Gebeliğe Hazırlık Düşük sonrası gebelik süreci

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

lotuscicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2021
282
239
Merhaba hanımlar, ben 5 ay önce ,6 haftalık hamileyken düşük yaptım , kürtaj oldum . Sonrasında adetim 2 ay içinde düzene girdi. Doktorum , ilk 3 ay korunmamı sonrasında ise folik asit kullanmaya başlamamı önerdi .
Ben gebelik kafasından çıktığım için bir daha bebek düşünmüyordum .
Son zamanlarda artık eşim de ben de istediğimizi fark ettik ve tekrar doktora gittim .
İlk kez gittiğim doktor bana neden bu kadar uzun süre korunduğumu, hemen korunmayı bırakmam gerektiğini söyledi . Bugün de bir tüp kan verdim ve sonuçları çıktı .
Şunu sormak istiyorum:
-5 aydır korunarak hata mı yaptım , yani çok mu zor olacak bebek sahibi olmam?
-Yüklediğim kan sonuçlarına bakar mısınız , önemli bir durum var mu ?

Eklentiler

• 47C725C2-1174-4B14-8C5B-2EFFCF2FD026.jpeg
    141,1 KB · Görüntüleme: 151
  • 1284C898-6D49-48AC-8E78-A28007B54A55.jpeg
    93,2 KB · Görüntüleme: 157
Yoo hiç zor değil canım sen istemediğin için korunmuşsn bu çok normal birsey. Belki o çocuk istediğinizi düşünüp bu kadar uzun korunmana gerek yok manasında söylemiştir. Bnde kürtaj oldm 3.ay hamile kaldım tekrar

Alakası yok kesinlikle karamsar düşünmeyin ben ilk düşüğümden sonra 4 ay içinde gebe kalmıştım herkesin farklı olur tabiki ama arada o bekleyin korunun demelerindeki neden rahminizin düzene girmesiyle alakalı yani sizin yumurtalama döngünüzü değiştirecek bir mevzu değil elbette. Hayırlı zamanda sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah :)

Çok teşekkür ederim yorumun için . Peki öncesinde folik asit e başladın mı ?

GüZel yorumunuz için çok teşekkür ederim içimi rahatlattı Öncesinde folik asit kullanmaya başladınız mı ? Şuan kaç aylıksınız

Böyle durumlarda tek doktorla kalmayın derim, birde ovulasyon testi kullanmanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…