Düşük sonrası hakkında..

Fairy-tale

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2015
321
581
103
37
Merhaba kızlar,
geçen hafta ctesi düşük yaptım 4 haftalıktı ve adetimin gecikmesinden 10 gün sonra yapılan testte bhcg 251di. yani geç yumurtlamadan kaynaklı bir düşük yaşadım. İlk gebeliğimdi ve gerçekten üzücü, yıpratıcı bir durum bu bilenler bilir. Allah kimsenin başına vermesin.
Bebek çok küçüktü ve kürtaja ya da herhangi bir ilaca gerek kalmadan o dönemi bitirdim. Doktor 1 ay korunun dedi ama bu tarihten önce bir gebelik oluşursa ne gibi bir sıkıntı olur, ne kadar süre geçmeli?? Bu düşük bana ne gibi zararlar verebilir? Hamile kalamama ya da tekrar düşük yaşama olasılığım çok mu??
Fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

Kürtaj olmadığı için rahim sıkıntısız olur, tabi dinlenmesi ve güçlenmeside lazım ki bebek tutunsun ve tekrar düşük olmasın, geçmiş olsun canım...

Kendinizi dinleyerek sorularınıza yanıt alabilirsiniz aslında.
4 haftalık kimyasal düşük yaptım, doktor hemen atlatırsın dedi, çok kanamam oldu, 2-3 ay adet düzensizliğim oldu, arada kanamam oldu.
O yüzden küçük bişey olmaz diyemiyorum ezberden.
ama olur da hamile kalırsam kısmında bebeğe zarar gelmez, şöyle ki sizin rahminiz hazır değilse zaten tutunmayacaktır.
1 ay korunmanızı ben de öneririm, eğer sorunsuz bir adet geçirirseniz ara kanamanız falan olmadan daha fazla korunmanıza gerek olmaz herhalde, daha uzun süreli hamileliklerde ya ta kürtaj durumunda 3 ay korunun diyorlar. Sizde öyle değil, o yüzden eğer kendinizi iyi hissederseniz çok aklınızı bulandırmayın derim.

kürtaj olmadıysan korunmana gerek yok canım. Bende düşük yaptım kürtaj oldum doktorum 1 ay korun zaten yeni oluşmaya başlamıştı sorun olmaz dedi. Ben hiç korunmadım. Zaten rahim kendini hazır hissedince hamilelik gerçekleşecektir

Korun tabii ki, koskoca doktor diyor bunu.
Biraz psikolojik olarak da kendine gelmelisin, korunmana gerek var ki doktor böyle söylüyor.
Hem vücudun dinlensin, vakti gelince bebeğin olacak merak etme.
Doktorunun önerilerinden de çıkma bence.

Bence kesinlikle en az 6 ay bekleyin... Rahim iyilessin, tekrar adet gorun..

Yok daha neler..
Kürtaj olanlar bile 3 ay korunuyor..
Arkadaş kürtaj olmamış üstelik,1 ay yeterli ya da en fazla düşük sonrası ilk adetinden sonra..

Fairy-tale

Allah yazdıysa, ne zaman hayırlı gördüyse ve zamanı gelince inşallah anne olucaksın diyerek sözlerime başlamak ve kısaca kendi hikayemi anlatmak isterim.. Hani belki umut olur diye..

Evliliğimizde 4.yılı bitiriyoruz 3 gün sonra biz.. Evlendik evleneli de hiç korunmadık,hep çocuk istedik.. Ciddi anlamda 3-4 ay sonra başladık ve yalan olmasın tam hatırlamıyorum ama 5. ya da 6.ayda hamile kaldım.. O heyecan ve mutlulukla hemen hemen herkese söyledik ve 7.haftanın bitimine doğru düşük yaptım.. Boş gebelik sebebi ile.. Müthiş bir ağrı ve kanama ile başlayan kötü son..

Vazgeçmedik.. Çok isteyerek devam ettik.. Hiç korunmadık.. Üzerine tam 1 sene geçtikten sonra 2.hamileliğim gerçekleşti.. Tabi korku ve endişe var, ilk seferden acı bir tecrübe var ya kimseye söylemedik bu kez.. Sadece aileler biliyor ama yine 7.haftada yine boş gebelik ve yine aynı acılarla düşük..

Özel hastanede yaptırmaya kalksam 3.000 tl civarı tutan bir dolu genetik,hormonel testler yapıldı.. Sorun ne diye.. Çünkü genelde genetik sorundan oluyor boş gebelik.. Düşen keseden parçalar alındı,incelemeye gitti.. Hiç bir sonuç yok,hiç bir problem yok.. Sorun yok.. Hani her şeyin normal olmasına sevinemedim bile,ya bir daha olursa düşncesinden..

Bu kötü olaydan bile iyi yön buldum kendime ben.. Her iki düşüktede kürtaja gerek kalmadı mesela.. Ağrım acım çok oldu ama rahim kendi kendini temizledi ve o zamanlar satılan ama şu an yasak olan bir ilaçta buna yardım etti..

2.düşüğün üstüne 4 ay geçtiydi ki 3.hamilelik haberi geldi.. İnan bana sevinç,mutluluk gibi duygular o korku,endişe ve acabaların yanında ufacık kalmıştı.. Önemini yitirmişti nerdeyse.. Yine bebek yok mu?Boş gebelik mi?Dış gebelik mi?O mu bu mu derken 7.haftayı zor ettim.. Ama nasibi varmış oğlumun,gördük kalp atışlarını.. Şimdi 1.5 yaşına doğru ilerliyor kendileri.. O kalp atışı anını ilk duyduğumuz günü ömür boyu unutabileceğimi sanmıyorum.. "En güzel günüm" olarak geçti tarihe..

Üstelik ben pko'yum.. Yani yumurta tembelliği var.. Birazda fazlalık olan kilolarla bağlantılı bu.. 1.düşükten sonra çıktı ortaya,öncesinde böyle bir şey yoktu..

Önceki düşüklerim için doktorum "sorununuz olmadığına göre,kadere tesadüfe bağlayacağız" demişti.. Öyleymiş cidden.. Bu da benim sınavımmış demek.. Sabretmek,isyan etmemek ve her şeyden önce hayırlısını,sağlıklısını dilemek gerekmiş.. Ben bu uğurda bunu öğrendim.. "Neden ben" diye asla sormamak gerek,sorgulamamak gerek.. Dünyada her zaman senden daha kötü olan,daha kötüsünü yaşayan birileri var çünkü.. Şükretmek gerek..

Çok isteyince beklemek zor gelir,sabretmek işkencedir.. Seni çok iyi anlıyorum @Enyalios ama inan bana Allah zamanı gelince veriyor.. Sen elinden geleni yapmaya devam et,gerisini Allah'ın takdirine bırak..

Baya uzatmışım farketmeden ama umut olur belki sana ve okuyan,anne olmak isteyen arkadaşlara.. Dilerim ki bu isteğin en hayırlı zamanda,en kısa sürede gerçekleşsin..

Canim ben 2 ay önce boş gebelik sebebiyle 5 haftalik düşük yaptım kesem gelişmemiş. Doktor 2 ay dinlen dedi şimdi doldu süre çalışmalara baslicaz bakalım inşallah olur. Ama o çok zorlu bir sürecti hiç unutamicagim zamanlardi

Yok daha neler..
Kürtaj olanlar bile 3 ay korunuyor..
Arkadaş kürtaj olmamış üstelik,1 ay yeterli ya da en fazla düşük sonrası ilk adetinden sonra..
Bence de 6 ay ne alaka.ben dış gebelik ameliyati oldum.Doktor ona rağmen 4ay verdi.ki sadece bir doktora gitmedim.hepsi aynı şeyi söyledi.ki kuzenim dış gebelikten ölmek üzereydi ameliyat sonrasi karından dışarı boru bıraktılar birgün.ona bile 4ay vermiş.5.ayda hamile kaldı zaten doğurdu.Burda kesin olan tek şey kimyasal gebelik ,dusuk lerin en basiti dir.rahim yorulmaz y ipranmaz.çoğu kadın bunu yaşar ancak anlamaz bile.cnku adet geçilmesi ve ağrılı adet gbi yorumlar.aslında dusuk yapıyordur.sana hiçbir zararı yok.bir adet geçtikten sonra aynen devam edebilirsin.tabi ruhsal olarak hazır olmakta önemli.tekrar aynı seyi de yasayabilirsin ama bu doktorun korun dediği halde korunmadigin için değil.boş gebelik kalp durmasi gbi kürtajla sonlansaydi enaz uc adet korun derdim.ama kimyasal gebelik için gerek yok.bir adet geçsin yeterli. (Bu yazdıklarımın hiç bir garantisi yok.sadece bebek konusunda çok kaybim olduğu için ve doktorlarla çok haşır neşir olduğum için naçizane tecrubelerim diyelim) bir doktora daha danis.ruhen ne h issediyorsan öyle yap.Allah bir daha bu acıları yaşatmasin hickimseye ve saglikla bebeklerimize kavuştursun.amin

Canım ben 3 aylıkken kürtaj oldum bebeğim ölmüştü icimde ... iki adet sonrası.hamile kaldım... simdi senin bebek küçük.rahmine alet hadevat girmemis tertemiz rahmin yani allahın izniyle bi.sıkıntı olmaz

Canım dusuk ten sonra tekrar betana baktirdin Di mi sıfırlandı mi diye.bana kimyasal gebelik teşhisi konmuştu adetle bir atarsin dedi doktor.eve gönderdi.dusuk yaptım ağrılı sancılı parçalı.kanama ağrı bitti.doktora gitmedim.on gün sonra tekrar ağrılar kanamalar başladı meğer dış gebelikmis betama baktirmadigim için dusuk sonrasi sağ tüp alındı.Be tam S ifirlanmamis artmış.nolur baktirmadiysan ihmal etme.

Bende 2.5 ay önce 7 haftalik bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum doktor 3 ay korun dedi.
Birde kurtajdan sonra bi kan hapi vermisti doktor ondan mi bilmiyorum ilk ay 5 kilo aldım. Bu şekilde olan var mı başka birden kilo alan.

Ben baktırmadım ama parçayı düşürdüm hiç bölünmemiş öylece düştü. Dış gebelik değil ama 1 ayı dolduğunda alttan ultrasonla baktılar dış gebelik ihtimaline karşı. sadece küçüktü o da geç yumurtlamadanmış.

ben kurtaj olmustum kalp atisi olmadigindan.3 ay korun dedi doktorum..ben iki ay sonra doktora gittm tekrar.rahim toparlanms hamile kalabilirsn dedi.folik asit baslamistim..ama cesaret edemedm.bedenm hazirdi ama paikolojik olarak hazir olmadigimi anladim..o yuzden 3 ay daha bekledm.yani 5 ay sonra hamile kaldm..onemli olan senn kendini hazir hissetmen.ama bence bikac ay dinlerdir kendini.ya da en az 1 adet sonrasi basla..

Bende 2.5 ay önce 7 haftalik bebegimin kalbi durdugu icin kurtaj oldum doktor 3 ay korun dedi.
Birde kurtajdan sonra bi kan hapi vermisti doktor ondan mi bilmiyorum ilk ay 5 kilo aldım. Bu şekilde olan var mı başka birden kilo alan.

Benim ki senin ki kadar değildi canım. çok geçmiş olsun. Hayırlı olanında yaşatsın Allahım.

Allaha şükür kürtaja ya da ilaca gerek kalmadan bitti. Umarım başka sıkıntı olmaz bu konuda. Doktorda 1 ay ne olur ne olmaz diye korunun dedi bana ama bana da öyle geliyor ki yumurtalıkta sorun devam ediyorsa zaten tutunmaz. Bakalım hakkımızda hayırlısı.

Canım bende ilk gebeligimde aynı 7.hafta bitiminde kalbi durdu bebegimin kurtaj oldum.üç adet korundum sonra hemen hamile kaldım buseferde dış gebelik ( nolur korunmayı bırakmadan önce tupler hasarlimi saglam mi çok iyi bir doktora kontrol ettir ve testlerini yaptir.en ufak bir skntin bile varsa tedavi olmadan hamile kalma.gözün korsun diye söylemiyorum tedbirini al diye söylüyorum.rabbim isterse zaten hiçbirşey yaptirmasanda gelir.ama tedbir al takdiri Allaha bırak.ben üç adet korunmam lazmmis.ama enaz 6ay korunmayı planlıyorum.Allahım yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…