- 27 Eylül 2020
- 7.620
- 11.126
- 198
Öncelikle çok geçmiş olsun Rabbim bir kez daha yaşatmasın inşallahMerhabalar arkadaşlar sayfaya yeni katılıyorum. Ne yazık ki 28 martta 9. Haftamda düşük yaptım.bir doktor bebek var ama 6.hafta gibi gelişmemiş dedi sonrakiler boş gebelik dedi .kalp atışı alamadığımız için kürtaj oldum 28martta.ilk gebeliğimdi yaşım 32 .işlem sonrası bir hafta olmak üzere ama kahverengi leke tarzı kanamalarım oluyor.Bu normal mi ve de ne kadar sürdü sizlerde aşağı yukarı ?işlem sonrası yoktu ilk gün sonradan başladı . Kürtaj sonrası nelere dikkat ettiniz ?Yeni gebelik için ne kadar ara verdiniz

Anormal olan durum aşırı durmayan yüksek bir ağrı ve durmayan fazla kanama görürseniz mutlaka doktorunuza haber verin. İlk adetiniz de normal şartlarda 40 güne kadar geliyor 45 i bulan da var ama 40 oldu daha gelen giden yok yine bir doktora sorun zarar gelmez. Bir de genelde doktorlar kürtajdan bir hafta sonra bi kontrole çağırıyor sizi çağırdı mı?
Bu süreçte ayağınızı sıcak tutup bol su için enfeksiyon olmamak için zaten doktorunuz antibiyotik de vermiştir diye düşünüyorum, beslenmenize aşırı dikkat edin ki rahim bir an önce toparlansın