ve artık nadasa bırakma.ah şu hasatı bi alabilsem
rabbim beni ve bizi mahcup etmesin
bakalım buay tutacakmı.hayırlısıyla bi tutsa

Hadi bakalım hayırlısı ile inşallah tutar.bende 15 gün sonra deneyeceğeim.

canım Allah sana hayırlı doğumlar nasip eylesin bebeğini çok sağlıklı olarak kucağına alırsın inş...
bazen çok güçlü oluyorum tekrar olacak diyorum ama bazan da işte neden neden ben falan demeden duramıyor insan.
işin tuhafı biz çok geniş bir aileyiz. 4 tane ablamın 5, 4, 3, 2 tane çocuğu var. ablam 39 yaşında ve sakat haliyle 2 sene önce doğum yaptı Dr. şekerin çok çıkmış falan dedi ama oğluşu nur topu gibi.
birazda bu yüzden içerleniyorum hepsinin çocukları var benim yok. Allah'ım sabır versin, hayırlısı ile bana ve isteyen herkese nasip eylesin.

Amin canim. ben de tum ailemde ilk bebek kaybeden kadinim :( piyango bize vurdu napalim, bir daha vurmasin insallah.

canim insallah hayirlisiyla tutar. tutmasa da gene aynen dene illa ki tutacak :)

ah canım tabi ki yalan söylemek zorunda kalıyoruz ama aynı acıyı bir defa daha yaşamamak için,yani bu beyaz yalan :9:
ben de diyorum bazen bebek işini ertelemeyecektik diye ama hiçbişey kısmetten öteye gitmiyor ne yapsak boş
ben de doğurana kadar 30 uma girecem.olsun, insan hissettiği yaştadır gerçi ben o zaman 50 li yaşlara gelmiş oluyorum içim çürüdü :1:

ben de 31 yasindayim kizlar bosverin yasi bizim kasim topiginde 68 dogumlu ablamiz bile var :)

inşallah tutar cnm...

ooohh maşallah, tepeler dersine iyi çalışmış :1:
inşallah bu çalışmaların karşılığı hiç bekletmeden gelir

inşallah canım :) kaldı 1 günümüz.
yarın mı kontrolün canım?
inşallah güzel haberlerle dönersiniz
bize de yaz :54:

Günaydın kızlarr :54:
ikili testin kan sonucu çıkmış ama sadece çıktığını görüyorum sonucu göremiyorum.
Cumartesi randevu alıp doktora gidicem,telefonla arama gel yüz yüze konuşalım herbi değeri tek tek anlatıcam telefonda normal veya değil deyip geçmek istemem dedi.inşallah normal çıkar.

inşallah canım :) kaldı 1 günümüz.
ewpatcım hayırlı haberlerle gel inşallah,bebeğin büyümüş el sallicak annesine :16:

tepecim herşeyi düşünmüşsün inşallah tutar canım
henüz nadasa bırakma en azından 2 gün sonra 1 kere daha çalış
o günü de şansa bırakma

ben de 31 yasindayim kizlar bosverin yasi bizim kasim topiginde 68 dogumlu ablamiz bile var :)

oo maşallah yaa bizim topikte de var ama ikinciye hamile olanlar :9:
yaşı takmıyorum yeter ki sağlıkla doğsun bebekler neslem :16:

Selam kızlar;

Nasılsınız bakalım inş herkesler iyidir:) Ben hastalıklarla uğraşmaktan buraya da yazamaz oldum artık. Yine de rabbime şükürler olsun tabi. Geçen ay orgametril kullanmıştım ufak bi kistim var diye, hiç günü aksamayan hatta düşükten sonra bile günü gününe olan ben 2 gün gecikmiştim. Bu ayda çok değerlendiremedik öyle yumurtalama günüme falan bakamadım. Düğünler vs derken. Bundan 15 gün önce de vc ye girdiğimde idrar yaparken önce kan geldiğini gördüm, ilk anlamadaım nerden geliyo diye:) sonra 1-2 gün takip ettim idrarimden önce oluyodu bildiğiniz kan pıhtısı. Neyse üroloji doktorumun yolunu tuttum hemen. İdrar tahlillerim temiz çıktı ult.da böbrekte daha yeni oluşmuş ufak bir taş ve mesane de çok yoğun bir tabaka göründü.Doktor birde kültür yapalım dedi kültür de ise tahlillerde görünmemesine rağmen çok aşırı bir enfeksiyon göründü. doktorum çok şaşırdı bizde tabi. Neyse bana bakterimford (antibiotik)buscopan verdi ve amicasin 500ml 6ad iğne verdi bu iğneleri 2i aynı anda yapılacak çok güçlü enfeksiyon dedi.Bizde dinledik ondan sonrada korunduk iyileşene kadar bari olmasın diye. O günlerde reglim biteli 13-15 gün olmuştu tahlil yapsakta çıkmayacaktı içtim hepsini bende. 1 hafta sonra yani p.tesi günü tekrar kültür verdim değerler sıfırlamış. Ha bu arada bal çörek otu içtim sabahları bir kerede kiraz sapı kaynatıp içtim. tüm enfeksiyon gitmiş. Doktor hamile olsanda artık sürekli bunu tkaip edelim tahlillerinde görünmediğinden sıkıntı olur ilerde dedi.
Neysee çok uzattım yine:) böyle arada bi fırsat bulunca hepsini birden yazayım istiyorum:) her ay 24ünde regli olurdum. geçen ay orgametrilden dolayı 26sında oldum. ama bugün 27 si ve hala olamadım. ara ara kasıklarımda şişme ağrı oluyor ama regli ağrısı gibi belime sızı vuran bir ağrı değil. 1 haftadır da çok afedersiniz kabızım. Ayaklarım da inanılmaz ağrıyor. Bir yandan çok istiyorum gebeliği bir yandan da bu kadar ilaç içtiğim ay olduğundan korkuyorum. Dün gün içinde öyle acele bi test alıp yaptım hiç birşey çıkmadı. negatif yani.Göğüslerimde hafif şişlik var ama öyle belirgin birşey değil. Anlamıyorum neden gecikti ilaçlarmı yaptı acaba.ya da yaparmı ilaçlar böyle şeyler.İnanın doktora gitmediğimde çok daha düzenli olurdu herşeyim. İlaç içtikçe düzenim herbişeyim bozulmaya başladı. Ara ara az akıntım dışında birde arada karın ağrım dışında da regli belirtim yok. Yoruldum artık kızlar ya.

esselacım minik kelebeğim çok sağolun kızlar,yarın ilk buraya yazıcam tabi ah kızlar sizde olmasanız iyiki bulmuşumda iyiki varsınız valla..
hamile kızlar size soru sorucam ilki sağlık ocağına kayıt diye duydum siz yaptınızmı?
birde diğer sorum kızlar bnm diş etlerim çok fena şişti:(sulu yemek yiyom başka yiyemiyom,ayrıca tansiyonum çok düşük hiç halim yok suratım çok sarı o yüzden,makyajla kapatmaya çalışıyom,sanırım bunlar sizde olmadı bnde çok fena hazır yarın randevumuz varken bunları söleyim diyom,ekstra vitaminmi verir acaba bu aralar güce ihtiyacım var mağlum evler beni bekliyo toplamak için
neyse kızlar hepinizi kocaman öpüyom:)))
gebelik bekleyen kızlar eminimki sizde sürpriz yapıp buraya yazıcanız,yeterki azda olsa kafaya takmayın..

Selam kızlar;

Nasılsınız bakalım inş herkesler iyidir:) Ben hastalıklarla uğraşmaktan buraya da yazamaz oldum artık. Yine de rabbime şükürler olsun tabi. Geçen ay orgametril kullanmıştım ufak bi kistim var diye, hiç günü aksamayan hatta düşükten sonra bile günü gününe olan ben 2 gün gecikmiştim. Bu ayda çok değerlendiremedik öyle yumurtalama günüme falan bakamadım. Düğünler vs derken. Bundan 15 gün önce de vc ye girdiğimde idrar yaparken önce kan geldiğini gördüm, ilk anlamadaım nerden geliyo diye:) sonra 1-2 gün takip ettim idrarimden önce oluyodu bildiğiniz kan pıhtısı. Neyse üroloji doktorumun yolunu tuttum hemen. İdrar tahlillerim temiz çıktı ult.da böbrekte daha yeni oluşmuş ufak bir taş ve mesane de çok yoğun bir tabaka göründü.Doktor birde kültür yapalım dedi kültür de ise tahlillerde görünmemesine rağmen çok aşırı bir enfeksiyon göründü. doktorum çok şaşırdı bizde tabi. Neyse bana bakterimford (antibiotik)buscopan verdi ve amicasin 500ml 6ad iğne verdi bu iğneleri 2i aynı anda yapılacak çok güçlü enfeksiyon dedi.Bizde dinledik ondan sonrada korunduk iyileşene kadar bari olmasın diye. O günlerde reglim biteli 13-15 gün olmuştu tahlil yapsakta çıkmayacaktı içtim hepsini bende. 1 hafta sonra yani p.tesi günü tekrar kültür verdim değerler sıfırlamış. Ha bu arada bal çörek otu içtim sabahları bir kerede kiraz sapı kaynatıp içtim. tüm enfeksiyon gitmiş. Doktor hamile olsanda artık sürekli bunu tkaip edelim tahlillerinde görünmediğinden sıkıntı olur ilerde dedi.
Neysee çok uzattım yine:) böyle arada bi fırsat bulunca hepsini birden yazayım istiyorum:) her ay 24ünde regli olurdum. geçen ay orgametrilden dolayı 26sında oldum. ama bugün 27 si ve hala olamadım. ara ara kasıklarımda şişme ağrı oluyor ama regli ağrısı gibi belime sızı vuran bir ağrı değil. 1 haftadır da çok afedersiniz kabızım. Ayaklarım da inanılmaz ağrıyor. Bir yandan çok istiyorum gebeliği bir yandan da bu kadar ilaç içtiğim ay olduğundan korkuyorum. Dün gün içinde öyle acele bi test alıp yaptım hiç birşey çıkmadı. negatif yani.Göğüslerimde hafif şişlik var ama öyle belirgin birşey değil. Anlamıyorum neden gecikti ilaçlarmı yaptı acaba.ya da yaparmı ilaçlar böyle şeyler.İnanın doktora gitmediğimde çok daha düzenli olurdu herşeyim. İlaç içtikçe düzenim herbişeyim bozulmaya başladı. Ara ara az akıntım dışında birde arada karın ağrım dışında da regli belirtim yok. Yoruldum artık kızlar ya.

cnm çok sağol bnm bu aralar iyi olduğum sölenemez ama yinede çok şükür diyorum,ayrıca sanada çook geşmiş olsun diyorum ve atlatmışın,ilaçlar ve bir çok sebep adeti geciktiriyor cnm hem 2 gün fazla değil gecikme için,bnm gebelikten önce 10 gün kadar gecikmem olmuştu ne kadar sıkıcı bi durum olduğunu bilirim,belirtilerin olduna göre bugun yarın gelir,yorulman normal hangimiz üzülmedik hepimiz kafaya ne kadar taktık...

esselacım minik kelebeğim çok sağolun kızlar,yarın ilk buraya yazıcam tabi ah kızlar sizde olmasanız iyiki bulmuşumda iyiki varsınız valla..
hamile kızlar size soru sorucam ilki sağlık ocağına kayıt diye duydum siz yaptınızmı?
birde diğer sorum kızlar bnm diş etlerim çok fena şişti:(sulu yemek yiyom başka yiyemiyom,ayrıca tansiyonum çok düşük hiç halim yok suratım çok sarı o yüzden,makyajla kapatmaya çalışıyom,sanırım bunlar sizde olmadı bnde çok fena hazır yarın randevumuz varken bunları söleyim diyom,ekstra vitaminmi verir acaba bu aralar güce ihtiyacım var mağlum evler beni bekliyo toplamak için
gebelik bekleyen kızlar eminimki sizde sürpriz yapıp buraya yazıcanız,yeterki azda olsa kafaya takmayın..

canim dis eti problemi hamilelikte oluyor. benim de hep kaniyor. disciye gittim temizlettim (ikinci trimestrede disci oneriliyor) dis ipi ve calkalama suyu verdi, gene de kaniyor :p iltihap olmadigi surece bir sakincasi yokmus normalmis.

Selam kızlar;

canim gecmis olsun cok.

zaten ilac almadigin ay olsun gebelik insallah. suphe de olmaz icinde. saglikli saglikli gelisir bebis :)

Selam kızlar;

Nasılsınız bakalım inş herkesler iyidir:) Ben hastalıklarla uğraşmaktan buraya da yazamaz oldum artık..............................Yoruldum artık kızlar ya.
canım geçmiş olsun allah şifa versin
2 gün gecikme hiç önemli değil kafana takma canım ne kadar düzenli olsa da baya ilaçlar almışsın bu ay iğneler de var normaldir gecikmesi çünkü hep rahimle ilgili bölgeler için kullanmışsın o ilaçları
ama bi baktın ki süpriz bebiş var, o zaman da canını sıkma veren rabbim, onun sağlığı da ona emanet... inşallah herşey yolunda olur

canım ben ilk kan testimi sağlık ocağında yapmıştım
pozitif olunca, ''kalp atışını duyulunca gel, kaydını yapalım'' demişlerdi ve gitmiştim
ordaki hemşireler baya ilgili davranıyorlar
sanırım sağlık bakanlığı ile ilgili sağlıkocağındaki hemşireler hamilelerden dolayı ekstra prim mi ne alıyormuş öyle duydum
geçenlerde elime paslı bi çengel battı, kanadı dr.a söyledim
zaten 20 21. hafta tetanoz iğnesi olunuyor s.ocağında, benim 3 hafta falan vardı ama dr. gidip olmamı söyledi
dün değil önceki gün gidip oldum, kiloma tansiyonuma baktılar ama iğne 2gündür baya ağrı yaptı o da normalmiş
böyle işte... bilgin olsun canım
öpüyorum bendeee :54:

diş için yazmayı unutmuşum :1:
gebelikte diş problemleri oluyo maalesef ama normal
ikinci 3aylık dönemde dişçiye gdilip tedavini olabiliyorsun canım
gidince de yönlendirirler zaten
tekrar öptüm :54:

Son düzenleme:
canım geçmiş olsun allah şifa versin
2 gün gecikme hiç önemli değil kafana takma canım ne kadar düzenli olsa da baya ilaçlar almışsın bu ay iğneler de var normaldir gecikmesi çünkü hep rahimle ilgili bölgeler için kullanmışsın o ilaçları
ama bi baktın ki süpriz bebiş var, o zaman da canını sıkma veren rabbim, onun sağlığı da ona emanet... inşallah herşey yolunda olur

canım ben ilk kan testimi sağlık ocağında yapmıştım
pozitif olunca, ''kalp atışını duyulunca gel, kaydını yapalım'' demişlerdi ve gitmiştim
ordaki hemşireler baya ilgili davranıyorlar
sanırım sağlık bakanlığı ile ilgili sağlıkocağındaki hemşireler hamilelerden dolayı ekstra prim mi ne alıyormuş öyle duydum
geçenlerde elime paslı bi çengel battı, kanadı dr.a söyledim
zaten 20 21. hafta tetanoz iğnesi olunuyor s.ocağında, benim 3 hafta falan vardı ama dr. gidip olmamı söyledi
dün değil önceki gün gidip oldum, kiloma tansiyonuma baktılar ama iğne 2gündür baya ağrı yaptı o da normalmiş
böyle işte... bilgin olsun canım
öpüyorum bendeee :54:

diş için yazmayı unutmuşum :1:
gebelikte diş problemleri oluyo maalesef ama normal
ikinci 3aylık dönemde dişçiye gdilip tedavini olabiliyorsun canım
gidince de yönlendirirler zaten
tekrar öptüm :54:

çok teşekkür ederim cnm verdiğin bilgiler için,sorularımın cevabını fazlasıyla aldım:))o zmn en kısa zamanda sağlık ocağına kayıt yaptırıyım mesela yarınki randevudan sonra....evet bnmde duyduğum kadarıyla bayağı ilgili davranıyolarmış annenin kilo ve tansiyonu gibi bizede yakın zaten....
esselacım diş için yarın dra bi söleyim,ona göre yönledirir çok acıyolar cnm yediklerimden tat alamıyom o biçim oldum:(
cnm bnde seni çok öpüyorum snde kendine iii bak oğluşunada ii bak annesi;)

canim dis eti problemi hamilelikte oluyor. benim de hep kaniyor. disciye gittim temizlettim (ikinci trimestrede disci oneriliyor) dis ipi ve calkalama suyu verdi, gene de kaniyor :p iltihap olmadigi surece bir sakincasi yokmus normalmis.

anladım cnm çok sağol,bnmkiler önce kanamayla başladı sonra şişmeye başladı ve ağrılar dişlerime vurmaya başladı.
bnde iltihap olmasından korkuyom...

Back
X