Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Yogun kan pıhtılAsması varmıs kızlar 😔doktorum hala görmedi mesajı ama bi arkadas yorumladı onun testı gıbıymıs 😔😔
Cnm en aizndan sorunun öğrendin iğneyle halloluyor merak etme yeterki iyi bi riskli gebelik uzmanı bul😍

Yogun kan pıhtılAsması varmıs kızlar 😔doktorum hala görmedi mesajı ama bi arkadas yorumladı onun testı gıbıymıs 😔😔
Öncelikle testin çıkmasına sevindim canım gözün aydın. Pıhtılaşma çıkmış olması da kötü değil bence en azından sebebi biliyoruz ve Allaha şükür çaresiz bir problem değil. Asıl güzel olan ise doktoru dinlemeyip testi yaptırman. E o zaman bu ay aşılama ve gelsin minnoş:)

20201219_131808.jpg

Altta yazanlardan anladığım kadarıyla test sonucunda homozıgot varsa pıhtılaşma eğilimi yüksek demek oluyor. Yalnız anlamadığım şey bu eğilim nasıl ilk gebelikte ve doğumda hiçbişey yapmazken sonradan etki göstermeye başlıyor. yanlış hatırlamıyorsam bir evladın vardı dimi canım
Evet canım.Bunu bende anlamadim.Doktorlarda tam olarak açıklayamıyorlar bence.

Evet canım.Bunu bende anlamadim.Doktorlarda tam olarak açıklayamıyorlar bence.
Benim test sonucu çıkmadı ama bence bende de eğilim var çıkacak. Doktor ailede kalp yada varis problemi olan var mı dedi babam kalp krizi geçirdi stent takılı :KK43: Genetik eğilime bakılırsa senin de iğne kullanman gerek ama için rahat edecekse test yaptır dedi. Bakalım haftaya belli olur. Allah çaresiz dert vermesin ama insan kayıplarını düşününce bi garip oluyor :KK43:

Benim test sonucu çıkmadı ama bence bende de eğilim var çıkacak. Doktor ailede kalp yada varis problemi olan var mı dedi babam kalp krizi geçirdi stent takılı :KK43: Genetik eğilime bakılırsa senin de iğne kullanman gerek ama için rahat edecekse test yaptır dedi. Bakalım haftaya belli olur. Allah çaresiz dert vermesin ama insan kayıplarını düşününce bi garip oluyor :KK43:
Bana da sordu ama ailede yok dedim.Inşallah hayırlı sonuçlar alırsın sende.

Kesinlikle herkes yaptırmalı, ikinciyi asla beklemesin kımse.. Tekrar hamıle kalcaktim yine dusecekti😔😔😔

Öyle canım, cok sukur caresı varmıs ama psikolojim alt ust oldu 😔 benım yuzumden mı öldü bebeğim diye agladım 2 saat duyunca 😔😔😔

İnsallahh canm ❤️❤️❤️
Çok şükür sorunu buldun, çözümü bundan sonra daha kolay 🤲🏻 Sakın üzülme Allah gönlüne göre versin inşAllah her zaman 🤲🏻

Kızlar bılemedım ya kafam cok karıstı, Bı arkadas kendı testı gıbı oldugu ıcın pıhtılasman var demıstı, benım doktor da donus yaptı nihayet, once cıddı bır sorun yok dedı, pıhtılasmam var mı dedım yok dedı.. Baska Bı doktora daha sorcam bakalım ne dicek, testı eklıyorum bakalım siz ne dusunuyorsunuz

Eklentiler

• Screenshot_20201228_194312.jpg
    Screenshot_20201228_194312.jpg
    106,1 KB · Görüntüleme: 50
Kızlar bılemedım ya kafam cok karıstı, Bı arkadas kendı testı gıbı oldugu ıcın pıhtılasman var demıstı, benım doktor da donus yaptı nihayet, once cıddı bır sorun yok dedı, pıhtılasmam var mı dedım yok dedı.. Baska Bı doktora daha sorcam bakalım ne dicek, testı eklıyorum bakalım siz ne dusunuyorsunuz
Canım ya sen genede bı sor ama Dr un da çok iyi diye biliyorum ciddi bı sorun yoksa bile belki daha hafif bir pıhtılaşma var ne bileyim kendini üzme hemen herşey güzel olacak aşılama da olacak bebiş gelecek sıkma canını umarım iyi haberler veren anlayan çıkar💙

Canim benim anladigim kadari ile pihtilasman var evet ama tabi bende bunu arastirmalarima dayanarak soyluyorum. Moralini bozma lutfen sonuclarimi ilk gordugumde bende paniklemistim ve strese girmistim. Ama suan daha rahatim cunku bunun bir cozumu var ve kan sulandirici igneler vs ile bebegini saglikla kucagina alan cok insan var ve biz sansliyiz ki bu gibi bir problemimiz oldugunu erken ogrendik inan bana cogu insan en az 2 ya da 3 kez bebeklerini kaybedip sonra ogrenebiliyorlar bu durumu. Benim de degerlerim soyle;

MTHFR C677T HOMOZIGOT
MTRR A66G HOMOZIGOT
MTR A2756G HOMOZIGOT
PAI-1 4G/5G HETEROZIGOT

Ve bunlara ek olarak antikor testinde homosistein degerim yuksek cikmisti.

Ben bu sonuclari doktoruma attigimda sadece pai degerinde sikinti var , digerleride homosisteini yukseltiyor dedi ve folbiol folik asit baslatti. Ama bende ocak ayi icerisinde doktoruma gidip yuzyuze konusmak istiyorum bu konu ile ilgili gittigim zaman buraya yazip sizleri de mutlaka bilgilendiririm.

X