• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dusuk tehlikesi var ve cok korkuyorum

ayın 22sinden önceye alsanız randevuyu? çok kişi kullanıyor o ilacı, bebişe zararı olmaz, inşallah sağ salim kucağınıza alırsınız. yardım edecek birileri de varsa etrafınızda yatın sadece. allah büyüktür.

Dun aksam ustu leke geldi benden apar topar acile gittik sukurler olsun canli gebelik var dendi ama dusuk tehlikesi var 1 hafta boyunca yatacam ama bebegumi kaybetmekten cok korkuyorum basina boyle bisey gelen hanimlar siz nasil hissetmistiniz benim ilk oldugu icin ben bebegimi kaybetmektende aci cekmektende cok korkuyorum
ilk çocuğumda nerdeyse bir ay kanamam oldu. doktorum bile tutunması pamuk ipliğine bağlı dedi. ben yatağımı bile düzeltemiyordum hemen kanama oluyordu bir ay kadar raporluydum, dikkat ettim çok şükür bebeğim doğdu.
dikkat edin, ilaçlarınızı düzenli kullanın, yardımcı olan varsa dinlenin ve kendi doktorunuzla mutlaka görüşün. inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

kafanı dağıt

hoşuna giden tv programı vs izle

ilaçlarını vs kullan

bebeğe zararı olur mu vs gibi şeylerle kendini doldurma

ev işi vs de sakın yapma hatta kalkma

birileri ile tartışma

kendini de çok dinleme

Yanlis bilgi vermek istemem ama progestan hap iyi gelir belki. tup bebekle ikizlerime kavustum cok sukur. Hamileligimin basindan sonuna kadar progestan 200 kullandim. Doktorum dusuk tehlikesi icin verdi,mutlaka kullan cok onemli demisti. Gece yatarken vajinal kullan demisti,normalde baş dönmesi yapiyormus.

Allah in izniyle insallah sen de kavusursun bebegine.
Bir de allah nasip ettiyse ne olursa olsun yine de dogar bebegin.. canıni sıkma, uzulmek dusuge/erken doguma davetiye cikarir bunu unutma. Sen elinden geleni yap yeter ki.

Dun aksam ustu leke geldi benden apar topar acile gittik sukurler olsun canli gebelik var dendi ama dusuk tehlikesi var 1 hafta boyunca yatacam ama bebegumi kaybetmekten cok korkuyorum basina boyle bisey gelen hanimlar siz nasil hissetmistiniz benim ilk oldugu icin ben bebegimi kaybetmektende aci cekmektende cok korkuyorum
canım aynen benimde öyle kanamalı bi dönemim oldu düştüm çünkü ben ondan sonra risk oluştu 1 hafta istirahat verdi doktor progestan kullandım fitil olarak şimdi çok şükür 36.haftamıza ulaştık içini ferah tut stres yapma stres en kötüsü çünkü hem seni hem bebişini etkiliyo dua et ve dikkatli ol ağır kaldırma kendini çok yorma eşinle birazcık ilişki durumuna ara ver stres yapma üzüntüyüde uzak tut hayatından

Ilk bebeğim düşük olmuştu ikinci gebeliğim 25. Haftadayız Progestan hala devam 20. Haftaya kadar haftalık iğnelerde cabası. Canım moral bozmak istemem ama çok dikkat et. Kendinin doktoru olmaya bak . İlişki den kaçın. Progestan a devam et proluton iğne vermişti bana her doktor aynı değil neyazıkki. Aklında olsun Dr ye danışarak sende kullan bu ilaçlardan ilk aylar riskli

Canım benimde 7-8 haftalar gibi kanamam olmuştu. Günde 3kez progestan iciyordum. Birde 2 gün arayla proluton iğne olmuştum 3 kez.. kendi dr una git mutlaka.. bol bol dinlen..

Gecmis olsun canim bende 4haftalikken başladi ve 3ay bir fiil devam etti.progestan kullandim 3ay ve 3ay raporluydum dr.tuvalet disinda kalkmami yasakladi yemegim dahi onume grliyordu.sonuc kizimi sag saglim kucagima aldim ve şuan 3,5 yasinda.allah seninde saglicakla kucagina almayi nasip etsin bol bol dinlen canim

öncelikle geçmiş olsun, bende 12.haftada ciddi bi kanamayla gitmiştim doktoruma, ama fecii bi psikolojiyle gittim tabi, kıpkırmızı kan devam edıyordu yol boyu devam ettı.. bebek ıyıydı, ama kanama devam edıyordu, bi serum verdıler hemen, ve progestanı bıtene kadar kullan dedıler.. çok şükür bebegım şuan 4 aylık...

ilacınızı kullanın, allahın izniyle sızde inş saglıkla bebegınızı kucagınıza alırsınz...

Geçmiş olsun canım İnşallah bir şey olmadan atlatırsın bu donemi.
Bende yaşadım 10 haftalıkken sabah tuvalette pecetete az miktar kırmızı kan vardı.
Muayeneye gittigim hastaneye gittik eşimle acil bölümüne durumu anlattım. Doktorumu aradılar ben gelcem yatış yapın dedi. Serum takıldı. İğne vurdular düşük engelleyici iğneymiş. Sonra doktorum geldi ultrosonda baktı sımdılık sorun yok gibi serum bitince ee gidebilirsin birde progestan yazcam 10 gun kalkma dinlen dendi. Çok şükür kanamam tekrarlamadı. Ben on degil 30 gun yattım. Kayınvalidem sagolsun yemeği yaptı getirdi hergun evlerimizde yakın. Sadece tuvalet için kalktım eşimde anlayışlıydı kendi yiyecegini hazırladı bir şey istesem getirdi önüme koydu. Böylece kazasız belasız atlattım inşallah sende atlatırsın canım dualarım seninle.

Kizlar anladiģim kadariyla bu sorunu yaşayanlarin büyuk çogunluğu dinlenerek ve STRESTEN UZAK DURARAK bu süreci atlatmis.insallah ben ve benim gibi bu aralar lekelenmeler yaşayanlar da atlatiriz.Allah bize ve bebeklerimize sağlik versin.

Back