• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Düşük Sperm Sayısı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Black Light

özgürlük, ama herkes için
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
13.897
51.413
548
26
Merhaba arkadaşlar.
Eşimin 2 ay önce verdiği semen testinde sperm sayımız iyiydi bi tık, ileri hız sıfırdı, ama en azından sayımız idare idi.
Bir kaç gün önce başka bir hastanede tekrar testi tekrarladı, inanır mısınız aşırı düşük çıktı 1 milyon bile değil :KK43:
Yani Ağır oligoastenoozospermi.
Gerçekten yıkıldık.
1,5 yıllık evliyiz, hemen tüp bebek için hazır değiliz.
Bu kadar düşmesi normal mi? Anlayamıyorum.

Doktor ilaç yazmıştı onu kullanacak. Bide hormon testi yapacak hormonlarda sıkıntı yoksa ona göre kür, macun vs kullanacağız.
Bu durumda olup da düzelen vvar mı?
Yardımcı olur musunuz :KK43:

Son düzenleme:
Suskunolu Suskunolu
Mrvyvz4832 Mrvyvz4832
Ogretmennhanimm Ogretmennhanimm
Sanırım sizlerin eşi de bu durumda idi. Arama kısmına yazınca gördüm de..
Siz neler yapıyorsunuz, trdaviniz ne durumda?
Kaç yıldır uğraşıyorsunuz?
Yardımcı olur musunuz
Canım Eğer eşinin sperm sayısı hareketi vs. Belli bir sayının altındaysa devlet hastaneleri 3 yıl evlilik şartı aramıyor , ama biz tercih etmedik şu süreçte çok yavaş işliyor devlet hastaneleri , her yerde yapmıyor malesef

Canım Eğer eşinin sperm sayısı hareketi vs. Belli bir sayının altındaysa devlet hastaneleri 3 yıl evlilik şartı aramıyor , ama biz tercih etmedik şu süreçte çok yavaş işliyor devlet hastaneleri , her yerde yapmıyor malesef
Eşim tüp bebeğe yanaşmıyor ki hiç. Çünkü biz sorunu 2 ay önce öğrendik. Bir süre tedavi olmak istiyor, işe yaramaz ise tüp bebek anca düşünür. Ben anlamıyorum nasil bu kadar düştü, gerçekten şaşırıyorum :(

Merhaba eşimde de aynı problem var tüp bebekle bir kızım oldu şimdi 2.için çabalıyoruz gene tedavideyim 10 yıldır korunmadım ama hiç hamile kalamadım...

Eşimin sayısı 1.7 milyon çıktı son testte
Morfoloji %1
Ayıklanmış 200 bin çıktı sağlam sayısı ve aynı tanı kondu.. Tüp bebek yaptırıyoruz yani canım o yüzden sıkıntı etmedik..

Doktor neden tüp bebek bile olmaz dedi ki Morfoloji kaç..

Eşim tüp bebeğe yanaşmıyor ki hiç. Çünkü biz sorunu 2 ay önce öğrendik. Bir süre tedavi olmak istiyor, işe yaramaz ise tüp bebek anca düşünür. Ben anlamıyorum nasil bu kadar düştü, gerçekten şaşırıyorum :(
Proxeed plus kullanıyor eşim.. Çiğ badem fındık ve ceviz yiyor ilk tedavide doktor önermişti işe de yaradı Bi araştır istersen

Merhaba eşimde de aynı problem var tüp bebekle bir kızım oldu şimdi 2.için çabalıyoruz gene tedavideyim 10 yıldır korunmadım ama hiç hamile kalamadım...

Eşimin sayısı 1.7 milyon çıktı son testte
Morfoloji %1
Ayıklanmış 200 bin çıktı sağlam sayısı ve aynı tanı kondu.. Tüp bebek yaptırıyoruz yani canım o yüzden sıkıntı etmedik..

Doktor neden tüp bebek bile olmaz dedi ki Morfoloji kaç..
Doktor devlet doktoru isi zaten gözüm tutmadı o yüzden başka hastaneye gideceğiz

Merhaba arkadaşlar.
Böyle bir konu açmak istedim, tek başlık altında toplaşalım diye.
Eşimin 2 ay önce verdiği semen testinde sperm sayımız 24.3 milyondu, ileri hız sıfırdı, ama en azından sayımız idare idi.
Bir kaç gün önce başka bir hastanede tekrar testi tekrarladı, inanır mısınız 100 bin çıktı :KK43:
Yani Ağır oligoastenoozospermi.
Gerçekten yıkıldık.
1 yıllık evliyiz, hemen tüp bebek için hazır değiliz hem maddi hem manevi, ben yine manevi olarak hazır olsam da eşim hiç yanaşmıyor. Devlet hastaneleri de 3 yıllık evlilik şartı kosuyor.
Bu kadar düşmesi normal mi? Anlayamıyorum.
İlk hastane iyi değil diye başka hastanede yapalım dedik. İkinci hastane daha kötü çıktı. İnanır mısınız doktor bu sayı ile tüp bebek de olmaz demiş eşime. O yüzden başka bir hastane seçmeye karar verdik..
Doktor ilaç yazmıştı onu kullanacak. Bide hormon testi yapacak hormonlarda sıkıntı yoksa ona göre kür, macun vs kullanacağız.
Bu durumda olup da düzelen vvar mı?
Yardımcı olur musunuz :KK43:
Canım merhaba;
Benim eşimde de morfoloji düşüklğü var.Henuz cocuk sahibi olamadık cunku bende de problem var ama yanıklar baharat ahmet beye gitmenizi tavsiye ederim.Eşime özel kür hazirlamıştı.1. ayında inanılmaz fark etti hem sayısında hem hızında .174 milyondu ilk testte sayısı kurlerden sonra 280 milyona cıktı ki 1 ay kullandık devam da ediyor kullanmaya hazırladıgı kur 2 ay idare eder demişti eğer istanbuldaysan pendik tarafında öneririm

Canım merhaba;
Benim eşimde de morfoloji düşüklğü var.Henuz cocuk sahibi olamadık cunku bende de problem var ama yanıklar baharat ahmet beye gitmenizi tavsiye ederim.Eşime özel kür hazirlamıştı.1. ayında inanılmaz fark etti hem sayısında hem hızında .174 milyondu ilk testte sayısı kurlerden sonra 280 milyona cıktı ki 1 ay kullandık devam da ediyor kullanmaya hazırladıgı kur 2 ay idare eder demişti eğer istanbuldaysan pendik tarafında öneririm
Arkadasm da önerdi benim için gidip konusacakmıs, ama ben mesaj attım bana bir şeyler önerdiler 525 tuttu eşimin kan tahlili çıksın ona göre alacam inşallah. Hormon sıkıntısı yoksa kullanırım İnşallah. Teşekkür ederim bu arada :KK68:

Canım merhaba;
Hızınız kaçtan kaça yükseldi peki

Eşim tüp bebeğe yanaşmıyor ki hiç. Çünkü biz sorunu 2 ay önce öğrendik. Bir süre tedavi olmak istiyor, işe yaramaz ise tüp bebek anca düşünür. Ben anlamıyorum nasil bu kadar düştü, gerçekten şaşırıyorum :KK43:
Malesef bazen tüp bebekten başka çare olmuyor, o zaman öncelikle iyi bir ürologa gidin bu işle ilgilenen belli başlı doktorlar var zaten Türkiye de , sorun ne bulunup belki tedavi olunur , yaşınız gençse kendinize 1 yıl zaman tanıyın , ama öncelik olarak iyi bir doktor olması laızm

Malesef bazen tüp bebekten başka çare olmuyor, o zaman öncelikle iyi bir ürologa gidin bu işle ilgilenen belli başlı doktorlar var zaten Türkiye de , sorun ne bulunup belki tedavi olunur , yaşınız gençse kendinize 1 yıl zaman tanıyın , ama öncelik olarak iyi bir doktor olması laızm
Ben 22 yaşındayım, evet dediğiniz gibi yapacam inşallah teşekkür ederim

Ben 22 yaşındayım, evet dediğiniz gibi yapacam inşallah teşekkür ederim
Sperm değerleri çok zor yükseliyor malesef , biz çok fazla ilaç , antioksidan vs.kullandık yükselmedi .Sebebini de bilmiyoruz .Şimdi farklı bir test verdik , onun sonucunu bekliyoruz , duruma göre devam edeceğiz

Maşallah :KK68:
Ne zamandır deniyorsunuz?
Eşim kürü 1 aydır kullanıyor 2 ay en az kullanılması grekiyormuş bu aradda cok sigara icen biriyken onu da azalttı sıcak suyla yıkanan biriyken suyu ılıga dondurdu onların da özellikle harekette buyuk etkisi oluyormuş biz 1 senelik evliyiz bn evlendiğimden beri korunmuyorum 9 aydır duşmeye başladık ustune son 1 ay da dokor kontrolunde falan daha da ciddileşti konu ama benm problemlerim var o yuzden olmuyor henuz bakalım hayırlısı

Sperm değerleri çok zor yükseliyor malesef , biz çok fazla ilaç , antioksidan vs.kullandık yükselmedi .Sebebini de bilmiyoruz .Şimdi farklı bir test verdik , onun sonucunu bekliyoruz , duruma göre devam edeceğiz
İnşallah hayırlı haberler alırsın canım. Bende henüz yeni girdim bu yola. Erkek infertilitesini 2 aydır çözmeye çalışıyorum, henüz pek bir tedavi uygulamadk İnşallah işe yarar

Back