Gebeliğe Hazırlık Düşük Sonrası Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim bi oğlum var. 4 yaşında.2 düşük yaptım aslında kürtaj olmak zorunda kaldım😐 ilki 6 haftalıktı şok oldum tabi. Oğlumda zor bi hamilelik geçirmeme rağmen yani bulantılar filan hiç düşük riski filan dahi olmamıştı.İkinci gebeliğimde bu yıl oldu ve 7 haftalıktı. Tabi benim tarihlerle hiç uyuşmuyodu 11 haftalık olması gerekiyordu gelişmiyodu ve olduğu hafta da kalıyodu. Zor zamanlar geçirdim alışamadım hiç bir yere gitmek iş dahi yapmak istemiyordum.Tabi oğlum için güçlü olmaya çalıştım. Kaybetmenin acısı içinden yüreğimden hiç çıkmadı.😔
Cok gecmıs olsun 😔Rabbım evladınıza saglıklı uzun ömürler versin.. Siz daha güclü olmak zorundasınız evladınız ıcın.. Allahın iznıyle bu günleri unutucaz, sabırlar dılıyorum

Çok sağolun.Umarım hep birlikte inşallah:) Şu an bununla uğraşıyorum trombofoli testleri yapıldı.2 gende homozigot var.Hemotolojiye yönlendirdi kadın doğumcu
Hadi hayirlisi insallah canim.. Ilk düşük sonrasi genelde kan sulandırıcı veriyorlarmış önlem amaçlı size verilmedi mi ?

Kızlar bu insülin direnci neye gore belli oluyor. kiloya göre mi yoksa zayıf insanlarda da mı oluyo?
İnsülin direnci var ben de, zayıflık şişmanlık pek dinlemiyor maalesef ama gobek cevresı yağlanma olan kısıler de genelde oluyor, zayıf kısıler ın de genetiklerinde yatkınlık oldugu ıcın cıkıyor.. Aclık insulin ve glikoz degerler carpılıp 405 e bölünerek hesaplanıyor, 2. 5 üstü direncşi oldugu anlamına geliyor.. Ben ilk doktora gıttıgımde 6.9 du direk seker ılacına baslattı benı, bu arada sekerim de 90 üzerine cıkmaz, ama insülin cok yuksek

İnsülin direnci var ben de, zayıflık şişmanlık pek dinlemiyor maalesef ama gobek cevresı yağlanma olan kısıler de genelde oluyor, zayıf kısıler ın de genetiklerinde yatkınlık oldugu ıcın cıkıyor.. Aclık insulin ve glikoz degerler carpılıp 405 e bölünerek hesaplanıyor, 2. 5 üstü direncşi oldugu anlamına geliyor.. Ben ilk doktora gıttıgımde 6.9 du direk seker ılacına baslattı benı, bu arada sekerim de 90 üzerine cıkmaz, ama insülin cok yuksek
Doktoruma söylesem yapar mı bu testleri canım, kadın doğumcu mu yapıyor.. insanin aklına herşey geliyo ondan mi oldu bundan mi oldu diye. Boyum 1,55 kilom da 55 benim.

Benim bi oğlum var. 4 yaşında.2 düşük yaptım aslında kürtaj olmak zorunda kaldım😐 ilki 6 haftalıktı şok oldum tabi. Oğlumda zor bi hamilelik geçirmeme rağmen yani bulantılar filan hiç düşük riski filan dahi olmamıştı.İkinci gebeliğimde bu yıl oldu ve 7 haftalıktı. Tabi benim tarihlerle hiç uyuşmuyodu 11 haftalık olması gerekiyordu gelişmiyodu ve olduğu hafta da kalıyodu. Zor zamanlar geçirdim alışamadım hiç bir yere gitmek iş dahi yapmak istemiyordum.Tabi oğlum için güçlü olmaya çalıştım. Kaybetmenin acısı içinden yüreğimden hiç çıkmadı.😔
Allah bir daha yaşatmasın🙏Aslında iki hastahaneye gitmişsiniz nasıl hiç kan sulandırıcı vermezler? Cidden Allah işini iyi yapan insanlara denk getirsin ya

Yanı pıhtılasma mı varmıs, benım de sonuclarım ay sonu cıkıcak ınsallah
Ben de ilk adetim olsun bitsin öyle test yaptıracağım ama bakalım yapacaklar mı? Tek düşük olunca inşallah yapamayız demezler ya

Doktoruma söylesem yapar mı bu testleri canım, kadın doğumcu mu yapıyor.. insanin aklına herşey geliyo ondan mi oldu bundan mi oldu diye. Boyum 1,55 kilom da 55 benim.
Yaparlar cnm, kadın dogumcu da ısteyebılıyor polikıstık olan kısılerde ınsulın direnci de oluyor genelde, o yuzden onlarda tahlıl isteyip ılac yazabilirler, ben dahılıyede tedaviye baslamıstım ınsulın direnci ıcın..
Kıloluda deılsın boyuna gore,ama için rahat etsın tahlıl yaptır

Inşallah güzel çıkar sonuçlarınız😊 Evet şu an öyle gözükuyor kan sulandırıcı baslatilacak gebeliği öğrenir öğrenmez
Kürtaj yapan doktorum test yapmadan hamile kalır kalmaz ilaca (coraspin) başlarız demişti. Tabii sonra doktor değiştim. Bakalım bu ne söyleyecek, bilmiyorum hiç. Ilk kaybimdi son kayıp olur inşallah..

Inşallah güzel çıkar sonuçlarınız😊 Evet şu an öyle gözükuyor kan sulandırıcı baslatilacak gebeliği öğrenir öğrenmez
En azından bakın sorunu bılıyorsunuz ınsallah bundan sonraki gebelıgınız cok saglıklı olur 🙏🏻bu arada siz kalp atısı duymustunz deıl mı İlk kontrolunuz ne zamandı?

Ben de ilk adetim olsun bitsin öyle test yaptıracağım ama bakalım yapacaklar mı? Tek düşük olunca inşallah yapamayız demezler ya
Benım de İlk dusuk, doktora ısrar ettim ben, kendimiz yaptırdık, devlette sanırım yaptırırken kacıncı oldugunu soruyolarmıs, Bı arkadas 2.demis, ilk olmasına ragmen yaptırmış.. Evrak falan da istemediler diyordu

Kız cok yuruyosunuz ama sizde 🙈15bın nedir yaa ben 1 haftada ancak yurururum onu 😅herkes oyle bir de

Arkadaslar siz de gelin yürüme yarışmasına benim rakibim yok orda sonuncuyum 🥰😂 kendı halimde takılıyormusum gibi hıssedıyorum yarışmada
İyi yürüyoruz alıştı ayaklar 🙈 5 bin yapsan en alt sınır aslında normali 🤗

Allah bir daha yaşatmasın🙏Aslında iki hastahaneye gitmişsiniz nasıl hiç kan sulandırıcı vermezler? Cidden Allah işini iyi yapan insanlara denk getirsin ya
Bunu bende bilmiyorum 3 ayrı hastaneye gitmiştim. Olduğum yerde çok fazla hastane var inanin adım atiyoruz hastane 🙄 tabi işini hakkiyla yapan çok var mı. Orası muamma galiba

Benım de İlk dusuk, doktora ısrar ettim ben, kendimiz yaptırdık, devlette sanırım yaptırırken kacıncı oldugunu soruyolarmıs, Bı arkadas 2.demis, ilk olmasına ragmen yaptırmış.. Evrak falan da istemediler diyordu
Bende araştırma hastahanesine gideceğim,inşallah sormazlar direk yaparlar,insan ikinci düşük demeye de korkuyor zaten bela çeker gibi insanım onda da yalan söyledim diye döner beni bulur😂

X